• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Är på CD21 idag.till skillnad på förra månaden när äl kom på CD28 haha! Progress! Tog äl test nu på kvällen som redan blivit hälften så starkt redan. BIM 21/2 så nästan en vecka efter dig Igen! 


    ja det är på gott och ont att ha familj nära. Jag står min mamma nära, men svärmor och jag drar inte helt jämnt. Men det blir nog kul för barnen att ha farmor och mormor nära när dom blir äldre. men just nu trivs jag bättre med att bara få umgås vi, sambon, sonen och jag. Skaffade ju inte barn för att förgylla deras vardag som dom ibland verkar tro haha! ja Kanada är ju inte runt hörnet alls! Ses ni varje år? Eller är det mer sällan?

    din kropp verkar ju onekligen vara redo för en ny graviditet! Så det gäller ju bara att allt ska klaffa. jag har 3grav test hemma, billiga sådana, jag tänker att jag kanske börjar testat bim-2 och skulle jag se något svagt så köper jag ett ordentligt test. Annars väntar jag in mensen. Känner mig väldigt lugn denna gång. Kanske ett Gott omen, eller inte alls. 


    Blir nog ett ligg ikväll, sen har vi nog gjort det vi kan denna gång! 


     

  • Kvinnan97

    Både sambon oxh jag är less på äl sex nu haha! men mitt lugn har försvunnit lite idag, haft mindre att göra så har haft tid att tänka, nu känner jag lite prestationsångest. Vi låg i går igen, vilket blir nu att vi legat 4dagar i rad. Men känner en stress att få in ikväll också BARA för att känna att jag gjort allt, men det vi gjort borde duga egentligen. fick ju pos igår, så rimligtvis släpper ägget inom 48h. Blir stressad och är inte alls jätte sugen på ligga mer just nu faktiskt. Sambon jobbar sena kvällar resten av veckan så får nog faktiskt bara inse att detta är förbi nu. Inte haft några äl känningar alls, inga flytningar, nada. Men det kan ju bli en bebis iallafall!


    ja denna väntan inför Bim känns ju oerhört mer spännande än inför äl haha! Nu kan man ju luta sig lite tillbaka och pusta ut 😄 och utforska alla symtom!

    okej! kul med lite annan kultur! Kan hans familj någon svenska? Eller talar dom engelska? vi är från Finland allihop, men det är ju inte direkt en kulturskillnad mot Sverige haha! Förutom lite sisu kanske 😂 målet är att sonen ska få lära sig finska nu redan från start, tycker det är så fascinerande hur han fattar vad jag säger oavsett svenska eller finska. 

    Vi ammar inför varje nattning bara. Så 1-3ggr/dag. sen kanske 1-2ggr/natt. Kanske någon extra gång om man är iväg oxh inte orkar konka med extra mat till sonen. Hade gärna skippat att amma inför nattning, men han vägrar annat. Så då får det gå. Men hade velat att sambon kunde ta någon nattning snart 😴

  • Kvinnan97

    Vi körde en sista omgång igår ändå, vi båda tyckte det kändes dumt att inte göra det när sonen somnade bra och vi hade möjlighet. Nu ser jag fram emot vanligt härligt sex framöver. wohoo! 

    Verkligen! Språk är ju så himla användbart och en fantastisk möjlighet till framtiden, min finska är sisådär idag då jag inte pratat på många år, men lite finsk barnmusik och barnböcker gör susen För både mig och sonen. Sambon pratar flytande, jag tycker dessutom att finska är lite sexigt, han blir lite mer manligare när han talar finska tycker jag haha! Det låter tuffare 😅😂  Engelska är ju däremot verkligen verkligen användbart! Verkligen toppen att dom får lära sig det tidigt!! Tänkte när jag var gravid på att lära sonen engelska redan från start, men bestämde mig för att det blir för stökigt för mig med tre så olika språk. 


    lyx att sticka iväg! Hur mår du idag? Börjat känna något? haft mer molvärk? En vecka kvar till BIM! heja heja! 


     


     

  • Kvinnan97

    neeej ha inte dålig magkänsla! Nu manifesterar vi att detta är månaden vi blir preggo! Som du säger så är det ju så det ska va för dig! Själv är man helt torr! mycket Flytningar har väl med ökningen av östrogen att göra, samt att det, om jag inte minns helt fel, är ju med och bildar slemproppen tidigt?  så det känns ju som att det är en bra grej att ha inför en graviditet  


    ja det är lite på gott och ont att kunna ha kravlöst sex framöver om man blir gravid, förra graviditeten klarade jag inte av att ha penetrerande sex öht pga att det va så fruktansvärt oskönt! Haha jag tror vi hade sex sista gången innan v12. Jag hoppas det blir annorlunda denna gång, hört att sex under graviditet är antingen en hit eller shit. 


    jag tror jag börjar bli förkyld :/ 

  • Kvinnan97

    Blev ingen förkylning! Inte än iallafall haha, stökigt! men med tanke på vad du skrev om immunförsvaret så vet jag inte om det va mycket att hurra för att förkylningen uteblev, haha! 


    Nää mer att jag va såååååååå svullen i hela underlivet. Alltså det va hemskt!! Tydligen vanligt enligt min bm. Men ja det va frustrerande, för man va ju sugen, såklart! va sexet likadant som innan graviditet som under? hört så mycket om att det kan förändras, åt det bättre hållet, under graviditeten. Att känslan blir mer typ intensiv? Idk. för mig vart det helt katastrof. Hoppas på andra förutsättningar haha


    träffade en vän idag som är gravid, ååååh vad det påminner mig om min längtan!! hur mår du? Inte jätte lång tid kvar till Bim! jag har lite svaga ilningar i höger sida av magen, men det är nog för tidigt för symtom än

  • Kvinnan97

    Åh nej! nu har de gått några timmar sen du skrev, någon förändring?? Hur känns det? Tror du hoppet är borta? eller kan det bara va en inplanterings blödning? 


     

  • Kvinnan97

    Men åh vilken luring, du befinner dig lite i limbo, retsamt om inte annat. men då ä iallafall chansen för graviditet inte helt utesluten. Möjligheterna finns fortfarande! men fattar att det känns drygt att va mitt i mellan 

    kan inte så mycket om nidisar, tänker att det, som allt möjligt kan variera från person till person.. 

    idag har jag haft lite flytningar och ilande känsla är kvar på just höger sida. Men inget mer än så här hos mig än 

  • Kvinnan97

    Hmm ja det va samma för mig förra månaden. fan va trist! Kommer du skippa testa på onsdag? Man måste bara lita på att kroppen har koll, den vet vad den gör. Även om vi inte alltid håller med. Sämst med mens ändå. Hade verkligen hoppats att detta skulle va vår tur nu!


    ja det är väl möjligt att amningen stör, även om en ägglossning är en ägglossning. Kroppen behöver ju vara stabil och balanserad med alla hormoner som spelar in. alltså jag är nog redo personligen att sluta amma, men sonen ÄÄÄÄÄLSKAR att amma, jag behöver bara säga tutte och han kommer i ilfart mot mig oxh sliter i tröjan haha. har sagt från början att jag ammar i 12mån sen får det va. Och det lutar åt det fortfarande, han blir ju snart 11mån så det är väl dags snart att försöka trappa ner. Tråkigt nog. Amningen har verkligen underlättat hans sömn. Målar upp skräckhistorier om hur det kommer bli när han inte får amma? jag får väl va den vuxna av oss och bara bestämma mig om ett tag, för han är nog inte redo för att sluta förrän han börjar högstadiet eller något. 


    jaop äl+5 idag och känner mig inte jätte hoppfull, 
    Sovit så dåligt 2kvällar nu och intalar mig själv att ingen graviditet kommer vilja frodas i en kropp som sovit så dåligt. Sonen sover kanoners, det är bara jag som inte somnar. Ligger vaken och bara blundar Nätterna igenom, Helt stört. Borde va helt slut. sover på dagtid när sonen vilar 1-2h. Kanske det som ställer till nattsömnen nu Haha! 

  • Kvinnan97

    okej va tråkigt!! Ja det är ju bara att ladda om! ny chans kommer ju snart igen, men det är ju inte jättekul detta, att börja om, äl test och tajma äl sex Återigen. Skönt att vi har varandra, sambon hade ruttnat på mitt tjat för längesen hehe

    hur sover ni nu? Sover dottern själv i egen säng eller samsover ni? Vi samsover, Det känns jätteknepigt att få sonen att sluta amma då, samt att han bara skrattar när man lägger honom i sin spjälsäng. Han tror det är en lek. men att samsova och att inte amma känns omöjligt Då han sköter det där helt själv på natten. 


    ja jag hoppas verkligen verkligen på ett plus! Har dock inte super bra magkänsla, vet inte varför då jag inte har några symtom alls, vilket egentligen inte betyder något, men hade nog blivit chockad om jag plussar denna månad. återstår att se. 

  • Kvinnan97

    Viktigt att kunna ventilera och spåna, i sin ensamhet är det nog lätt att man blir tokig I detta. Wow Härligt med en så dedikerad syster! Roligt att du känner spänning ändå! Jag själv känner mig på bristningsgränsen haha! Men sover som en röv fortfarande, första hela natten inatt där jag sover, men då har jag istället drömt sjukaste drömmarna hela natten, så man är ju fortfarande helt slut, haha! Vet inte vad som pågår. Känns som jag inte kan somna för att jag ligger coh väntar på att något ska hända. Sjukt oklart.


    jag kan tycka det är lite roligt hur man skyddat sig så noggrant i alla år, nojat med dagen efter piller osv. alla möjliga hormon preparat som gett alla möjliga symtom och besvär. Jag har tom blivit sövd för att sätta i en hormonspiral.. men nu när man är ?insatt? och inser att chansen att bli gravid är ju inte jättestor varje månad. Lärde man sig det i skolan? vi lärde oss absolut om menscykeln, men kan inte minnas att man fick lära sig om när man kunde bli gravid, och att man Inte blir gravid när man inte har ägglossning. Jag kommer absolut säga till mina barn att har man sex blir man gravid, enkelt sätt att få dom att skydda sig. men jag kommer nog gå in på djupet (vid bra Tillfälle) mer än vad mina föräldrar gjorde med mig. haha! Tror knappt min pappa ens nämnt sex för mig under alla år..

    vi har en välling vägrare här också, vi erbjuder vatten på nätterna när han bara vill ligga och amma non stop. det har funkat Många gånger. Men då har han ju legat och snuttat tills jag fått panik innan dess? 
    Jag har läst en del i den mammagrupp jag är med i på fb att många erbjuder sitt barn ersättning på natten, dom som ammar Alltså, Och många som inte ger något, och några ger vatten på natten. Men en del har även sagt att det inte påverkat sömnen till det bättre Att sluta amma på natten, Utan att barnen vaknar ungefär lika ofta ändå Som innan. Men här har det funkat som sagt med vatten, han får sitta upp och dricka vatten ur min flaska en stund. Och sen somnar han fint om. Men han blir ju också FÖRBANNAD 1-3h senare om jag håller för tutten så han inte kommer åt. Jag kommer nog börja testa ge honom ett större kvällsmål så fort hans mage stabiliserat sig igen och se om han vill dra ner på nattamningen självmant. 

    jaa vi får inte glömma det!! Men jag tror det ligger mycket i amningen som du säger. 


    detta förklarar det ju ganska tydligt faktiskt: 


    Höga nivåer av prolaktin kan leda till att du producerar mindre progesteron och det kan i sin tur göra att din lutealfas (fasen mellan ägglossning och nästa mens) blir kort vilket påverkar möjligheten för ett embryo att fästa i livmodern. Höga nivåer brukar visa sig genom menstruationsrubbningar, utebliven ägglossning och mens, och även minskad sexlust. 


    https://mytilly.co/sv/blog/hormonerna-som-paverkar-din-fertilitet 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning