• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Fick blod blandade flytningar nyss så räknar in mensen snart? kul så länge det varade! 

  • Kvinnan97

    Ja det finns gott om tid för vila när man är död! 


    Skönt med okomplicerade typer! Jag är en ganska komplicerad individ påtal om hormoner? Har ju sagt tidigare att jag är ganska sentimental lagd. Att vara just det, plus ha mens är inte en favorit-kombo. Sambon har Tappat bort ett viktigt smycke för mig, tappat bort som att det finns inte kvar mer. det är billigt skräp som inte längre säljs. Men som jag Burit i över 10år. och jag som relativt ung fortfarande innebär ju detta att jag haft den i hela min vuxna livstid. Det va en present från min pappa. Och det har varit med Från tonåren, genom heartbreaks, lyckliga stunder, vinster, begravningar, förlossning, skolavslutningar, studenten, ja you name it. Sonen har lekt med det under hela sin amningstid Från att han lärde sig lyfta på armarna. Har typ nästan aldrig behövt ta av det. Och nu är det bara borta. Och tårarna SPRUTAR när jag tänker på det, och haha ja men får skratta åt eländet. För det är ju bara ett billigt skräp. Men det va mitt billiga skräp. </3 

    Aah tack för att du delar med dig Om det, ja 1-2mån vore ju PERFEKT! Då har vi ju sagt att vi kör igång igen! men fattar att det kan ta ett tag. 7 ungar är imponerade, där har vi en säker källa på vad denna tråd handlar om! känns så märkligt på något vis att vi två hamnade i denna tråd och upplever typ samma issues. Tänker att då är det väl kanske mycket vanligare att det är svårt att bli gravid vid amning, än vad man kan läsa om på tex 1177 och alla möjliga sidor när man googlar runt. tycker man bara läser om dom som blev gravida trots amning. 


    min cykel blev 32dagar denna gång, så längst hittills! men Som sagt en längre lutealfas är en vinst, även om det bara blev en dag längre.

    Ja jag tycker ändå veckorna springer iväg lite nu. det som går segt är just dagarna innan positivt äl Test. Hoppas du kan hålla undan stressen och ångesten så gott det går inför äl. Det är vad det är och blir vad det blir. 


    nu ska jag försöka sörja mitt smycke och ta mig vidare från det haha. Trauma 

  • Kvinnan97

    försöndrades din mens något efter du slutade amma? Jag har blödigt MYCKET mer nu. Och är inne på +1 dag Mer än vanligt. Hoppas det bara är en tillfällighet. Mer kåt dock låter inte som nödvändigtvis något negativt. Framförallt inte i dessa göra barn tider haha!


    sonens immunförsvar verkar ha dippat totalt efter amningsavslutet. Inne på 2a våndan med feber. Han har fått något virus, Dessutom även svinkoppor. han sover hemskt och har även 4nya tänder på g. Vill bara trycka paus nu. Jag har dessutom börjar med att läsa två kurser nu. Fullt upp! 


    alltså tiden från december tills nu?? Vad hände? Jag tycker det går med rasande fart. Ser fram emot att snart börja försöka få bebis igen. denna äl är för mig den jag mest vill undvika. Sen är det nog egentligen fritt fram Att börja igen. 


    jag tycker generellt att ?svenska delen? av internet är väldigt snålt med information. Eller det är liksom bara en sida av kakan gällande allt. Svårt som privat person att själv kunna läsa på och se olika sidor av ssker. Man måste veta vad man ska söka på för att få mer information. Svårt att förklara. Men det tog ganska många sökningar tex för att få reda på att prolaktin är det som gör det problematiskt att bli gravid. Sjukt irriterande. Man vill ju ha all information, finns säkert fler hormon som ställer till det men omöjligt att googla för man får inga svar. Frågar man vården så är man ju bara som sagt ?super fertil?. 


    Har fortfarande inte kommit över mitt smycke. sambon vill att jag försöker hitta något nytt som vi kan köpa. Men är inte riktigt där än. Det är ju inte samma sak. Vissa grejer är oersättliga. 

  • Kvinnan97

    Jag upplever också att min sexlust förändrats till det sämre från att vi bestämde att försöka skaffa nästa bebis. Alltid varit ganska kåt person så är inte alls orolig att det inte kommer komma tillbaka. Men det är ju inte ett dugg najs att inte va sugen utöver äl sexet, just nu kan det gå flera dagar innan vi får till det. Men med sonens feber coh allt så har vi verkligen inte varit sugna någon av oss.

    Jaaa! va roligt med glada nyheter! Jättestort grattis till henne! Tänk snart Är det vår tur!
    okej alltså ytterligare information jag inte visste om haha! Okej men tre månader, vad hände för 3 månader sen då, Har sämst minne. Trappde ju ner på amningen i februari iallafall. Undrar om det bara påverkar äggen. Eller om det tar även 3 månader generellt för hela hormonsystemet att ställa om? Eller det kanske är det som händer? Men som du säger så borde jag vara fit for fight när det är dags att sätta igång verkstaden. 


    Det hade varit skit kul att bli gravida samtidigt! Få följas åt från början liksom! 


    mensen tog slut igår!! ish 5 dagar istället för mina vanliga 2.5dagar haha suck!

  • Kvinnan97

    va skönt att få äl överstökat!!! 

    amningsfriheten har gått strålande! Sonen trycker ner händerna innan för min tröja bara men nöjer sig med att klappa på tuttarna. Dock har jag nog fått lite mjölkstockning eller något i ena bröstet. En hård knöl har kommit iallafall som inte ger med sig. Försökte släppa ut lite mjölk i duschen igår men får nog göra samma ikväll också. Suck 1år av amning coh aldrig haft problem tills nu

    jaa det blir nog en blandning på svårt coh lätt att hålla sig undan sex denna månad. Har en svullen körtel där nere precis vid infarten som jag upptäckte igår. känns inte super kul. Men tackar för tajmingen. Blir inte jätte sugen på att föra in något där förrän jag vet om det är ofarligt eller känsligt. Känns spontant som att jag inte ska utsätta området för onödiga påtryckningar heheh. Dock kan det va så om äl kommer när  den brukar så kommer det ske under vår resa. men annars borde den väl komma nästa vecka, så lite blandade känslor för äl denna månad. men jag LÄNGTAR ihjäl mig för att få sätta igång verkstaden. en graviditet känns ju orimligt långt bort när man inte försöker.
    kommer börja testa i helgen, typ söndag, får se. Måste iallafall ha lire koll denna månad 

  • Kvinnan97

    Hur såg äl testet ut idag? Är äl officiellt över? jag håller tummarna att detta går hela vägen nu!! 


    jaa våren är så välkommen! tittade nyss ut, här kom det lite snö alldeles nyss. Tröttsamt! Men det va nog bara en tillfällighet, i hope. 


    jag använder sambons tröjor på natten och lär göra det ett tag till. Sonen vill gärna ligga på mitt bröst och sova så jag tar inga risker än haha! 

  • Kvinnan97

    Håller med om att det känns som vi försökt i en EVIGHET. oändlig väntan inför något konstant. Men tänk vad mycket vi lärt oss hittills! men såklart hade vi ju kanske valt en bebis i förstahand före kunskapen inför det. Men men! 


    alltså jag är på CD14 på söndag, du har rätt, kanske borde börja testa redan imorgon, CD10. Fick pos äl på CD24 sist. är tacksam att jag köpte mitt 100pack med äl test haha! Det har gått åt en hel del? 

    paus! Nej nej stop! planera inför kommande dagar med eventuella symtom/känningar!Sen planerar vi inför testdag! Och sen planeras det för kommande månad. Vi är inte där än!!!!! 


    nu manifesterar vi att det blir en bebis denna gång! heja heja! 

  • Kvinnan97

    Jaa! man kan nästan likna detta som brevvänner haha! Alltid spännande att komma in här och se att du skrivit. uppskattat som fan oavsett att ha dig att bolla med!

    alltså innan sonen så hann jag bara testa med äl stickor den cykeln som jag blev gravid. Sen innan har jag mer haft ett hum om när äl varit då jag inte gick på några preventivmedel innan Utan vi körde säkra perioder utifrån gissningsleken, typ. Men lutealfasen var väl regelbunden med kanske 12-16dagar. aldrig haft en cykel längre än 32 dagar så länge jag haft någon typ av mens app. 

    börjat testa äl idag, uppdaterar när det börjar stegra sig. 


    hur mår du? Hur har det gått med uppkörningen?

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning