• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Grattis till en hel nattssömn! det är ju värt mycket i dessa småbarns tider haha!! Hoppas det håller i sig! jag har sovit bredvid En liten mini tornado blandat med mina egna hysteriska drömmar. Lagom kul att kliva upp vid 8 när en hantverkare skulle komma in. 

    testa och erbjud Vatten om hon vaknar på natten och se om hon nöjer sig med det, det kan ju också va så att om du erbjuder vatten istället för Tutten att hon slutar att vakna för att vattnet inte är intressant För henne. läste i fb gruppen att det varit så för några. Det låter mest lovande haha! 


    missbrukare haha! fantastiskt ordval! 

    jag känner verkligen ingenting! Lite ilningar i lillmagen då och då. lite flytningar ibland. Men ingenting annat, kroppen är precis som vanligt. Är på äl+8. Men som sagt när jag plussade med sonen så kände jag typ inget förrän efter jag plussade. Men nu känner jag mig super duper normal. Bortsätt från den katastrofala sömnen. Tack coh lov så sover sonen. sambon sover också som en bebis. han Vaknar av ingenting. insett dessa nätter att om jag ber honom göra saker så går han upp i sömnen och löser det. Han mumlar några förvirrande saker. på morgonen minns han ingenting.

  • Kvinnan97

    Återigen. Mens på äl+8. SUCK.
    Den kom igår när jag skulle kissa inför natten. Hade haft en del rikliga vattniga flytningar timmen innan och hade precis undrat vad det berodde på. 


    stort grattis till det eventuellt nya jobbet!!! 


     

  • Kvinnan97

    Känner mig lite dränerad. Ledsen och besviken över att det inte funkat att bli gravid än, sorgsen över tanken att behöva ta bort amningen, som min son verkligen älskar, för att eventuellt kunna bli gravid. Jag vill inte försumma honom något. Även om jag vet att han skulle må super bra utan amningen också, står still i mitt huvud. 


    Men detta drar nog upp så himla mycket andra grejer också. Inte att jag är rädd att ta tag i vardagen och livet utanför mammaledigheten, men som jag skrivit tidigare så behöver jag byta jobb, jag är missnöjd med mitt jobb och vantrivdes sista tiden på jobbet, graviditeten togs inte jättebra bland cheferna. och nu när ingen ny graviditet har blivit till så lutar det ju att jag måste gå tillbaka till arbetet i höst. Även om målet med att bli gravid inte är att slippa mitt jobb så vill jag kunna börja på ett nytt jobb och gå In helhjärtat. Tusen tankar. 


    sen känns det som jag har blivit övertygad om att få barn i december/januari är aldrig kul för barnen när den växer upp. har många vänner som berättat att dom inte gillat att fylla år så nära jul. Och i januari är ju alla så fattiga. Jag vet inte. Det har bara satt sig I mitt huvud. ska jag låta bli att försöka nu i två månader? om 100år kommer ingen bry sig. Men kommer mitt dåliga samvete äta upp mig så länge jag lever om mitt barn mot förmodan skulle födas på julafton?. Nu är det säkert tusentals barn coh vuxna som älskar sin födelsedag i december/januari osv. men inget kommer med garantier. Jag låter så ytlig och kanske även korkad med dessa tankar, fattar. Men it is how it is. 


    hatar hatar hatar mens. Har efter förlossningen dragit nitlotten med mensvärken dessutom. Halleluja. Nya tag imorgon! För att svara på din fråga så hade jag ca 12-14dagars lutealfas innan Graviditeten. Min nya menscykel verkar ändå vara regelbunden. Haha! Yey 😂

  • Kvinnan97

    Nu känner jag mig på banan igen. sambon och jag har bestämt att vänta 2månader med att aktivt försöka. samt att börja lägga tid på att minska amningen under tiden. Det känns ändå skönt nu när det är bestämt.  nu har vi liksom en plan över hur vi tar oss framåt. Du får gärna dela med dig om tips från BVC angående sluta amma om du får några bra råd!


    Amning är ju fantastiskt, skulle ni få ett vinterbarn så får ni hålla hårt i bebisen och låta andra titta men inte röra, så tror jag man kommer undan iallafall några sjukdomar. jag upplevde att många inte tog hänsyn till sjukdomar när sonen va liten. Jag var ursinnig. en nära familjemedlem sa ?jag tror jag har corona.? När vi efter ett lunchbesök höll på packa ihop. Sonen va någon vecka gammal. 


    När får du svar angående jobbet?? jag försöker just nu bara tänka positivt angående jobbet. Har fått tömma ur mig all skit gällande mitt jobb igår till en vän. Och nu ska jag bara tänka snällt. Och framförallt förstå hur bra vår ekonomi kommer bli när jag också jobbar. Jag har plockat ut knappt några fl dagar alls. Bara så jag kan betala mitt Liksom. Ska bli najs med stålars, framförallt kunna spara till nästa föräldraledighet. känner även att jag stannar på mitt skit jobb denna gång. Det kanske motiverar mig att ligga massor framöver. 


    åh bindor, haha det får mig endast att tänka på bindorna och nättrosorna efter förlossningen, Hahaha 
    min mens är typ slut nu. Halleluja!

  • Kvinnan97

    Vi kommer köra på som vanligt men kanske undvika de mest fertila dagarna. Rätt som det är kommer dessa två månader sprungit förbi, och bäst av allt, tänk om du blir gravid!! Jag försvinner ingenstans om du vill bolla grejer, jag kanske inte har så mycket att tillföra till bordet på några veckor. Men jag hejar ju på er framgång såklart!!

    hoppas mensen bara va konstig för dig denna cykel, men med historiken du berättar om förra gången kanske inte lyser positivt. Men allt kan Hånda!

    hur mår du? 


    vi började i förrigår med att skippa nattamningen, vi är inne på natt 2. Det har gått jättebra! ammar i soffan sista gången 30-60min innan nattning, sen läser vi bok. Han är helt ointresserad, men mysig ny vana för mig. Sen blur han såklart ledsen men då kramas vi och jag sjunger medans han ligger på mitt bröst. Och sen somnar han fint! Natt 1 sov han till 06. Så då fick han amma och vi somnade om. Natt 2 hade vi två uppvak mellan 00-03 och han fick vatten och va ledsen. Men somnade om till stt jag sjöng. vid 07 ammade han igen. Och vi somnade igen. Har 06 som gräns för att amma. Just för att vi ska hinna med, både tuttarna men även han och jag behöver ta vår tid och njuta Och få säga hejdå till amningen. 


    lycka till imorgon!!! Kul med nytt jobb, hoppas du kommer trivas! 

  • Kvinnan97

    Än så känns beslutet jättebra! All stress är som bortblåst, men ja det kommer nog komma en och annan tanke kring äl om varför jag inte bara kör, haha! Men det känns som ett genomtänkt beslut så jag får hålla ihop knäna. Det är det bästa beslutet för oss just nu. Men är redan taggad på att börja i maj haha! 


    va skönt att ha första natten avklarad!! kul! Ja mina tuttar va hemska på morgonen, därav att jag lät sonen amma vid 06 och satte det som en gräns. Tuttarna behövs tömmas haha! Men redan efter natt 2 så va tuttarna inte lika enorma och ömma alls längre, så kroppen anpassar sig snabbt. Läst att man kan ha dusch strålen med varmvatten på tuttarna för att tömma det värsta utan att trigga mjölkproduktionen med att klämma osv. Varm vattnet ska hjälpa till att släppa mjölken. 


    jag har kört en stor t-shirt på natten, det har funkat bra.  natt3 för oss är avklarad och han sov hela natten, dock sov han lite oroligt, man han vaknade liksom aldrig så Jag behövde inte göra så mycket än att själv försöka somna om. Så hittills har det gått bra, även vilorna på dagen funkar jättefint. Idag dock har han varit lite ledsen vid andra vilan tog över en timma att få honom att somna, bara gråt och skrik, men det är nog lite pga  övertrött efter kort vila tidigare på dagen, och vi har varit iväg hela dagen. lite psykiskt påfrestande när jag vet att får han bara tutten så somnar han. Man måste stå på sig. men det är inte alltid lätt. Men så stolt jag känner mig när han somnar utan tutten. 


    förhoppningvis får du ett kvitto redan denna månad om lutealfasen är längre, att du är på god väg. Om du inte blir gravid nu vill säga! jag är lite smått förväntansfull över hur min cykel kommer se ut. Sagt till sambon att jag inte kommer ta äl test, haha, men jag kommer nog ta bara för att ha koll på hur menscykeln ter sig. Vore ju toppen om den snabbt återgick till något mer fertilt och barnvänligt 

  • Kvinnan97

    Har dock i kanske 1-2månader fått ett tjejnamn till mig konstant. Innan sonen föddes, så visste vi inte om det skulle bli en pojke eller flicka, utan det valde vi att ha som överraskning, men då hade vi två namn ?Bestämda? Beroende på vad det blev för någon. Men sen mitt i allt detta bebis planerande så började jag tänka på namn För skoj, och då hittade jag ett tjejnamn som jag gillade, och nu ser jag det ÖVERALLT. Senast idag på bibblan, drog upp en helt random bok, och då hette boken så. Nu är ju namnet ett vanligt svenskt namn, Julia. Men det namnet har aldrig stått mig nära förut, det fanns inte ens med på vår bebisnamns lista tidigare. Men nu är jag helt fast vid det. 

    känns nästan lite larvigt. Och är rädd att namnet blir uttjatat innan det ens blivit en bebis haha! 

    litr samma som man uppmärksammar alla som är gravida när man själv vill bli gravid. Jag upplever det iallafall starkt. vart jag än tittar så är någon gravid, på tv, på gatan, i porten, i min tv serie som jag följer är fan alla gravida. 

  • Kvinnan97

    Hur har tuttarna varit idag? Jag upplever verkligen att mina anpassat sig snabbt, nu ammar jag ändå 1-3ggr om dagen Fortfarande. Men känns skönt att ta det i denna takt hittills. Nattningarna blir enklare och enklare igen. såååååååå skönt! Och vi sover hela nätter! helt över förväntan! eller han vaknar vid 06, men nattas om och sover till 9om man har tur. 


    skönt att det verkat gå smidigt för er också hittills! Du får uppdatera sen hur det gått efter inatt! Sele för mig är räddningen när han blir super ledsen! 


    jag kommer köra äl test, vågar inte lita på att jag får tydliga äl symtom. har varit lite skönt att inte maniskt testa varje dag redan Hahaha! Men ser fram emot att börja testa lite. Jag är på CD8 nu, så kan vänta några dagar till. Sist fick jag ju äl på cd22?. Men nu vill jg ju maniskt ha koll lutealfasen 

    ja det lär ju ta lite tid förmodligen för kroppen att ställa om sig nu, men då är man väl tacksam att man inte slutar amma om flera månader, utan att vi är på god väg framåt! Jag hoppas hoppas att detta ändå sätter fart på maskineriet haha! 


    Vi försöker ju hitta namn som låter fint även på finska haha, Julia är inte på topp då, haha. Blir mer Jolia. hehe men har några andra namn som jag gillar. Tycker namn är svårt. Gillar också mer traditionella namn. viktigt också att dom ska vara Svåra att felsäga. Jag har ett namn där folk under min uppväxt frågat ?heter du verkligen så?? inte super kul. Idag älskar jag mitt namn. Men inte roligt att växa upp med, jag var dessutom blyg som barn haha! 


    har du några äl symtom än?? 

  • Kvinnan97

    Wohoo för äl flytningar!! Hur såg äl testet ut idag?? 

    Bra att ni både haft suget och för safeat för en tidig äl. Vi har haft lite dåligt med ligg sen mensen, vi har varit trötta. sena kvällar osv. Haft fullt upp med annat några dagar. Sånt som händer. Skönt att det är så nu coh inte när vi väl vill satsa ordentligt haha! Så det känns okej! 


    Jag har väl tänkt sluta snart med all amning. tänker att innan maj ska det väl va klart. Han visar endast intresse för tuttarna när han ser dom, om jag tex byter om. Eller går i endast bh. Så försöker undvika det haha! Så borde kunna sluta smärtfritt egentligen. Men drar lite på det för egen del också. vill känna mig helt klar för denna omgång. Att vi båda är överens. så det är väl över inom en månad Max! Försöker säga hejdå till den här perioden, man inser ju samtidigt att han har ju blivit så stor!!! Från Att ligga gullig och slemmig på mitt bröst, helt nyfödd på förlossningen, till att typ kunna gå och äter för egen maskin. Från ingenstans! Haha. Han är ju ett år när som helst ju!!! 


     På tal om dina bindor så känner jag mig som en tonåring med finnar i hela fejset. Yey! 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning