• Kvinnan97

    Få tillbaka ägglossning efter förlossning

    Ja jag känner mig också lite lättare nu, men jag vet att om 10dagar är jag lika inne i allt äl testande och hela faderullan igen. Men men! Det är sån jag är. 

    vi har ju både min mamma och svärmor på 10min avstånd, På gott och ont haha! men vi har på dessa tio månader endast haft barnvakt vid 2 korta tillfällen. Men kan inte föreställa mig att inte ha (lagom) nära till släkten. hur kommer det sig att ni flyttade dit? jobb? läge? 


     

  • Kvinnan97

    ja men din menscykel verkar ju vara väldigt pålitlig! Både äl och mens kom på beräknad dag, Det är ju toppen! att det dock alltid är äl på barnvecka är ju en liten utmaning haha!

    Jag tog ett g-test idag, helt blankt. är på äl+9 Egentligen om man bortser från mensen, jag släpper den här månadens försök helt. Känns meningslöst att testa i helgen Faktiskt 

    Jaha där ser man! Min sambo ledde mig tillbaka till orten jag är uppvuxen på, jag hade inga planer på flytta tillbaka tills jag träffade honom, 


    Jag håller tummarna att kommande veckor är den sista icke gravida månaden! 

  • Kvinnan97

    ja jag känner att jag släpper gärna tanken än att hålla hoppet uppe i onödan nu. Mensen är här; det är Bara att inse. Innan har mensen alltid varit som en klocka, alltid pålitlig! Vi får se hur den ter sig denna månad..  
    förhoppningsvis försöker den bara hitta tillbaka till en rutin asap 

    vi har varit tillsammans i 3år vi med, vi blev med barn samma månad vi flyttade ihop Hehe, Det var planerat men chockerande att det gick så fort, haha! 
    håller Helt med! vi har verkligen grejat dessa första 10mån galant som par! små tjafs såklart, men vi myser och lever forfarande nära i vår relation och tar vara på all tid tillsammans Trots bebis skrik, stökigt hem och en vardag Som ska gå ihop.

    Hur har syskon tagits emot i eran familj bland de ändra barnen?   

  • Kvinnan97

    Åh roligt med blandade åldrar på barnen! Framförallt kul att lillasyster har tagits emot väl!  När jag va barn så gifte min Mamma om sig, min största önskan va ett lillasyskon, men det fick jag aldrig, haha. det va en stor sorg för mig att alltid få va yngst, haha! (Stackars mig) 

    mensen är över här nu och jag har njutit av en heldag med familjen, njutit av min perfekta, galna, roliga son. min största önskan är att mitt Barn ska få syskon. det vore så otroligt kul om han kunde få syskon som han ska leva sida vid sida för resten av sitt liv. Njuter av att inte va mitt uppe i barn verkstan just just nu! Det tar vi då!

    hoppas ni får en trevlig helg! 

  • Kvinnan97

    Fattar! så fort man får lite tid över tycker jag också att jag enkelt hamnar i alla tankar kring att få bli gravid. När sonen somnar på kvällarna så sitter jag och googlar allt möjligt skit, bara för att få en strimla hopp Om vad som helst Som kan eventuellt kanske kan betyda något i form av att jag inom snar framtid blir gravid. Gravid hjärna har en helt annan innebörd innan man ens blivit gravid. 

    idag har jag hängt hemma med illamående till och från. Pendlar mellan tankarna att jag kanske är gravid till ett eventuellt sjukdomstillstånd. Blir gaaalen! 


    Jag har pluggat upp mina betyg en del på komvux nu under hösten, för att eventuellt kunna plugga vidare till något i framtiden. 
    vad har du pluggat för något? 


    Skönt att få komma iväg, det kanske är en möjlighet för dig att koppla bort och tänk på annat ett par dagar! 

  • Kvinnan97

    jaa njut massor nu!!! 


    Det är svårt att bara luta sig tillbaka Och lita på att det blir som det är menat, man vill vara med och påverka. Men det kliar i fingrarna. Jag har börjat noja över varför min mens va så tidig. kort tid mellan äl och mens drar ju ner möjligheterna för en graviditet drastiskt. Men förhoppningsvis bara en himla märklig cykel?. 
    jag testade neg igår , kunde inte hålla mig ifrån det. 

    Men att hitta ägglossningen denna månad blir spännande. Såg att amazon sålde 100pack äl test, funderar på köpa det så jag kan gå loss, haha!  Jaaa tiden går just nu i slow motion!! denna eviga väntan! 


    Det är otroligt smart att plugga under föräldraledigheten! Jag pluggade Svenska 3 på komvux nu under hösten för att få vidare behörighet, men att kombinera det med småbarn och vardagsliv var inte alltid lätt! Haha mycket planering och sena kvällar. Har sökt om några kurser till våren nu när sonen fyller 1 så jag kan spara in på lite föräldradagar, win win! 

    På tisdag är/var mitt egentliga BIM. tänk om jag får mens igen? Haha! Återstår att se

  • Kvinnan97

    Hmm kvällsfundering...

    Är obviously fortfarande kvar i min tidiga mens händelse, men funderade lite på det och min ?sena äl?. 


    Min äl var ju från början beräknad runt 28/12-30/12 men fick aldrig stegring på äl test. Mensen första dag var 17/1. vilket skulle göra spannet äl -mens till ca 17-20dagar. så i teorin är det mer rimligt att äl skulle vara kring nyår, med några dagar senare mens än de ?normala? 14 dagar.


    Men Äl stegringen kom istället 8/1 och mensens första dag kom då på äl+8. hinner man ens bygga upp en sån hinna och få ?Vanliga mens blödningar? på så kort tid? 

    Men jag fattar ju att det har noll betydelse idag, men vill försöka förutspå kommande äl. Är aningen orolig för att hela min cykel är upp och ner. Antingen lång eller super kort cykel. Heja! 
    oroar mig säkert i onödan, men har känt mig lite deppig över situationen idag. 


    Har för övrigt börja testa äl test nu dagligen. här ska den inte missas! 

  • Kvinnan97

    Fy va Trist med uvi! Hoppas det går över fort!

    Ja tiden av någon anledning springer förbi så fort man är iväg på skoj! Här står tiden helt still, räknar ner dagarna till vår resa, men vi ska ut på kallare breddgrader så vi blir inte av med overall inte Haha! 


    va fint att du kan se de positiva i det, det är ju inte ristat i Sten att man kan få fler barn. så man ska vara ödmjuk över situationen. och vi har ju varsina perfekta barn, allt annat är en bonus! 

    ja jag har testat i 2 eller 3 dagar nu, tror att det är lika bra att börja tidigt så man inte missar den 😂 inget förvånar mig nu. 


    Gör det som funkar bäst för dig, orkar man inte satsa all in varje månad så behöver man inte det, bara för man prickar äl dagen så gott man kan så garanterar det ingenting. ibland är det kanske skönt att bara få ha sex för att man är sugen, även om det råkar vara inom den fertila perioden. Det som är menat är det som kommer ske. 

  • Kvinnan97

    jag känner mig också mer avslappnad denna gång, har faktiskt inte hunnit tänka så mycket på barn verkstaden senaste dagarna, otroligt skönt! som du säger så gäller det att vara sysselsatt. Men gud så jag längtar efter ett syskon. Det är så starkt. Min son kommer alltid duga och vara allt för mig, Om jag inte skulle få fler barn, men jag känner att få vara mamma är nog det bästa jag fått vara med om. 


    Men jag ser fram emot nästa vecka, lite ensam tid med sambon Medans sonen får busa med sin mormor. få äta middag i fred. bara skönt att få komma ut från vardagen och rutinerna lite. Se annan miljö.

    Jag skulle också behöva sätta igång med att skaffa nytt jobb, planen är att inte gå tillbaka till mitt nuvarande när föräldrarledigheten är slut. Men jobb tankar ligger så långt i från min verklighet än så länge. Vill tro att en till bebis hinner komma innan det är dags att börja arbeta igen. 

    Nu var jag ganska duktig med att anteckna alla känningar förra månaden, ska bli intressant hur det känns denna månad. Den där molande värken jag hade från äl va kvar tills efter mensen. Ingen aning vad det var, kanske är en del av min cykel nu. Vem vet. Nu är jag symtom och smärtfri! Vi har varit jätte dåliga på ligga sista 1.5 veckan, en gång tror jag. haha! vi har varit så trötta. Förhoppningsvis så blir det perfekt med ägglossning under semestern. 

Svar på tråden Få tillbaka ägglossning efter förlossning