• Anonym (Patania)

    Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man

    Från Maj 2023 till Januari 2024 var jag medlem på Happy pancake. Jag bor i Skåne och är drygt 30 år. När jag var medlem pluggade jag på högskolan och jag arbeta vid sidan av. Idag är jag färdigutbildad och jobbar heltid. Mitt utseende: Lång, i form och vältränad, utseendemässigt kanske 8 av 10, om man tänker ögon och ansikte. Finns absolut snyggare män än mig, men jag tillhör övre skiktet. Jag är ingen skitstövel utan försöker vara respektfull och snäll. 

    För er som inte vet vad Happy pancake är så är det en svensk dejtingsida som är gratis, dvs alla funktioner ingår och är gratis. Du kan kontakta hur många du vill. Du kan kontakta folk antingen genom att skriva till de eller genom att lajka de, dvs trycka på en symbol som visar att du är intresserad av de och de får då ett hjärta skickat till sig. Du kan också se när någon varit inne på din profil och läst. Så funktionerna är bra. 

    Under den här perioden skickade jag ut meddelande till 149 kvinnor. Samtliga av de jag skrev till hade jag även lajkat. Jag hade även lajkat en hel del kvinnor som jag aldrig skrev till. 
    90% av de jag skrev till skrev aldrig tillbaks. Vissa blockade mig direkt. 
    Av de som skrev tillbaks så raderade vissa sina konton mitt i konversationen eller slutade helt att logga in. Andra slutade svara mitt i konversationen och när jag sedan skrev igen till de så blev jag blockad. 
    Det var 3 kvinnor av alla de här som jag lajkat eller skickat meddelande till som jag skrev till i ca 2 veckors tid och konverserade med utan att de blockade mig eller försvann. En av de bodde i norra Sverige så det blev inget med henne, den andra kände jag inte riktigt att vi hade samma intressen så det rann ut i sanden. 

    När jag skrev till folk hade jag tagit mig tid till att läsa deras profiler och försöka prata om nått utifrån deras intressen. Jag var aldrig otrevlig eller oartig. Jag hade 3 profilbilder, både ansikte och helkropp. Innan jag startade konto tog jag massvis med bilder tillsammans med en vän och valde sedan ut de 3 som blev
    överlägset bäst. 

  • Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Agnes) skrev 2024-10-06 10:08:48 följande:

    Så lite tid för en kvinna i ditt liv med andra ord?

    Så på ditt universitet fanns bara din utbildning? 

    Eftersom du verkar ha stora problem med att attrahera en kvinna, så ligger nog svaret i ditt sätt att vara. Mkt har ju kommit fram i tråden, även om du tror att det inte märks när du kontaktar kvinnorna. Lägger man sedan till ditt bristfälliga sociala nätverk så är det nog många kvinnor som drar öronen åt sig. Ensamma män med taskig kvinnosyn står inte högt bland kvinnor idag. 


    Jag gick på KTH i Stockholm. Det var mestadels män på hela skolan och i min klass nästan enbart män. Och jag arbetade även vid sidan av för att slippa studielån, så tid för att leta kvinnor fanns det noll av. Jag har med andra ord varken haft mycket tid eller befunnit mig i miljöer där det fanns möjlighet att attrahera kvinnor. Hur ska jag attrahera någon som inte finns?? Ska jag jaga folk på gatan som springer med sina mobiltelefoner?  

    Sedan har jag ett ganska skralt socialt nätverk. Det beror inte på att jag saknar social kompetens eller är tråkig. Det beror på att jag inte är i behov av stora sociala nätverk. Jag är ganska mycket en ensamvarg som kör min grej. Men många som träffar mig tror det motsatta om mig, att jag har jättemycket vänner och är social hela tiden, bara för att jag är social när jag är med de i arbetet eller på skolan. Jag har som sagt mycket god social kompetens. Men jag har få vänner som är singlar och i min situation. 
    Jag har ingen att gå ut på krogen med i princip, jag är rätt ensam. Och när jag flyttade tillbaks till Skåne från Stockholm tappade jag kontakten med mina kursare som man kunde hitta på saker med. 

    Ungefär så är det. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Let's test) skrev 2024-10-06 12:36:06 följande:

    Ett tydligt drag hos män som grupp är att de gärna överskattar sånt som sin egen IQ, studieförmåga och attraktionskraft.

    Idag finns det appar som bedömer ens utseende.

    TS, vad får du om du testar med den här?

    attractivenesstest.com/


    Jag behöver inte göra nått test. Jag har tillräckligt god självkännedom och självkänsla för att veta vem jag är och hur jag ser ut.

    Sen håller jag med dig om att män och killar överlag överskattar sin förmåga, det är ett vanligt fenomen som jag känner igen redan från grundskolan. Men tro mig, jag har rätt bra koll på vem jag är. 
  • Anonym (Patania)
    Anonym (Tjejen) skrev 2024-10-06 10:40:50 följande:
    Bra beskrivet, du verkar ha fattat grejen vad kvinnor intresseras av. Du låter som om du är intresserad av andra människor med, vilket är det normala för kvinnor.

    Det här med mäns dåliga profiler, har raljerat mycket över det med kompisar. Arga ansiktsuttryck, öl- och vinglas med på många bilder. Fiskar som hålls upp, män stolt ståendes framför bilar och båtar. När jag var aktiv på tinder så blev pekfingret uppvärmt av det nästan konstanta svajpandet vänster av allt det ovan. När man tagit bort det man inte gillar så kommer man till själva utseendet och utstrålningen. Blicken i ögonen.
    Jag var medveten om de där parametrarna du nämner redan innan jag skapade mitt konto. Att man inte ska se arg ut, att man ska se glad och välkomnande ut, tänka på klädseln, ta bilder i rätt ljus och vinkel för att höja sig själv. Jag tog även många bilder och valde sedan ut de som blev bäst. Allt det där gjorde jag. 

    Du nämner att man ska visa intresse för kvinnan. Precis det gjorde jag också och precis det var så extremt energikrävande och tidskrävande. Samtliga av de här 148 kvinnorna jag skickade till hade jag läst profilen noga på, försökt diskutera saker utifrån deras intressen eller deras bilder. Jag försökte göra det genuint. 

    Men det var bara tidskrävande och gav ingenting mer eller mindre. Det intressanta är att allt det du säger bara veka gälla åt ena hållet. Det är män som ska ha perfekta profiler, män som ska visa genuina intressen, män som ska tänka på sina öppningsrepliker, män som inte ska vara tråkiga och väcka intresse, män som ska ha rätt bilder. Jag köper det du säger om mäns profiler. Men det samma gäller kvinnors profiler. De är ofta inte ett dugg bättre utan till och med sämre. 
    Det är extremt sällan som en kvinna ens tar kontakt med en, utan det är männen som ska göra det. Och var det någon kvinna som skrev först så var det enbart ett "hej", "hej, läget", "hej, vad gör du". 

    Grejen är ju att det antagligen mestadels är män på de där sidorna och därför funkar det bra för kvinnor överlag där. 
  • Anonym (HG)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 12:55:32 följande:
    Du nämner att man ska visa intresse för kvinnan. Precis det gjorde jag också och precis det var så extremt energikrävande och tidskrävande.
    Om man tycker att det är så jobbigt att visa intresse för någon, så är det nog lika bra att man är ensam.
  • Anonym (???)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-05 14:44:40 följande:

    Jag glömde det vi ska diskutera. 

    2. Vilka erfarenheter från nätdejting har du som man eller kvinna? 


    Inte jag men jag har lite manliga kollegor och vänner som nätdejtat en del. Det blir en del träffar för dem, minst två har träffat sin sambo via nätet. En har det som ONS/KK fiskeplats med god framgång. 

    Men lite som en del  skriver ovan, utseendet är bara en liten del, det är hur man presenterar sig och sen hanterar dialogen som är avgörande.

    Men nätdejting är defitivt inte för alla. Det krävs lite skinn på näsan och rutin.
  • Anonym (Patania)
    Konversationerna: 

    Kan även nämna att i samtlige konversationer utan 1 som jag hade med kvinnor så var jag den som behövde vara drivande och hålla igång samtalet. Men specifikt en kvinna, som för övrigt ville att vi skulle ses och ville ge sitt nummer, men som jag struntade i eftersom jag tröttnade på henne. Hon var en av de tre som nämns i trådstarten. 

    Jag hade en konversation med henne i 2 veckor, dagligen. Det var bara jag som ställde frågor. Varje gång jag ställde en fråga eller försökte prata om något så fick jag en motfråga om samma sa. Jag kunde skriva "Gillar du att resa och i så fall har du något favoritställe?"
    Då kunde hon svara "Jag gillar att besöka storstäder, du då?"

    Så höll det fan på i 2 veckor. Tappade totalt lusten som i början fanns för henne. 
  • Anonym (HG)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 13:10:02 följande:
    Konversationerna: 

    Kan även nämna att i samtlige konversationer utan 1 som jag hade med kvinnor så var jag den som behövde vara drivande och hålla igång samtalet. Men specifikt en kvinna, som för övrigt ville att vi skulle ses och ville ge sitt nummer, men som jag struntade i eftersom jag tröttnade på henne. Hon var en av de tre som nämns i trådstarten. 

    Jag hade en konversation med henne i 2 veckor, dagligen. Det var bara jag som ställde frågor. Varje gång jag ställde en fråga eller försökte prata om något så fick jag en motfråga om samma sa. Jag kunde skriva "Gillar du att resa och i så fall har du något favoritställe?"
    Då kunde hon svara "Jag gillar att besöka storstäder, du då?"

    Så höll det fan på i 2 veckor. Tappade totalt lusten som i början fanns för henne. 
    Att ha ett batteri med frågor funkar inte. Försök att få till en konversation istället. Alltså inte fråga svar fråga svar, utan att ni börjar prata om något och automatiskt glider vidare från ämne till ämne. Får hemska flashbacks till nätdejtingtiden när jag ser din fråga. Ryser. Så bygger man ingen connection (Ja, den andra måste bjuda till också, men nu handlar ju tråden om dig).
  • Anonym (Mmm)

    Jag kan rekommendera dig Badoo. Det var där jag träffade min nuvarande sambo o vi har varit tillsammans i 4år

  • Anonym (???)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 13:10:02 följande:
    Konversationerna: 

    Kan även nämna att i samtlige konversationer utan 1 som jag hade med kvinnor så var jag den som behövde vara drivande och hålla igång samtalet. Men specifikt en kvinna, som för övrigt ville att vi skulle ses och ville ge sitt nummer, men som jag struntade i eftersom jag tröttnade på henne. Hon var en av de tre som nämns i trådstarten. 

    Jag hade en konversation med henne i 2 veckor, dagligen. Det var bara jag som ställde frågor. Varje gång jag ställde en fråga eller försökte prata om något så fick jag en motfråga om samma sa. Jag kunde skriva "Gillar du att resa och i så fall har du något favoritställe?"
    Då kunde hon svara "Jag gillar att besöka storstäder, du då?"

    Så höll det fan på i 2 veckor. Tappade totalt lusten som i början fanns för henne. 
    Varför lät du du det gå två veckor med tråkiga dagliga diskussioner? Dra inte ut på det, träffas eller dumpa.

    Fixar du inte nätdejtning får du tråla på något annat ställe
  • Anonym (?)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 13:10:02 följande:
    Konversationerna: 

    Kan även nämna att i samtlige konversationer utan 1 som jag hade med kvinnor så var jag den som behövde vara drivande och hålla igång samtalet. Men specifikt en kvinna, som för övrigt ville att vi skulle ses och ville ge sitt nummer, men som jag struntade i eftersom jag tröttnade på henne. Hon var en av de tre som nämns i trådstarten. 

    Jag hade en konversation med henne i 2 veckor, dagligen. Det var bara jag som ställde frågor. Varje gång jag ställde en fråga eller försökte prata om något så fick jag en motfråga om samma sa. Jag kunde skriva "Gillar du att resa och i så fall har du något favoritställe?"
    Då kunde hon svara "Jag gillar att besöka storstäder, du då?"

    Så höll det fan på i 2 veckor. Tappade totalt lusten som i början fanns för henne. 
    Tycker inte att du som man har hela ansvaret för en intressant konversation men det där låter ju skittråkigt. Fråga-svar-fråga-svar. Testa skriv mer fritt och prata på istället, som i verkliga livet. Låt det ena samtalet leda till det andra 
Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man