• Anonym (Patania)

    Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man

    Från Maj 2023 till Januari 2024 var jag medlem på Happy pancake. Jag bor i Skåne och är drygt 30 år. När jag var medlem pluggade jag på högskolan och jag arbeta vid sidan av. Idag är jag färdigutbildad och jobbar heltid. Mitt utseende: Lång, i form och vältränad, utseendemässigt kanske 8 av 10, om man tänker ögon och ansikte. Finns absolut snyggare män än mig, men jag tillhör övre skiktet. Jag är ingen skitstövel utan försöker vara respektfull och snäll. 

    För er som inte vet vad Happy pancake är så är det en svensk dejtingsida som är gratis, dvs alla funktioner ingår och är gratis. Du kan kontakta hur många du vill. Du kan kontakta folk antingen genom att skriva till de eller genom att lajka de, dvs trycka på en symbol som visar att du är intresserad av de och de får då ett hjärta skickat till sig. Du kan också se när någon varit inne på din profil och läst. Så funktionerna är bra. 

    Under den här perioden skickade jag ut meddelande till 149 kvinnor. Samtliga av de jag skrev till hade jag även lajkat. Jag hade även lajkat en hel del kvinnor som jag aldrig skrev till. 
    90% av de jag skrev till skrev aldrig tillbaks. Vissa blockade mig direkt. 
    Av de som skrev tillbaks så raderade vissa sina konton mitt i konversationen eller slutade helt att logga in. Andra slutade svara mitt i konversationen och när jag sedan skrev igen till de så blev jag blockad. 
    Det var 3 kvinnor av alla de här som jag lajkat eller skickat meddelande till som jag skrev till i ca 2 veckors tid och konverserade med utan att de blockade mig eller försvann. En av de bodde i norra Sverige så det blev inget med henne, den andra kände jag inte riktigt att vi hade samma intressen så det rann ut i sanden. 

    När jag skrev till folk hade jag tagit mig tid till att läsa deras profiler och försöka prata om nått utifrån deras intressen. Jag var aldrig otrevlig eller oartig. Jag hade 3 profilbilder, både ansikte och helkropp. Innan jag startade konto tog jag massvis med bilder tillsammans med en vän och valde sedan ut de 3 som blev
    överlägset bäst. 

  • Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man
  • Anonym (Jaja)
    Anonym (?) skrev 2024-10-06 15:30:21 följande:
    Ja, sannolikheten finns att det är så. Jag har en kompis som skriker högst gällande orättvisorna i nätdejtingen. Jag vill inte säga det till honom men i mina ögon är han kanske en 4:a utseendemässigt. Då blir det såklart problem när han försöker med för snygga tjejer trots att han är rolig och har väldigt fina egenskaper i övrigt.
    Fast det är inte ens sannolikt, det ÄR ju så. Ts resultat talar sitt tydliga språk. Det är ju en absolut faktor. (Visst, av dessa 150 tjejer han försökt kontakta så kanske alla råkade ut för en bilolycka)

    Skulle också gissa att med den arroganta attityden att ts anser sig ha så stark attraktionskraft att han kontaktat yngre tjejer dessutom. De vill sannolikt inte ha en äldre man heller.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 12:28:44 följande:
    Som jag sa tidigare, inte alls. Jag har aldrig fält en arg eller elak kommentar till någon som inte svarat mig. Men det var väldig uppenbart att profilen bara var där för att få bekräftelse och beundran. Kan ge mig fan på att hon är inloggad än idag om jag skulle skapa konto. 

    Ganska roligt det där. Att vissa kvinnor är så osäkra på sig själva att de bara sitter inne hela dagarna på en jävla loser site i jakt på lajks och komplimanger. Men förmodligen är det väl det där som många varit inne på, det handlar om kickar och ett beroende. 

    Dock tror jag att majoriteten av de jag skicka till var ute efter att träffa någon. Så jag sätter inte den stämpeln på kvinnor som grupp, utan nu pratar jag om enskilda individer där det var mycket uppenbart. 
    Jag vet inte, har kompisar som är rätt aktiva på t ex tinder och som dejtar mkt. Så dom använder det för ett syfte. Sen vet jag inte hur det funkar med aktiv status på HP heller.
  • Anonym (Calle)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-05 15:45:07 följande:
    Mina inlägg bestod av flera rader. Så här kunde det se ut: 

    Hej. Ser att du gillar 90 tals musik, det gör jag med :)
    Har kikat igenom din profil och du väcker ett intresse hos mig. Jag skulle gärna vilja veta mer om dig. Jag bor också i skånetrakten och söker primärt någon där. Precis som dig söker jag efter nått seriöst. 

    Ha det bra :)
    Det där var ett astråkigt mess som inte sa ett skit om dig.
  • Anonym (?)
    Anonym (Jaja) skrev 2024-10-06 15:58:50 följande:
    Fast det är inte ens sannolikt, det ÄR ju så. Ts resultat talar sitt tydliga språk. Det är ju en absolut faktor. (Visst, av dessa 150 tjejer han försökt kontakta så kanske alla råkade ut för en bilolycka)

    Skulle också gissa att med den arroganta attityden att ts anser sig ha så stark attraktionskraft att han kontaktat yngre tjejer dessutom. De vill sannolikt inte ha en äldre man heller.
    Utseende är viktigt på nätet men är ju inte allt ändå. Finns absolut en öppning för att han kan vara relativt snygg men skriva tråkiga meddelanden också. Särskilt om han får många matchningar som det inte blir något av
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (Patania) skrev 2024-10-06 12:55:32 följande:
    Jag var medveten om de där parametrarna du nämner redan innan jag skapade mitt konto. Att man inte ska se arg ut, att man ska se glad och välkomnande ut, tänka på klädseln, ta bilder i rätt ljus och vinkel för att höja sig själv. Jag tog även många bilder och valde sedan ut de som blev bäst. Allt det där gjorde jag. 

    Du nämner att man ska visa intresse för kvinnan. Precis det gjorde jag också och precis det var så extremt energikrävande och tidskrävande. Samtliga av de här 148 kvinnorna jag skickade till hade jag läst profilen noga på, försökt diskutera saker utifrån deras intressen eller deras bilder. Jag försökte göra det genuint. 

    Men det var bara tidskrävande och gav ingenting mer eller mindre. Det intressanta är att allt det du säger bara veka gälla åt ena hållet. Det är män som ska ha perfekta profiler, män som ska visa genuina intressen, män som ska tänka på sina öppningsrepliker, män som inte ska vara tråkiga och väcka intresse, män som ska ha rätt bilder. Jag köper det du säger om mäns profiler. Men det samma gäller kvinnors profiler. De är ofta inte ett dugg bättre utan till och med sämre. 
    Det är extremt sällan som en kvinna ens tar kontakt med en, utan det är männen som ska göra det. Och var det någon kvinna som skrev först så var det enbart ett "hej", "hej, läget", "hej, vad gör du". 

    Grejen är ju att det antagligen mestadels är män på de där sidorna och därför funkar det bra för kvinnor överlag där. 
    Ja, det tänkte jag att du gjorde, är ju plättlätt att undvika just dom fallgroparna. Glad och välkomnande är bra om det är sån du är, fejk syns. Var den bästa versionen av dig själv.

    Intresse...då tänker jag på ett naturligt intresse du faktiskt känner för den andra personen. Antingen har man kemi eller inte. Det kommer ändå inte att gå att fortsätta något påklistrat i längden som inte är du.

    Jag som har kollat på profiler för båda könen tycker att kvinnornas är bättre så håller inte med dig. Men kvinnorna står inte framför bilar etc så kan vara min allergi mot det som spelar in.

    Jag har tagit kontakt med män, jag väntar på ingen om jag ser något som intresserar mig. Så det sker. Högutbildade kvinnor är mindre bundna till könsroller, du som söker vårdbiträden etc lär få leva i 50-talet mer.

    Men testa tinder istället som sagt, mkt bättre. Verkar som du inte har gjort det eller?
  • Anonym (HG)
    Anonym (007) skrev 2024-10-06 14:23:16 följande:
    Nä det är inte konstigt. Idag hittar majoriteten av män på Tinder inte någon, vilket är poängen för att få folk att betala för deras tjänster. Jag som man idag på Tinder lyckas trots allt ganska bra och kan få någon fysisk dejt i månaden vilket är otroligt bra idag, får några år sedan hade jag kunnat få en i veckan. 

    Om jag var kvinna med samma utseende, personlighet och ekonomi som jag har idag, så hade jag kunnat gå på 3 dejter om dagen om jag så hade haft lusten. Helt andra spelregler. Majoriteten av män lyckas inte på nätdejting, ts är en av de. Och det beror inte på att ts är ful eller osocial utan på att det nästan bara är män som nätdejtar. 
    En bra liknelse är The Bachelor som går på 7an där 20-25 kvinnor ska dejta 2 män och slutligen bara två lyckas, resten åker ut. Trots att de där kvinnorna är riktigt snygga allihop så misslyckas majoriteten. Så fungerar nätdejting för män idag. 
    Jo, det är konstigt att ni sitter och maler detta om och om igen. Ändå är det FULLT av mindre attraktiva män som hittat sina tjejer på just Tinder. Man undrar ju hur de gjort...
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (HG) skrev 2024-10-06 13:58:21 följande:
    Både jag och (?) har förklarat vad vi menar med frågorna. Orkar inte dra det igen. Man behöver ABSOLUT inte ställa frågor som "Gillar du att resa och vad är i så fall ditt favoritresemål"?
    Nä ouff vilken jobbig fråga. Vete sjutton om jag ens gillar frågor, ett samtal med flow som roar mig är vad som är intressant. Som irl.
  • Anonym (Tjejen)
    Anonym (HG) skrev 2024-10-06 16:25:40 följande:
    Jo, det är konstigt att ni sitter och maler detta om och om igen. Ändå är det FULLT av mindre attraktiva män som hittat sina tjejer på just Tinder. Man undrar ju hur de gjort...
    Jag vågar mig på den vilda gissningen att dom är underhållande både i skrift och irl.
  • Anonym (M)
    Anonym (?) skrev 2024-10-06 15:56:29 följande:
    Är väl inte det första man skriver utan något man berättar när man lärt känna en människa lite mer. Hur snabbt berättar du om sjukskrivningen?
    Nej, det gör jag inte men frågar dom vad jag jobbar med så skriver jag ju hur min situation är efter ett tag i alla fall. Men med vissa har jag inte skrivit det alls. Det får väl visa sig tänker jag. Samtidigt vill man ju vara ärlig om man känner att man vill gå vidare med den mannen.  Svårt o veta, svår situation. 
  • Anonym (Maria)
    Anonym (M) skrev 2024-10-06 15:50:30 följande:

    Nätdejting suger. Ser bra ut, har högskoleutbildning men varit utmattad 6 mån. Får många mail men så fort man skriver att man just nu är sjukskriven så försvinner dom. Män är minst lika ytliga som kvinnor när det gäller status. Det låter nästan alltid så i sådana här trådar från alla incels-män att männen inte bryr sig om kvinnans status och jobb medan kvinnor är tvärtom och bara bryr sig om mannens jobb och pengar. Kunde inte vara mer fel. 


    Jag har en längre sjukskrivning och lågutbildad och de slutade inte skriva för det om du nu är kvinna så har vi olika bilder av det
Svar på tråden Nätdejting är helt omöjligt - min erfarenhet som man