• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-08-06 07:07:34 följande:
    Tack snälla för grattis! ❤️❤️ jag är så jävla nojig nu dock. De två senaste dagarna har temp varit lite på väg ner (igår 36.95 och idag 36.85) tidigare legat på strax över 37 samt att mina bröst varit spända och ömma vårtor de är de inte längre. Tog dock ett vanlig gravtest nu och det är fortfarande tydligt plus! Men oron finns såklart att det ska bli MF i dagarna. ska iaf få intralipiden av min klinik idag, men så tänker jag om det är försent, såklart dumma tankar, men kan inte låta bli.  Vågar Inte alls vara glad! För eg ska man ta intralipiden ca 7-10 dagar innan transfer, vilket jag gjorde, sedan direkt efter (vilket jag inte gjorde) och direkt vid plus. Vilket var i söndags så tar idag. Men sist jag var gravid (sep 21) fick jag MF/kemisk kring denna tid. 
    Puh, kan riktigt känna ångesten i det du skriver, känner med dig! ❤️ Håller alla tummar att den stannar ❤️
  • Mathilda88

    Själv går jag fortfarande och försöker reda ut tankarna och göra ett val. Skickat flera frågor till Kvinnokliniken där jag opererades samt till Sellmer. Lågt HcG vid utomkveds är tydligen med all säkerhets inte korrelerat med att embryot inte skulle klara sig i livmodern om den satt sig rätt. Iallafall enligt Sellmer och ett par läkare på Kvinnokliniken, däremot sa kirurgen tvärtemot. Blir inte klok på det. Mitt sunda förnuft tror på flera läkarna, men den rationella på kirurgen - det låter ju logiskt. 
    Sen övriga frågor hoppade Kvinnokliniken raskt över eller svarade diplomatiskt. Så inget klokare. Önskar man hade kunnat få raka besked och vetat mer, hade underlättat valet.

    Mamma föreslog att det kanske är billigare att prova sista försöket i Skåne. Så mailade tre privata häromkring om de hade labb utan Timelabs, samt med calciumjon, embryoglue och assisted hatching. Nordic och Livio hade Timelabs, så de gick bort. Lunds IVF hade det med men Embryologen sa att det inte var några problem att köra traditionellt istället om det önskades. De talade om att han är en av Sveriges bästa - ska försöka se om man kan få det verifierat nånstans, men läst att han iallafall föreläser för andra i Sverige. Så man kan ju hoppas på att det stämmer. Tänkte isåfall be om ett likadant upplägg som vi haft. Det enda de saknar var assisted hatching.. Vågligt att både köra ny klinik och utan det.. Priset hamnar iallafall på 41000 istället för över 57000. Den summan gör att jag plötsligt har råd med två äggdonations-försök efteråt om så skulle behövas.. 

    Mkt tankar! Men ska på konsultation med dom den 21/8 så får vi se hur det känns då. Jag tar fortfarande mina tillskott, just in case.. 

    I helgen var jag dock helt hundra på ÄD! Två gravidbesked från först min bästa vän och sen min kusin. Båda lämnade de finaste meddelandena i omtanke om mig.❤️ Vännens var fine, kusinens grät jag dock över i kombo mellan sorg och glädje. Hennes son är ett år i september. De är i vecka 13 respektive 12. Nu vill jag bara gå vidare. Få göra dom sällskap. Samtidigt maler tanken på att det kanske finns en chans kvar. Bara jag inte ångrar att man inte tog den.. 

    Ja vi får se helt enkelt! ❤️

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-08-07 13:36:28 följande:
    Jag har en vän som blivit hjälpt av Lunds IVF, det tog sig första gången och hon ska strax föda deras första barn. Du ska göra det som känns rätt för dig, men jag kan säga ärligt att om det hade varit jag så hade jag gjort ett försök till med egna, utifrån det senaste resultatet. Tycker det är värt chansen! och annars vet ni och behöver aldrig se tillbaka och undra om det hade gått denna gången efter första plusset! Men det är bara vad som hade känts rätt för mig ❤️
    Tack för peppen! Hjärta 
    Ja men det är mkt så mina tankar går med, är rädd att om jag kör på safety nu efter utomkveds så kanske jag ångrar mig sen! Provar vi så har vi iallafall checkat av det. Kände att pengarna inte räckte för både ett 6e försök och ÄD hos Sellmer då det blir närmare 60 000 för ett enkelt försök med resor mm, men med Lund så kan pengarna plötsligt räcka även för äggdonation. Har haft möjlighet att jobba en del extra i sommar så har skrapat ihop lite mer pengar som kan hjälpa till.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-08-07 18:35:08 följande:

    athilda88 
    Vi är väl lite i samma sits ang om vi ska göra ett sista för fast för mig med IUI istället för ivf) innan ÄD.

    Jag verkar inte kunna gå vidare med ÄD riktigt än så lutar åt att göra 1-2  iui. 

    Det känns så jobbigt med pengarna nu men i slutändan så är 50t hit eller dit inte avgörande.. kanske...

    Mina föräldrar har pengar nu på gamla dar (vi hade du knapert när jag växte upp. Fick spara pengar själv för att köpa säng, cykel osv tex), så en psykolog tycker att dom "borde" vilja betala för att ha chans att få ett barnbarn. Men så ser tyvärr inte verkligen ut...
    Men finns en litet, litet hopp att de ska säga i efterhand att jag inte behöver betala tillbaka allt iaf....

    Jag har mailat kliniken och bett dem sätta mig på listan för ÄD. Om det tar några månader att göra iui så är jag redo för ÄD sen. 

    Känner precis som du att jag bara vill komma vidare.  En kompis blev ju gravid för 3 månader sedan eller nåt så,  och det hade varit så kul att inte vara så långt ifrån varandra. 

    Kanske är det samma för dig, att du inte riktigt kan gå vidare med ÄD riktigt än? Ja 40t är väsentligt mycket billigare. 

    Rent logiskt känner jag att pengarna för 1 eller 2 iui är för mycket, med tanke på att chansen är så liten. Men känslomässigt är det svårt att ge upp riktigt än. 
    Kanske samma för dig? Med så få blastocyster i förhållande till antal plockade ägg antar jag att din sannolikhet inte är så stor heller. Och 40tb är mycket pengar. Men kanske behöver man få vara ologiskt när det kommer till livsavgörande beslut, där man ska leva med sitt val resten av livet. 

    Fick tips av en kompis att iui är billigare i Spanien också
     900 euro + resa  jämfört med ca 25t inkl resa till Danmark. 
    Dock då med anonym spansk donator. 
    Nog värt att betala mer för en öppen donator som jag själv kan välja. 

    Jag lutar nog åt 2 stimulerade iui ändå.  Får jag 3 äggblåsor så är chansen ändå inte jätteliten, troligen.  (Blir det fler får de enligt lag inte göra iui).


    Full förståelse för det. Jag har ändå haft ÄD i tankarna sen i maj ifjol och har ändå fortfarande väldigt svårt. Har dock allt mer landat i det på slutet, efter mkt diskuterande med mig själv och andra omkring fram och tillbaka. Senaste gravidbeskeden har definitivt pushat på för att ÄD känns än mer lockande och förnuftigt. Att bara få komma i mål snart. Men drömmen om att få ett genetisk barn är svårslaget. Så ja tanken på att köra på hos Lund för rimligare pris, samma upplägg och ta alla tillskott samt fasta i omgångar igen även inför nästa gång så som jag gjorde inför denna sista. Läst och sett dokumentär med spännande forskning kring hur fasta föryngrar och kickar igång kroppens process att skapa friska celler. 

    Så full förståelse för dina tankar och känslor! Jättesvårt val. Som du säger, kan tänkas kännas bättre när man gett sig själv fler chanser. Sen är det alltid tanken på att pengarna skall räcka. Lite skönt ändå att stå på listan så länge och spara in den tiden. Har funderat på samma sak, men inte tagit beslut än. 

    Oj, helt annat pris där! 2 IUI för mindre än priset för 2 i Danmark (exkl resa).
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-08-08 17:44:52 följande:

    Fastade du innan ditt sista försök?
    jag vill inte säga att det är dåligt och det verkar ju som om det kanske fungerade för dig ändå men jag har fastat i många år just på grund av att det är bra för celler och autofagi men slutade för ett år sedan För att förbättra fertiliteten. Det var tufft men jag tror inte det är bra för fertiliteten då jag läst en hel del som säger det. Att kroppen ska känna sig tillräckligt säker för att kunna bli gravid. det kanske inte är ngn fara om du gör det ibland men tror man kanske ska vara försiktig. jah gjorde det fortfarande vid  första försöken men å andra sidan gjorde jag inte alla andra bra saker då  och var generellt väldigt smal just då. 


     


    Ja precis, innan sista försöket, inte under tiden. 
    Nej jag har varit noga med att äta bra och få i mig all näring och inte få kroppen att oroa sig för brist på mat hela vägen innan. Har aldrig provat under tiden vi försökt naturligt eller tidigare IVF-försök. Med tanke på att jag tar alla kosttillskott mm senaste året och lite mer och denna gången blev jag gravid så känns det värt att prova att prova viss fasta igen. Ingen omfattande variant alls jag tänkte köra med. Jag har fått några extra kg under resan så är kurvig, men var det från start med. Har tappat väldigt mkt muskelmassa från all min träning som uteblivet under resans gång. Tack för omtanken.
  • Mathilda88
    Björkenli skrev 2024-08-08 23:59:41 följande:

    Mathilda88 

    Ja, förstår att det sista försök i Lund lockar..
    Med tanke på framgången sist så är det absolut lätt att förstå.  

    Intressant med fastan! Hur länge körde du? 
    Jag har intresserat mig en hel del för det senaste åren, så pass att jag skulle vilja jobba på ett sånt ställe och lära mig mer och se för egna ögon hur mycket folk kan förbättras.

    Jag kan absolut tänka mig att kortare perioder med fasta kan hjälpa, förutsatt att man inte är underviktig också. 

    Intressant. 


    Den gången körde jag två dagar med max 800 kalorier per dar precis innan vi startade upp femte försöket. Denna gången testar jag fasta av 14 timmar per dygn och sen äta normal mängd mat de resterande timmarna. Ska läsa på om jag ska testa en av de andra varianterna för möjligtvis mer effekt nu i väntan på att man läkt klart.
    Ja det är mkt intressant forskning kring det hela.
    Ska bli intressant när mer kommer, tex med det inom fertilitet, för tror säkert det har både för och nackdelar inom området precis som LMSM lyfter fram. 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-08-15 13:19:49 följande:
    Tack ❤️ Trodde det skulle vara jobbigt att se barnet men han är det finaste jag sett så det kändes bra, nu efteråt känns det fruktansvärt att veta vad man gått miste om men tror ändå det är det bästa för att kunna sörja.

    Hur går det för dig? Har du bestämt dig för insemination?
    Så himla fint att höra ❤️❤️❤️
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-08-17 13:27:34 följande:
    Hej alla fina❤️
    vi gjorde ju en koagulutionsutredning och fick svar allt var normalt! Men igår ringde läkaren och berättade ett provsvar var försenat och kommit in nu! Visade sig jag hade stegrande antikroppar( kardiolipinantikroppar). Så nu ska jag börja med trombyl varje dag och om jag får positivt test lägga till en spruta varje dag! Detta kan va orsaken till våra missfall! Någon som också har detta och det gått bra för??🙏❤️
    Oj! Så spännande att ha ngt att ta på och en plan färdig! Känns som att hoppet höjs ordentligt för kommande försök nu ❤️❤️❤️ 
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-08-18 14:42:16 följande:
    Ja men det är det verkligen🙏🙏man blir bara rädd man blir ännu mer besviken om det inte går nu! Men vi har verkligen fått mer hopp 🙏🙏
    hur mår du? Tänkt mkt på dig❤️❤️❤️
    Tack så hemskt mycket för omtanken ❤️❤️❤️❤️🙏🙏🙏 
    Jo jag mår mkt bättre, dock ej återställd än. Provar rida lite då och då för att stämma av om kroppen är hel än. Blir bättre, men håller som mest en dag, sen kommer värken och smärtan i nedersta op-såret. Så inre bukhinnan behöver väl mer tid än.. Nu har vi tagit oss några dagar i stugan och njutit av skog och lugn. Imorgon åker jag tillbaka för att konsultera Lunds IVF och sen jobba nätter hela helgen. Nästa vecka blir det konsultation med CVL. Har bytt läkare från samma kvinnliga från i våras till en manlig. Så får se vad de säger. Känns lite spännande. 

    Sen när jag sitter och läser igenom mina inlägg från gångna året och sammanställer vår resa så känns det verkligen inte lysande alls, verkligen tvärtom - och att jag ens lägger tid på att ev göra ett sjätte försök känns rent av idiotiskt. Men samtidigt så gick ju ngt rätt nu på slutet - gravid trots bara två normalt befruktade embryon ut av 11, sämsta av alla plock 😅.

    Fascinerande denna värld är väl det minsta man kan säga?
  • Mathilda88

    Fick dessutom tips av min psykolog via Mindler - hon hade jobbat inom IVF så därför jag valt henne. Hon hade själv genomgått resan och till slut fått barn via äggdonation så hon rekommenderade mig att läsa boken Tro, Dogmer och Biologi av Bruce Lipton. Där förklaras epigenetikens effekt på DNA vilket är väldigt intressant. Får absolut en starkare känsla och tilltro till alternativet.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023