• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Sola13 skrev 2024-07-03 10:55:02 följande:

    Nu har jag precis varit på KUB, och allt såg fint ut!! ❤️ efter tre år, fyra ÄP och fem återföringar så känns det helt fantastiskt att ha kommit hit!! 


    Åh så fantastiska nyheter!! ❤️❤️❤️ Stort grattis!!
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-03 11:04:50 följande:
    Förstår det ❤️ Missfall som andra nämnt är ju vanligt och behöver inte ha något med dina ägg att göra. Men det är extrem otur och tufft att det ska hända efter så mycket kämpande. Tufft beslut att ta nu. Ni skulle säkert kunna bli gravida med dina ägg igen men omöjligt att veta om det skulle hända direkt eller ta tid. Håller tummarna att nästa försök går hela vägen oavsett om det är med egna ägg eller donerade ❤️

    Man inser hur mkt hormonerna påverkar en, tyckte ändå att jag landat i beslutet, så alla dessa starka känslor och alla tårar har överraskat mig. 


    Vad kan vara orsaken om inte äggen till missfallet? Våra embryon utvecklas generellt långsamt, vilket även stämmer överens med den sena ökningen av hcg. Med dålig utveckling är risken högre för kromosomfel också tänker jag? Att de felutvecklas helt enkelt?

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-03 12:22:41 följande:

    Det går inte så bra för mig men det var väntat efter att jag svettades där på natten vid ganska exakt samma tidpunkt som vanligt.

    började få lite blod/färgat i cyclogetsen i söndags , fick mer igår och idag i princip mens samt negativt  test imorse. skulle  egentligen tagit imorgon för kliniken Men orkar inte ta cyclogesten längre nu när jag fått mens och har haft två negativa tester som borde ha visat positivt vid det här laget :( 

    ska köra på med korta i slutet på augusti sen får kronosomtestet avgöra hur vi går vidare efter det har vi kommit fram till. Testet kan inte göras innan slutet på augusti öbdå så orkar inte slösa tid och vänta om det inte skulle visa ngt. tydligen kan det gå även om det visar ngn kromosomavvikelseen lättare för missfall och svårare att bli gravid. 


    tack för att du frågar Hjärta


    Beklagar ❤️😢 ❤️ Så tråkigt att höra! ❤️
  • Mathilda88

    Alltså, hur länge kan hcg hänga kvar på samma nivå? Den 25/6 låg den på 60 på blodprov, samt 126 den 27/6. Den 29/6 syns en tydlig ökning på urinprovet. Sen sjönk det till 74 den 30/6 på blodprov. Illamåendet har släppt, men växtvärken hänger kvar till och från. Mailat kliniken igår som bara sa att det kan hänga i ett tag, men inte hur länge. Blöder fortfarande inte trots det gått snart en vecka.. Ngt frustrerande! Har man ett MA på gång?



  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-07-05 13:35:28 följande:

    Jag har insett att jag blir lika ledsen oavsett om jag försöker hålla mig pessemistik och tänka att det inte kommer gå denna gång, som om jag är glad och tänker att det kommer att gå. Så nu kör jag stenhårt på känslan att jag redan är gravid! Så mysigt att känna att man ska få en bebis i mitten av mars :) Tänkte testa på måndag, så vill helst att helgen bara ska vara över nu så jag förhoppningsvis kan få ett + på riktigt


    Jag är likadan, så njuter också till max ❤️. Har oroat mig en gång, testade tidigt etc och ångrade bara det efteråt. Var bara massa ångest i förväg så att säga. Mer PUPO till folket ❤️
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-04 07:14:36 följande:
    Mathilda88 skrev 2024-07-04 03:21:48 följande:
    Åh så fantastiska nyheter!! ❤️❤️❤️ Stort grattis!!

    Tack till er båda!! ❤️ ja, under åren som gått har jag def betvivlat om det någonsin skulle gå, men när jag låg där och fick se barnet var det värt ALLT! Det var vårt första försök genom CvL och kan bara rekommendera varmt. Bor i Skåne och kunde göra kontrollerna längst vägen här nere och sen bara åka upp för det kritiska, ÄP och ET. vi Valde mellan en privat klinik här Och CvL, man kan naturligtvis inte veta hur det hade gått här men vi är så nöjda över vårt val nu! har dock en kemisk grav och ett Ma i bagaget, vid mina två senaste återföringar innan denna. Känns på något vis som att kroppen långsamt lärt sig? Eftersom Jag efter tredje plocket lyckades bli gravid vid både ET och FET, även om det inte gick vägen, fick vi energi att åka till Uppsala och testa där När våra gratisförsök i Skåne var slut. Jag är fortfarande lite orolig att något ska gå snett, men till största del bara njuter jag nu och vågar hoppas att allt ska gå vägen!

    Håller tummarna för alla i den här gruppen ❤️❤️

    Vet du vilka kliniker de samarbetar med i Skåne? Bor också i Skåne och tänkte först att det kommer kosta 2000 kr extra för vart ultraljud här nere, men det gör det alltså inte? 


    Alltså det är svårt att inte få upp lite nytt hopp när man läser om era och flera andras solskenshistorier med liknande problem som oss med utvecklingen.. 
    Bokat en konsultationstid, tyvärr inte förrän 27/8 vilket betyder start förts i september oavsett om det blir äggdonation eller ett sjätte försök.. Sambon får dock mer tid för att bearbeta och landa. Och frågan är om han kan tänka sig att orka med ett försök till med resorna till Uppsala. Har lagt fram förslaget och får se vad han säger, skulle tänka på det. 
    Konsultationen kan oavsett vad landa i äd eller förslag på ett försök, har skickat in alla våra försök med resultat. Sellmer vill bara göra likadant vid ett tredje försök och det känner jag inte för, då får det vara. Men om CVL har ett helt annat upplägg så finns ju potential till annat resultat.. Vi får se.

  • Mathilda88
    WinnerBirdie skrev 2024-07-04 20:37:28 följande:

    Det var ju verkligen häftigt att den fastnade och jag förstår att ni njöt av det ❤️ så himla orättvist att den lilla inte fick stanna😢 

    Det är en kämpig process, även om jag under varje behandling (trots nålfobi) känt så stort hopp och mått bra att vara på gång. Så har det varit traumatiskt både med äggplock som gjort fruktansvärt ont vissa gånger och sedan nederlagen med ägg som inte varit mogna och ett enda embryo, som inte har fäst. Det är tärande att leva i en pågående livskris och famla efter kraft och hopp. Därför har jag kommit fram till att det viktigaste för mig är att få ett barn och inte att det har mina gener. Livet måste få fortsätta och kännas okej. Jag önskar så att dubbeldonation är svaret för oss🙏


    Vi har en svensk klinik i Solna och vad jag vet får vi inte välja något då, men vi får se vad som sägs i augusti.


    Hoppas att ni kan landa i det som känns bäst för er ❤️


    Ja så ledsen över att den inte överlevde 😢. Änsålänge vill det dock inte släppa, ingen blödning och stabilt hcg som vägrar sjunka mer på en hel vecka.. 

    Jo men visst är det så ❤️ Så sant ❤️ Du beskriver det så bra ❤️. Jag håller verkligen tummarna för er och att dubbeldonation kommer vara lösningen ❤️❤️❤️! Potentialen är hög ❤️❤️
    Nej låter rimligt med en svensk klinik att man inte kan välja då utan de gör det. 


    Tack så mycket ❤️❤️❤️

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-06 21:25:44 följande:
    Fick göra VUL under behandlingen på Livio i Malmö, men tror de har fler samarbetspartners så är bara fråga vad som är närmast där man bor. Vi fick lägga ut och betala Livio när vi var där, men fick tillbaka det från CvL efter ingivande av kvitto  :)
    Tack! Låter himla smidigt ❤️
    Går och velar om det är värt att vänta de extra 1,5 månad på konsultationen hos CVL. Börjar känna allt mer för äd. Samtidigt så - 2 månader extra mot ett helt liv för att vara säker på sitt beslut? Blir annorlunda när man sätter det i ett större perspektiv.
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-07 20:43:29 följande:
    Spermierna kan också ofta vara orsaken till missfall. Tror jag hört att det är den vanligaste orsaken? Ja kanske är så att långsam utveckling kan vara större chans för kromosomfel, har Sellmer sagt nåt om det?

    Såg att ni funderar på cvl, intressant att höra vad de säger om era resultat! Vi fick köra i princip samma behandling där som tidigare, däremot verkar deras embryologer/labb vara vad som gjorde skillnad för oss. Hoppas ni får klarhet efter konsultationen och smart att stå i äd-kön så länge. 

    Nej tyvärr är det äggen som är vanligaste orsaken enligt de tre kliniker jag pratat med. Sellmer är enda som ens öppnade upp för tanken att sambons spermier skulle kunna vara orsaken med tanke på missfallen med exfrun för snart 20 år sen. Men vi körde ju en split på 50/50 där embryona med sambons sperma var bättre än de med deras topp-spermadonator.. 

    Ja ska bli intressant att höra deras tankar. Ska dock maila och be om att få byta läkare att ha samtalet med, hon jag fått är samma som i vintras och uppfattade bara henne som att hon ville sälja på försök, hon lyssnade inte alls in på vår historia då. Helt säker på att hon är jätteduktig, men nu behöver jag ngn som faktiskt kan säga - Nej det här kan vi inte hjälpa er med, ifall det är så läget är. 


    Tack ❤️

  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-07-07 18:23:11 följande:
    Jag tog precis ett testa tidigt test och fick negativ på det. Så himla tråkig. funderar på om man ska sluta på progestoronet nu direkt istället för att vänta tills testdag. pallar inte med så ont i brösten som jag fått och känns fett onödigt nu när man vet att det är nej. 
    Åh beklagar ❤️ Håller fortsatt tummarna ❤️ Kliniken kommer vilja att du fortsätter ❤️. Men kämpigt med de biverkningarna, förstår det ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023