• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    J000ssan skrev 2024-08-03 22:46:58 följande:
    Hej alla fina tjejer❤️❤️vårt senaste FET misslyckades ju! Och nu inv jag mens ca 12/8 För nytt FET! Hade äl i söndags och igår fick jag lite spottings, samt idag! aldrig haft sånt innan och nu super nojig något är fel och vi inte kan göra insättning kommande cykel! Något som har erfarenhet av detta?🙏🙏
    Åhnej, beklagar! Höll tummarna så Hjärta  Dålig koll på spottings tyvärr så inga svar där. Hoppas på nästa gång Hjärta
  • Mathilda88

    BaeA: Håller tummarna för dig idag då, låter spännande! Hjärta

    Är rätt frustrerad och låg fortfarande. Frustrationen grundar sig mkt i att jag - nu lite över 3 veckor efter titthåls-operationen (helt sjukt vad tiden går) - fortfarande inte kan rida eller träna. Så fortsatt begränsat liv vilket såklart påverkar en mkt negativt mentalt. Som om inte allt annat räcker. Trodde det räckte med två veckor max.

    Och inte kunnat välja ännu om jag ska gå på ett sjätte försök med egna ägg eller äggdonation nästa. Hjärta mot hjärna. Optimisten mot förnuftet. Skickat frågor till både gynmottagningen och Sellmer igårkväll för att försöka bli ngt klokare vad vi borde göra. Ja den levde, men kirurgen påtalade att det låga HcGt kunde tyda på att den kanske ändå inte klarat sig i livmodern. Såg inget hjärtslag (gör man det på vecka 6+5?). Om storleken var som man förväntar sig (fast fortsatt lågt HcG så kanske därav inget synligt hjärta än eller rimlig storlek?). Förstått när jag läser på att man kan ha HcG på över 1 000 även vid den placeringen och den tiden. Då blir man tveksam till våra 133. Samtidigt levde den och vi har haft en till frysen. Som visserligen inte klarade upptiningen.. 

    Ska det göras så är det nu (6e försök), måste vänta två månader/cykler bara på att läka, men samtidigt - är det värt det? Är det pengarna i sjön? Lägga två månader till på behandling (så totalt 4 cykler) och pengar på ngt med mkt låga odds.
    Samtidigt som tanken på att vara enda med ett barn som man måste förklara inte är mitt genetiska sliter i mig just nu, inte kunna jämföra med de andra inom släkten som är så fantastiskt mysigt. Är nog lite extra känslig just nu ovanpå det.
    Älskade kusinen berättade igår att hon är gravid igen, v.12. Så glad för hennes skull, men innebär också att det är hennes andra barn under våran resa efter vårt första.. Och beräknad om ett halvår. Inte heller denna gången kan vi alltså dela vår tid som gravid eller få något sånär jämnåriga barn, sånt som vi hade lyckan att ha när vi var barn o lekte mkt ihop. 

    Så det enda jag kan göra nu sålänge är att försöka gå ner ngt i vikt iallafall av de kg som kommit på köpet och ta tillskott ifall vi kör med ett sjätte försök. Och jobba så mkt extra som jag kan. 

    Ledsen för långt inlägg.

  • Mathilda88
    Macbookpro skrev 2024-08-02 23:20:10 följande:

    Fick mens NU?! :?( 

    som jag skrev i tidigare inlägg började jag ägglossningstesta den 20e (en v efter mensens första dag) och fick ett semisvagt streck. Trodde det var jättetidigt. NU får jag mens vilket betydde att vi hade ägglossning den 19e Redan. viste inte ens att det var möjligt med så tidig ägglossning men alla sprutor har väl rubbat allt :?( 

    det betydde att vi missade ägglossningen helt. är Förkrossad och känner mig så dåligt och slarvig som inte kollat upp detta. viste inte att det kunde vara så. 


    Ja IVF kan verkligen få ens cykler ur balans ibland.. Hjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-08-01 14:34:22 följande:
    Jag håller verkligen tummarna för er, man ska ju leva och unna sig också, kanske det psykiska välmåendet kompenserar för bristen på kosttillskott. Vår klinik verkar ändå inte tro att det gör någon skillnad.

    Jag gjorde fostervattenprov idag, gick väldigt bra och fick träffa en fin läkare som ska ringa och meddela resultatet nästa vecka.
    Håller tummar och tår får bra svar!! Det är ni så värda! Hjärta{#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-24 08:49:04 följande:
    Ja det är så plågsamt ❤️ Tre graviditeter med kromosomfel nu, man börjar undra om det är nåt underliggande problem. Har inte sagt något till vår ivf-klinik än, inte haft kontakt med dem sedan det tidiga ultraljudet, vet inte riktigt vem man kan få prata med eller få stöd av i detta läge.
    Åh nej så himla tufft och tungt, 3 st Hjärta Lider med er Hjärta Fasen va tungt.
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-17 07:19:33 följande:

    Förstår att det var mycket nytt att ta in! Denna resan är krokig och det finns liksom ingen enkel väg! Tror det är en bra sak att ni måste vänta två månader oavsett så att ni kan landa i denna nya informationen och fatta det rätta beslutet för ER om vägen framåt. Har du fortfarande möte inbokat med CvL? Kan ju vara bra att höra från en annan duktig klinik också vad de säger och hur de ser på ett sjätte försök jämfört med ÄD. 


    Men förstod jag dig rätt att Sellmer hade 2% skillnad med medicinerad cykel jämfört med mer naturlig, så tex 50% chans med mer naturlig och 52 % med mer medicinering? isf kanske jag iaf första gången skulle ha kört mer naturlig. Om du vet att din kropp reagerar sämre på allt det där så kanske det i ditt fall tar bort den lill skillnaden i fördel? och det är ju verkligen goda chanser om det är över 50% även i mer naturlig.. Sen kan jag förstå att man vill maxa sina chanser och att varje procentenhet räknas! 


    Nej verkligen ingen rak enkel väg.. Lite över en månad kvar nu, men fortfarande inte fått en regelrätt mens så börjar oroa mig för at detta kan komma dra ut på tiden. Vi får se. Vill inte dra ut mer på tiden liksom, men det önskar nog inte de flesta. Samtidigt som ja, jag har ju ännu inte kunnat bestämma mig. Fast hade varit en fördel att redan ha sagt ja till äggdonation och ha det klart tills kroppen har läkt. Nu tar det ju lite tid till som bara lagts på grubbel.

    Ja har kvar konsultationstiden hos CvL, men har mailat i juni om att få bytt läkare att konsultera med. Så kan bli en senare tid. Eller ingen alls om vi avbokar den. Vet inte hur mkt de kan ge som input i dagsläget eftersom de inte känner en (utöver alla uppgifter man skickat). Men ja, troligen pratar jag med dom. Kan va bättre än jag vågar hoppas på. 

    De enda siffrorna jag fick var att det är 50-56% chans för graviditet per återföring. Medicinerad cykel var 2% mer framgångsrik hos dom än naturlig. 50-56% är inberäknat båda varianterna. Hör man sen med andra kliniker så kan de ha tvärtom eller lika bra resultat, så varierar. Det kan ju vara att Sellmer haft fler patienter med hormonella obalanser och därav sett större framgång med medicinerade cykler. 
    Nej men eller hur, varje procentenhet är guld värd om det leder till vårt efterlängtade resultat! Så är man beredd på att kanske gå ner sig i en depression, som man förhoppningsvis återhämtar sig ifrån (bara det inte krävs medicin för det med, har ju redan behövt det efter utmattningen, bara man inte är mer känslig för det nu) eller chansa på mer naturlig och missa chansen på färsk återföring, men vara mer säker på att må bra? Jag kanske inte blir deprimerad denna gången. Ush så mkt frågor och funderingar. Inte så att man påbörjar medicineringen heller och sen avbryter - man kan ju tänkas ha blivit gravid och då är det bara till att överleva de där 12 veckorna.. 

    Vården ger en så mkt svar de kan, men det är som det är, individuellt och mkt som ännu är osäkert eller oklart. 
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-19 08:59:01 följande:
    Åh jobbigt att vänta flera månader, men man kan verkligen förstå att kroppen behöver läka. Förstår verkligen frustrationen över att tiden rusar iväg. Kan ni stå i äd-kön så länge för att spara tid om ni skulle välja det tillslut?

    Wow hade ingen aning om att det var så många steg och så komplicerat med äd, att det i princip är en ny hormonstimulering och dessutom en så lång process! Det kommer nog bli tufft om du mått dåligt av p-piller tidigare men du har tagit dig igenom så otroligt mycket och kommer klara detta! Och när du har din bebis kommer förhoppningsvis alla jobbiga upplevelser och minnen att blekna ❤️

    Hoppas ni kan njuta av sommaren och att ni kommer fram till något som känns bra ❤️
    Som Björkenli skrev så kostar det tyvärr 5 000 dkk för att ställa sig i kön. Tänkte att de var billigare än Sverige med sin drygt 80 000 svenska kr för ÄD, men det tillkommer en del kostnader på vägen. Men förstod det som att ICSI ingick så sparar 5 000 dkk som det kostar vid äggplock annars. 

    Nej det var en chock för mig med. Tänkte att det skulle vara det enklaste av alla varianter, som typ FET. Ja blir som en hormonstimulering, ett kort protokoll x6 (12 veckor istället för 2). 
    Ja det är precis det jag misstänker och är orolig för. Tack för stödet, Hjärta ibland känns det som att man bara överdramatiserar, men även läkaren var ju ngt orolig för ev reaktion. Men det kan ju också gå bra. Den som lever får se som man säger..! 

    Tack så mkt Hjärta
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-08-04 19:16:54 följande:

    Testade precis positivt 2-3 veckor!!! Kan inte tro det är sant. Trodde aldrig aldrig detta för en vecka sedan och därför har denna ruvning varit så enkel, för jag var inte hoppfull alls. Är fortfarande försiktigt glad och ska berätta för min man på onsdag när vi har vår årsdag, men att det gick. Vet inte om det är intralipen som jag tog veckan  och om det är något jag isf borde fortsätta med. tog dock inte efter FET pga att läkaren var själv på kliniken när jag ville ha droppen och sen skulle vi iväg på semester. 


    Stort grattis!!! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta     
    Låter såklart intressant med intralipiden, kanske värt att fortsätta? Har inte hört om ngn annan som fått 3 vid denna tiden, så nej 2-3 låter superbt! 
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-08-04 07:46:22 följande:
    Tack kära du❤️❤️
    Och jag försöker läsa alla dina tankar och förstår verkligen din frustration i allt och tveksamheter! Tyvärr har jag inga god råd att komma med mer än att jag tänker på dig otroligt mycket och förstår verkligen dina tankar du har, jag hade nog känt samma som dig! ❤️❤️❤️
    Tack så väldigt mkt för omtanken HjärtaHjärtaHjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023