• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Micasto skrev 2024-06-26 13:34:44 följande:
    Jag hade återföring i torsdags av 2-dagars och har testdag den 6e. Hade jag varit i din sits hade jag nog testat en dag innan, det lär ju förhoppningsvis inte spela nån roll med en dag för tidigt. Jag har förresten också tänkt på hur progesteronet påverkar ens cykel?jag har en förhållandevis kort cykel så i vanliga fall skulle min mens komma nu till helgen och då hade ju det varit en indikation på att det gått bra eller dåligt. Men antar att den blir försenad? 
    Vad är det som är kort i din cykel vanligtvis? Follikelfasen (före ägglossning) eller Lutealfasen (efter ägglossning)? 😊 Om du har kort Lutealfas så förlänger progesteronet den ja. Om den vanligtvis är kort så hinner inte embryot fästa utan blöder ut innan den gjort sin närvaro känd. Sen kan man komma blöda iallafall trots progesteronet. Jag har varit med om bägge varianter - börjat blöda några dagar efter avslutad progesteron, till att börja blöda medan jag fortfarande tar det. Jag blöder nu trots att jag höjt dosen från cyclogest x2 till att lägga till en Lutinus emellan cyclogesterna. 
  • Mathilda88

    Dock inte börjat blöda förrän efter 2 veckor efter äggplocket med progesteronet. Jag har dock en 14 dagars lutealfas normalt med.

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-26 17:17:35 följande:

    När man söker på tabeller för hcg verkar det ju vara ett jättespännande, både v 4 och 5 Är det från ganska låga nivåer som du Mathilda88 är klart över! 


    Wow, ja där är jag ju tveklöst med marginal på rätt sida! Stort tack för peppen och bilderna! Hjärta{#emotions_dlg.flower}Hjärta
    Nu ska det bara sluta blöda! Har tyvärr börjat igen i eftermiddag inkl mer klumpar Gråter. Känner hur hoppet långsamt sjunker för varje gång man går på toa och ser mer blod komma.. Imorgon eftermiddag lär jag få besked om både dagens och morgondagens provsvar.. Så långt borta!
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-06-26 15:52:03 följande:
    Å men om det var 60,3 igår och gränsen är 50 så ligger du ju över den trots allts. Hoppas provet visar en liten stegring idag. Gud vad skönt att blödningen stannat av.

    jag fick precis mitt embryoprotokoll från senaste omgången. Betygen på embryona denna gången var riktiga låga. en 4 cellig score 9.1  som jag fick åter dag 2 en 6 cellig store 6.8 åter dag 2.

    Resterande tre var 5 cellig 5.7 som hade lyckats dela sig till 20 cellig moral men sedan avstannat. Jag vet att det är lite men för mig ingav det på ngt sätt ändå hopp. Den hade ju lägre betyg än de jag fick åter och lyckades i alla fall dela sig till en morula. De andra två stannade båda vid 4 celler och hade betyg 2,2 och 4 så riktig kassa embryon men men. 

    Det sämsta embryot förra gången hade 5.2 och näst sämsta 7.5 så var ganska mkt sämre den här gången
    Så intressanta embryoprotokoll ni har! Men förstår att det känns nedslående med sämre resultat.. ❤️❤️ Man investerar så mkt i det hela, av hela sin själ. Knäckande när det inte blir som man hoppats! Men håller fortsatt tummarna för dina två i magen! ❤️
  • Mathilda88

    Äntligen!!
    Dagens provsvar från Sellmer har kommit från i förmiddags och visar på 126,08!! Så det har iallafall dubblats sedan iförrgår 🙏❤️❤️❤️
    De påtalar att de ökar, men långsamt. Att jag ska vara uppmärksam på buksmärtor och söka vård isåfall.

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-06-27 13:04:10 följande:
    Åh! Hoppas så mycket för din skull 🙏🍀🍀❤️❤️
    om du fick tillbaka 2 st så kan ju kanske blödningen vara att den ena inte tagit sig vidare?🙏❤️❤️
    Ja, funderar i samma banor. ❤️❤️ Tack så hemskt mkt!
  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-06-27 15:56:29 följande:
    Ååhhhhhh! Så fantastiskt ju🙏🙏❤️❤️❤️❤️detta ska bara gå vägen för dig! Du förtjänar det sååååå mkt❤️❤️❤️
    Stort tack fina du!! ❤️❤️❤️
  • Mathilda88

    Funderar på hur man ska räkna sina veckor för övrigt? Räknat från min mens är jag i vecka 5+6 (mens 18/5), men så gick det också 3 veckor före äggplock. Korrigeras då tiden till vecka 4+ nått utifrån äggplocket 7/6? Som om mensen började 2 veckor före som min normala cykel är?

  • Mathilda88

    Nytt blodprov på söndag 11:30.
    Har inskrivningsbesök på barnmorskemottagningen den 3 juni ❤️

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-06-27 16:56:27 följande:
    Men wow!!! 😭verkar vara så individuellt om man är låg eller höghormonar, men en dubbling varannan dag är väl det ?Normala? så låter verkligen toppen ju!! ❤️❤️ så fantastiskt, blir så genuint glad för din skull!! 

    Tack så hemskt mycket!! ❤️❤️ Ja och mina embryon har ju haft svårigheter att utvecklas så har varit inställd på att långsam stegring skulle vara vår grej. 


    Nu när du skrev det så var jag tvungen att googla det och ja du har rätt  - dubblering varannan till var tredje dag! Så då är det inte så långsam stegring när vi faktiskt överstigen dubblering på två dygn. Det känns betryggande! Nu hoppas vi bara att den sitter i livmodern och inte utanför som kliniken är orolig för då den överlevt blödningarna.
    Tack så hemskt mycket!! ❤️❤️

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023