• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Macbookpro skrev 2024-07-08 20:31:21 följande:
    Trodde du skulle vänta tills testdag haha :D 

    har du fått ett barn tidigare med ivf i så fall? 

    jag har ont som mensvärk idag, vet inte om det betyder att mensen kommer då? Trodde inte den skulle komma så länge man tog sitt progesteron? Men det kanske den kan?

    åh, man vill ju bara att resten igår ska vara ett misstag. Har suttit ich googlat mest hela dagen för att få bevis för att man kan få - på rd 14 för att sedan få + på festdagen men blir ju inte direkt övertygad. I princip alla säger att den långa marginalen endast är till för att undvika kemiska
    Väldigt olika även från gång till gång när mensen kommer. En gång kom den först efter jag slutat med progesteron, annan gång innan jag hunnit sluta. Denna gången blödde jag ju from testdag med positivt streck och i några dagar trots höjd dos progesteron innan det la sig själv igen. Mysko!
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-08 10:14:04 följande:
    Ja, jag förstår att det måste vara ett jättesvårt beslut att fatta! håll oss uppdaterade i vad du landar i, finns ju verkligen inga rätt eller fel ❤️ 

    Tack, ja det känns ngt överväldigande just nu. ❤️ Får se var vi landar. Hoppar verkligen fram och tillbaka och sambon har inte sagt hur han tänker än heller. 


    Pratade med min psykolog på Mindler vid lunch, hon var väldigt stöttande, oavsett vad man väljer, men att sambons uppgift är att hänga med om jag önskar CVL, inte hänga kvar i det förgångna, att kunna släppa det. Får se! Hon har jobbat som psykolog inom IVF-kliniker så hon har ju erfarenhet utöver egen IVF-resa med ÄD i slutet. Så hon har varit fantastisk!

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-08 19:19:48 följande:
    Hjärta

    Tack Hjärta

    jag har checkat ut lite just nu för att orka. har börjat träna igen och tom springa som är det som alltid fått mig att må bra. Känt mig tvungen att avstå löpning för att inte stressa kroppen men efter 1,5 år och så mkt ångest och sorg så har jag känt att jag varit tvungen har ju ändå inte hjälpt. det har känts väldigt bra att få röra sig som man vill igen. 


    det är såklart fortfarande jättetungt men har försökt att tänka på allt annat och inte allts på barn hehe.
    jag svänget väldigt mkt. en dag känns det okej och jag blir nästan taggad på att gå över till donation för längtan är så mkt men nästa sekund blir jag förkrossad igen. Så ja det svänger. kommer oavsett göra det siesta försöket vi betalat för i slutet på augusti. samtidigt kommer vi invänta svar på kromosomtester och beroende på vad de visar tror vi det kanske blir lättare att ta ett beslut om man ska fortsätta försöka med egna lite till eller gå över till donation. 

    hr du landat i ngt beslut om hur du vill gå vidare? Förstår att det är så svårt! 
    Hjärta


    Ja håller med om att det är så skönt att få röra på sig igen. Jag rider igen, ska bege mig till gymmet igen också.
    Den här lilla bryr sig hittills ingenting om ridningen heller ändå så.. 

    Känner igen mig i de fluktuerande känslorna. Ena gången supertaggad på ÄD och snart ha barn, för att sen storböla över att inte testa igen med egna. 
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-08 19:13:16 följande:

    jag känner mig precis lika osäker som du nu mathilda.

    en del av mig vill bara gå över till donation för längtan börjat bli så enorm och jag orkar inte med fler misslyckade försök Som bara får mig mer och mer olycklig.


    Samtidigt vet jag inte om jag är helt redo att ge upp så länge det finns en chans. Det svänger verkligen mellan att det en dag känns ok att sluta försöka med egna ägg till att kännas jättetungt en Annan dag eller tom timme. Tror dock donation börjat kännas mer verkligt på ngt sätt, att det kanske är den vägen man  behöver gå. Gud snacka om att man gick in nativt i det här med ivf. Jag trodde att såläbge vi gör ivf så kommer det ju gå. snacka om att man hDe fel 


    Du beskriver det så bra, sätter verkligen ord på känslorna och tankarna som pågår just nu i huvudet. Är i precis samma läge som du ❤️❤️. 


    Ja visst var man naiv. Jag var visserligen initialt inställd på att det skulle bli hemskt och att IVF faktiskt inte var för oss, men när man väl började så slog man ju på hoppet såklart och vände tankarna till positiva. Ack ja.. 

  • Mathilda88
    Babyddust skrev 2024-07-08 19:05:27 följande:
    //

    Hej hallå! Jag hoppas det är ok jag hoppar in i tråden. Började ivf 2023, första äggplock sep-23, slutade i MA. Fet i dec: minus. Nu nytt äggplock med ET 28/6 med blastocyst. tog ett test idag ruvardag 9, det ser positivt ut men väldigt svagt, ska man räkna med tidigt missfall? 


    För att vara redan(!) ruvardag 9 så är det där ett väldigt tydligt streck!! Släng tankarna på missfall, inte aktuellt, njut av graviditeten och stort grattis!!!
  • Mathilda88

    Imorse ringde jag barnmorskemottagningen angående att jag ännu inte blöder 9 dagar efter konstaterat missfall, de bruna flytningarna nästan helt avstannat, fortsatta symtom, stabila hcg-tester samt värk lite till och från i vänster sida. De kunde inget göra, hänvisade till Gynmottagningen Akut, jag tyckte det var att ta i, inte akut dålig. Men bara de som kunde följa upp det här tydligen. Så ringde dom och fick efter svaret att hcg kan hänga kvar länge (hur länge och varför?!?!?) så fick jag en tid för VUL imorgon kl.14 på mottagningen i Malmö. Så får vi se vad de säger.

  • Mathilda88
    J000ssan skrev 2024-07-09 08:58:52 följande:

    Testade idag med digitalt CD, rd 7! Negativt? vet de kan fortf ske mirakel men med erfarenhet så ställer jag in mig på att det inte gått denna gång💔💔har Inte den känslan i kroppen heller som jag haft vid positivt! 


    Håller med Babydust, det är fortfarande tidigt! Jag fick inte plus på ÄL+12 (för visst var det en 5-dagars?) utan först på 17 😊
  • Mathilda88

    Precis hemkommen från Gynmottagningen i Malmö. De såg ev ngt i högra äggledaren (hade ont där en kort sväng i lördags men inget mer), men inte hundra så en läkare till skulle kolla på bilderna och filmerna. 


    Och Hcg har kommit. 133 idag!! 74 i söndags för 10 dagar sedan. Så den lever 😭😭😭😭😭 FAN!! Varför kunde den inte sätta sig rätt!!! Kommer ju inte orka plocka 70 ägg till för att få en ny livsduglig 😭😭😭😭😭


    Men det ser ut till att bli operation för mig i veckan? 

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2024-07-09 17:43:18 följande:

    Men gud alltså innebär det här att du är gravid att ägget är bra men att det satt sig fel? jag förstår att det är förkrossande när det äntligen gått men samtidigt så har det ju gått! Ditt ägg är bra? Kanske är det inte 70 ägg till för ett livsdugligt utan nu det händer att alla vitaminer osv kanske gjort kvaliteten bättre?

    kolla quincey har ju plötsligt börjat få fantastiska resultat !


    förstår såklart att det är helt fruktansvärt dock! 


    Ja jag har fått ett topp-embryo! Men den sitter fel! GråterGråter Läkaren såg ingenting i livmodern, där har aldrig satt sig ngt, så det andra embryot har inte tagit sig.
    Det läskiga är att i samband med återföringen så blev jag orolig för att läkaren sprutade in rätt snabbt och allra högst upp i livmodern, redan då var jag orolig för om det riskerade bli utomkveds pga det. Och så blev det! Gråter
    Är i vecka 6+4 idag.. 
    Hade så önskat att vetenskapen kommit längre så man kunnat plocka ut embryot och plantera om den i livmodern! 

    jo så sant, men nu börjar ju tankarna snurra än mer. Ska jag köra ett till långt protokoll hos Sellmer?!? Nu när där fastnat en krigare?!? Är så förbaskat trött på långa protokoll, samt där är så dyrt, men om det är vad som funkar? Resten av plocket var ju uruselt dock. Och plocket före var ju skakigt det med. Vet ju ändå inte om denna är kromosom-rätt och överlevt förbi vecka 12 heller ändå. 
    Ush så mkt frågor! 

    Som det ser ut just nu så kan det bli operation i veckan, väntade mig nästan samtal redan ikväll efter provsvaret, men får se om de ringer imorgon eller om de inväntar torsdagens blodprovssvar och ringer medan jag sitter på Falsterbo Horse Show.. 
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-07-09 21:22:28 följande:
    Vet inte vad jag ska säg.. är de något ni inte varit med om nu? Det är så jäkla orättvist! Att de äntligen tar sig och så är de fel placerad.
    Så ledsen för er skulle, fattar att de här med ställer till det för tankar runt framtiden.
    Du är så jävla stark igenom de här.
    Nej men eller hur, lite så känns det som - att vi drabbats av det mesta på vägen.. 
    Tack så hemskt mkt fina du! ❤️❤️❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023