• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey: Åh nej vilken ångest att behöva gå med i 2 veckor!! 😢😢 Håller alla tummar och tår för att där inte är ngt fel! Ja nu när ni äntligen bara ska få njuta efter alla motgångar!! ❤️

  • Mathilda88

    Tack så mkt alla för er omtanke ❤️❤️❤️ 
    Funderar på att ringa och prata med en kurator på kvinnokliniken i eftermiddag om bemötandet kring smärtstillandet förra veckan. Kanske kan hon hjälpa mig bearbeta det och kanske hur man kan förebygga så inte fler bemöts så. 

  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2024-07-15 15:33:33 följande:
    Vad tungt förstår att de måste varit omtumlande. Hoppas resultatet kommer snabbt och allt ser bra ut. Fördelen med NIPT är att de är ett helt säkert svar. Låg risk på KUB kan man inte lita på till 100% så tänker att de kommer bli skönt att veta helt. Håller tummarna 
    Det känns som de alltid är något, på RUL hade dom svart att se hjärtat på våran och vi fick komma på återbesök så några dagar av nervositet där med. Men efter en lång kamp lyckades dom se hjärtat och allt såg bra ut.
    Men tror man inte kunna känna sig säker eller trygg fören bebis är väl är ute!
    Håller tummarna för er!
    Ju vad nervöst, skönt de såg det andra gången iallafall tillslut. ❤️ Nej tror inte heller man kommer kunna slappna av förrän dess..
  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2024-07-15 13:08:20 följande:
    Gör det, det var ju en hemsk upplevelse och ett sådant samtal kanske kan hjälpa dig att gå vidare snabbare! 

    Tack ❤️ Ja tror det ❤️ Det märkte mig hårdare än jag trodde. Som mamma sa idag; inte konstigt med ett breakdown i fredags - innan dess var det fullt upp med undersökningar, frågor, operation och kämpande för att få de jag behövde med smärtstillande osv.. Tar tid att bearbeta.. Utöver att förlora vad som kunde blivit ens barn om den bara suttit rätt.

    Imorgon har vi läkarkonsultation på Sellmer. Sambons tre timmar ledighet på morgonen är troligen indragen pga sjukdom på jobbet, han som verkligen hade mått bra av att få vara med och prata med läkaren.. Vi är så frustrerade just nu! Inte ens ett läkarbesök kan få flyta på utan allt ska fanemej strula..! Alltså hur ska man orka.
    Och vi har fortfarande inte bestämt hur vi ska göra. Egna en sjätte och sista gång eller donation?


    Detta utomkveds snurrade verkligen omkull min verklighet och vision..

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-15 21:07:38 följande:
    Jag försöker tänka på det för att lugna mig ❤️ Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka att efter allt vi gått igenom: svårt att bli gravida, svårt att få blastocyster och flera missfall, varför skulle inte vi vara den av 163 som får ett foster med kromosomfel. Vet att det inte hjälper men man är så bränd att man ifrågasätter om det nånsin kommer gå. Men ska försöka tänka positivt och sysselsätta mig, kan ju inte påverka utfallet ändå.
    Lider med er och förstör fullständigt tankebanan! Känns som att allt händer en, allt ni drabbats av och så varför inte det med känner man ja. Rädd att hamna i samma sits eftersom ingenting ändå funkar liksom på vägen.. 
    Håller alla tummar och tår för er ❤️❤️
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-15 21:17:29 följande:
    Verkligen tufft beslut. Ni kanske ska fundera över om det finns nån chans att ni kommer ångra längre fram om ni inte gav det ett till försök med egna ägg, när ni var så nära. Pengar kan man tjäna hela livet men äggen är i sin prime under en begränsad tid. Förra gången fick ni en blastocyst när ni också testade med donatorspermier och denna gång en graviditet när ni körde med bara din sambos spermier. Men förstår samtidigt att det finns inga garantier och det kan vara skönt för själen att säga att det räcker och gå en annan väg. Och leder det till ett barn så kommer det ha varit menat att bli så.

    Tack ❤️ Nej men precis, ska det vara med egna ägg så är det nu. Syskon får bli med äggdonation, punkt slut liksom. Är mina ägg dåliga nu så kommer de vara än sämre när syskon är på tal. Är verkligen rädd att jag kommer ångra om vi inte försöker. Ja och blastocysten var med sambons sperma dessutom ❤️. Embryona med donatorns sperma var i sämre skick intressant nog ❤️. Kan också bara varit att de hamnade i de sämre äggen. Vem vet! Man ska ha pengar över bara med till barnet när det väl kommer.. Eller pengar kvar för fler försök om varken sjätte försöket eller första ÄD funkar. Hugaligen.  Tiden som bara rusar iväg. Men ja pengar går att jobba in igen, hoppas på mkt extra pass inom bemanning isåfall. 


    Nej så är det med. ❤️ Och att vara ekonomiskt klok. Bara man inte ångrar det senare.. Ush ja vilken vånda. 

  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-07-14 10:58:37 följande:
    Tänkte rådfråga er, har börjat tracka min LH för ett planerat FET med en fem dagars nästa vecka. jag har både de rosa och och lila testerna från Clearblue. har fått negativt på båda fram tills i morse när jag fick positivt på det lila testet (som ska kunna se fyra eller fler fertila dagar) och det rosa de 2 mest fertila dagar, vilket är är testet min klinik rekommendera. Så troligtvis kommer det peaka på den rosa i eftermiddag eller i morgon. Men om jag ska mäta från i morgon kommer FET bli nästa söndag och då är kliniken inte öppen. vad hade ni gjort, rapporterat från idag? Har väntat sedan april, så jävla typiskt att jag ska få sen LH, brukar vara dag 13-14, i morgon är det 15. Vill inte vänta ytterligare en cykel och gjorde även intralipd i förebyggande syfte för 1600 kr i torsdags. Är en dags diff i återföring betydande?
    Hur gick det med dina tester? ❤️ Har tyvärr inget bra svar på dina funderingar kring dagarna. Men ja skulle det infalla på en söndag så vore det ju fruktansvärt frustrerande efter så lång väntetid! ❤️😢
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-16 10:28:27 följande:
    Exakt, och tycker det är svårt att inte bli fullständigt bitter och negativ. Jag hade extremt lågt av ett värde som heter PAPP-A. Det ska helst ligga runt 1 och nedre gränsvärdet är 0,4-0,5. Jag hade 0,2. Är kopplat till moderkakan och verkar som att det kan orsaka för tidig födsel, dödsfödsel, komplikationer i andra halvan av graviditeten, så även om NIPT skulle vara ok är detta oroväckande. Vågar inte ens tänka på vad jag ska göra om NIPT bekräftar kromosomavvikelser. Samtidigt har jag läst att IVF/ICSI i färsk cykel kan försämra blodproverna, så hoppas det är vad som gett mig så dåligt resultat. Finns inte så mycket info om det dock. Man lär sig nåt nytt hela tiden..
    Ush fy fan din stackare! Så mycket att ha ångest över nu ❤️😢❤️ Känner smärtan i hela inlägget ❤️❤️ Att man aldrig bara kan få njuta och slappna av!! Skickar tröst och pepp-kramar och håller alla tummar och tår för bra återkoppling! ❤️❤️❤️
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2024-07-16 11:00:45 följande:
    jag sa till sköterskan som det var, och vi har ett planerat FET på lördag.

    tack för att du frågar, varken biopsin eller hystroskopin visade något avvikande, men jag är fortfarande skeptisk till mitt immunförsvar eftersom jag hade förhöjda värden i blodet och aldrig aldrig är sjuk. Men kommer köra i helt naturlig cykel nu, utan Utrogestan på läkarens inrådan. Men har själv initierat intralipiden via Marie på FP som jag tog i torsdags och sedan ska jag ta en till direkt efter FET. För jag vill ändå göra något extra för att boosta. 

    hur mår du nu några dagar efter op, har du fått tagit i någon kurator eller annan kontakt du kan få prata med? ❤️ 

    Åh men gud så skönt att det löste sig ändå! ❤️❤️❤️
    Nej förstår det, ja man vill ju gardera sig såklart, håller tummarna för att detta hjälper! 🙏❤️
    Va skönt att köra så naturlig cykel som möjligt!

    Ja jag har tid hos kuratorn på torsdag. Ska först in om en annan vårdcentral här hemma vid för att ta blodprover på Hcg, bokat tid via 1177. Hoppas det går! Inte min ordinarie vårdcentral men fanns inga tider på den jag är listad hos. Vet ni hur det funkar? Försökte tolka texten på 1177 och det lät som om man skulle kunna det, men var inte klockrent heller. Tagit även i förmiddags hos Sellmer men inte fått svar än märkligt nog. Men eftersom de inte ringt så är det inget alarmerande iallafall. Har börjat blöda idag dessutom. 

    Har ikväll äntligen börjat lätta av mer i värken i magen. Kunnat gå ut på promenad för första gången idag med svägerskan. Märklig värk i vä handled bara som kom mer under dagen. Fick lite paracetamol iv subkutant när en infart strulade i fredags morse. Hoppas det lättar av igen. 

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2024-07-16 10:35:20 följande:
    Hoppas ni får klarhet efter konsultationen hos Sellmer ❤️ Bra ändå att det rört sig framåt och att ni kommit mycket längre än på landstingsförsöken. Galen otur att den hamnade fel. Har förstått att det är väldigt ovanligt om man gör IVF. Hoppas ni kommer fram till något som känns bra snart så du slipper leva med ovissheten om nästa steg ❤️

    Besvikelse att sambon inte kunde närvara pga jobbet strulade, men han fick iallafall paus och kunde delta via Teams 🙏. Ja mkt tankar och funderingar, tacksamt med ärlig läkare. Han är splittrad som han säger. Det kan gå med egna ägg, men såklart inga garantier och att det kan bli mkt pengar rakt ut i sjön. Han avråder inte, men att äggdonation såklart är ett mkt säkrare val med 50-56% chans att det fäster per återföring. Väljer vi ett sjätte försök så kommer de sätta sig ner i teamet och gå igenom om där finns ngt att optimera lite till.


    Berättade även om upplevelsen av att den andra läkaren återfört embryona allra högt upp och hastigt och att jag hade haft konstig magkänsla direkt där kring risk för utomkveds. Kändes som att han tog det med sig, inget försvarande eller så, bara att där ska jag inte få återfört, särskilt inte efter detta. 


    Inte heller ngn återföring eller stimulering förrän tidigast om 2 månader.. Så i september. Han sa att ja andra kliniker säger 1 månad, men de vill vara hundra på att livmodern är helt tät och sammanväxt innan ngt sådant görs. Tänka sig, påbörjad stimulering i maj med äggplock i början av juni som resulterat i utomkveds-operation i juli. Månaderna bara rusar iväg! 


    Sen när jag fick behandlingsplanäven för äggdonation så blev jag nog ngt blek! Jättebra siffror med 50-56% chans (i mina öron låter det som 95% när man är van vid att vi ligger gissningsvis runt 10-15%?), men jag trodde verkligen att äggdonation handlade om att återföra i naturliga cykler. Möjligtvis fixa med lite p-piller för synkade menstruationer och en Ovitrelle för ägglossningen. 


    Men att börja med p-piller, sen Estradiol högdos, därefter progesteron i än högre dos både vaginalt, rektalt(!) och i spruta! Detta ska tas i minst 12 veckor då man inte har fått ngn egen ägglossning resp gulkropp som kan producera ngt själv. Som bakgrund så blir jag deprimerad efter en månad på p-piller. Och enligt läkaren så har Estradiol liknande biverkningar. Frågade om en mer naturlig cykel. Tydligen har de drygt 2% större framgång med den medicinerade cykeln. Men vet verkligen inte hur jag ska överleva minst 3 månader med det där utifrån hur påverkad jag blir av p-piller sen tidigare. Läkaren var ärlig med att om jag reagerade så i 20-års åldern så hade han inga förhoppningar om att jag skulle reagera lindrigare nu. Möjligtvis kunde vi köra totalfrys på donationen, men de vill för bästa resultat återföra en färsk blastocyst. Alltid en extra risk med att frysa och tina. Samt extra kostnad. 


    Så det skrämde mig rejält tyvärr. 
    Sen tillkommer avgift för att hamna i matchnings/kölistan till donation. 1-2 månaders väntetid preliminärt. 


    Hjärtat säger 6e försök, hjärnan (ekonomen) säger äggdonation. Har ju lite mer tid på oss just nu att fundera.. 

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023