• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2023-10-18 11:45:10 följande:

    Mathilda88, du nämnde förut att man behöver ta om TSH, vet du hur det påverkar IVF-processen om TSH är för högt? Du skulle också ta ett blodprov för att se att du inte får för hög dos Menopur, vilket värde är det de ska kolla då? Hoppas du får ut ditt embryoprotokoll nu!

    Jag har fått ut vårt senaste protokoll och till min lättnad frös de in 2 st med bra antal celler på dag 3. Trots att vi inte fick blaston så såg embryoutvecklingen bättre ut än på försök 1 och 2, tror det är pga kosttillskotten. Omgång 2 däremot var tom mer katastrofal än jag minns den.. 4/5 embryon hade i princip stannat av efter dag 1. Glad ändå att vi inte fick så dåliga resultat igen.


    Ja precis, nytt efter ett år fick jag till mig av TSH och T4. Det visar på hur sköldkörteln mår, checka så att den är fortsatt okej och om man annars behöver medicin. En sköldkörtel i obalans har visat sig öka risken för missfall och svårare att bli gravid bla. Så den vill man ha koll på! 


    Det är Östrogen de ska kolla så efter några dagars stimulering för att se att det inte sticker iväg för högt 🙂. Isåfall sänker de dosen av Menopur. Tack så mycket! Ja hoppas det med! Men inte gått ngn återkoppling än så känns tveksamt.. 

    Åh gud va härligt att höra!! Men så fint, så hoppfullt att hör att det vänt så pass! Vilka tillskott tar du nu? Vad säger dom är orsaken till att embryona dör så som de gör? Så glad för din skull! ❤️🙏

  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-10-18 13:34:58 följande:
    Tack då ska jag kolla upp dessa värden själv, hoppas bara ett eventuellt förhöjt värde inte kan ha påverkat embryokvaliteten redan!

    Har du börjat må bättre av antibiotikan?

    Tack fina du ❤️ Denna gång var det färre ägg, färre befruktade, färre dag 3, men de hade iaf fler celler än första omgången. Började ta dessa efter omgång 2: Thornes Prenatal, c-vitamin, d-vitamin, e-vitamin, omega 3, NAC, hann ta lite melatonin typ en vecka bara. Innan omgång 2 tog jag bara folsyra och Q10. Fragmenteringen har varierat mellan 1-3 varje gång. Är 1 lägst eller kan det vara 0? Har ett planerat möte med vår läkare och ska se vad hon säger.
    Gör du så Hjärta Nej 0 är för lågt, minns inte helt men tror lägsta värdet är 0,7? Man vill ha under 2,0 för optimalt värde. 
    Ah okej! Härligt att det gett så fin effekt! Hjärta

    Nej tyvärr ingen förbättring på antibiotikan. Inne på gynakuten för 3e gången på 5 dagar igår. På VULet såg det ut som att vänstra äggstocken ev vuxit fast mot livmodern med ärrvävnad efter senaste äggplocket. Fortsätta med antibiotikan och fulldos antiinflammatoriskt - det tar emot att utöver Alvedon behöva ta NSAID (Ipren eller Naproxen) enligt ordination från gynakuten, trots att det enl RMC är strängeligen förbjudet.. 
    Sen är jag orolig att den här smärtan ska stressa äggen igen och skapa ett liknande scenario igen under kommande behandling. Samtidigt hoppas jag att nedregleringen kanske kan ha positiv effekt... Vi får helt enkelt se! Är lite inställd på att det kanske blir att testa och avbryta om det blir smärtsamt.
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-18 13:45:04 följande:
    Ah jag förstår. Jag menade dock inte att de inte ska ha bra maskiner och lokaler (såklart är det viktigt) utan att har en klinik uppåt 75% succesrate så är det inte särskilt lätt för dem att höja eftersom typ ingen klinik har särskilt mycket högre än så - och då borde de indikera på att miljön och maskiner m.m är bra.  

    Jag resonerade precis som du gör nu när jag valde klinik förutom att priset också var en avgörande faktor eftersom vi var inställda på att kanske behöva göra 5-6 omgångar minst med hänsyn till alla de problem vi har.

    I vårt fall så har vi ju både manlig faktor (få spermier där majoritet var orörliga spermier och extremt få med rätt utseende) och kvinnlig faktor (låg amh, defekt lutealfas m.m) samt hög ålder, stor övervikt och pcos samt järnbrist och d-vitaminbrist m.m. Och ändå lyckades de få oss gravida på 2 insättningar! Det tycker jag tyder på att de vet vad de pysslar med.. Jag valde dem just för att deras ägare är den som hållit på längst och det känns seriöst och tryggt.

    Jag kan dock erkänna att jag i somras, efter att jag läst mkt här i tråden vad andra skrev (några skrev att mina doser var för låga för att lyckas) var väldigt irriterad på dem att de inte höjde osv men förstår nu i efterhand att de troligen är hela anledningen till att vi lyckats. Vi fick fram få bra ägg ist för många. Allt fler av ledande specialister utomlands menar att höga doser som ger många ägg ger mer dåliga ägg, framförallt för äldre kvinnor... Sen är det såklart extra svårt att få fram bra ägg när man är över 40 så jag var ganska införstådd med att all teknik i världen kanske inte skulle rå bot på det oavsett klinik.. så förstår verkligen din tanke med att försöka hitta en klinik som har det där lilla extra.. Du är väl dock väldigt mkt yngre än 40 om jag minns rätt ?

    RMC Malmö är ett kapitel för sig. Kan förstå att de kan höja sina siffror markant bara genom att sätta en blomma i fönstret hehe De har inte ens kompetenta läkare. De sa till min gubbe att han inte skulle ha några spermier kvar inom kort och behövde frysa omgående. Remiss för detta skickade dem dock aldrig, trots att vi efterfrågade...Diagnosticerade honom med azoospermi. Danska läkarna skrattade på riktigt åt detta och mkt riktigt - några månader senare hade han tre dubbelt så höga nivåer.. Fortfarande lågt, men absolut inte steril som RMC fick det till.

    Bäst resultat i Sverige har ju Linné... Överlägsna! 
    De hade jag valt i Sverige om jag skulle gjort det igen (i Sverige).. Men jag kommer aldrig klara en till graviditet så får nöja mig med denna haha 
    Fantastiskt resultat ni fått med tanke på era omständigheter! 
    Med tanke på att jag lär ställa mkt frågor likt Gvk så kan jag komma bli en obekvämlighet för dom, så vet inte om jag vågar gå dit ärligt talat. Finns så många att välja mellan dessutom. Har själv tankar kring att lägre doser eller Mild IVF kanske kan vara ngt för oss, samtidigt som att isåfall borde vi klara det naturligt vilket vi inte gjort. 

    Ja Linné är överlägsna! På <35 år.. På 36+ så är de inte bäst faktiskt insåg jag när jag granskade resultaten, men fortfarande i toppstriden. 

    Himla tråkigt det med RMC Malmö. Nej jag har bristande tillit till dom med, men liksom du med CFC så har jag också positiva erfarenheter av RMC. En blomma i fönstret är det ju inte riktigt, helt nya lokaler med nytt cirkulationssystem däremot. 

    Är det åldern, fysiskt, mentalt eller något annat som gör att det stannar vid en graviditet? Hjärta Eller helt enkelt ett beslut att stanna vid en? Låter himla klokt oavsett, är så tacksam om man lyckas uppnå en efterlängtad bebis! Hjärta Denna resan är enormt påfrestande. Så besviken själv på att det inte ens har gått att få en tid till en kurator än på RMC. Ssk förklarade att de har enormt mkt att göra. Det kan jag förstå, men en tid kan man väl ändå boka in. Dessutom om vi drar igång nu med behandlingen och allt dör igen så är jag ute ur deras rullor redan i december och behöver betala typ drygt 2'000kr/samtal för privata kuratorer. Som om man var gjord av pengar. Tror de drar på det för att ha en mindre att ta hand om. Eller så har de helt enkelt mkt att göra, men tycker att de borde ju iallafall ha en tid att ge en. Oavsett om det är två månader bort. Pratade med RMC idag igen och ssk skulle försöka pusha kuratorerna till att fixa en tid, jag var rätt uppgiven  och gråtmild mot slutet av samtalet (igen).

    På tal om embryojournalen som jag efterfrågat så har det tydligen skapat snack på RMC. Ingen som tydligen efterfrågar den. Och inget de lämnar ut heller då den tydligen bara ska bestå av en massa siffror. Kanske därför som läkaren tolkade dom på ett sätt och berättade de enormt dåliga resultaten för mig, men enligt embryologen som senare sammanfattade mitt resultat uppgav en bättre version? Så ngn äggjournal blir det inte, den vanliga journalen har jag redan fått ut men där står ju inget mer givande.
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-19 23:53:44 följande:

    Mathilda88: Du kan ju få mina embryon som ligger kvar där i frusen hos kliniken i Danmark. Vet inte hur jag ska få ut dem ur deras frys och de har inte återkopplat på 2 månader om det. Mardrömsläget! 
    Sen har tanken slagit mig?tänker om
    de bara behåller dem och ger dem till annan patient eller något. Haha! Vet jag är paranoid nu men något säger mig det här bara är början på problemen med dem.
    Kommer låta mina andra 2 kvarstående besök brinna inne för jag sätter inte min fot där igen.

    Har dock hittat en ny donator och det ska jag skeppa till kliniken jag var hos först.
    Sen blir det att spara ihop kvickt som rackarn och ta sig dit för behandling. Under tiden blir det nog att försöka med en privat donator mitt enda option.

    Minns att jag låg där i Köpenhamn nu sist, stirrade upp i taket och tänkte att det inte blir något när embryologen kom med sprutan för 3:e eller 4:e gången och gubbj*keln fortfarande inte lyckades föra in katetern rätt. Fummlade med det mesta han tog i med sina uråldriga händer. 


    Något sa mig det var kört redan på kliniken och förmodligen fick jag rätt.

    Nu håller jag alla tummar och tår för dig så länge. vad du än gör, välj klinik med omsorg och det är lättare sagt än gjort. Fråga hur många läkare de har på kliniken, genomsnittlig ålder på dem, hur gammal utrustningen de använder sig av är, hur de utför hatching t.ex om de gör det med laser eller på annat sätt, om du kommer få del av äggschema, om de för protokoll på de ägg de får ut och deras kvalitet, vilken dag de fryser ner embryon och minst antal celler på dem vid nedfrysningen.
    Alla dessa detaljer är avgörande för att lyckas skulle jag säga.

    Bra du är lika ifrågasättande som jag!
    Betalar man hundratusentals kronor för en behandling då ska det göras snyggt, reko och med transparens. Något som min sista klinik inte klarade av.

    80 embryon inte ett enda blasto! Sjukt när jag tänker på det.


    Hugaligen vilken mardröm! Tänker att de juridiskt sett inte borde kunna ge bort embryona, men förstår tankegången med tanke på allt strul! Hoppas de landar och agerar professionellt snart igen Hjärta Hemskt att behöva sitta fast i denna situationen. Hoppas du lyckas samla ihop pengar snabbt till den andra kliniken, är det samma som första gången? I vilket land ligger den? Spännande med nya donatorn!
    Stort tack för alla frågorna, ska ta dom med mig. Tack! Ska fortsätta fråga och fundera. Hjärta
    Jisses, 80 ägg är väldigt mkt. Många års ägglossningar!
  • Mathilda88
    Kommendör skrev 2023-10-20 16:41:19 följande:

    Hej allesammans!

    Jag hoppar in här för att jag inte vet vad jag ska göra, och hoppas att få lite råd.

     Jag har varit inne på embryoöverföring idag, och jag tror att kliniken glömde skriva ut recept på progesteron. Vi kom överens om att jag skulle ta det och i vilken dos (dvs 2 per dag).

    Efter typ 40 min kom jag tillbaka och frågade, men fick höra att de fixar sådant i slutet av dagen (16) men jag har inte fått det på recept ännu och jag tror att de har gått hem. 

    Jag ringde, men missade deras samtal tillbaka.

    Här är grejen: jag HAR progesteron hemma, 400mg, från min tid på Karolinsk. Går ut 2024. Bara för 5 dagar, men ändå. 


    Borde jag ta det jag har hemma, eller vänta tills på måndag. Kommer progestero alltid i 400 mg?


    Om du fått din återföring idag och ni kommit överens om att ta progesteron så hade jag tagit det jag hade hemma. Fortfarande progesteron med samma respons oavsett sort :) Heja heja! 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-20 08:19:10 följande:

    Mathilda88, 

    Jag menade inte bokstavligen att de satt en blomma i fönstret. Det var en metafor för att de är så dåliga att även en sån lite  grej hade höjt deras resultat 😅

    Jag förstår. Jag har själv varit den där jobbiga jäkeln som ställt mängder med frågor och begärt massor med underlag. Senast igår trots att vi inte går där längre 😅. Det är jätteviktigt och hade jag inte fått svar av dem hade jag blivit riktigt irriterad.

    Jag kommer aldrig orka gå igenom en till graviditet. Hade hellre gjort 50 IVF på raken än gravid i några veckor. Mår/ mått så dåligt. 

    Amg kurator så finns det väldigt många bra som ingår i högkostnadsskyddet. Prata med din vårdcentral eller ring runt till privata som ingår så slipper du betala så mkt 💕


    HjärtaHjärtaHjärta
    Ush din stackare, hoppas det vänder snart!

    Har precis fått byta VC pga den gamla gått från Skånes/Sveriges bästa till knappt några anställda längre. RMC rekommenderade mig också till min VC i väntan på en (eventuell misstänker jag) tid till deras kurator, men så frustrerad över det nu - de avsäger sig verkligen allt ansvar för allt de gör kring en! 
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-10-20 09:35:22 följande:
    Vi är förberedda på att ta hand om ett spädbarn nattetid så att säga Skrattande
    Ah smart!
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2023-10-20 10:27:59 följande:

    Känns så bra just nu, var på VUL nu inför FET som kommer ske på torsdag. 11 mm slemhinna och ägg är ett AA4 blastocyst, så nu hoppas jag bara att jag inte får ett samtal på torsdag morgon om att ägget där de inte klarat upptining, har ett till som är BA5 blastocyst vilket med ska vara bra så de tinas ju upp i så fall.
    Men känns väldigt peppade, har nog lite för stora förhoppningar just nu att de ska gå vägen det här. Så dumt att bygga upp förhoppningar men så svårt att inte göra det 😅


    Så spännande! Håller tummar och tår! Svårt att låta bli och man behöver det lite också för att orka hela resan Hjärta
  • Mathilda88
    Quincey skrev 2023-10-20 14:24:17 följande:

    Mathilda88, fy fan det låter sjukt smärtsamt, stackars dig som fortsätter ha ont. Förhoppningsvis är det läkt snart så du har bra förutsättningar inför nästa omgång! Är det att man inte ska blanda Alvedon och Ipren/Naproxen? Skrev förresten fel förut, på försök 2 hade vi bara fragmentering grad 2-3 men nu fick vi mellan 1-3 igen. 0 är tydligen lägst. Tycker det är konstigt att du inte får embryoprotokoll för att andra inte ber om det och för att det står mycket siffror?? Tänker att det är bra att ha om man fortsätter med behandling på en annan klinik.


    Stort tack Hjärta Hoppas verkligen att smärtan inte påverkar äggen negativt som första omgången. 
    Nej Alvedon och Naproxen/Ipren går jättebra att kombinera, problemet i detta fallet är att NSAID-preparat (Ipren, Naproxen, Diklofenak etc) påverkar fertiliteten mkt negativt.. Så olyckligt att behöva använda det nu, men läget är lite pest eller kolera just nu så att säga. {#emotions_dlg.flower}

    Okej, intressant variation på fragmenteringen, så skönt att ni fått i grad 1 nu med! Hjärta Ja stämmer, 0 är bäst med ingen fragmentering, 3 är sämst och inget bra. Vi får bara grad 3 på våra embryon hittills. Har läst på artikel från PubMed att grad 1 kan ha lika bra framgång till friska barn som grad 0, även grad 2 har goda chanser, men grad 3 räknas ha dåliga förutsättningar. 
  • Mathilda88
    IVF 2023 Baby

    Gravida Gravid
    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Vecka 12, KUB 25/10

    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Köpenhamn, vecka 11, första barnmorskebesöket 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  

    Under behandling Solig
    Awesomeginger - 34, oförklarig barnlöshet. IVF 1, inget ET utan FET planerat 26/10, stimulerad cykel.

    Mathilda88 - 35, först manlig infertilitet (inkl sekundär infertilitet), nu oförklarlig? IVF 3 Långt protokoll påbörjas 30 oktober.


    Paus/i väntan på behandling Hjärta
    (Skriv om dig här)
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023