• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM skrev 2023-11-01 09:37:36 följande:
    Oj va många ägg! och en gång kvar innan du behöver fundera på om du vill gå över till privat! ge inte upp du får ju massor av ägg! 

    Jag hade faktiskt en möte med en av de bästa klinikerna i spanien igår, han sa att det låter som om det skulle kunna vara spermans DNA eftersom äggen slutar dela sig mellan dag 3-5. Dessutom sa han att mitt AMH på 0,71 inte riktigt stämmer överens med att få ut 14 ägg så jag känner mig lite lite lite mer hoppfull om att det kanske kommer gå en dag, Helt otroligt va mkt olika besked man får från olika läkare och länder dock. 

    Ja en gång kvar, så bara till att hoppas det går nu 🙏 Ja känns betryggande med gott om ägg, enligt första blodproven har jag ett AMH på nästan 2,0. Tack 🙏 ❤️  Försöker hålla lågan uppe vilket är lättare nu när man är igång igen ❤️. Varit lättare om ngt överlevt iallafall ❤️.

    Så spännande med klinikens teori! Hör gärna mer detaljer om det vad dom menar och hur man testar! Vad heter kliniken? Försöker hitta fler sätt att kontrollera sambons sperma då vi också misstänker det som vårt problem nu när äggen såg fina ut vid plock men sen fragmenterades till grad 3 (t.o.m. ngn grad 5 enligt journalen, trodde skalan bara gick till 3) och nästan alla dog på dag 3 förutom en på dag 5. 
    Nej 14 ägg ut låter mkt bättre än ett AMH på 0,71! ❤️ Förstår att hoppet ökar då! Ush ja tufft med olika besked, vad ska man tro egentligen till slut? Tuff resa nog ändå. Hur ser deras plan ut för er? ❤️

  • Mathilda88
    Sola13 skrev 2023-11-07 23:11:34 följande:
    Där jag går ska man komma in på vul innan 😊
    Var går du? ❤️ Låter betryggande med VUL innan!
  • Mathilda88

    Bella2023 - Stort grattis!!🥳

    IVF90 - Håller tummarna hårt för positivt besked idag på ultraljudet! Vilken ångest ❤️

    EmiliaSol - Hur går det för dig med ruvandet?

    Awesomeginger - Stort grattis!! 🥳


    SaraJess85 - Hur går det för dig nu efter äggplock? Hur har det gått med embryona?❤️

    Nomen123 - avhämta ut allt på recepten direkt så du har det hemma redo, ibland kan det vara restat eller behöva skickas från andra ställen, så bra att vara ute i god tid 😊

    TheC123 - Åh nej, hoppas verkligen inte det är ett MF/MA på g! Håller tummarna!❤️

    m1n4x - Hur har det gått för dig? ❤️

    Smilla93 - Grattis!! 🥳

    Zaro - Första barnet för oss båda, sambon försökt tidigare med exet utan framgång tyvärr. Ja tänker som dig, måste vara betryggande att veta att man kan bära sen innan ❤️🙏

    JohannisenIVF - Åh underbart med 2 till frysen! 😍 vilken lättnad! Hoppas där trillar in någon till för dig av resterande  ❤️ 

    LMSM - Jisses så dyrt! Jo såklart, lyckas man så är det ju rätt investerat. Själv har inget överlevt till dag fem så vet inte om jag hade vågat. Eller just där de kan fixa det..

    Rockbrud - Ush herregud din stackare!! Vet precis vad du pratar om, man faller djupt och det är så djävulusiskt svart! 😭. Det kommer bli bättre, men det är fan tufft!! Heja dig ❤️ ❤️❤️ För övrigt så är det vanligt med att personalen kan behöva trycka på magen för att nå äggstocken ibland. ❤️ Ta hand om dig ❤️

    Eri8 - Lycka till med ruvandet! Så tacksamt att du iallafall fått embryon åter om än kämpigt att de inte fäst. Tredje gången gillt ❤️ Ska själv starta tredje och sista försöket nu och har inte lyckats få tillbaka ett enda embryo än att ruva på. 

  • Mathilda88
    ivf90 skrev 2023-11-08 19:03:34 följande:

    Tänkte bara kika in och berätta att mitt tidiga ultraljud gick bra idag! Embryot hade vuxit 1 mm om dagen sen sist. Det är alltså fortfarande 3 dagar "för litet" (7+3 istället för 7+6), men eftersom det hade vuxit på i normal hastighet var barnmorskan inte oroad. På måndag blir det inskrivning hos barnmorska i den ordinarie vården. 

    Kommer nog att betala för ett ultraljud i vecka 10 eftersom min stora skräck är att gå med ett dött embryo i flera veckor och sen upptäcka det på RUL. 


    Fantastiska nyheter!! 😍🥳❤️❤️
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-11-08 10:23:39 följande:
    Jag håller tummarna, det kommer gå tillslut!
    Det är ju precis som du säger att dt är riktigt mörkt efter misslyckat försök men sen vill man bara komma igång igen och så känns det lättare. Låter som om det gått likadant för oss, alla mina 9 dog ju mellan dag 3-4 och en enda mycket tidig blast på dag fem som sen slutade utvecklas dag 5. Om man bara kunde få en enda att stoppa in dag fem så hade det verkligen varit mkt mer hoppfullt känner jag! 

    kliniken i spanien är https://www.ivf-spain.com/en/ jag hittar ingenstans i Sverige man kan göra det testet men det går att göra på deras klinik. Jag tror dock det lutar åt att vi gör tre försök i Sverige innan vi söker oss utomlands, blir så mkt krångligare och vill bara köra igång så fort det bara går! Med 0,71 (för två år sedan snart) känns det som om man inte har ngn tid att förlora.
     Vi har inte fått ngn plan ännu då vi inte bestämt klinik men möte med danmark och CvL nu snart så hoppas jag kan få en då och köra igång i december. 

    Jag läste detta https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/sex-varje-dag-bast-for-man-med-fertilitetsproblem/ på lite olika ställen och funderar på om det skulle kunna förbättra om det är spermans DNA som är problemet? 
    Jag fick ju besked om att min pojkvän skulle ha utlösning 7-2 dagar innan IVF och  det låter ju som om att ju fler dagar desto mer skadade spermier? Man analyserar ju allt som en galning så kanske är helt fel ute men tänker i alla fall inte ha mer än 2 dagar innan nästa IVF om det är så att det from 3 dagar skadar DNAt
    Fragmenterades dina embryon med eller de dog av annan oförklarlig anledning? Ja precis det hade känt så enormt mkt mer hoppfullt isåfall!❤️ Ush din stackare som genomlevt detsamma! 😢❤️ Ish ja det är becksvart då och tiden efter. Men den spanska klinikens teori in ger hopp! Undras bara hur man ska kunna ta det där provet och var isåfall. Vad heter provet? ❤️

    Tack för länkarna! Intressant läsning. Ja kan man optimera så är det ju toppen!
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-11-09 08:08:23 följande:
    Nej vad jag förstått så har de inte varit fragmenterade. De har åtminstone inte sagt ngt om det och vid andra misslyckade försöket frågade jag om det var mkt fragmentering och då sa läkaren bara nej så jag antar inte. 

    Det heter kariotype eller karyotypering och kollar som jag förstod det kromosomerna.

    sen var det dna fragmenteringtest (Sperm DNA fragmentation) 

    Jag läste boken it starts with the egg och som jag förstod det så kan friska bra ägg fixa skadade spermier men om äggens kvalitet inte är den bästa så har de inte möjlighet att göra det och då krävs det att spermierna är perfekta hehe.
    Min kille äter nu Q10 zink delen omega och lite annat jag vet inte om det kommer hjälpa någonting allts ;) 


    Okej, tack får ta och läsa på lite om kariotype så. Fragmenteringstest av sperman göra i Skåne på rutin tack o lov, där var han inom normala intervallet med sina 19% och tydligen ngt man kommer runt med ICSI? 
    Ah okej, nedslående att höra. Skulle isåfall innebära att mina ägg faktiskt är kassa ändå. Att man kanske lika gärna får ge upp efter detta försöket (om det ens är genomförbart med tanke på buksmärtorna) och gå på äggdonation iallafall som vi diskuterade tidigare. Men hoppas att så inte ska behöva bli fallet..
    Ja dom tillskotten tar han redan med 😊❤️ Hoppas det hjälper er!

  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-11-09 09:32:53 följande:
    Å va bra det gör dom inte på Sophiahemmet verkar det som, jag frågade och läkaren skakade på huvudet.

    Nej men tänk inte så tror kvaliteten har med celldelningen och göra?
    Alltså förr eller senare kommer det säkert gå frågan är ju bara hur många gånger man orkar. 2 3 gånger är ju ingenting vi måste kämpa på! Man går sönder om man tänker på att det inte kommer gå Hjärta 

    Vad tar du för tillskott? Hur ser kosten ut? jag VET att det är så jäkla mkt vi med svårigheter tänker på medan jag har vänner som lever riktig osunt och blir gravida direkt men vad gör man inte.  

    Så tråkigt! RMC Malmö forskade om de testerna för ett antal år sedan och konstaterade att det gav stort fördel och mkt gott resultat att ta de testerna för att kunna höja resultaten av IVF signifikant, därför har de som rutin att det testet utförs på alla män. Något att vara tacksam för mot RMC Malmö. 


    Jo precis, och de säger att de tror det är min äggkvalite som är dålig pga att embryona fragmenteras så illa under celldelningen.. 😢 Suck, knäckande det här.

    Nej så sant, 2-3 gånger är inte mycket jämfört med flera andra man hört om. Men när man redan har ihållande smärtproblematik efter andra äggplocket samt inte kan leva (rida eller träna) eller jobba fullt ut under stimuleringarna så tär det ordentligt 😣. Andra verkar kunna leva normalt, då blir det inte så stor påverkan liksom.. 🙏. Här läggs mina tävlings- och framtidsplaner på hyllan i 4 veckor åt gången.. Och gångna veckornas/månadernas träning faller ur och får börjas om på nytt igen. Jag gör ju det såklart för att man så gärna vill ha barn, men det i kombination med totala bakslagen gör det hela fruktansvärt jobbigt. Men just nu är tunneln ljusare medan vi försöker igen 🙏. 


    Jag tar alla tillskott som It Starts With The egg rekommenderar utifrån bla äggkvalité. Q10, alfa-liponsyra, ashwaganda, B-vitamin, C-vitamin, D-vitamin, E-vitamin, Omega3, multivitamin gravid och extra Folacin bla. Melatonin till att ta till kommande stimulering. 


    Lagar egen mat och matlådor, äter kött mm som svensk husmanskost, undviker att värma i plastlådor, äter ytterst sällan snabbmat. Nej precis, man anklagar sig själv för mkt och försöker få allt perfekt enligt konstens alla regler, samtidigt som andra kan göra hur som helst och ändå bli gravida oavsett om de vill eller ej. 

  • Mathilda88

    Har igår lyckats få tag i Ultraljudsmottagningen Malmö angående väntetiden på 6 månader, och tyvärr stämmer den trots att remissen är bedömd av dom att behöva betittas inom 8 veckor. Har ställt mig i Återbuds-kön, tydligen få där så finns chans för att man kan få tid tidigare. Dock med samtal samma dag/dagen innan, så gäller att jag inte sover mellan nattpass och missar samtalet (kommer inte våga ha ljudet av längre 😅😜). Skickade igår meddelande till mottagningen i Lund och frågar dom deras väntetid, fick svar samma eftermiddag att de hade möjlighet att ta emot mig i januari, så typ inom de 8 veckorna. Pratade med ssk på RMC sen som la  en lapp till läkaren som skrev remissen angående väntetiden. Hon ringde sen upp mig under eftermiddagen och pratade om det och hon skickar remissen även till Lund 🙏. Malmö är tydligen ngt mer specialiserade på endometrios, men hon sa att skulle Lund vara osäkra på resultatet - om jag kommer dit först - så lär de låta remissen ligga kvar till Malmö så jag kommer dit så snart tid finns. Känns betryggande 🙏❤️. Hoppas kunna få fastställt säkert vad som smärtar i magen, om äggstocken verkligen är fastvuxen mot livmodern som de tror eller vad.

  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-11-10 07:51:17 följande:

    Mathilda - känner kliniken till vilka kosttillkott du äter?


    Nej, inte mer än att de vill att man ska ta folacin och B12.
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-11-10 15:38:20 följande:
    Jag förstår dig och jag har upplevt samma medan de flesta jag pratat med säger att de mått bra under behandlingen. 

    Jag tänkte att det kanske hade med min höga dos att göra- men jag känner verkligen igen mig i att livet pausas på grund av smärta osv från behandlingen. 

    Då tar tu verkligen allt hoppas det ger resultat nästa gång! Jag har tom börjat med 600 mg Q10 och tror jag börjat må rätt dåligt av alla piller jag stoppar i mig nu också hehe. Jag vet det är så lätt att anklaga sig själv och tänka att var det för att jag åt det där som det inte gick osv men det kan det ju inte vara iom hur illa många lever. 
    Tråkigt att det är fler som mår likadant/dåligt, samtidigt som det är lite skönt att inte vara helt ensam om det Hjärta. Med annan medicin så blev det bättre, men hugaligen, så mkt runtomkring fortfarande som smärtar, påverkar eller stoppar en. 

    Ja har verkligen försökt optimera. Blev trots allt bättre resultat till omgång två (dock även annan medicin). Kom på att jag glömde en - Magnesium :) 
    Spännande, håller tummarna för bra resultat! Hjärta Ja det kan bli för mkt med, kan bli tufft på magsäcken om man inte intagit en stabil frukost till tabletterna. Eller för hög dos av ngt som man inte behöver. Inte lätt Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023