• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Enya2023 skrev 2023-10-16 16:23:54 följande:

    Jag är på ruvardag 9 nu efter att ha fått tillbaka en 5 dagars. Igår testade jag för första gången med cb digitalt testa tidigt (13 dagar efter ovitrelle) och fick upp texten gravid för första gången i mitt liv! Blev så himla glad, men idag när jag testade med rfsu:s testa ofta för att se hur starkt strecket kunde tänkas vara så blev det helt blankt Gråter testade 2 st med samma morgonurin och båda var kritvita.

    Så nu undrar jag om ovitrellen kan ha suttit i 13 dagar fast det står att det bara borde vara 10 på fass, om det blev en kemisk, eller om jag vågar hoppas på att rfsu är för dåliga för att ge utslag på äggplock+14 dagar. 

    Vill bara testa med ett digital igen nu på kvällen, men är rädd för att det också ska visa negativt, speciellt när man helst ska ta testet på morgonen. Riktiga testdagen är om 2 dagar på onsdag.. vet inte vart jag ville komma, ville bara skriva av mig lite 😅 


    Grattis till ruvning och positivt! Har hört flera som inte får utslag på RFSU, så njut av det positiva testa tidigt som är mkt känsligare, inte konstigt när ett vanligt test inte ger utslag än. {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-10-16 19:04:19 följande:
    Jag fick det långa protokollet och jag hade inget ultraljud innan utan ultraljuden kom först när jag började med sprutorna. Blev gravid på första försöket med det långa protokollet! 
    Okej tack! Hur länge tog du nässprayen då? Hade du gjort kort protokoll innan? 
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-16 19:29:12 följande:

    Gvk, 
    Gud vad ledsen jag är för din skull att du upplevt detta på vår klinik. Jag måste dock skriva att jag inte känner igen mig i någonting och blir helt chockad 😱😱  Jag har 2 bekanta som går där nu också som också är jättenöjda.. varav den ena blev gravid på första försöket (41 år, låg amh, 2 dagars tillbaka). De har ju också 4.1 i rating på Trustpilot och deras resultat är i nivå med andra kliniker i Danmark plus högre på en åldersgrupp. De har dessutom högst resultat på 2 dagars i hela landet så jag tror det är därför de "envisas" med att återföra på dag 2. 

    Jag tror faktiskt mer på 2 dagars än blaston - iaf om man återför 2.  Man slösar så många fina ägg på vägen till blaston som klarar sig jättebra i livmodern ist... Har du testat att återföra 2 dagars någon gång?

    Menar du att du mailat dem men inte fått svar på 1.5 månad? Och vad säger dem om det när du säger det face to face?  Fan vad sjukt.

    Kräv att få dina sista försök tillbaka med tanke på allt strul.. eller att du ska få använda en del av det mot att de skickar dina ägg utomlands.. 

    Jag hoppas så att du kan flytta alla dina ägg till Cypern ist och få bra hjälp där! ❤️

    Jag är helt chockad över din story.. låter som en helt annan klinik än den jag gått på 😨

    Mathilda88
    Jag har gjort 3 omgångar hos dem. Har aldrig träffat en 80+ gubbe. Kan inte tänka mig att Svend är mer än 70-73 (och hellre äldre med erfarenhet än någon ung...) och han är den absolut bästa läkaren jag någonsin mött. Både i skicklighet (han tog ut mina ägg på mindre än 3 min helt smärtfritt med bara lokalbedövning) och hans bemötande. Han är så lugn men samtidigt skämtsam och får en att helt slappna av. Aldrig känt mig så trygg. När vi pratade med honom en gång i väntrummet pratade han också tyst..  

    De läkare jag träffat där är 2 kvinnor och 2 män. 

    Alla barnmorskor har varit såå underbara. Alltid känt mig väldigt trygg och fått svar på alla frågor. Innan vi kom dit hade vi läst att mkt kan kännas som rullande bandet känsla men tycker alltid de tar sig tid och aldrig känt den känslan. När jag mailat har jag fått svar på allt inkl journalkopia och diverse intyg som varit specifikt skrivna för mig - på max 24 h. Oftast inom en halv dag. Både läkare, embryolog och barnmorskan har svarat en...

    De är bara en jag inte direkt gillar. Det är den ena av de två kvinnliga läkarna.. tycker inte hon är så mjuk och gullig som alla andra men samtidigt är hon en riktigt duktig och var vår läkare den gången vi lyckades. Så hellre att lyckas än att hon ska gulla med mig liksom 😅 hon är dock trevlig så det är inget fel så eg.. men inte lika goa så som de andra...

    Vi fick inte ens starta med sprutorna en gång för att min slemhinna ff var för tjock så de känns så väldigt seriösa och kollar av allt jämt.

    De har aldrig heller försökt sälja på oss något utan informerat om vad som finns och sen sagt att vi måste besluta själva vad som känns rätt för oss. 

    De har som jag skrev ovan också lika bra resultat som övriga kliniker i landet så jag tror inte de kan vara fel på deras utrustning. Då hade ju inte 75% lyckas.. 

    Jag är verkligen 110% nöjd med dem och rekommenderar dem så varmt. Jag tror dock att den enda anledningen till att jag inte skulle rekommendera dem till dig (eller även andra danska kliniker..) är att de kanske (jag vet inte säkert) bara lokalbedövar vid äggplock och du har ju haft väldigt ont om jag minns rätt... 🙏 Så de skulle jag rekommendera dig att kolla upp vad gäller alla kliniker.

    Åk o besök de olika klinikerna för att få en egen känsla.. de som passar en passar såklart inte alla men ville iaf ge min sida av det ❤️


    Fascinerande hur olika det kan vara! Nej det stämmer att jag hade mkt ont och fick mkt morfin första plocket, betydligt mindre ändra gången men definitivt i behov av. Inte alls sugen på plock utan... Lunds IVF är nystartade, kanske har de nya bra maskiner, dock oklart hur bra de gamla lokalerna är som de befinner sig i. Tänker på Malmö RMCs nya lokaler med nya luftsystemet. 
    Va fint att höra om er erfarenhet också. 
    Vet inte om jag ärligt talat har ork att åka runt och hälsa på. Sambon än mindre. Inte ens sugen faktiskt. Vill ha siffror på bra resultat, bra utrustning och gott bemötande på det. Så kan jag kanske komma lita på dom.
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-10-16 21:40:16 följande:
    Jag tog nässprejen under hela behandlingen, även när jag tog sprutorna för att minska risken för att äggen släpps i förtid, om jag minns anledningen rätt. Så 1 månad cirka :) 

    jag fick det långa protokollet direkt på grund av lågt AMH så har aldrig testat den korta varianten. Har läst runt på internet att om man har lågt AMH så är den långa varianten bättre eftersom det finns chans till fler ägg och har för mig att att jag hört/läst att äggen mognar bättre också när man kontrollerar cykeln med sprayen. 

    Ah okej, liknande som jag är planerad på då 🙂 2 veckor nedreglering och sen med minskad dos fortsätta under stimuleringen. 


    Jag har normalt AMH på drygt 2,0. Därför jag inte börjat med långt protokoll pga risken för många ägg och överstimulering, lite extra då jag redan efter första IVFen blev överstimulerad med mina 17 ägg.
    Okej! Så de kan tänkas mogna bättre med långt protokoll - tack för de lugnande orden! 🙏 För har allt mer börjat bli skeptiskt till vad detta egentligen skulle kunna ge eller på vilket sett det egentligen skulle kunna gynna oss mer än att det att man skulle testa ngt annorlunda än innan. Men att höra det inger lite mer hopp ❤️. 

  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-10-16 21:47:15 följande:

    Kan tillägga att med mitt låga AMH värde med 0,84 ng fick jag ut 11 ägg och av dessa blev 2 st blastocyster av fin kvalite. Fick ICSI som befruktingsmetod. 


    Vilket fantastiskt resultat! ❤️🙏 Själv blir jag orolig för att min dos med Menopur på 150 är på tok för högt med tanke på att jag fått ut 17 resp 15 ägg på enbart ngt högre dos 😅
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-17 00:18:59 följande:

    Noelani: Jag vet vi har olika uppfattningar om kliniken. Det är helt ok. Du har lyckats så förstår du är av en annan uppfattning. Min åsikt är som den är. Jag hade aldrig satt min fot där igen frivilligt. Gällande betyg så ser det inte lika positivt ut om man läser på Google om dem. 
    Svend, Jan, Sten vad den 4:e heter minns jag inte men samtliga av dem är iaf långt över pensionsåldern. Så för mig är de gamla gubbar som jag helst inte vill bli behandlad av nej. Mina usla resultat ger en fingervisning om att något inte står rätt till, då det bara var 1 månads mellanrum mellan bra försök på annan klinik med många blastocyster och CFC.
    Jag har kommit fram till att deras inkubatorer inte klarar av att odla fram några blaston. Vet inte någon som fått något av de 3 jag känner och som inte heller är nöjda.

    Quincey: Eller hur! Tror också de mörkar. Tack för du hoppas på mig. Det gläder mig! 
    Hoppas på dig också i december! Det är svårt det där med när man ska frysa och inte, varje klinik verkar ha sin procedur. Att jag valde klinik i Danmark berodde på att jag ville välja donator själv och ha en öppen donator. Dessvärre är det konceptet inte tillåtet i Sverige.
    Nej! Du har helt rätt. Sverige ligger lite efter i IVF om man jämför med övriga Europa. Vet att Vitanova i Tallin t.ex har rekord på lyckade graviditeter på kvinnor över 40.
    Skulle jag göra det här igen så skulle jag välja en klinik som har bebis eller pengarna tillbaka garanti. Vet det finns flera sådana. Då år man liksom tryggad i att kliniken inte bara är ute efter att tömma ens plånbok. Känns mera säkert och rättvist. Min läkare i Göteborg är så arg på kliniken att hon på riktigt funderar på att anmäla dem. Att de ändå valde att återföra 2 embryon trots att min slemhinna bara var 4mm tjock var helt galet menar hon.
    De kunde lika gärna bara kastat de embryona sa hon.
    (Slemhinnan ska optimalt vara 1cm för att embryon ska kunna fastna).

    Mathilda88: Vad galet att de inte kan hitta vad som felar med dig! Jag gjorde plock utomlands innan jag kom till kliniken i Danmark och resultaten där var 5ggr bättre kan jag iaf säga utan att ta i och då räknar antal ägg, embryon till frys. Fick flera blaston också. Därav vet jag äggkvaliteten sen innan. Haha! Ja det minst sagt behagligt att vara totalt likgiltig (förutom ekonomiskt sett).
    Brukar aldrig vara just likgiltig så vet inte varför jag blivit sån i detta. Något psyket hittat på kanske. Tack! Känns bra att du och ni andra här ute tror på mig iaf. Hur det blir framöver om det inte skulle ta sig har jag inte landat i än. Vill iaf absolut flytta mina embryon och fortsätta på annan klinik.

    Nog om mig mer om dig! Vad är det för nässpray du ska ta? Vad gör den? Förlåt jag repeterar mig själv nu men när hade du nästa återföring/behandling. Blandar ihop er härute (förlåt).


    Ja känns jättejobbigt att man ska vara så svår att hitta problemet på, ofta jag inte stämmer in inom ordinarie mallen.. Oavsett om det är ägg som inte utvecklas eller sjukdom. Nu blir man irriterad också när man första gången hade granulerade/stressade ägg och allt dog på dag 2 - vilket ska innebära äggkvalité. Men nu andra gången så dog 6 av 7 ägg på dag 3 - som ska tyda på spermakvalité! Båda gångerna grad 3 fragmentering. Garh! Har ju som sagt markerat att jag inte tror på deras teori, men det betyder ju såklart ingenting inom landstinget.

    Har nu tagit antibiotika i 1,5 dygn, inte mkt men änsålänge ingen förbättring, tvärtom. Hoppas det vänder imorgon! Annars är det snart dags för återbesök, och det vill jag verkligen slippa!

    Pratade med RMC idag angående äggjournal och kommande behandlingen (inget om mitt mående eftersom akuten nu har koll på det och avvaktar om jag skulle behöva be RMC om hjälp senare). Ssk skulle försöka lösa det med journalen, skulle ta det med embryologerna. Hoppas det går denna gången.. 
    Och sen angående att läkaren uppgett att jag skulle kollas före stimuleringen och min oro för att ngt skulle gå fel även denna gång som med så mkt annat på vägen. Hon beskrev det som att man gjorde det förr men såg att i princip alla var nedreglerade efter de 2 veckorna. Samt att man skulle ju koma få en blödning 8-14 dagar senare - jag kände mig dock väldigt tveksam till säkerheten i den grejen - mens har jag ju beräknad då oavsett så var rädd att det bara blir en vanlig mens och att jag inte vet skillnaden - så körs stimuleringen igång. De var jättesnälla där då och bokade in mig för check på morgonen samma dag som stimuleringen är planerad att starta Hjärta. Så tacksam! 

    Ush så svårt det där med att välja rätt privat klinik. Och som du pratar om, med baby-garanti. Har redan försökt börja skriva ihop om olika kliniker i en liten anteckningsbok för att få lättare översikt, men det är samtidigt olika uttryckt på olika ställen. Och hittar ex inte trepack hos Sellmer? Många hittar jag inte heller äggdonation hos, känner delvis att det skulle vara skönt och betryggande att välja en klinik som man kan börja med egna gemener och om det inte funkar bara kan gå vidare med donation och slippa söka ny klinik igen och skapa ännu en ny relation.. Men kanske ska satsa på Danmark för egna gemener och sen Sverige (Lund, Malmö eller Uppsala) för donation. Ush så mkt tankar som snurrar. Ska börja med att bli frisk kanske. Bara hoppas att det löser sig för dig med kliniken oh att de gör som överrenskommet till slut! Hoppas din läkare anmäler dom för det dom nu missköter! Så ingen annan försätts i samma sits som du! För det där är helt sjukt! Kan tänka mig att hjärnan skapat likgiltigheten som ett skydd och sätt att hantera situationen. Att bryta ihop av känslostormar hade gjort det svårt att rädda situationen Hjärta

    Jag ska ta Synarela-spray from 30 oktober, den kommer försätta mig i klimakteriet. Ska få någon form av mens/blödning sen innan den 15 november - planen den dagen är att först undersökas så man verkligen fått full effekt av nedregleringen, sen om så är fallet får jag påbörja stimuleringen med Menopur samtidigt som jag drar ner på nässprayen från 3 ggr/dag till 2. På så vi slipper jag ta Ganirelix utöver Menopuren då även sprayen motverkar ägglossning. 
    Du får hellre fråga flera gånger! Hjärta Uppskattar det desto mer Hjärta
  • Mathilda88
    HannaHQ skrev 2023-10-17 19:22:53 följande:

    Rockbrud

    Jag blev också lite gasig men mådde bra i övrigt. Hade 20 äggblåsor med risk för överstimulering så blev totalfrys för min del.

    Fick 4 befruktade ägg av 12 ägg totalt och fick reda på idag att alla 4 kunnat frysas in så jag svävar på moln just nu Solig! Betydligt bättre resultat än vad vi hoppats på så nu vågar man nästan tro på en återföring innan årsskiftet!


    Stort grattis till dina 4 vackra flingor!! Hjärta{#emotions_dlg.flower} Så spännande!!
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-17 18:22:53 följande:
    Coolt! De var nog för tidigt när jag var där sist.. var bara v.9+3... Nästa vecka har vi kub.. 🙈
    Håller tummarna för kuben! {#emotions_dlg.flower}Hjärta
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-10-17 15:30:40 följande:

    Vi gjorde vårt andra ultraljud idag vecka 10,5 och fick höra hjärtat igen. Denna gång rörde den på sig och såg ut att börja likna en minimänniska. Jag vägde 50 kg innan och ser redan ut såhär Gravid


    Så underbart Zaro!! Hjärta{#emotions_dlg.flower} Grattis! Haha ja då är du snart avslöjad av alla?
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-17 12:17:39 följande:

    Mathilda88, 
    Förstår helt. Jag tittade faktiskt enbart på resultat och pris när vi jämförde kliniker. Känns som de är det viktigaste. Nya maskiner eller inte kvittar eg så länge deras resultat är högt. De jag tycker är bra med vissa kliniker är att ett 3 pack kostar bara några kronor mer än 2. De tjänar man ju väldigt mkt på.

    Lund hade jag lite kontakt med också innan och fick ett fint bemötande via telefon iaf 😅 


    HjärtaJa Lund har jag också haft kontakt med tidigare med underbart bemötande. {#emotions_dlg.flower} Nära och fint också, sen kan man fundera över att de sitter i väldigt gammal byggnad, hur mkt anpassning har kunnat göras för verksamheten eller var begränsningar finns.

    Just det med lokaler och maskiner har jag dock insett härom-månaden kan göra enorm skillnad, särskilt för ngn som oss som verkar ha ngt problem, oavsett om det är jag eller han. Med tanke på att RMC Malmö har höjt sina siffror enormt med sina nya lokaler med samma personal men med nya maskiner och ex luftningssystem. Går jag då till ngn med sämre omständigheter så kör jag det minsta lilla hopp där finns för oss i graven.. Ingen press på en alls..!! Men hade vi snackat om detta för några månader sedan så hade jag hållt med dig! Sen misstänker jag att jag kan komma bli lika omständigt, frågvis och ifrågasättande som Gvk, så då vågar jag inte gå till en klinik som har reagerat på det viset. Hade jag varit ett okomplicerat fall så hade jag nog vågat köra på. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023