• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Noelani skrev 2023-09-18 15:42:16 följande:
    Tack fina du! Jag är så tacksam för all er glädje när jag vet hur alla ni också kämpar. Ibland drar jag mig för att skriva här för tänker någon kanske blir ledsen men hoppas att det jag skriver bringar hopp till andra - framförallt med tanke på hur länge vi försökt och de flertalet dåliga faktorerna vi har..

    Sen vet man aldrig hur det ser ut om 2 år.. men kändes iaf som en liten dörr öppnades för något jag blankt tänkt nej till innan.
    BaeA skrev 2023-09-18 15:33:16 följande:

    Noelani - åh ja, äntligen! Stort grattis och vilken fantastisk känsla att få se fostret och höra det lilla hjärtslaget. Nu får ni se till att unna er en mysig kväll tillsammans. 



    Så tacksam för att du stannar här och skriver, det inger hopp att även för en som du säger med så mkt problem och lång tids kämpande kan få det lyckliga resultatet till slut Hjärta Det är ett ljus i mörkret Solig, det blir annars lätt bara ledsamt när alla står utan framgång.  {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Femling skrev 2023-09-18 16:11:11 följande:
    Tror det kan skilja väldigt mycket hur stor andel som blir befruktade, men kanske 50-70%? Vet att de sa något om det till oss men kommer inte ihåg..  vi hade extrem tur som tydligen aldrig händer, vi fick ut 10 ägg och samtliga blev befruktade och klarade sig att bli blastocyster så vi är inget bra exempel på vad som standard är 😅
    Nej ni har helt magiskt bra resultat!! Hjärta Aldrig hört om någon annan med de fantastiska siffrorna! HjärtaSolig{#emotions_dlg.flower} 
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-18 16:13:48 följande:
    Förstår hur du menar - vi fick ju enbart 4 befruktade och en blir en 5-dagars som jag har i mig, de andra kunde inte frysas ned pga blev inte blastocyster men då kan man ju inte låta bli att undra om de kunde ha satts in tidigare eller egentligen var dugliga i allmänhet men inte tillräckligt för att frysa ned.
    Nej men precis, tankarna snurrar. {#emotions_dlg.flower} Tänk om ngn av dom fungerat utmärkt i livmodern och den 5dagars du fick kunnat hamna i frysen som reserv eller syskonförsök istället. Eller inte, vem vet! Men så glad att du har en att ruva på iallafall, men önskar såklart där blivit ngn till frysen med Hjärta
  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2023-09-18 16:08:09 följande:

    Hej alla! Jag har gjort 3 IVFrundor detta år och det har endast lett till ett 5-dagars embryo som kunde frysas. Jag fick tillbaka detta i naturlig cykel den 6/9. Är i vecka 5 - supertidigt jag vet. MEN, jag testade positivt med clearblue digitalt BIM-3 och även igår BIM+2. Alla mina vanliga stickor från RFSU har visat olika varje dag. Vissa dagar kan de visa två tydliga streck och vissa dagar inte ens en antydan till positivt. Har fortsatt samma symtom med molande värk som jag haft hela tiden och avsaknad av hunger. I morse BIM + 3 visade RFSU stickan negativt igen. Hur ska jag tolka detta? Finns det någon med erfarenhet av detta? tror ni jag fortsatt kan gravid eller är det ett missfall på G? har egentligen testdag på söndag 24/9. Ruvardag 12 idag.


    Grattis till det positiva! Jättesvårt att säga, kan vara att stickorna visar fel/inte känner av ordentligt, eller om du haft otur och haft en kemisk graviditet. Håller tummarna för att du fortfarande är gravid! Hjärta
  • Mathilda88
    Sjuan84 skrev 2023-09-18 16:15:12 följande:
    Ja man börjar verkligen komma in i ?höna-mode? och vill vara en av alla som ruvar har har en testdag att se fram emot. Synd att vi befinner oss i en annan dimension under IVF och att tiden går så mycket långsammare än vad den annars gör? Förvånad
    Lite så.. {#emotions_dlg.flower} Den gör gärna det då ja! Hjärta
  • Mathilda88
    BaeA skrev 2023-09-18 22:28:24 följande:

     


    Den första är östrogen och det andra progesteron, vet inte varför man får olika. Ja, jag försöker att se det från den ljusa sidan samtidigt som jag ibland känner att jag kommer vara mitt svagaste jag om jag nu får chansen att bära ett barn pga jag inte  lyft tungt kontinuerligt sen i våras vilket inte hänt på åratal. Men det är ju mycket uppoffringar som kommer med denna resa, och man hoppas ju bara på att det ska gå vägen. 


    Ja det är mkt uppoffringar. Har också fått lägga ner gymträningen sedan i våras, vågar inte ta upp den igen. Rider gör jag men måste ju lägga det på paus  under varje behandling. Känns att man tappar muskler snabbt då, får träningsvärk när man börjar igen. Känns förbaskat orättvist ibland att man själv inte kan rida och träna som man mår bra av, för att man riskerar skador under behandling samt finns misstankar om att det kan ah negativ påverkan på äggen (iallfall hård träning, men just nu känns det som att man fegar med allt som kan riskera minsta lilla).
  • Mathilda88
    EmiliaSol skrev 2023-09-19 18:53:23 följande:

    Nu har vi haft vårt uppstartsmöte på Carl von Linné. Hade en dålig känsla när jag klev in genom dörren men efter mötet kändes det mycket bättre. Har fått recept på menopur och ska eventuellt börja imorgon om men sen kommer då men hon sa också att vi kan ta någon månad och smälta det. Vi funderar fortfarande på om vi ska ta ett eller 3 paketet men lutar åt paketet med 3 försök. I det paketet ingick tydligen en frysåterföring utöver  de försök som är kopplade till de 3 ivf försöken och känns ändå tryggt att veta att vi kommer ha råd med tre försök vilket inte hade varit så självklart o  vi köpt dom flr 42500kr st. 

    Hur har ni gjort med att berätta för familj? Vår bor ganska långt bort ffa min vilket medför att när de är här sover de ofta över npgra dagar. Jag vet inte om jag orkar berätta förrän och om det går vägen men det är ju också en stor sak att hemlighålla. Vet bara inte o  jag orkar att de ska tycka synd om oss eller försöka gissa om jag är gravid. Känns lite som att det är mindre press om ingen vet? Vet också att mamma kommer vilja hjälpa till (lyx jag vet) men det har hon egentligen inte råd med och vill inte sätta henne i en situation där hon mår dåligt över att hon inte kan hjälpa oss.
    Hur har ni valt att göra? 


    Härligt att ni är på gång!
    Själv körde jag öppna kort omgång ett och la ut allt på min Facebook. Fantastiskt skönt - kunde där berätta vad som hände och därmed slippa dumma kommentarer - istället fick jag så enormt mkt stöd och kärlek både online och irl. Andra omgången tänkte jag också göra det men mamma rådde mig att avstå, fick ju ändå åt helvete första rundan. Ångar att jag inte delade med mig - för nu förstår ingen att jag är enormt ledsen eller varför och jag måste förklara för mig var gång eller hitta på ursäkter. Tar enormt mkt mer energi och tid! Istället för att ha basunerat ut det och alla förstod och visste och gav en stöd men också det finaste utav utrymme.
    Men alla är vi olika, andra vill hålla det för sig själv. Själv är jag kass på vita lögner eller komma ihåg vad jag kommit på innan, så var mkt enklare att vara ärlig.
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-20 05:28:59 följande:

    Känner igen uppoffringarna, det gör nog många! Jag älskar att springa men redan vid sprutstart avrådde läkaren mig från det. Nu promenerar jag bara. Penetrerande sex är också något vi inte vågat ha sen dess, och orgasmer får jag magont av. Läste att det är sammandragningar. Hur har ni tänkt kring ert samliv?


    Ja samma här med ridningen, avrådd from första sprutan. Slutade rida inför spruta två första rundan pga en viktig kvaltävling. Nu andra rundan red jag dock sex dagar in i stimuleringen medan allt kändes bra då jag första rundan hade långsamma blåsor. Önskar jag kunnat promenera iallafall, veckan före äggplock och 2 veckor efter kan jag knappt det, är så enormt obehagligt i magen. Blir bara korta sträckor inom hemmet då.
    Nej vi har fått samma till oss om penetrerande sex, provade ett par dagar in i stimuleringen denna andra omgången, men gjorde ont så fick avbryta. Får också ont i magen av orgasm. Så helt sex/orgasm-fritt fram tills jag är återställd. Denna gången tog det 2,5 vecka innan det var okej, förra gången lite över 1,5 vecka. Upplever dock att sexlivet får en härlig nytändning nu när man tvingats låta bli en månad. 
  • Mathilda88
    Awesomeginger skrev 2023-09-20 14:18:50 följande:

    Ja vi har fått samma att från första stimulerings dagen fram till en vecka efter äggplock skulle vi inte ha sex, men jag mådde fortfarande dåligt efter, så var först senare vi vågade ha det. 5 veckor utan. Men håller med om att de blir en nytädningen när man väl får ha det. 
    Har naturlug ägglossning om två dagar så vi ger det ett sista försöka utan IVF så just nu har vi sex varje dag. Kan väll inte påstå att de är en super tändning efter ett par dagar av dagligt 😅


    Ja jag har också egen ägglossning i dagarna, så försöker här med i fall att man mot förmodan skulle ha sån jäkla tur att släppa ett dugligt ägg och inte ett kasst som annars.. Håller tummarna för er! ❤️ Haha, vi skippar att sätta upp tider eller måste, räcker dessutom med varannan dag, men håller gnistan uppe med att ta tillvara på tillfällen och trigga igång den andra när situationen uppstår istället för att Ikväll måste det ske. ❤️
  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2023-09-21 14:20:23 följande:

    Vi har valt att berätta för de närmaste familjen och vännerna som vi vet stöttar oss - det inkluderar inte alla familjemedlemmar(föräldrar). Berätta för dem du känner stöttar och ger dig energi. 


    Stickorna/testen ljög inte denna gång. Tidigt missfall idag i v5(4+6). Nu måste vi planera för ett nytt (det fjärde) äggplocket. Jag hoppas att vi hinner få ett till embryo insatt innan jul! Hoppas alla ni andra som ruvar får positiva resultat! 


    Åh nej! 😢 Fasen också, hoppades verkligen! Får hålla tummarna för nästa äggplock och ett guldägg innan jul! ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023