• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro skrev 2023-09-15 15:35:46 följande:
    Vad dåligt av dem, och det kanske inte är samma sak, men jag tycker ofta informationen är bristfällig trots att vi går privat. Jag har inte ens nån aning om vissa detaljer trots att jag brukar fråga, de har väl inte tid... hur känner du inför den nya informationen? Har de gett dig råd angående kosttillskott?

    Jag känner ett mycket större hopp med denna informationen! Innan så var resultatet typ m än stam sämre än första gången ifall 5 dog redan denna gången på dag ett och jag trodde att alla dog på dag 3 första omgången. Nu syns en klar förbättring i resultatet även om det fortfarande inte är bra. Och att blaston var en 4BC  är ju mkt bättre än ett 6-celligt embryo. 


    Nej inte mer än att man ska ta B12 och folsyra, inget annat säger de om tillskott. 

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-15 15:45:15 följande:

    Skumt Mathilda88, 

    Jag har förstått det från min klinik att de klassar ingen vidare celldelning som avstannat... ? 
    Jag kan dock ha förstått fel. 
    Men låter konstigt att klassa som en blastocyst med 6 celler på dag 5 som levande.. det låter ju mer som den avstannat dag 3. 

    Känns som fragmenteringen är issuet. Om du kunde få bukt på det så skulle du säkert kunna sätta in en 2 dagars som kan få fäste och bättre förutsättningar för vidare delning i livmodern. 

    Synd att Gvk försvunnit ur gruppen..  Hon verkade ha bra koll på fragmentering... Har för mig hon nämnde att de ökade när hon hade tränat mkt? Vet du om grad 3 är sämsta tänkbara eller i mitten ?


    Här har jag fått det till mig som att de dör när de kallar det för avstannat. De säger iallafall så, att embryot dött. Men så kanske det är. Blaston skulle tydliga ha dålig celldelning men den fortsatte iallafall att utvecklas så den klassade iallafall inte som avstannad 🙏. Nej precis, det jag tänker, jag tror att läkaren måste ha läst fel i journalen och blandat ihopa siffrorna! För jag sa med att det låter ju jättemärkligt hur en 5-dagars embryo skulle kunna leva med 6 celler ifall de andra dog på dag 3 med det (utifrån hur läkaren berättade). Den borde ha kasserats redan dag 4 oavsett om den bara haft 6 celler plus att den är graderad som en 4BC, hade den varit 6-cellig så hade den ju graderats som typ 2CC eller ngt?

    Ja så synd, saknar GvK ❤️. Ja visstja, de blev sämre under tiden ja. Jag har bara ridningen, har inte återgått till gymmet än. 


    Grad 3 är tyvärr den sämsta tänkbara, på en skala från 1 till 3. 


     


    Noelani skrev 2023-09-15 15:46:53 följande:

    En annan sak Mathilda88, 
    Vet de om kosttillskottet och mängd du tar ? 


    Nej de vet ingenting om mina tillskott.
    Noelani skrev 2023-09-15 16:11:14 följande:

    Mathilda88, 

    Jag tog mig friheten och hörde mig för ang fragmentering hos min klinik nu utifall att det skulle finnas mer att göra inför nästa runda..  

    De sa att man kan "tvätta" bort en hel del fragmentering så att en del av äggen faktiskt kan utvecklas lika bra och ha samma succérate som ägg med låg eller ingen fragmentering. Jag förstod inte vad exakta ordet var på svenska/ danska men fragment removal på engelska. Om de inte gör det i Sverige så verkar det iaf vanligt i Danmark.

    Det fungerar så klart inte med alla ägg men med tanke på att du ändå verkar få ut en hel del ägg som också befruktas så kanske det här kan vara en lösning och lyckas få till några för återföring ❤️



    Åh tack Noelani!!! 😍❤️🙏❤️🙏❤️
    Men wow, så spännande det lät!! Så häftigt om det hade gått!! Känner allt mer att jag vet vart vi ska gå om detta misslyckas. Måste fråga RMC om det är ngt de kan göra då jag fått veta att man gör fragment removal i Danmark. ❤️ Tack igen!! 

  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-15 17:51:21 följande:
    Jag hänger med. Det är ju jättebra! Du kanske ska fundera över det Noelani nämner? Ibland nämner de ju inte alla alternativ. Men jag är säker på att det finns hopp, även om det är kämpigt krävs det ju flera försök ibland. Min klinik nämnde aldrig vitaminer men jag tog folsyra i ett år före vårt IVF.

    Ja det blir till att skriva och fråga RMC om de kan utföra det! Nej så sant att alla alternativ oftast inte nämns. 


    Va märkligt att din klinik inte ens nämnde folsyra, tänker att det måste väl alla göra med tanke på evidensen. Tacksamt du redan tagit så länge innan 🙏

  • Mathilda88
    lissan111 skrev 2023-09-15 17:56:30 följande:

    Mathilda88, håller med om att det låter som en stor skillnad ju! Jag tänker som du att om du fortsätter ta kosttillskotten så kanske de hinner göra ännu mer nytta till nästa försök. Det låter hoppfullt! ❤️


    lissan111 skrev 2023-09-15 18:00:37 följande:
    Låter spännande med fragment removal också, vilken bra möjlighet!

    Ja men visst gör det! Helt annat liv i luckan så att säga. Tack, ja man kan ju hoppas 🙏
    Ja nu blev man rätt exalterad! ❤️ Och samtidigt rädd för ett nej eller andra stora risker som förtar glädjen. Att det ska vara för bra för att vara sant. Men inger definitivt nytt hopp! ❤️
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-15 20:55:34 följande:
    Tänk på att om de säger nej så är Köpenhamn ändå nära så håll i glädjen! och ni har redan alla prover redo så kan få starta där på bara några dagar. Första mötet sker dessutom online så ni skulle faktiskt men fördel kunna kontakta dem redan nu och se vad de säger om era resultat och hur de hade gjort annorlunda om ni gick till dem...  Vi fick tid online på bara några få dagar... 

    Sen som försvar till din nuvarande klinik så tror jag inte heller man nämner alla alt direkt för att dem faktiskt oftast inte behövs. Vår klinik nämnde tex inte assisted hatching för oss förrän försök 3.. och de får man ju ändå uppskatta eftersom det kostar extra och kanske inte hade gett något... 

    Nej det är sant, dom är nära till sen i sådant fall ❤️🙏. 


    Stort tack för rådet 🙏 Låter inte alls fel att ha en fot inne redan. Sambon kanske hellre väntar tills vi vet resultatet av denna omgången, men jag kanske kan prata själv med dom och bara som du säger få feedback och ha backup med en fot inne för att snabbt kunna gå vidare i januari isåfall. 


    Nej och det har jag viss förståelse för, plus att man i Sverige är mer restriktiv med en massa extra grejer. Tror även att man försöker hålla mkt av dessa extra grejer - som de får göra - inom professionen. Så att inte en massa val sätts i händerna på patienter utan utbildningen som dom ändå har att bedöma behovet tänker jag. Dom är mkt mer begränsade framförallt i vad de får göra däremot tyvärr. Hoppas de får öppna upp för mer snart bara.
    Nej precis, med en privat klinik hade jag också uppskattat att de inte propsar på allt möjligt på en som extra kostnader. 

  • Mathilda88

    J000ssan och AnnaWZ: Beklagar, så himla sorgligt 💔💔 Bättre lycka nästa gång! ❤️

  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-09-16 10:08:08 följande:

    Mathilda88, 

    Nej precis. Ta dialogen med dem själv. Säg som det är att ni har 1 försök kvar i Sverige och nu letar en klinik att välja därefter. Men att ni vill hitta en klinik som har en plan isf för hur era nuvarande resultat skulle kunna förbättras. Låt dem jobba lite för att ni ska välja dem så att säga.. 😉 Då kanske de ger några bra förslag som er svenska klinik kan används sista försöket..

    De kliniker i Danmark som jag har hört bra om är Copenhagen fertility center (min),  Storkkliniken (Zaros), Sellmer och Vitanova. Finns säkert fler! 

    Lycka till 💕


    Stort tack för rådet 🥰❤️🙏 
    Ja din CFC har jag redan intresse för, bla då de har väldigt mkt bättre pris på äggdonation ifall vi landar i det. Ska dock kolla upp storkkliniken mer. Vitanova kostade äggdonation minst lika mkt som i Sverige, då stannar jag hellre i Sverige för det. Har dock inte kollat på klinikerna utifrån att använda egna gemener, då jag inte har haft någon tro om att det egentligen ska kunna gå förrän hoppet höjdes igår. 
  • Mathilda88
    GRAVIDA:
     
    Noelani; 
    40 år, Första barnet, Mild IVF1 ingen ET, IVF2, ET2, ISCI, assisted hatching på sista rundan, Gravid v.7, första VUL 18/9 (BF 3/5-24) 👶
     
    Orkidé8181:
    42 år, Tredje barnet, IVF4, ICSI, ET3 + FET2, Gravid vecka 18 (BF 19/2-24) 👶
    Humlaan:
    32 år, PCOS IVF 2, gravid vecka 12, överstimulerad, Vul vecka 11 och såg bra ut! I Väntan på KUB 30/8 :) 👶
    Femling: 
    35 år. Första barnet, IVF1, FET1 (ingen ET), gravid vecka 11 👶
    Ms MR:
    38 år, första graviditet, IVF 1 / ICSI, ET1. Gravid vecka 8 (ej UL gjort än) 👶
    Zaro:
    30 år, IVF 1 med ET. Gravid v 5 (ej gjort UL än). Baby
    PÅGÅENDE BEHANDLING:

    Loidi:
    29 år, IVF 1, ÄP juni -23, överstimulerad och paus. FET 19/8, TD 6/9. 

    INVÄNTAR UPPSTART /  INGEN UPPDATERING PÅ LÄNGE
    Quincey: 
    33 år, Första barnet, paus i väntan på IVF3, ET 1
     
    Sola13:
    31 år, Första barnet, IVF3 (ICSI), ET2, FET1, MA. FET någon gång i höst
     
    Vito87:
    36 år. Andra barnet, paus inför IVF/ICSI (med PGT) nr 3. Blev en FET på första försöket som inte tog sig. 
     
    Gvk:
    42 år, ensamstående som försöker bli gravid.
    IVF6, ET3, Assisted hatching, testdag 31/8.
     
    Sandralinnea123:
    25 år, Första barnet, IVF2, ET1
     
    Mathilda88:
    35 år i juli, första barnet, manlig faktor. IVF 1 i april/maj, ingen ET/FET pga granulerade (stressade) ägg, embryon avstannade på dag 2, överstimulerad. IVF2 i augusti/sept - ingen ET/FET pga avstannade embryon igen på dag 3 och en cellfattig 5-dagars blasto.
     
    Flowerpower85:
    38 år, ensamstående som försöker bli gravid, första barnet, IVF 1, FET preliminärt v 34
     
    BaeA:
    34 år, IVF1 i juni ingen ET/FET. Väntar på IVF2 som jag ska påbörja nu i augusti 
     
    Whenyouneedi:
    32, IVF1 hösten 2023
     
    Enya2023;
    29 år, IVF1 planerat september 2023.
     
    lissan111:
    38 år, första barnet, IVF2, ET1, förhoppningsvis FET i september 2023
     
    Awesom­eginge­r:
    33 år, Första barnet, IVF 1, Planerat FET i slutet av Oktober.

    j000ssan: 
    37 år, blockerade äggledare och adenom på hypofysen. ivf 1 mars -23 totalfrys 5 st blastocyster! 3 FET MED 2 kemiska graviditeter. Inväntar sprutstart för ivf 2 nästa menstruation i oktober. 
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-09-16 14:27:58 följande:
    Är du nyfiken på Stork är du välkommen att höra av dig till mig. Vi är väldigt nöjda med dem i alla fall.
    Tack så mycket Zaro! ❤️🙏
  • Mathilda88
    lissan111 skrev 2023-09-16 20:56:29 följande:

    En uppdatering från mig: jag är nu officiellt ruvare igen!  Embryot överlevde upptiningen och jag fick det återfört i eftermiddags 🥰 Jag frågade om kvaliteten på det och det var visst riktigt fint så det kändes så bra att höra! Speciellt eftersom inget överhuvudtaget klarade sig till dag 5 efter första omgången känns det otroligt att ha fått en så fin blastocyst nu andra gången. Så jag känner mig glad och hoppfull 😊


    Åh men gud va kul att höra! 😍🙏 Stort lycka till och njut av stunden! ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023