• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    e inlägg en gång.


    IVF 2023 Baby

    Gravida Gravid
    Noelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Vecka 12, KUB 25/10

    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Köpenhamn, vecka 11, första barnmorskebesöket 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  

    Under behandling SoligAwesomeginger - 34, oförklarig barnlöshet. IVF 1, inget ET utan FET planerat 26/10, stimulerad cykel.

    Mathilda88 - 35, först manlig infertilitet (inkl sekundär infertilitet), nu oförklarlig? RMC Malmö påstår dålig äggkvalité vilket jag motsagt. IVF1 - 4 embryon ut av 17 ägg dog på dag 2. IVF2 - 7 embryon ut av 15 ägg varav 6 dog på dag 3 och en cellfattig dålig blastocyst på 4BC. IVF 3 Långt protokoll påbörjas 30 oktober.

    JohannisenIVF - RPC Akademiska IVF 1 + 2 inga bra resultat, IVF 3 = en FET, missfall. IVF 4 - behandlingsstart med injektioner 20/10 

    Vito87 - 36 år. 3e och sista IVF/PGT försöket.  Under stimulering med menopur 400 IE.


    Paus/i väntan på behandling Hjärta
    (Skriv om dig här)
  • Mathilda88
    JohannisenIVF skrev 2023-10-21 21:53:17 följande:
    Nu har jag äntligen fått påbörja omgång 4. känns skönt men samtidigt nervöst att behöva genomgå äggplock igen. försöker tänka positivt att nya behandlingen ska ge bättre resultat än 1 embryo. VUL på fredag och måndag inplanerat.
    Spännande {#emotions_dlg.flower} Lycka till!  Hjärta Håller tummarna för att det ska gå denna gången Hjärta. Hur ser behandlingsplanen ut nu denna gången jämfört med de tre tidigare försöken? 
  • Mathilda88
    EmiliaSol skrev 2023-10-22 11:54:01 följande:

    Idag var jag på Vul inför FET på Carl von Linné i Uppsala. Gjorde äggplock förra cykeln men blev ju totalfrys pga risk för överstimulering. Varit lite nojig över att vi ska göra FET direkt inpå då andra här fått andra direktiv men manliga läkaren jag träffade nu verkade väldigt kompetent och sa att slemhinnan såg fin ut och var typ 6-7mm tjock och att det var två äggblåsor som var stora (den ena 17mm och den andra 18-19mm) så nu känns det ändå som att jag kan lita på att de har koll på läget. Han trodde att någon av blåsorna skulle nog ägglossa spontant inom 3 dagar men får jag inte utslag på äl testerna på onsdag skulle jag ta ovitrell ändå då. Annars ska jag ta ovitrellen så fort jag får utslag om jag får det innan onsdag och sen blir det nå återföring några dagar efter det förutsatt att blastocysten som tinas klarar det. 

    Både förväntansfull och nervös över hur det ska vara att ruva för första gången.  


    Läste så sent som häromveckan en vetenskaplig studie på PubMed att man tom såg högre framgång hos dom som gjorde FET direkt cykeln efter äggplock än hos dom som väntar en månad till. Så håller tummarna för dig! Hjärta
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-23 20:40:01 följande:

    Var på ultraljud idag. Äggplock på fredag. Mår skit, uppsvälld som en ballong, gaser båda vägarna, diarre sen en vecka och spyor i halsen för jämnan. Vill helst ligga under täcket och äta choklad- om jag kunde äta ngt. Vet inte om det är psykiskt eller fysiskt. Kanske en kombi. Läkaren ville inte tro att diarren o illamåendet berodde på gonal-f. Känner mig misstrodd o missförstådd.


    det positiva: Hade 14 blåsor över 11mm och ett odefinierat antal mindre. Dock bara 5 som läkaren trodde var tillräckligt stora för lyckat plock på fredag. Men då plock inte görs på helgen och måndag var för sent.  Hade hoppats på fler, så vi skulle fått ngt att frysa ner men ett räcker ju


    Ush din stackare! Låter fruktansvärt jobbigt! Va frustrerande och jobbigt att inte bli trodd heller om sitt mående och sammanhanget. Hjärta  Första gången med Gonal-F mådde jag också dåligt men med mkt smärta i äggstockarna, svullen och kunde inte gå efter en veckas stimulering. Va intressant, för egen del så sänkte de då dosen och så fick äggen mogna en hel vecka till måndagen så att fler hann mogna till istället för att pusha det i mål till fredagen. Blev ju dock överstimulerad och det är säkert en anledning till att de inte gör samma för dig. Hoppas det blir bra iallafall och att fler är redo ändå. Dock kan 5 ägg räcka enormt långt om de är av god kvalité!
  • Mathilda88
    Nomen123 skrev 2023-10-23 21:40:18 följande:

    Hej alla!

    Vi hade inbokat första möte med läkare och barnmorska på Livio den 9/11 idag ringde dem och frågade om vi ville ha en tid imorgon förmiddag istället.. Jag tackade givetvis och lite stressat fram ett jaaa. Vill bara ha gjort första samtalet och få lite mer koll.

    Vi har fyllt i hälsodeklarationerna och är redo så långt.. Är det frågor som ni önskade att ni tänkt på just under samtalet? Eller andra saker som är viktigt att ta upp vid första samtalet? Vi ska ha telefon-möte imorgon så ingen fysisk träff.

    Hur snart efter första samtalet har ni fått inbokad tid för äggplock? 🌿🤍


    Har ni lämnat alla blodprover redan? Glad Iallafall vår IVF-klinik hade fler prover till oss innan uppstart, ex Klamydia via 1177 och blodprov specifikt för IVF, men låter som att så kanske inte är fallet om ni enbart har telefontid. Ska ni få instruktioner av barnmorskan om spruttekniken också via telefon? Solig
    Hur snabbt beror lite på om det är en privat klinik eller landstinget? Via en privat klinik kan du tänkas komma igång redan i samband med din nästa mens, men via landstinget så kan det dröja upp till 3 menscykler innan man får godkänt för start av sprutorna för stimuleringen pga högt tryck. {#emotions_dlg.flower} Äggplocket får man tid för först efter ett par ultraljud vanligtvis när man sett hur allt utvecklats och kan planera in att plocka det på den mest optimala dagen. Vanligtvis runt 2 veckor någon gång efter start av stimuleringen. 
    Hur gick utredningen? Visade den på något? 
    Lycka till!
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-23 22:01:17 följande:
    Tack det värme. blev måendet bättre nästa gång? Eller bytte de läkemedel?Har redan ställt in mig på stt det kan bli fler omgångar. tror de är försiktiga då mitt amh värde e högt.
    Ja andra gången mådde jag bra, då bytte de från Gonal-F till Menopur istället och det ar som natt och dag! Hjärta Ja då förstår jag, låter klokt att inte fortsätta fler dagar än nödvändigt då. {#emotions_dlg.flower} Var går du någonstans?
  • Mathilda88
    Gvk skrev 2023-10-25 08:51:27 följande:

    Hur gör ni som är under behandling?
    När tar ni era injektioner morgon eller kväll?

    Jag har alltid tagit morgon innan men bestämde mig för att testa kväll, men hjälp vad jobbigt var uppe 2ggr på toa  i natt.


    Alltid tagit kväll då kliniken ej tillåtit ngt annat 🙂 mellan kl.20-22 ville de att man tog dom. Aldrig upplevt det problemet av dom, stackare!
  • Mathilda88
    Noelani skrev 2023-10-25 12:31:37 följande:

    Nu är KUB gjord och jag fick en helt annan BM som var helt underbar och go så det kändes så bra. Vi fick också låg risk och allting såg bra ut. En liten minimänniska som sprattlade med benen och lyfte armarna över huvudet. Helt sanslöst, kan ff inte tro på det trots 3 ultraljud 😅😅


    Men så underbart att höra i dubbel bemärkelse 😍❤️ Go BM och bästa resultatet med livlig bebis! ❤️❤️
  • Mathilda88
    dröm2023 skrev 2023-10-25 16:32:44 följande:

    Jag har följt den här tråden sen februari? Skrev nått kort inlägg då men så länge sen så minns typ inte. Vi gjorde ett misslyckat försök i februari. Läkaren trodde mina ägg var för skruttiga. Svarade dåligt på mediciner och fick ut fåtal ägg som sen dog efter befruktning. Vi bytte klinik. Nya mediciner, fortfarande fåtal ägg ut men nu fick vi helt otroligt nog ut 1 blastocyst vid varje stimulering. Gjorde 1 duostim och 1 vanlig stimulering. 3 blastocyster. Vårat första färskförsök blev negativt. Satt in en fryst blastocyst och nu har jag plussatHjärta Vi vet inte hur länge d håller men om det nu inte skulle gå vägen så ska jag leva på det här plusset lääängeHjärta Den nya kliniken var inte så optimistiska dom heller. Den blastocysten jag nu blivit gravid på var dom nära att avbryta. Fick bara ut 2 ägg på den rundan, den ena dog men den här lever fortfarandeHjärta


    Men wow så inspirerande att höra!! ❤️ Stort grattis!! ❤️ Häftigt att ni fick ut blastocyster trots att de inte trodde på kvalitén från början! ❤️🙏
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-26 04:13:46 följande:

    Mitt i natten. Har värk och kan inte sova. Äggplock på fredag morgon. Hade ni smärta innan plocket? Har försökt läsa men hittar bara om smärta efter plock. Skulle beskriva detta som mensvärk från helvetet. Det liksom krampar och ibland vet jag inte hur jsg skall stå gå ligga eller sitta. Rädd att det nlir ännu värre efter plocket. 


    Ush din stackare! Jo jag hade mkt ont i bägge äggstockarna under första stimuleringen, mådde bättre efter äggplocket. Kände som du att ingen annan verkade bli påverkad på det viset, men vi är några. Med annan medicinen under stimulering nummer två så slapp jag de smärtorna. Heja dig! ❤️ Tack o lov att äggplocket är nära! 🙏
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023