• Mathilda88

    Vi som startar IVF 2023

    Rockbrud skrev 2023-10-26 15:22:27 följande:
    Tack. Trots att jag inte önskar ngn annan detta är det bra att veta att man inte är ensam. Kände mig så missförstånd o misstrodd på kliniken i måndas, så det tig emot att kontakta o fråga om detta är normal. fick sluta tidigare på jobbet, nu ska jag ligga o äta choklad. hoppas jag orkar angagera mig o peppa andra efter detta. Just nu har jag fullt upp med mig själv
    Nej precis man önskar inget det, men ändå skönt att höra fler med det. Kände mig också väldigt ensam med det min första runda, dock vågade jag inte heller berätta för kliniken då de tänkte avsluta behandlingen först. Övertalade till att få prova nån dag till och höll tyst sen 😅. Rekommenderar inte så här i efterhand. Håller tummarna för dina ägg nu!
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-10-28 18:44:55 följande:

    läkaren alltså, tycker aldrig de säger ngt Förutom att de inte klarade sig 😅 9 stycken hade avstannat mellan dag tre och fyra och den sista var en väldigt tidig blasto på dag fem men som sedan avstannade. de säger bara att oftast när det är så så är det kvaliteten på ägget det beror på. minns att jag frågade efter försök Två om drt var mkt fragmentering men då sa dom nej och de har aldrig nämnt ngt på det utan säger bara att de slutar dela sig. 


    jag var ganska snabb med att säga att vad kan vi göra nu vi vill inte är redo att gå över till  äggdonation så hon sa att det är rimligt att vi försöker någon gång till om vi orkar. antagligen har jag få bra och det kommer ta ett tag att få det så tillslut kan man börja fundera på om man har lika stor chans hemma. Ungefär. dock vill hon fortsätta på samma sätt som senast och menar på att dosen inte allts påverkar kvalitetrn utan vikigaste  är att vi får ut många. 


    var faktiskt på en konferens som olga kliniken hade idag och dom sa att de absolut tror jag har en möjlighet men att de kan anpassa medicineringen så det passar mig bättre. Så sjukt att Sverige inte kan göra ngt individanpassat. är det ngn som har erfarenhet av Carl von Linné i Uppsala jämfört med sophiahemmet?

    är rädd att alla i Sverige kör på på samma sätt när det kommer till själva protokollen doser baserat på AMH osv så tänker att det kanske itne spelar ngn roll. Personalen är underbar på sophiahemmet annars så det är inte det liksom. 


    Beklagar att de avstannat allihopa 😢😢❤️ 
    Men varför anger de äggkvalité som problem om de flesta avstannat vid dag tre? Som jag fått till mig är det då är spermiefaktor? Men aja, vad vet jag. Hoppas det blir bra! ❤️❤️
    Blev ditt resultat annorlunda nu med långt protokoll jämfört med de tidigare korta?
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-10-29 09:34:08 följande:

    Tack 🙏
    jag vet inte faktiskt de säger att de oftast brukar vara så när det blir såhär och på de test man gör på spermier i Sverige så ser ser allt perfekt ut. Jag ifrågasatte ju om det var då att det skulle kunna spermiernas DNA och de sa i princip nej. tror de baserar det på att de oftast är äggets kromosomer och iom mitt låga amh troligen har sämre kvalitet också. Men vem vet!

    jag fick i alla fall ut betydligt fler ägg med långa protokollet men sprutade sedan 14 dagar för att få äggen att mogna också. Kan ju vara slumpen också man har väl alltid mer eller mindre antal blåsor. Vet att jag under en kontroll av livmodern i februari enligt Gyn hade 14 blåsor då sen månaden efter bara fyra ut under ivf 1.

    tror celldelningen varit lika varje gång i princip. alla slutar dela sig mellan dag 3-4. Fått tillbaka en 6 samt en 8 cellig på dag 3 de tidigare två försöken. Nu efter 10 befruktade hade ju en blivit en tidig blasto(väldigt tidig)

    varit så rädd för att läkarna skulle säga att det är kört nu efter senaste gången men vi vill fortsätta försöka och börja ASAP iom att mitt amh är så lågt 


    Ja, tycker dom är väl snabba ibland med att anklaga äggen. De tester som tagits på min sambo är också bara bra, ändå har han varken fått barn med mig eller sitt ex trots 20+ års försök. Gravid med exet men flertalet missfall. 
    Nej visserligen är risken högre för sämre kvalité med lägre AMH, men känns lovande med så många ägg denna gången och en blasto om än tidig! ❤️ Förstår det! Vart ska ni nu? Hittat nytt ställe?  
  • Mathilda88
    SierraLeone skrev 2023-10-29 20:22:20 följande:
    Mathilda, har ni funderat på att testa med spermiedonation på dina ägg för att undersöka om det går bättre? Visst var det väl så att din sambos spermier hade någon nedsättning och att det var den primära orsaken till infertilitet från början?
    Ja det stämmer, initialt hade han få spermier men enligt testerna av god kvalité. Nu är inte det ett problem längre efter en tids tillskott. Ja det diskuterade vi redan under utredningen då vi redan då misstänkte det som orsak med hans historik. Sen har vi föreslagit det till läkarna inför tredje sista landstings-försöket, men de nekar då de ju inte har ngt på svart eller vitt som kan verifiera den lösningen, historiken neglegerar de totalt. Men ja vi överväger nu att göra det via privat klinik efter detta försök, för tanken på att lägga 100?000+ på ägg som delar sig likadant dåligt är skrämmande! 
  • Mathilda88
    LMSM skrev 2023-10-30 09:17:13 följande:
    Jag tycker också det, det är ju inte så att det är 0 % chans att det är killen.
    Det som oroar mig dock är att jag sedan jag var 19 inte ätit p piller och har haft tre relativt långa förhållanden sedan dess utan att någonsin blivit gravid. 
    Har aldrig försökt dock men tänker att på 15 år borde det kanske hänt om det ute var mig det var fel på.

    tack jag hoppas verkligen! Läste att du fått ut många ägg har du alltid fått något på dag fem?

    Jag funderar på Carl Von Linne om dom vill ta emot mig, ett tag var jag inne på att fortsätta på Sophiahemmet men vill se vad andra säger också. Tror sista alternativet om det fortfarande inte skulle gå i Sverige efter 3 försök till blir utomlands. 
    Okej, ja då förstår jag att du är orolig. Hjärta De var snabba på att humma ngt när jag uppgav Nej när de frågade om jag nånsin varit gravid - men jag har gått konstant på preventivmedel sen man debuterade så att säga när man var 20. Dessutom inte haft något längre förhållande förrän nu, enbart ett innan på drygt 8 månader, men med potensproblem involverat så inte mer aktivitet än ens spridda KKs genom åren. Men känner med dig, med dina omständigheter så borde det teoretiskt sett ngt kanske ha hänt under åren. Håller tummarna att det blir bra nu iallafall!

    Ja jag har fått ut 17 resp 15 ägg på mina två plock. Nej första gången dog alla (4 fertiliserade) på dag 2, andra gången dog 6st på dag 3 och en cellfattig blasto levde till dag 5, men fick den inte åter pga just cellfattigheten. Klassad till 4BC. 
    Så nej, jag har inte fått tillbaka någonting GråterGråterGråter
  • Mathilda88
    ivf90 skrev 2023-10-30 09:48:20 följande:
    Hur kommer det sig att dom vill att det ska vara just 13+? Måste man betala för KUB privat där du bor? 

    Jag har ultraljud onsdag 8/11 på min IVF-klinik, men jag mår väldigt dåligt av den här väntan så vi har bokat ett nu på onsdag den 1/11 privat på en annan klinik, för få se om det är något därinne. Då är jag i 6+6. Med tre tidiga missfall bakom oss känns det svårt att våga hoppas... Jag är trygg i att jag verkligen är gravid nu, men vågar inte tro att jag är gravid med ett livsdugligt embryo. Men hoppas så otroligt mycket att vi ska få se ett hjärtslag på onsdag. 
    Förstår oron med den historiken, håller tummarna för att detta är den gångne det går bra! HjärtaHjärta
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-30 16:43:32 följande:
    Tack 🌹 
    Awesomeginger skrev 2023-10-30 14:47:50 följande:

    Rockbrud: tråkigt att höra att du mår dåligt. Jag mådde rätt dåligt efter mitt plock och fick vila i två månader och även om de kändes extremt tungt då så är jag glad för det nu. Fick komma tillbaka och känns mig som mig själv och bara känna lycka och spänning nu vid återföreningen. 
    Håller alla tummar nu att äggen tar sig hela vägen till frys. 


    Återinföra om typ 2.5 vecka inser jag att inte blir till ngt. Kan ju inte ens gå upprätt i dagsläget. Läkaren sa dessutom med mina infektionsvärden var chansen att bli gravid typ noll. Vad hade du för efterkänningar? Överstimulering har man ju hört om men den här infektionen kom nog som blixt från klar himmel för mig.
    Nej men gud stackare! Hjärta Vad får du för behandling nu mot infektionen? Vad kommer den utav - äggplocket? Hur höga värden har du? Är du milt överstimulerad eller blivit värre? {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-30 12:58:55 följande:

    Det går bra nu. Hemska smärtor o svullnad sen igår em. Fick tid till gyn nu på förmiddagen o konstaterades måttlig överstimulering samt inflammation på äggledarna. In med antibiotika, starka värktabletter o sjukledigt resten av veckan. Dessutom gissade läkaren att det int kan göras nån insättning mer iår då min kropp behöver vila. Det enda som fattas är väl att alla äggen dör innan frysen. får hoppa till tråden vi som gör ivf 2024 😿


    Såg nu ditt andra inlägg. Hugaligen vilken pärs! Hjärta Håller tummarna för att du får till frysen så att allt kan bli värt det {#emotions_dlg.flower}
  • Mathilda88
    Zaro skrev 2023-10-31 08:19:23 följande:

    Ni som fått så hemska smärtor och eventuellt infektioner efter äggplocket, har ni fått antibiotika i samband med äggplocket? Bara en fundering. De kan ju använda det i förebyggande syfte som jag förstått det.


    Anledningen till att de inte ger i förebyggande syfte är för att inte skapa resistens (hemskt att stå men en infektion senare som är resistent mot olika antibiotikan), räcker sällsynt med enstaka tablett utan längre kur, vilket slår ut även bra och viktiga bakterier som vi behöver för att inte få andra infektioner eller obalanser. {#emotions_dlg.flower}
    Kan vara svårt att direkt avgöra om smärtorna är pga själva stimuleringen/medicinen, överstimulering eller en ev infektion. Hjärta
  • Mathilda88
    Rockbrud skrev 2023-10-31 14:47:27 följande:
    Jag fick nu 3 dagar efter plock då de vis blofdprov mätt infektionsvärdet. Hade smärtor innan under o efter. samt att de redan vid plocket såg att jag samlat vätska. Kanske jag var dum å naiv men fanns inte på min karta att jag behövt antibiotika 
    Awesomeginger skrev 2023-10-31 14:22:49 följande:

    Rockbruden: svamp kom efter plocket. Fick medicin för det med. 

    Jag är röd röd 😅 rött hår, blek hus och räknar. 
    Tycker de är så knasigt att de påverkar så mycket. 


    Nej du behöver inte känns dig dum, just då behövde du troligen inte heller antibiotika då de såg att du var överstimulerad vilket i sig kan göra ont (lite till mkt). Mkt få blir infekterade Hjärta Så du har verkligen haft otur Hjärta
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023