• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    loppan483 skrev 2024-05-16 13:20:54 följande:

    Tack hörrni!

    Idag känns det bättre. Jag fortsätter ta det lugnt men kan röra på mig mer nu utan att det gör ont. 
    Vi har ingen aning om hur många av våra som har utvecklats som dom ska. Hade varit intressant att veta. 
    I morgon ska jag åka till Skåne för ett blodprov, jag bor i annat län men gör IVF i Skåne. Då hoppas vi att vi får svaret att jag inte är överstimulerad så att vi får fortsätta på lördag som tänkt. 
    Jag har varit noga med att dricka väldigt mycket vatten, äta protein och extra salt, så förhoppningsvis har det hjälpt 🥰

    Vad roligt att höra om er som har plussat!

    Ni som är här inne, hur länge har ni hållt på med IVF? Ni som har plussat? Hur många återföringar krävdes för er?
    Jag förstår att allt är individuellt men är nyfiken ändå. 


    Vi försökte ett år utan något plus, gjorde utredning och hittade inget så är oförklarliga. I augusti gjorde vi våram första och ända stimulering, 6 ägg ut där två st blev fina blastocyster. Trotts att de inte var så många ägg så fick jag en lätt överstimulering så blev det återföring två månader senare. Blev gravid då men missfall i vecka 6. Andra återföringen i Feb och är precis som Femling i vecka 18 nu och beräknad i Oktober. Det har varit tungt men om allt gå bra nu så har de ändå gått bra.
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-12 12:50:03 följande:

    Jag har precis varit på ultraljud igen och ska spruta tre dagar till så totalt 13 dagar. Känns så länge men kanske är bra hehe. nästan lika länge som när jag gjorde långa ju.  men tydligen så kommer blåsorna i tre olika grupper så några är för små fortfarande. hoppas bara att de största nu kommer vara okej efter så många dagars sprutande till. 


    blir äggplock måndag kl 9 


    Vid min stimulering blev blev de plock sprutdag 17, eller om de blir dagen efter sista sprutan, började med injektionerna 11/8 och plock 28/8 vilket fall. För mina blåsor växte så sakta. Frågade barnmorskan hur länge man kan hålla på innan de blir för länge och vill minnas att hon sa i alla fall 20+. 
    Så tänker att dom kör på till dom är rätt storlek.
    Hoppas plocket går bra på måndag. 
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-12 19:33:16 följande:
    Å du menar plock dag 18 så du sprutade totalt 15 dagar innan du tog ovitrelle? starkt jobbat! Jag är helt utamttaf av de hör sprutorna nu börjar bli så öm går knappt att ta dom haha.
    blev resultatet bättre då nätbud sprutade fler dagar om du har ngt annat att jämföra med?
    ja jag räknar med att de har koll, grejen är att de ä verkar komma i tre grupper så lite rädd att de största ska bli för stora hehe.
    tack!  // {#emotions_dlg.flower}
    Ah så måste de bli, har inte kvar sprutschemat och minnet under den tiden är rätt suddigt för jag mådde så dåligt. Blev lätt överstimulerad som läkarna sa. Ända stimuleringen jag gjort så har inget annat resultat att jämföra med. Men efter vad jag har läst i denna tråd så är de väll rätt bra att blåsor och ägg för mer tid på sig.
    Fick ju inte så många ägg, 6 st men dom var i god kvalitet och fick två till frysen. Så få men bra när de tog tid, men kroppen tog riktigt stryk av att de drog ut på tiden med stimulering, men i slutändan värt det. 
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-13 11:28:04 följande:
    jag förstår precis. Vad positivt det låter i alla fall, får ha tilltro till att det blir bra helt enkelt. Jag förstår, jag har ingen överstimulering på g allts men jag mår skit rent ut sagt. Min mage är så öm kan knappt ta sprutorna längre och storbölar varje gång nu haha. Vägde mig idag och gått upp flera kg sedan stimuleringen startade. Det spelar ingen roll om det går bra sålöart men det är så jäkla fysiskt och mentalt jobbigt när det inte ens går bra och man ändå behöver gå igenom det här  så det är inte sant. 
    Jag tror de är positivt. Hoppas du får några riktigt fina ägg.
    Förstår verkligen, mådde riktigt dålig under min stimulering med. Hade mer mage då än jag har nu i vecka 22, var blå över hela magen och super öm. Och sen ett riktigt smärtsamt äggplock så var riktigt tunga tider. 
    Så jävla starkt att gå igenom de här fler gånger, var helt mentalt och fysiskt förstörd efter stimuleringen och äggplock.
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-13 18:29:10 följande:
    Å tack hoppas också så nervös! 
    ja samma här det här är den värsta gången hittills för  magen som är blå och förstörd. 
    ja vet helt ärligt inte hur jag orkat börjat känna nu att jag nog inte klarar fler gånger det har tagit för mkt på en och känner att jag blir sämre för varje gång.
    Det är så tungt, hoppas inte något jag skrev som känner att du överväger att du inte har ork. Förstår verkligen om du känner det. Att fortsätta eller inte är fantastiskt starkt båda två. Vilket fall hoppas jag att allt kommer att klaffa nu så är de inget beslut du behöver fatta ❤️
    Quincey skrev 2024-06-13 16:37:29 följande:

    Har precis varit på VUL där vi såg en liten bebis på 19 mm ❤️❤️❤️ Bröt ihop precis innan vi skulle kolla, är så lättad och kan inte tro att vi tog oss hit ❤️


    Åååå så fantastiskt att höra grattis ❤️ sånt fantastiskt stort steg
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-14 12:05:43 följande:
    Nej gud nej ingenting allts du skrev jag har bara känt mer och mer att jag är helt jäkla slut efter nu 6 försök på 15-16 månader. Kanske man orkar igen efter paus på ngt år hehe. Märker hur man tänker att det redan misslyckats det är ju inte så bra hehe kanske går nu så slipper jag ens fundera framåt :D 
    Måste vara så jäkla tungt och påfrestande att göra så många försök på så kort tid! Det värsta med paus från olika delar både under naturliga och ivf försök är att jag inte riktigt tycker de mentala lämnar än, i alla fall inre för mig. Gick bara och tänka på alla magar och bebisar och kände att jag inte gjorde något och började gräva ner mig av det. 
    Inget i mitt liv har varit så tungt som att ha sån extrem barnlängta utan att blu gravid och känna att livet man vill ha är aå osäkert. Det är sådan jävla kamp och samtidigt jag inte önskar detta på något har jag funderat på om världen skulle vara en bättre plats om alla som ville bli föräldara behövde gå igenom detta. Inga oönskade barn och inget oväntat barn...kanske konstig tanke. 
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-17 11:28:53 följande:
    Ja gud alltså och som du säger så är man ju konstant i i oro och mår dåligt av alla runt en som verkar få barn hur enkelt som helst. Typ bli gravida samtidigt som de står med cigg i handen och äter pizza till frukost lunch och middag medan man sjölv har ångest om man åt en banan för mkt hehe. 
    Precis så. Det är så konstigt att det bara går utan en tanke för vissa och vi får kämpa. 
    LMSM skrev 2024-06-17 13:44:31 följande:

    Hade Mitt sjätte äggplock idag.
    ovittelle dag 14 så lång stimulering som sagt.

    det var den absolut värsta gången hittills trodde jag skulle svimma och soy av smärta. Ingen gång har varit speciellt rolig såkalrt men har ändå kunnat uthärda det men smärtan idag alltså herregud. Hoppas det var värt det 😂

    fick ut 9 blåsor 7 ägg har jag fått höra i efterhand. Kunde inte allts höra vad de sa när jag låg där men min pojkvän sa att ngn gade varit 25 ngn 20 sen hade de inte sagt mer. Hoppas inte den på 25 var för stor nu ocg de på 20 för små hehe. 


    de nämnde ngt om att de skulle använda sig av embryo glue den här gången. Vet inte vad det är riktigt men aja :) 

    hoppas de ringer med positiva besked om befruktning imorgon, även om jag knappt vågar hoppas på ngt längre så lär jag ändå bli sjukt besviken annars.


    Har bara gjort ett plock och de är fysiska mest smärtsamma jag varit med om. Tråkigt att höra att det gjorde så ont den hör gånger. Hoppas nu att många blir befruktade och att ni får några toppen embryon.
    Håll oss uppdaterade om.hur utvecklingen går!
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-18 10:46:58 följande:
    jo men så var det absolut för mig med igår. Det var faktiskt olidligt och kunde inte ens andas igenom det hyperventilerade haha. 
    Aja nu är det över bara hoppas på ett mirakel nu :D
    5 av 7 befruktade idag :D
    Exakt så var de för mig, grät och kunde inte annars och skrek och kved av smärta. Min sambo håll på att svimma av min reaktion. 
    5 av 7 är ju kanon, förstår ju att desto fler som blir befruktade desto större chans. 
    Men antalet behöver inte betyda jätte mycket, fick ut 6 ägg, 4 blev befruktade och 1 kom igång lite senare. 4 blev blastocyster, två av bra kvalitet och in i frysen.  
    Håller alla mina tummar, har du någon planderad återföring?
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-18 13:08:57 följande:
    låter som vi hade ganska liknande upplevelser, min partner svettades som en gris tydligen och försökte hålla mig lugn haha. 

    Ja det är ju en bra befruktningsgrad såklart men jag har haft så sjukt dålig utveckling på mina ägg så känns lite hehe. 

    Jag ska på återföring imorgon klockan 14. De föreslog dag fem eftersom fem stycken var befruktade men jag sa. att jag önskade få dag två eftersom jag aldrig någonsin fått ngn som delat sig till dag fem. De men ju att livmodern är lite lite bättre miljö (vet att andra kliniker säger att det är samma men men) och dra känns det bättre. Blir det ngn dag fem så är det ju bara att frysa den tänker jag. 
    Förstår det. Håller tummarna för att du få ett riktigt guld ägg tillbaka och att något av dom andra går hela vägen till blastocyster. 
    ❤️
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-06-19 17:06:26 följande:

    Ja alltså det känns verkligen helt lönlöst allting Just nu.
    förra gången fick jag två 9.1 tillbaka som inte blev ngt så. 


    från början hade de bara tänkt ge en tillbaka men så sa jag att jag förra gången blivit erbjuden två. Läkaren sa då att hon skulle kolla hur det såg ut met sannolikheten för tvillingar i sånt fall och att det var lite olika kvalitet på äggen. Det visade sig då att en delat sig till sex och embryologen sa att vi kunde ta den. Den hade inte högt betyg men de sa inte att det var kört för ngn av de andra med sämre betyg heller.

    i början av mina ruvningar kände jag sånt hopp men nu senaste två gångerna är det bara ett mörker vet inte hur jag ska känna att det faktiskt finns en möjlighet haha. 


    Tråkigt att höra att de känns hopplöst. Hoppas verkligen att något av de små kämparna motbevisa dig! 
    Om de är okej så kommer jag hoppas och tro att de kommer gå nu. Håll oss gärna uppdaterade ❤️
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-06-21 17:11:00 följande:

    Igårkväll började jag få beigea flytningar, så efter mkt velande så tog jag ett test imorse på morgonurinen (ska jobba helg i helgen samt kvällspass på måndag så svårt att ta test på måndag som är testdag). 


    Där var ett mkt mkt svagt plus! 😱 Bara rädd att det kanske är ett spökstreck. ???? Än mer då det var borta när jag kollade igen efter en timme.. Men det var där när man skulle läsa av det efter 3 min. Nästa test blir troligen tisdag morgon, får se då. ❤️


    Det är ju helt fantastiskt! Grattis! Mathilda88 du har plussat ❤️❤️❤️ när är din officiella testdag? 
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-06-24 16:48:08 följande:

    Tog test i em efter drygt 4,5 h sömn. Visade Gravid 1-2 veckor trots ej morgonurin!! ❤️❤️❤️❤️❤️


    Så jäkla stort! Grattis ❤️❤️
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-06-27 16:17:50 följande:

    Funderar på hur man ska räkna sina veckor för övrigt? Räknat från min mens är jag i vecka 5+6 (mens 18/5), men så gick det också 3 veckor före äggplock. Korrigeras då tiden till vecka 4+ nått utifrån äggplocket 7/6? Som om mensen började 2 veckor före som min normala cykel är?


    Jag blir så himla glad! Grattis Mathilda! De är nu det händer ❤️❤️❤️
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-06-27 19:44:33 följande:
    HjärtaHjärtaHjärta Är i chock och glädje, i kombination med viss grad av oro - för blödningen (även om den är mild sedan onsdag morgon), risken för utomkveds som kliniken befarar och utvecklingen av värdena. Men försöker fokusera och lägga energin på glädjen och framstegen Hjärta. Det som händer händer, får passa på att njuta av att faktiskt vara gravid för första gången i mitt liv HjärtaPlusGravidHjärta
    Det finns ingen bättre känsla än när de där andra sträcket dyker upp första gången. Rid hela vågen och ta in det. Ni är så världa det här. ❤️❤️
    Och som alla andra skriver så kan blödningen vara vad som helst speciellt med två embryon. 
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-06-30 20:12:32 följande:

    Ja och tyvärr har värdena vänt 😭😭😭😭😭😭
    Sjunkit från 126,08 till 74,26.. Vi är helt knäckta 💔💔💔😭😭😭 Konstaterat missfall.
    Ändå så tacksam för att vi har njutit denna vecka som vi fick med embryot. Det var fantastiskt! Vill inte ha gått miste om det ❤️ Vi visste ju att risken var hög, men förlusten är hård oavsett. 💔💔


    Nu är denna resan med egna ägg slut. Fruktansvärt jobbigt men känns också rätt. Både känslomässigt och ekonomiskt. Och tidsmässigt. Nu får det vara nog. Punkt. Vi kan säkert plocka i evigheter med samma resultat. 68 ägg plockade hittills utan framgång, utan ett barn. Nu får det vara. 


    Vad ledsen jag blir, trodde verkligen att de var nu det händer. Efter allt ni gått igenom och du äntligen blev gravid. Men så bra att ni njutning. Sänder så mycket styrka till er❤️❤️

    Förstår verkligen att ni kommit till den punkten, det är så tungt. Hoppas verkligen de är nu ni får eran bebis och de är precis den bebis som var menad ❤️❤️
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-07-03 12:22:41 följande:

    Det går inte så bra för mig men det var väntat efter att jag svettades där på natten vid ganska exakt samma tidpunkt som vanligt.

    började få lite blod/färgat i cyclogetsen i söndags , fick mer igår och idag i princip mens samt negativt  test imorse. skulle  egentligen tagit imorgon för kliniken Men orkar inte ta cyclogesten längre nu när jag fått mens och har haft två negativa tester som borde ha visat positivt vid det här laget :( 

    ska köra på med korta i slutet på augusti sen får kronosomtestet avgöra hur vi går vidare efter det har vi kommit fram till. Testet kan inte göras innan slutet på augusti öbdå så orkar inte slösa tid och vänta om det inte skulle visa ngt. tydligen kan det gå även om det visar ngn kromosomavvikelseen lättare för missfall och svårare att bli gravid. 


    tack för att du frågar Hjärta


    Att det alltid ska vara så svårt, så tråkigt att höra. Hoppades verkligen det skulle vända. 
    Förstår verkligen att ni vill köra på i augusti, känns som mam blir tokig när man inte är i någon process.

    Om det skulle vara några kromosomavvikelse, kan man göra något då? Vet att man kan kolla embryon mem tänkte om de går att förebygga någonting?
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023