• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Hallå,

    Kul och läsa om allas processer och grattis till er alla som lyckats bli gravida.
    Hoppas att de är okej att hoppa in, jag är 33 år och ska imorgon ta mina första injektioner för mitt första IVF.
    Försökt bli gravid i 1 år och 4 månder, och helt givit upp på att de skulle kunna för oss naturligt. Vi är oförklarligt barnlösa men känns ändå som det är på grund av mig.

    Är super nervös för injektioner.

    //K

  • Awesomeginger

    Tack för alla lugnande ord inför injektionerna, nu är det första avklarade, det var mer metalt svårt än att de gjorde ont. Men nu är vi igång i alla fall, ska på ultraljud på fredag.


    Håller tummarna för GvK och Noelani idag.

    GvK, du skriver att du själv ökat doserna, känner att jag inte har någon koll på vad som är höga eller låga doser. Ska ta 300 Gonal-F och 150 Menopur. Är de lågt, högt eller rätt standard?
  • Awesomeginger

    Surt att de gjorde ont vid äggplock för er båda, men kul att höra att ni båda fick så många ägg. Håller mina tummar för att de ska gå vägen nu!
     
    Jag spolade som en del av min utredning, tyckte de gjorde ont, var tvungen ligga kvar en stund efter för att inte riskera att svimma. Men de gick över rätt snabbt och kände inget senare på dagen. 

  • Awesomeginger

    GvK. Andra omgången gjort nu och de kändes redan lättare att ta injektionerna, fått ett blåmärken dock mem sånt som händer.
    Låter dock som alla tycker Fyremadel är värre, så ser inte fram emot den 😅

    Quincey. Ja 450 vid första, tror det har med de min läkare sa att de ska anpassas för att jag är rödhårig, vi är lite speciella när de kommer till läkemedel. Låter as skumt förstår det, men tror de är därför. 

    Blir så trött på min hjärna, aldrig riktigt tänkt på gravid magar, men nu ser jag dom överallt och det känns som alla blivit gravida under tiden vi har försökt. Kan inte låta bli att känna mig avundsjuk. 
    Hur kan de vara så lätt för vissa och en sånt kamp för oss, känns som att de är ju det här kroppen är till för.
    Härligt att höra alla som är så positiva i motgångarna, ska jobba på att bli mer så!

  • Awesomeginger

    Femling: Väldigt intresant med NIPT, hade inte hört talas men kul att höra att de sker lite utveckling med.

    Jag var på första ultraljudet idag, hade 7,5 mm slemhinna vilket kändes bra.
    Jag har 6 fina blåsor på vänster och 3 små på höger som dom hoppas ska växa till sig till ultrjud 2 på tisdag. Det känns ändå låvande med 6 st på vänster Glad
    Men för att se dom på vänster sida behövde de lägga tryck på magen och dom sa att de är vanligt att den vänstar gämer sig lite, någon annan som har samma?

  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2023-08-18 15:21:03 följande:
    Jag har nästan exakt samma som dig.. 3-4 och 6-7 har det varit alla gånger. Vilken dag är du på? 
    Jag är på dag 8 idag.
    Har dina varit lika stor på vardera sida eller några som varit minder och behövt jobbat ifatt? Och har de lyckats i så fall?
  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2023-08-18 19:28:25 följande:
    Nej det har de inte varit.. blandat skulle jag säga.. Och lyckats ja, om du menar att ägg kunnat plockas. 5 resp 10 ägg. Bägge gångerna var dock 5 mogna. Jag fick tillbaka 1 första gången och ruvar nu på 2 :)

    Är du orolig att det skulle påverkas av att de är olika ?
    Gvk skrev 2023-08-18 18:05:05 följande:

    Är ni andra lika nippriga efter tecken? .


    Noelani: Jag upplever att de slarvar. Att man inte ens får kopior på de dokument man skriver under såsom äggschema och embryoschema där man kan se celler, fragment och allmän info om embryona. Det är dåligt med tanke på de hundratusentalskr man lägger på sin behandling. 
    Jag upplever att den andra kliniken hade en minutiös noggrannhet jämfört med CFC.
    Jag har inte fått en enda info som jag inte eftersökt själv. Bara som det här att testa Menopur.
    Det var inte läkarens förslag utan mitt.
    Också märkligt att jag gått från som jag sa 3perfekta blastocyster till halvkassa embryon på dag 3 där inget på flera cyklar överlevt till dag 5. Något stämmer liksom inte. Dock är jag glad att du är nöjd och positiv med dem.
    Tycker din plan med 3försök låter vettig. Själv tittar jag på andra alternativ.

    Nej, jag är inte särskilt överviktig även om dessa behandlingar resulterat i några kg för mycket. 
    Försöker hålla igång så gott som kroppen tillåter.


    Sola13: Låter som vettig träning. Man får som du säger vara försiktig och snäll med sig själv.

    Mathilda88: Ja den andra kliniken har en helt annan inställning till samma behandling och det är ju märkligt. 
    Eftersom jag dessutom fick mycket bättre resultat där så har de bevisligen då också förmodligen mer rätt i hur det här bör göras. Ska vända mig tillbaka dit.
    Nog om mig mer om dig. Hur har du det?
    Vilket bra tips med akupunktur! Det ska jag också testa och intressant det här med varm och kall mat/dryck. Hade ingen aning om det.



    Vilken är den andra kliniken då? Varför fortsatte du inte gå där om man får fråga? Hur länge sen var det du gjorde försöken där som resulterade i så bra ägg och vad fick du för medicin då? Tog inte CFC hänsyn till den medicin du testat innan och fått bra resultat på?

    Jag inser att mina värderingar av CFC troligen har att göra med att jag är företagare själv. När man pressar priserna som de gjort i jämförelse med andra kliniker så måste det ju bli på bekostnad av något. Kortare besök, mindre snack, mindre pappersgöra osv.. Jag har svårt att se att de tummar på kvalitén dock. De räcker ju med att de presenterar dåliga siffor så får de inga kunder och Svend har väl ändå ett rykte att tänka på som en av Danmarks främsta.  

    Jag ska inte sticka under stolen heller med att vi valde kliniken delvis pga priset men också för att tex Storkkliniken hade ett väldigt konstigt resonemang för att ta emot mig. De var de två + Vitanova som vi valde mellan. Hade vi haft råd hade jag valt Sellmer som känns bra för oss äldre. Men jag tror man får vara beredd på att ställa många frågor själv och ta reda på saker.. men så upplever jag faktiskt vården överallt i Sverige. Har haft så jäkla dåligt bemötande av all vård i Sverige sen 20 år tillbaka att jag kanske är för härdad för att tycka detta är dåligt haha

    Nu har vi ett försök kvar som vi förbetalt. Förhoppningsvis resulterar det i något till frysen som vi då kan återföra i oktober. Sen vill vi flytta... 

    Ang tecken så känner jag ingenting alls. Är väldigt glad att jag denna gång inte har haft den där krampen jag fick i några sekunder hela tiden sista gången. Jag kan väl ha någon lite pytte mensvärkskänsla kort ibland men det är ju med största sannolikhet cyclogesten. Känner du något ??Det hade jag tom ingen koll på haha.. RD6 om jag räknar rätt nu! Nu ska jag först ha en lugn och skön helg och sen är det 1 vecka kvar tills testdagen.. 

    Och sen får jag antigen fira min 40 års dag nykter eller i sängen med mensvärk haha.. Vilken dissonans! :) 

    Noelani: orolig ör nog inte rätt ord, men skulle gärna se att man försöker plocka ägg ur alla, men om dom är mindre gissar jag att dom inte gör det. Även om jag vet att de är kvalitet före kvanitet så hade ett 10 tal ägg känts som en dröm. 
    Eller 11 som Gvk skriver.☺️
    Hur går det med ruvningen?

    GvK: tråkigt att höra att du inte längre känner förtroende för din klinik. Men extremt starkt att du orkar ta kontakt med tidigare klinik och få ett andra utlåtande. Hoppas verkligen att ruviningen vill till nu och att allt går bra!
    Och tack för att du delar så mycket bra kunskap angående embryon!

    Sola13: tack för peppen ☺️
  • Awesomeginger
    Femling skrev 2023-08-21 21:49:48 följande:

    Hej! Nu har inte jag endometrios men när jag påbörjade stimuleringen så efter 7 dagar när de gjorde första VUL så hade jag bara 4 äggblåsor som skulle kunnat bli okej att plocka. Fick öka på dosen av gonal-f en del och två dagar senare var det dags för VUL igen. Hade fortfarande bara 4 äggblåsor och de funderade på hur de skulle göra, om det ens var värt att boka in ägguttag. Till slut bestämde de sig för att jag fick fortsätta med samma höga dos tre dagar till och den ha äggplock och vips på dagen för plocket så hade jag 10 fina blåsor som de fick ut, trots att de på sista VUL bara fanns 4 som skulle kunnat vara okej (men lite små). Så jag var uppenbarligen också långsam i utvecklingen men fick en bra skjuts på slutet :) Att tillägga att alla dessa 10 äggblåsor hade mogna ägg som alla blev befruktade och utvecklades till blastocyster som kunde frysas. I juni gjorde vi första återföringen och det tog sig och nu är jag i vecka 13. Så långsam utveckling behöver inte betyda något dåligt! 


    Lycka till!! 


    Väldigt intresant att höra hur de är så likt men på samma gång olik, kul att du kunde få en slut push där och sen är ju resten en dröm Hjärta

    Jag var på andra VUL idag, på stumuleringsdag 13, nu hade jag 5 st i vänster som växt till sig, och två lite mindre på höger, men dom är inte redo att plockas. De går rätt sakta framåt och ska på nytt VUL på fredag och förmodligen plock på måndag. kunde inte höja några doser då jag redan ligger på 450. Men hoppas att dom ändå forstätter växa även om de går långsamnt.
    Får mig att funder på om de kan vara de som är problmet från början, har rätt kort cykel, 24-26 dagar och om då min ägg är sega kanske dom inte hinner växa till sig innan mens. Men har ingen kunsap om sånt.

    Sola13: Så hemskt att höra, vet inte vad jag ska säga men, ta hand om dig och hoppas du orkar köra igen och att de då går hela väge!

    Noelani: Tråkigt med negativt men som sagt, tidigt än, håller tummarna för dig.

    GvK: Hur går de för dig? Några tecken?
  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2023-08-24 08:28:39 följande:
    Alltså... är det här på riktigt ?? 😭😭😭
    RD12.. Mkt svagare i verkligheten...  Vi är båda i chock 😱
    Fy satan vad kul!! Grattis! vad glad jag blir :D Som tidigare, hoppas verkligen de bara blir starkare nu.
    Har tyvärr ingen kunskap om hur stor chansen är att detta betyder tvilingar.


  • Awesomeginger

    Själv var jag på VUL nr 3 idag, stimuleringsdag 16 och äntligen vara äggblosorna stora och fina.
    Har plock på tisdag, ser verkligen fram emot det, är så svullen och trött nu! Inte för att de kanske blir bättre efter, man kan ju alltid hoppas.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023