• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Zaro: Grattis! Förstår att de känns overkligt och osäkert, men det är så mycket större chans att allt går bra än att de inte skulle. Så njut och glädje av sträcket, alla som gått igenom det vi går igenom behöver alla glädje känslor vi kan få!

    Fasen, vill bara att de ska gå en månad så jag får komma igång med FET försök. Känns så tomt just nu 😅

  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2023-09-13 17:32:54 följande:

    Quincey - tack snälla, ja verkligen❤️


    Lissan111-  åh så spännande, håller verkligen tummarna för oss, när ska du göra FET? 


    Awesomeginger - tack snälla, hur mår du? 


    Jag mår bra. Vill bara att tiden ska gå nu så jag får komma igång med FET. 
  • Awesomeginger

    Zaro. Har ingen koll på hur cystor påverkar, men med så stark sträck så känns det som du är gravid! Grattis!!  Och ja de här med räknade veckor är super klurigt, och ännu krångligare för oss! Men vecka 5 woho! 

  • Awesomeginger
    EmiliaSol skrev 2023-09-14 19:54:11 följande:

    Hej! 
    Jag har läst igenom det mesta av tråden ovh håller verkligen tummarna för alla som kämpar. Jag och min sambo har ett gemensamt barn sen tidigare som fyllde 2 i somras. Vi försökte aktivt med tempning och äl test i drygt 1,5 år och em månad innan tiden på reproduktionscentrum blev jag gravid.

    Några månader efter vårt barn föddes så fick min sambo en testikelcancerdiagnos. De opererade bort den drabbade testikeln. Det visade sig sen inte alls vara cancer utan någon annan form av förändring så ingen annan behandling behövdes. Vi har nu försökt drygt ett år igen och gjorde en utredning på Carl von Linné för några veckor sedan.

    Mina värden ser bra ut men vid sista provet som min sambo lämnade hade han bra rörlighet men endast 500tusen spermier (togs om då han hade 10 miljoner vid första) och enligt läkaren är det såpass få att det är högst otroligt att vi skulle bli gravida igen på egenhand. 

    På tisdag nästa vecka ska vi på ett1,5h långt  samtal inför ivf. Någon som vet vad man gör på dom samtalen?

    Jag är van vid att ge sprutor via jobbet men är livrädd för att själv bli stucken än mindre sticka mig själv men känner inte att jag kan llita på att min sambo gör det rätt.  Hur är det egentligen att ta sprutorna? Är det svårt/lätt att göra fel?

    Står och vacklar mellan om man ska köpa en ivf i taget eller köpa 3 pack med en gång. Läkaren sa att hon trodde våra chanser är goda men känns ju otroligt att drt skulle gå på första försöket... 

    Å ena sidan våndas jag inför sprutorna men åh andra sidan vill jag helst börja nu och inte vänta mer när man väl bestämt sig. Men om jag räknar rätt (har NC) kommer jag få mens den 20de ovh mötet är ju den 19de. Finns det någon chans att man kan börja dagen efter mötet tror ni? 

     


    Hallå, välkommen.

    Sprutorna är inte kanon kul, men man vänjer sig och till slut blir de rutin. Bara du kommer över de första onaturliga i det hela så kommer de kanon tror jag. 

    Det kan gå snabbt, mitt första samtal var på en tisdag och tog första sprutan på fredag, så 3 dagar efter samtalet. 
  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2023-09-14 21:23:36 följande:
    Jag förstår det, var det i oktober? 
     Precis, beräknad mens 3e oktober. (mitt i en solsemester resa till Spanien) så då börjar jag med stimulering, och sen VUL dag 10-11 sen vet jag inte på vilken dag som man brukar få tillbaka en blastocyst.
    EmiliaSol skrev 2023-09-14 22:46:42 följande:

    Awesomeginger: åh hoppas det går snabbt till vi får börja också! 😊 

    Noelani:  jag kommer faktiskt inte ihåg vad mitt amh värde var men läkaren sa att det såg mycket bra ut och att om vi ville försöka själva ett tag till så trodde hon inte att det skulle ändras de närmsta åren. Men hon sa som sagt att hon trodde att sannolikheten var låg att det skulle ta sig med tanke på vad spermaproverna visade. Jag är 29. 3 pack kostar 81000 för ivf + återföring. Får man något till frysen behöver man betala 20000 för att använda det. Tror att de kostar ca 40tusen för en. Så 2st  kostar lika mycket som ett trepack så man tjänar ju bara på att ta det styckvis om det fungerar på första försöket och oddsen för det känns ju inte goda även om hon sa att våra chanser låg på typ 55-60% (har jag för mig) om vi får ett femdagars tillbaka. 


    Ja hoppas ni får komma igång snabbt med. 55-60% låter ju fantastiskt, inte fått något sån information om hur stor chans vi har. Men det är ju kanon!
  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2023-09-15 13:46:41 följande:
    Jag tror du måste kopiera inlägget och lägga till dig, inte citera.. Lätt att det missas nästa gång någon ska uppdatera haha
    AnnaWZ skrev 2023-09-15 08:33:20 följande:
    Tack ❤️ tagit flera så kan nog tyvärr inte hoppas på dåliga test. Pratat med kliniken som inte heller tyckte att det lät sannolikt med nåt annat utfall en negativt, men att jag ändå ska testa angiven dag då de rapporterar in först då. Men det vore fantastiskt om jag fick bli pos/neg/pos-personen 🙂 
    Ledsen för din skull, men som någon annan sa så vet man aldrig.. Det vi däremot vet att blir det inte denna gången så blir det kommande gånger! Kram! Måndag kl 11. Haha.
    Pendlar mellan att det inte kommer finnas några hjärtslag till besvikelse om det inte är två. Sjuka hjärna!



    Så spännade med måndag om det är två hjärtslag du hoppas på så håller jag alla tummar för att det är det du ska få höra!
  • Awesomeginger

    Baea: kul att allt gick bra idag, håller tummarna för dig!

    Nuelani: gu vad spännande, och måste varit fantastiskt att få se hjärtslagen. Skönt att de känns hoppfull med syskon försök och inte för tungt att de inte blev tvillingar. Men verkligen, vilken grej!

  • Awesomeginger

    Vi berättade för båda familjerna och några nära vänner. Men nu har vi sagt att dom inte kommer få veta hur det går fören vi lyckats ta oss till vecka 12 i en graviditet om vi tar oss dit.
    Vill kunna få bärtta på något kul sätt! 

  • Awesomeginger

    Ja vi har fått samma att från första stimulerings dagen fram till en vecka efter äggplock skulle vi inte ha sex, men jag mådde fortfarande dåligt efter, så var först senare vi vågade ha det. 5 veckor utan. Men håller med om att de blir en nytädningen när man väl får ha det. 
    Har naturlug ägglossning om två dagar så vi ger det ett sista försöka utan IVF så just nu har vi sex varje dag. Kan väll inte påstå att de är en super tändning efter ett par dagar av dagligt 😅

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023