• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Rockbrud skrev 2024-02-20 18:29:20 följande:

    Måste skriva av mig så det blir verkligt. Gjorde ivf i oktober, vilket gick åt helvete, överstimulering inflamerad livmoder och inga ägg som klarade sig. Uppföljt av en månads urinvägsinfektion. Efter detta har krop inte varit sig lik o mensen har strulat. Kanske inte så konstig, med tanke på höstens problem. 


    men nu, plötsligt händer det, jag är gravid. Första gången i mitt 37 åriga liv och helt naturlig. känns totalt overklig o kan inte smälta det.  Typ i vecka 5 nu. 


    lyckades detta finns det hopp!


    Det är ju helt fantastiskt, grattis!
  • Awesomeginger

    Nu har jag prata med kliniken och har inbokat ultraljud 12/3. Hoppas vi lilla ärtan vill vara kvar tills dess. Är den kvar till lördag är de längre än sist i alla fall!

  • Awesomeginger
    AnnaWZ skrev 2024-02-22 11:35:02 följande:

    En fundering ang att ta flera test efter ett positivt test. 

    Hur har ni resonerat? Har ni tagit ytterligare test eller avvaktat UL. 

    Tyckte det var så jobbigt när jag första återföringen, mot bättre vetande, testade rd 10 för att få ett positivt test för att sedan rd 13 få ett negativt. Ångrar mig bittert då det satte djupa sår, som jag kunnat undvika. 

    Nu har jag fått positivt på testdag, dvs rd 18 och i v 6 och blivit inbokad på ett UL om två veckor. BM jag pratade med på kliniken sa uttryckligen att man inte ska hålla på att testa mer då det bara skapar stress och oro, och att det är så lätt att testet inte blir pålitigt (beroende på urinets koncentration osv som är svårt att fullt ha koll på). Har också googlat mig till att även om man fått MF så kan testet visa positivt ett tag efter. Så rationella jag säger att jag borde avstå, medan känslomässigt styrda jag bara vill veta och få någon form av bekräftelse alt redan nu få veta att det inte gick vägen (även om rationella jag då vet att det kanske är omöjligt att få besked idag). 

    Hur har ni i samma sits resonerat/gjort? 


    Jag är med i vecka 6, hade TD igår och då testade jag positivt efter testet förra veckan och även då positivt. Har inbokat UL 12/3 och planerar inte att testa fram till det. Sist fick jag ett väldigt tydligt missfall men mitt gravid hormon var högt i 5 dagar efter, så tänker att gravtest testet är de sista som visar om man håller på att få missfall. 
  • Awesomeginger
    JohannisenIVF skrev 2024-02-23 10:57:25 följande:

    Jag har nyss varit på VUL och vi fick se ett litet tickande hjärta! Bröt ihop totalt. ❤️😭 Gud så skönt och hoppas bara nu att det håller i sig


    Så fantastiskt att höra! Grattis!! Förstår att du bröt ihop..de är ju de vi alla drömmer om.❤️
  • Awesomeginger

    Björkenli: Finns en Youtubeer som gick igenom IVF i Japan, Taylor_R. Hennes dos varpå 900 enheter. Dom liksom USA kär på en annan teknik där man vill ha så mycket ägg som de bara går och sedan aldrig ET utan FET. Så gissar att de därför 375 ses som lågt där.

  • Awesomeginger

    Lyssnar på en bok nu som heter "Det mest naturliga". Där har kvinnan i boken dåliga upplevelser med gynakuten där läkarna har dålig kolla på IVF och hut de kan förändra beräkning och sånt. Ni som varit tvungna att åka in till gynakuten hur har ni upplevet det?

  • Awesomeginger
    HannaHQ skrev 2024-03-02 07:51:05 följande:

    Totalt mörker för vår del igår.
    Hade inbokat Nipt på morgonen och vi var i v 10+6.
    senaste ultraljudet gjordes i v 8+2.
    Blodprov togs och därefter skulle ultraljud göras. Det visar sig då att vår graviditet avstannat för 2 veckor sedan och jag bryter ihop som jag aldrig tidigare gjort..
    Fy helvete.
    Jag kan inte sluta gråta och har väldigt svårt att ta in det. Alla gravidsymtom är kvar men känslan av tomhet gör så fruktansvärt ont.
    Börjar jag inte blöda i helgen har vi fått tid på måndag för att kunna ställa frågor samt påbörja processen att få ut allt. Det är en sådan sjuk känsla, man har varit så rädd för blod i flera månader och nu önskar man inget annat än att det skall börja? 
    Vi tar timme för timme här hemma men känslan av att det inte blir någon bebis för oss 2024 heller är obeskrivligt tung just nu.


    Fy fan! Så jävla tungt. Vet inte vad jag ska säga men så jävla orättvist. Precis när man tror att man närmar sig sitt mål! Nae usch! ❤️❤️❤️
  • Awesomeginger

    Jag hade ett TSH av 3,0 när jag gjorde fertilitetsutredning. Fick då börja äta Levaxin 25mg om dagen och vid senaste testet i oktober hade de gått ner till 2,1. Skulle vara intressant och se vad de ligger på nu, och om de börjat gå upp och jag skulle behöva reglera det. Tänkte att jag skulle prata med dom på kliniken om allt ser bra ut på UL. Men märkt att jag mår mycket bättre sen jag började ta Levaxin, min ångest har gått ner. Vilket kanske är svårt och tro när man ser mina ångest meddelanden i denna tråd. Men den är lägre i allt annat än just detta område 😅

  • Awesomeginger

    BaeA: Jag har ingen aning om vart i cykel ska jag vara ärlig och säga. Jag började äta de dagen efter de första mötet på kliniken, vilket var två dagar innan jag började min injektionerna. Sen har,jag ätit de varje morgon sen dess. Vet inte om det är ägg, befruktning eller att de fäster som det faktiskt påverkar.

    Ja de är så fantastiskt att läsa och skriva här och känna gemenskap som jag personligen tycker man tappar lite med andra.

    Dessa dagar fram till UL är nog dom mest långsamma jag har varit med om. Riktigt olidligt!
    Har UL 12/3 så om en och en halv vecka.

    Hur ser de ut för dig nu? När blir nästa FET? Har du fått någon infon från kliniken om de kan bli eventuellt dropp?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023