• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-03-08 09:56:38 följande:
    Förstår att det känns hemskt just nu men tror det bästa är att ta en dag i taget, försöka att tänka på annat och sen ta ett nytt test på officiell testdag. Vet att Zaro också nämnde om sin vän tidigare att när hon blev gravid så ångrade hon att hon varit så ledsen. Så kände jag efter att  jag plussat, att jag mått otroligt dåligt senaste åren för plötsligt ?löste det sig?. Försöker tänka på den känslan nu när mina gravtester visar svagare streck.

    Det finns de som sätter in perfekta blastocyster som ändå inte fäster. 50% av alla perfekta blastocyster har väl ändå kromosomfel så tycker inte du ska tänka att det är något fel på dina ägg. Det antas ofta när de inte hittar en annan orsak. Tycker de att embryona ser väldigt fina ut så tycker de ändå att du har en bra chans! Tror man kan ha väldigt mycket otur och det finns ju andra faktorer tex miljön i livmodern som gör att det inte fäster ❤️
    Vill lägga till, att man verkligen inte vet. Min första återföringen var med en 4AA blasto, så bästa möjliga. Det slutade I missfall så det hade förmodligen kromosomfel. Så som Quincey säger så behöver det inte betyda något. 
  • Awesomeginger
    LMSM skrev 2024-03-08 14:26:59 följande:

    Å nej :( 
    men det lyckades för dig tillslut va? 
    Jag förstår och det är väl så. Det är ju dock det man får höra från läkarna att äggen inte har det som krävs med fel kromosomer osv när det inte delar sig. Jag har ju också haft tre olika pojkvänner sedan jag var 20 och slutade med preventivmedel i tidig 20 års ålder. Aldrig varit gravid. Det känns verkligen inte helt normalt. Då var jag ju så ung också. 


    Än så länge har de gått bra, men har mitt första ultraljud på tisdag. Skulle då vara i vecka 7+6, men känns verkligen som de är 50/50 om de kommer vara ett klappade hjärta där inne. Tror inte jag kommer tro att de funkat fören en förhoppningsvis bebis ligger på mitt bröst. 
    De är intressant, och förstår om de gör dig mer osäker. Men de finns ju dom som gjort fler aborter i unga år och sen varit i våran situation när dom äntligen känt sig redo.
    Själv åt jag p-piller slavisk i 17 år, tänker ibland om det helt förstört min kropp och chansen att bli gravid.
  • Awesomeginger

    Hej alla hoppas ni tycker de ör okej att jag skriver.
    Vi var på ultraljud idag och fick höra och se de lilla hjärtat tickade. Var fantastiskt och overkligt. Ett steg närmare men vågar inte riktigt tro än att de kommer gå hela vägen. Men fantastiskt dag!

    Mathilda88: Skönt att äggstocken släppt, men så frustrerad att inte få någon klarhet i vart smärtan kommer ifrån. 

  • Awesomeginger
    J000ssan skrev 2024-03-26 11:21:11 följande:

    Hej alla fina tjejer❤️❤️
    jag testade positivt på TD🙈🙈men försiktigt glada då vi har 2 kemiska sen innan, men kommit längre denna gång! Känns så overkligt! Men nu börjar nästa oro! Har UL 12/4 på min gamla klinik privat då jag fick på rmc först 29/4! Kan inte vänta så länge! 


    symptom nu är ömma bröst, super ont i ryggen! Svag molvärk ibland!


    Vad fantastiskt! Förstår att du inte kan vänta till 29e! Håller alla tummar och tår att allt ser fint ut!
  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-04-05 15:26:13 följande:

    Jag gjorde precis återföring av vårt tredje fem dagars. nytt för detta FET är att jag fått kortison och intralipid. Testdag 20/4 


    Vad glad jag blir! Gick allt bra? håller allr tummar för att det är nu det händer. Hjärta
  • Awesomeginger

    BaeA. Jag hoppas verkligen att de är ditt imunförsvara som bråkat och att droppen kommer att reda ut det.
    Jo men jag mår okej, är upblåst som en balong men hoppas det lägger sig när jag får sluta med progesteron, kan inte ha några av min byxor. Även fått tabletter utskrivna för illamående vilker hjälp en hel del. 
    Nu vill jag bara få KUB gjort med bra resultat och då kanske få slappna av lite. KUB planerat 17/4.

  • Awesomeginger
    J000ssan skrev 2024-04-08 10:18:19 följande:

    Tyvärr var där inget idag💔💔hade slutat utvecklas i v 4 ngt! Så mest en liten säck! Så nu tar jag piller för att få ut det! är så tom inombords! Men min privata läkare är så fantastiskt! vi Ska göra hysteroskopi hos honom nu! Vill inte höra ngt negativt om detta då jag är otroligt nervös så vill va lyckligt ovetande om hur det känns osv! 


    Vad ledsen jag blir! Hur mår du? Set är så sjukt orättvist! 
    Hoppas att hysteriskopin går bra. När ska du göra den?

    BaeA: tror inte man kan se kön på KUB..eller tror inte de är vanligt i alla fall. Men kan man så vill jag veta! ☺️
  • Awesomeginger

    Quincey: KUB är gratis för alla tror jag, jag är 34 och jag får de gratis. Ah Nipt kan man se det, det kommer vi göra om KUB ser dåligt ut. 

  • Awesomeginger
    Björkenli skrev 2024-04-23 17:12:24 följande:
    Jag visste det men hade förstått det som att om det väl klarat sig till dag 5 då betyder det att de flesta med genetiska avvikelser har sållats bort. Dvs trodde typ att nästan alla blastocyster var bra blastocyster. Men att såååå många blastocyster kan vara dåliga var nytt för mig. 
    Ja, och på många sätt spelar det ingen roll hur fin blastocyster man fått, våran första återföringen var med en perfekt 4AA. Men den lädde till missfall så förmodat kromosomfel, den som jag är i vecka 14 med i nu var en 5AB och verkar bli våran bebis. 
    Så verkligen inte alla blastocyster är bra och att den fått bra "betyg" behöver inte betyda att de är den bästa.
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023