• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2023-12-30 07:54:42 följande:
    Nej, så lite man visste om allt innan hela denna karusell. Nu är jag förvisso nöjd med kliniken då jag fick fem blastocyster på mitt andra försök. och de har varit väldigt uppmärksamma på kontroller och avbrutit när det inte sett ?bra? ut. Första återföringen kändes det ju mer som det var ?fel? på mig pga myomet som låg i kavitet. har precis fått min mens nu efter op 11/12 så hoppas så ska ringa och fråga om jag får göra återföringen i jan ist för feb. Vet inte varför de vill vänta två cyklar om allt skulle se bra ut.
    Förstår det, hade nog också varit nöjd om jag fått  blastocyster 😅 Jag fick vänta två cykler men då var det efter plock. Hoppas du får göra återföring i januari, blir det i naturlig cykel?
  • Quincey
    Orkidé8181 skrev 2023-12-30 16:46:42 följande:
    Precis, trodde dock jag fick en ganska stor dos första vändan, men med tanke på vad jag fick sedan var den ganska klen 😂

    vad har du för AMH och ser dina prover bra ut?
    du har säkert skrivit det, men jag har varit lite frånvarande från tråden ett tag.. 

    mådde så satans illa i början av grav och sedan har jag var i min gravid bubbla? men nu börjar jag kunna slappna av lite 😊
    Hade 1,6 i AMH för ett år sedan, annars såg proverna bra ut. Utredningen visade manlig faktor men det ska man kunna komma runt med ICSI, så just nu är det ett mysterium varför IVF gått så dåligt.

    Åh vad skönt, hoppas du kan njuta av de sista veckorna nu 🥰 Har ni tagit reda på kön på barnet?
  • Quincey
    Orkidé8181 skrev 2023-12-31 10:49:44 följande:

    Ja men 1,6 är väl bra?
    hur många försök har ni gjort? 


    jag hade 2,6 och då när de 3 första inte funkade så frågade jag om vi skulle se om AMH ändrat sig, men läkaren sa att han inte tyckte det behövdes fast det gått 1 år?

    det var inget fel på någon av oss ( min sambo är yngre än mig ) men de körde icsi ändå då de sa att det kan bero på att ägget inte släpper in spermierna eller för hårt skal ( även om jag har barn sedan tidigare ), vet inte om de kollar sådant annars men de körde på icsi ändå? de ansåg kanske att det inte fanns så mycket tid 😊

    Det är en liten kille i magen och 2 storebrorsor som väntar här nu 🥰

    vi var på tillväxt UL för ett par veckor sedan då han låg nära den övre kurvan, men allt såg bra ut och han ligger på +12% samt planat ut så det är ingen fara?
    men man blev ju lite orolig.. men kändes skönt att få se han igen, är ju annars väldigt lång tid mellan RUL och förlossning, om man inte gör UL av andra anledningar däremellan?


    Ja 1,6 var ok för min ålder (33 då). Har gjort 3 st IVF nu, blev två återföringar totalt (3-dagars).

    Åh vilket bra AMH, skönt att höra att det inte ändrar sig så mycket på ett år. Verkligen bra att de inte slösade tid utan körde på ICSI direkt sen. Hmm ja har förstått att man inte får så många ultraljud under graviditeten, känns lite läskigt.

    Vad mysigt, du får hålla oss uppdaterade efter förlossningen sen. Blir första bebisen som föds sedan jag började skriva i denna tråd 😊
  • Quincey
    BaeA skrev 2023-12-31 12:48:00 följande:

    Quincey - ja, såklart men man vill ju ändå vara på en klinik som har bra statistik. Nytt år nya tag! önskar dig allt det bästa. det stämmer att vi kommer köra i naturlig cykel. är det någon större för/nackdel, har du eller någon annan koll?


    Ja jo, undrar lite varför de har så mycket sämre resultat än alla andra, men men, som du säger nya tag! Jag frågade om jag fick göra i stimulerad cykel eftersom jag var orolig att FET skulle hamna på en helg, men de sa att naturlig är bättre, så vi körde på det. Vet inte om det är någon större skillnad.
  • Quincey
    Orkidé8181 skrev 2024-01-02 14:45:12 följande:

    Ja vi är jätte tacksamma för att de liksom inte ville laborera alltför mycket utan körde maxdos och icsi direkt efter första vändan 😊

    Även om det är positivt att få till frysen så tror jag ändå det är ett lotteri vad gäller att bli gravid på blasto eller 2-3 dagars, jag frågade varför de inte alltid fryser in allt för jag blev så besvikenheten varje återföring som inte blev något, men då sa de att den bästa miljön är ändå i livmodern. 


    Sen läste jag också mkt statistik i början, men tex våran klinik ligger ju inte i topp, en anledning till det är ju troligtvis för att de har ganska många över 40, medan vissa kliniker har en gräns och det är såklart fler yngre som lyckas, så äldreåldergruppen drar ju såklart ner den totala statistiken.
    sen lusläste jag inte varje stapel? kände att jag blev knäpp 😅

    Är ju så mkt mer än ålder som spelar in 😊


    Ja jag hoppas det är liknande chans. Fick höra att det är en myt att embryot klarar sig bättre än livmodern än i värmeskåpet och att många kliniker sätter in dag 2 och 3 för att tjäna pengar 😅

    Nej man blir rätt knäpp av att läsa mycket, samtidigt känner jag att jag måste göra allt jag kan för att ta detta framåt 🙈
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-01-03 09:23:41 följande:
    Kanske som du skrev att de är flertalet äldre som går på vår klinik. Har du frågat? Kanske man kan göra annars. Gjorde ju stimulerade första + andra när jag fick avbryta och bara på några veckor hade ju mitt myom vuxit till sig (vilket de kan göra) så det är nog därför vi kör naturlig denna och hoppas på att det inte sker på en helg.

    en annan fråga, som egentligen är till alla. är det någon som har upplevt ökad mensvärk i samband med IVF. Jag har aldrig haft mensvärk men efter vi började så har jag fått sjuka smärtor 1-3 dagar så jag behövt ta värktablette, vilket aldrig varit ett problem. 
    Såg bara statistik från åldersgruppen under 35 där resultatet var väldigt dåligt. Vet du varför ni körde stimulerat FET först?

    Känner inte igen mig i mer mensvärk efter IVF, har alltid haft mensvärk och behövt smärtstillande, både innan och under IVF.
  • Quincey
    Orkidé8181 skrev 2024-01-03 20:31:34 följande:
    Ja man vet ju fasen inte var man ska tro, jag är 42 och vi lyckades på en 2 dagars fjärde försöket tog ca 1 år? 

    Jag tänkte också som så att självklart mknskar ju chanserna att bli gravid ju äldre man blir osv? men om lika många 40+ försökte få barn som 30+ hade kanske siffrorna sett annorlunda ut?

    jag vred å vände på allt för att någonstans kunna fortsätta tänka positivt i situationen?
    Ja det är nog väldigt individuellt hur det går, och svårt att veta tills man är i själva processen. Är det 5 embryon ni fått tillbaka totalt?
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-01-04 00:17:36 följande:
    Nej, jag vet faktiskt inte varför vi körde på stimulerad första. Jag har alltid haft regelbunden cykel och känner när jag får ÄL osv. Så det var bara ett beslut läkaren tog för hon sa att hon ville ha koll. Synd att det blev ett dåligt beslut och drog ut på hela processen.

    Segt att du alltid haft mensvärk, var nytt för mig och så hemskt det är.

    har du fått tag på danska kliniken ännu? 
    Ja förstår att det är rätt segt, men nu inväntar du positivt äl-test?

    Ja haha trodde alla hade mensvärk men så skönt om du inte haft det 🙌 Hoppas det bara är denna gång! Jag har förresten märkt att mensen har blivit mycket kortare, har gått från 6 dagar till typ 3 dagar. Det har inget med IVF att göra, hände efter att jag fyllde 30, blir lite orolig att det är något tecken på försämrad äggkvalitet, eller är det normalt att den minskar så mycket?

    Har inte haft kontakt med någon dansk klinik, kanske Mathilda du tänker på?
  • Quincey
    HannaHQ skrev 2024-01-13 07:19:36 följande:

    Ruvardag 8 idag? och äntligen, efter nästan 3 år fick vi vårt första plus!❤️
    Jag kan inte förstå att vi faktiskt nått såhär långt hittills, känns så overkligt.
    Mycket känslor, gråten gick inte att kontrollera och det var längesedan jag grät så intensivt utan att kunna hejda kroppen. 
    Vi köpte en gosedjurskanin/större snutte som vi tyckte var alldeles för fin för att gå förbi samma månad som vi skulle börja försöka få barn och den har fått bo längst in i garderoben och skulle tas fram som ett tecken den dagen vi plussade.. 💓och där är vi nu!

    Mannen har slocknat igen bredvid mig men jag kan inte somna om, han är ursäktad då jag kom in helt hysterisk med teststickan i högsta hugg kl 04.40 på en lördagmorgon.. så typiskt mig som helt saknar genen där tålamod ingår 😅


    Åh grattis! ❤️
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023