• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2023-10-18 13:18:09 följande:

    Ja precis, nytt efter ett år fick jag till mig av TSH och T4. Det visar på hur sköldkörteln mår, checka så att den är fortsatt okej och om man annars behöver medicin. En sköldkörtel i obalans har visat sig öka risken för missfall och svårare att bli gravid bla. Så den vill man ha koll på! 


    Det är Östrogen de ska kolla så efter några dagars stimulering för att se att det inte sticker iväg för högt 🙂. Isåfall sänker de dosen av Menopur. Tack så mycket! Ja hoppas det med! Men inte gått ngn återkoppling än så känns tveksamt.. 

    Åh gud va härligt att höra!! Men så fint, så hoppfullt att hör att det vänt så pass! Vilka tillskott tar du nu? Vad säger dom är orsaken till att embryona dör så som de gör? Så glad för din skull! ❤️🙏


    Tack då ska jag kolla upp dessa värden själv, hoppas bara ett eventuellt förhöjt värde inte kan ha påverkat embryokvaliteten redan!

    Har du börjat må bättre av antibiotikan?

    Tack fina du ❤️ Denna gång var det färre ägg, färre befruktade, färre dag 3, men de hade iaf fler celler än första omgången. Började ta dessa efter omgång 2: Thornes Prenatal, c-vitamin, d-vitamin, e-vitamin, omega 3, NAC, hann ta lite melatonin typ en vecka bara. Innan omgång 2 tog jag bara folsyra och Q10. Fragmenteringen har varierat mellan 1-3 varje gång. Är 1 lägst eller kan det vara 0? Har ett planerat möte med vår läkare och ska se vad hon säger.
  • Quincey

    Mathilda88, fy fan det låter sjukt smärtsamt, stackars dig som fortsätter ha ont. Förhoppningsvis är det läkt snart så du har bra förutsättningar inför nästa omgång! Är det att man inte ska blanda Alvedon och Ipren/Naproxen? Skrev förresten fel förut, på försök 2 hade vi bara fragmentering grad 2-3 men nu fick vi mellan 1-3 igen. 0 är tydligen lägst. Tycker det är konstigt att du inte får embryoprotokoll för att andra inte ber om det och för att det står mycket siffror?? Tänker att det är bra att ha om man fortsätter med behandling på en annan klinik.


    Gvk, jag väntar nu på FET i december av 3-dagars. Ett embryo ser bra ut, det andra sådär (pga fragmentering), ska sätta tillbaka 2. Vår läkare sa att med våra resultat och vår ålder kan man förvänta sig 2 bra blastocyster per IVF-omgång, så tråkigt att vi inte fått en enda bra och de vet inte varför. Hur går det för dig? Har du haft testdag än? Kul att du hittat ny donator iaf, skickas det från DK till den andra kliniken då?

  • Quincey

    Mathilda88, ah ok då hänger jag med. Förstår att du inte är så sugen på att ta Ipren/naproxen då, förhoppningsvis är det inte kvar i kroppen så länge och gör att du mår bättre?

    Gvk, ja lite segt att vänta till december men helt ok så länge de klara upptiningen.. de ville vänta en hel cykel innan återföring, för att kroppen skulle hinna återhämta sig, sa de. Sorry, trodde du skulle gå tillbaka till din första klinik men antar att du letar efter en ny som ligger närmre?

  • Quincey

    JohannisenIVF, härligt att vara igång igen! Var ni oförklarligt barnlösa? Antar att de gör ICSI då för att få fler befruktade?

    EniliaSol, kul att din FET närmar sig. Har inte gjort FET än så har inte bra koll, men varför ska du ta Ovitrelle innan? Vad tycker du förresten om CvL än så länge? De är mitt förstahandsval om vi måste börja om med nya behandlingar.

  • Quincey

    EmiliaSol, kul att höra att du trivs med dem och tack för infon! Vad bra att de har öppet på helger också! Gör du FET i naturlig cykel nu?

    JohannisenIVF, ah ok, frustrerande att de inte hittat en orsak till att de inte befruktas naturligt men jag håller tummarna för denna gång!

    m1n4x, tar du progesteron? Det fick iaf jag ont i magen av, likt mensvärk. Jag tror absolut inte något är förstört ❤️

  • Quincey

    IVF 2023 BabyGravida GravidNoelani - 40 år, IVF3 (2 återföringar med 2 dagars embryo) via Copenhagen fertility center i Köpenhamn, Vecka 12, KUB 25/10

    Zaro - 30 år, IVF 1 via Storkkliniken i Köpenhamn, vecka 11, första barnmorskebesöket 1 november. 

    MelMyself - 33 år, IVF 2 via RMC, vecka 9, bokat barnmoska 3 November för diabetesbelastning + KUB 15/11.  



    Ivf90 - 33 år, IVF1 återföring 2 via Livio Gärdet. Vecka 6. Viabilitetsultraljud 8/11. 




    Under behandling SoligAwesomeginger - 34, oförklarig barnlöshet. IVF 1, inget ET utan FET planerat 26/10, stimulerad cykel.

    Mathilda88 - 35, först manlig infertilitet (inkl sekundär infertilitet), nu oförklarlig? RMC Malmö påstår dålig äggkvalité vilket jag motsagt. IVF1 - 4 embryon ut av 17 ägg dog på dag 2. IVF2 - 7 embryon ut av 15 ägg varav 6 dog på dag 3 och en cellfattig dålig blastocyst på 4BC. IVF 3 Långt protokoll påbörjas 30 oktober.

    JohannisenIVF - RPC Akademiska IVF 1 + 2 inga bra resultat, IVF 3 = en FET, missfall. IVF 4 - behandlingsstart med injektioner 20/10 

    Vito87 - 36 år. 3e och sista IVF/PGT försöket.  Under stimulering med menopur 400 IE.

    Quincey - 34 år, manlig faktor/oförklarligt barnlösa/dålig embryoutveckling. 1 MF, IVF/ICSI 3, 1 ET (3D), FET i december (3D)


    Paus/i väntan på behandling Hjärta(Skriv om dig här)

  • Quincey

    Noelani, underbart att KUB såg bra ut!

    EmiliaSol, ok! Konstig fråga kanske men varför gör du FET i stimulerad cykel och inte naturlig? Ska göra FET om ca 1,5 månad och har inte varit tal om att göra i stimulerad cykel.

    Dröm2023, så fantastiskt att höra att ni lyckades med ny klinik och nya mediciner, alltid kul att läsa! Undrar också vilken klinik ni bytte till? 😆

    LMSM, beklagar verkligen att era tre försök inte gått bra och förstår att du är förtvivlad. Det finns vissa kosttillskott som rekommenderas om man har låg äggreserv, har du testat dessa? Jag är själv uppe i 3 försök, 41 ägg, 20 befruktade och ingen blastocyst som kunnat användas, och jag har AMH 1,6 som ska vara ok. Har också fått hög dos 300, 450 och 400 trots mitt AMH. Intressant det du skriver om att hög dos kan ge sämre kvalitet, låter ändå rimligt.. Långa metoden verkar ju ha gett mycket bättre resultat, låter som att det kan vara värt fler försök med den metoden och ET på dag 3 istället för att vänta ut till dag 5?

  • Quincey

    LMSM, hur har det gått hos läkaren? Ja, det är sant hellre få och bra ägg men med bra kvalitet. Men har förstått det som att långa metoden ska vara bra för kvaliteten? Var det någon skillnad på celldelningen försök 1-2 och försök 3? Har läst i boken It starts with the egg att tex DHEA kan vara bra vid lägre AMH. Iom att du inte fick ut så många ägg första två omgångarna kan det också vara otur att det inte blev någon blastocyst då.

    Jag hade flest mogna ägg och flest befruktade när jag tog den lägre dosen (300), dock bättre celldelning med 400 (tror det beror mer på kosttillskott än dosen). Har inte hört något än om att jag har dålig kvalitet på äggen trots inga bra blastocyster på 41 ägg. Vad jag förstått så kan de inte ens veta att man har dålig äggkvalitet eftersom det lika gärna kan vara spermierna som är dåliga.

  • Quincey

    LMSM, ja det är min uppfattning också att det inte är så individanpassad om man gör IVF i Sverige vilket gör det jobbigt om man inte faller under det som är statistiskt normalt. Ingen erfarenhet av varken Sophiahemmet eller CvL tyvärr. Intressant att du frågade om spermiernas DNA och de sa nej till att det skulle vara problemet. Vår läkare föreslog att vi skulle göra DNA-test av spermierna om vår kommande FET inte lyckas. Sedan försöka med pesa/tesa och om det inte lyckas kan man dra slutsatsen att det är äggen som är av dålig kvalitet.

  • Quincey

    LMSM, jag går på Eliva Clinic. Man kan testa detta hos dem men kostar 10 000 så är rätt saftigt, dock har vi haft ganska svajiga resultat vad gäller framåtrörlighet och ?mycket? fragmentering så antar att de vill börja med att utreda spermierna. Finns också att kolla utomlands och är billigare där. Tror iaf det är bra med ett andra utlåtande från en annan klinik!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023