• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Åh grattis Mathilda!!! ❤️❤️ Är så glad för din skull!

  • Quincey

    Mathilda88, låter som en riktigt fin läkare! Kan tänka mig att det bemötandet gör skillnad för ens mående. Håller tummarna för dig nu och vore underbart om det blev blastocyster av resten 🥰🥰 Visst är resultaten redan bättre nu när du körde långa protokollet? 

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2023-12-03 13:49:03 följande:
    Ja det gör det verkligen. Flesta läkare har varit mkt trevliga, men han gjorde definitivt det där extra. Tack, ja håller tummarna för att det kan bli blastosar av resten HjärtaHjärta Iallafall en till frysen hade varit helt fantastiskt Hjärta
    Ja redan nu mkt bättre med långt protokoll! På kort protokoll har vi haft fragmentering grad 3 från start på alla embryon, denna gången har 6 av 10 inte det Hjärta{#emotions_dlg.flower}. Så stor utveckling!
    Fantastiskt! Bra att de testade långa protokollet tillslut! Kanske också ber om det om det går vidare till försök 4 ❤️
  • Quincey
    Razorcrest skrev 2023-12-03 17:41:46 följande:

    Hej alla!

    Hoppar in här med er. Har varit inne och läst tråden en del då jag känt på mig att IVF kommer bli vägen framåt för oss. Ni verkar så himla fina och det värmer att det verkar gå så bra för flera av er Hjärta

    Jag har PCO med högt AMH och gjort flera omgångar med letrozol utan framgång. Nu är remissen för IVF skickad för ca 2 veckor sedan. Vet ni hur lång tid det brukar ta att få svar? 

    Jag har gjort min utredning på Eliva clinic i Stockholm. Som jag förstår det får man välja klinik när remissen är godkänd? Har någon av er någon rekommendation på klinik i Stockholm? Har haft en bra upplevelse på Eliva men deras statistik gällande IVF såg inte lovande ut tyvärr..... 

    Tack för att ni tog er tid att läsa och hjälpa en nybörjare i IVF-svängen Hjärta


    Hej!

    För oss tog det ca 2 mån innan remissen var godkänd förra året. Sen kontaktar ni kliniken som ni valt. Mitt tips är att läsa på om olika kliniker och deras statistik, det gjorde inte vi vilket jag ångrar. Tror tex Sophiahemmet har rätt bra statistik? Sen beror det nog på kliniken men vi fick iaf komma på första mötet inom två veckor från att vi valde, och fick starta med behandlingen direkt i nästa cykel.
  • Quincey
    Razorcrest skrev 2023-12-04 14:36:48 följande:

    Tack alla för er hjälp! Tycker det är en djungel och så svårt att veta ifall man tar rätt beslut, speciellt när det gäller något så viktigt :)

    Sophiahemmet ser bra ut.  Det står att de även har öppet helger och röda dagar för dom som är i behandling, men det kanske är standard?

    Quincey, får jag fråga vad som fick dig att ångra beslutet av klinik? 


    Jag förstår, man får bara göra sitt bästa och sen läsa på mycket vid sidan av så att man har koll och vara ganska drivande själv. LMSM har kört Sophiahemmet och har kanske bättre koll på dem.


    Ja det kan vara en grej att kolla, när de har öppet och om de gör plock på helgen tex annars riskeras att äggen plockas ut för tidigt. Jag har känt att vår klinik/läkare inte riktigt vet vilka vi är, vårt första möte var typ 15 minuter för att läkaren var sen och sen skulle möta upp någon. Fått känslan att alla beslut om behandling tagits på 2 min. Sen påverkar det nog att vi inte lyckats än på tre försök och att det bara gått sämre sedan vår första IVF och att det inte finns svar på varför.

  • Quincey

    Lycka till idag EmiliaSol! Vad fint att det är på er 10-årsdag som ni får höra ett barns hjärta slå ❤️ Jag håller tummarna! Vi gjorde faktiskt vårt första plock på vår 10-årsdag så jag hade rätt höga förväntningar för tyckte det var symboliskt på något sätt, blev inget av det men hade ju varit en fin historia ☺️

    Har väntat 2 månader på återföring av våra frysta 3-dagars och har ingen äl än. Den har blivit helt uppskjuten efter senaste plocket. Om den kommer imorrn blir det inget denna cykel heller eftersom kliniken har stängt på söndagar 😫 Blir galen av att vänta mer speciellt eftersom jag inte vet om de klarar upptiningen. Vill bara gå vidare nu..

  • Quincey

    Är såå glad, fick inte positivt på äl-test idag heller vilket betyder är jag nu har 5 dagar på mig att ägglossa i lugn och ro utan att riskera att kliniken har stängt dagen för FET. Blir förhoppningsvis återföring i december trots allt ☺️

  • Quincey

    Nu har vi äntligen satt in ?tvillingarna?, vår andra återföring totalt sedan vi började med IVF i början av året. Gick mycket bättre denna gång, ingen smärta och ingen blödning. Var såå nervös hela dagen att de inte skulle klara upptining eller tappa celler. TD 27/12 ❤️


    Ni som tar kosttillskott, hur har ni gjort efter återföring? Vet inte om jag vågar ta alla som jag tagit innan.

  • Quincey
    Noelani skrev 2023-12-13 13:25:03 följande:
    Stort grattis! Är det 2 blaston eller 2-3 dagars ni satt in? Gud så spännande! 

    Jag skulle inte våga ta något efter insättning om jag inte fått uttryckligen råd om det.. man har verkligen ingen aning hur saker kan påverkar på gott och ont.. Det jag själv förhöll mig till var att undvika varma bad och spa (efter läkarens rek) eftersom embryon tydligen inte gillar värme.. 
    Tack! Det var plock i början av oktober så var en lång väntan 😅 Det är två 3-dagars eftersom vi aldrig fått bra blastocyster på 3 omgångar, glad att jag bad dem frysa in på dag 3.

    Ah ok visste inte att de inte gillar värme, bra att veta! Nu tar jag bara prenatal, c, d och e-vitamin men kanske ska hålla mig till prenatal bara.
  • Quincey

    Awesomeginger, tack! Vad bra att ni frågade, har inte hört något om natalben. Vår läkare tipsade inte om kosttillskott förrän efter att första försöket misslyckats och då bara om Q10. Tyvärr hade jag inte alls läst på ordentligt innan heller 🙈

    BaeA, tack! Så tufft med väntan men hoppas tiden går någorlunda fort. Hur upptäckte de myomen? På vanligt VUL eller?


    Mathilda88, håller tummarna för dig!

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023