• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    Mathilda88 skrev 2024-06-24 16:48:08 följande:

    Tog test i em efter drygt 4,5 h sömn. Visade Gravid 1-2 veckor trots ej morgonurin!! ❤️❤️❤️❤️❤️


    Åh herregud!! Vad glad jag blir, du förtjänar detta så himla mycket! ❤️❤️❤️ Tänk vad roligt att det hände nu när ni började kolla andra alternativ. Vilket litet mirakel, håller tummarna för att det ska gå fortsatt bra!
  • Quincey

    Mathilda88, håller tummarna för en ökning imorgon!

    LMSM, förstår att det känns tufft men tror att en dag så får du det där plusset som började kännas omöjligt. Bra dock att göra kromosomtest för att utesluta något sådant och kul att en utvecklades till morula! Är det den första som tagit sig dit?

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-06-27 15:48:57 följande:

    Äntligen!!
    Dagens provsvar från Sellmer har kommit från i förmiddags och visar på 126,08!! Så det har iallafall dubblats sedan iförrgår 🙏❤️❤️❤️
    De påtalar att de ökar, men långsamt. Att jag ska vara uppmärksam på buksmärtor och söka vård isåfall.


    Grattis bästa Mathilda, så underbart!! ❤️❤️❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-06-27 09:02:40 följande:
    Tack för pepp det behövs när man själv givit  upp helt hehe.

    vi fick en väldigt väldigt tidig blasto en gång i höstas första gången med långa sista på Sophiahemmet. Det var första gången vi hade ganska många ägg, 10 befruktade så man valde långtidsodling men fick inget tillbaka då för den var  en väldigt tidig blastocyst och stannade sedan. Sedan dess har appa som odlats vidare från dag två stannat vid 4-6 celler. man kan ju hoppas att de fyra Jag fått åter senaste två gångerna har kunnat utvecklas till blastocyst I magen men vem vet, 

    kan inte hjälpa att undra om det är försent för mig. På Sophia sa man till mig vid utredningen för två år sedan att om två år kan det nog vara mkt svårare? där är vi nu eller vi är förbi 
    Då var det ändå positivt att en utvecklades till morulastadiet denna gång. Har flera som stannat vid tidig blastocyst men vi har haft tur med antal ägg. Kanske långa metoden är bäst för er då om det kan ge er fler ägg? Vet du om ditt AMH gått ner under de två åren? 
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-06-28 10:42:53 följande:
    Ganska säker på att min chans den här gången är förbi.  Vaknade återigen av svettningar i natt som jag alltid får några dagar innan mensen kommer på grund av att temperaturen sjunker igen. SÅ jälva tråkigt att få reda på att man misslyckats redan nu. Har tom lyckats hålla mig ifrån att testa tidigt för att slippa oroa mig för mkt i onödan och få vara så hoppfull som det går in i det sista. Jag vet faktiskt inte om jag kommer försöka igen eller om det här var sista försöket. Beror på kromosomtesterna nu men jag är nästan 100 på att jag aldrig någonsin har kunnat nu. Ändå haft oskyddat sex i totalt 14 år nu med tre olika pojkvänner. Sen 6 totalt misslyckade ivf på det. 
    Tror det är bra att göra kromosomtest för att se vad det säger, i bästa fall är det inget avvikande och ni kan utesluta det och känna hopp för ett till försök ❤️ Hade oskyddat sex med min sambo i 6 år, både i tidig 20-årsålder och i tidig 30-årsålder och vi blev inte gravida förrän vi aktivt försökte (en gång, slutade med missfall), känns sjukt såhär i efterhand. Så tror ändå inte att det är ett tecken på att man inte kan få barn eller att IVF inte kommer funka en dag. Vad jag förstått har de flesta i den här tråden blivit gravida tillslut ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-06-28 11:29:42 följande:
    räknas en morula som tidig blasto?
    Nej de tycker inte det är ngn poäng att kolla det på Cvl men menar att antal äggblåsor som syns med ultraljud i ostimulerad cykel ändå inte stämmer överens med amh på 0,71 utan för vara lite högre. Det är dock en påverkad äggreserv eftersom jag behöver en hög dos och ändå inte blir överstimulerad 
    Åh det vet jag inte, nej kanske inte räknas som tidig blasto. Ah ok jag fick ta om mitt AMH där och det var samma som 1,5 år tidigare. Förstår inte varför sophiahemmet sa att det skulle vara svårare 2 år senare? Pga ålder och äggkvalitet? Samma här, fått hög dos och ingen överstimulering, dock många ägg. Men aldrig fått testa låg dos heller.
    LMSM skrev 2024-06-28 11:35:14 följande:
    Känns skönt att höra att det har varit så för flera även om det såklart är tråkigt att ni haft det kämpigt. ger ändå lite hopp att det kanske är så för mig med. Ja det känns som om alla som varit med från början nu har blivit gravida utom jag. Det är ju några procent som det aldrig går för och jag är väl en av dom då om statistiken ska stämma i gruppen här. 

    Förstår det! Tror vi kom fram till tidigare att den grupp det inte går för också kan vara den grupp som inte orkar med fler försök och slutar. Har en kusin tex som gjorde IVF utan framgång och sen slutade då de hade ett barn sen tidigare och inte kände det var värt fler försök. Jag håller tummarna att det ska gå bra för dig! ❤️
  • Quincey
    LMSM skrev 2024-06-28 13:43:29 följande:
    Alltså så kosntigt allting! Jag behövde inte ta om det sa dom det var bara onödigt. De menar att jag ju ändå får ut ok ägg. Inte jättenonga men okej mängd efter en hög dos dock. Vad var ditt amh? Har för mig mkt högre än mitt. Typ hur många för du ut med korta och dos?

    ja så kanske det är jag tänker itne ge upp om inte blodproverna skulle visa att jag måste.

    De kanske tyckte det var onödigt eftersom det inte stämde med antal blåsor? Men hade inte skadad att kolla heller.


    Hade 1,6 i AMH. På våra 5 försök har jag haft dos 300: 13 ägg/12 mogna, dos 450: 16 ägg/10 mogna, dos 400: 12 ägg/8 mogna, dos 300-375: 16 ägg/13 mogna, dos 375: 18 ägg/13 mogna. 


    När kan ni få göra kromosomtestet?

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-06-28 16:12:08 följande:
    Absolut men åndå. okej ja du får ut väldigt mkt mer än mig på samma dos 375 
    Vid korta har Jag fått
    8 blåsor två befruktade
     4 blåsor 2 befruktade
     och 9 blåsor 7 ägg fem befrukatde 

    vid långa har jag dock lyckats få 14 och 12 blåsor varje gång 
    Bra att långa dosen gett så många ägg varje gång, kanske den ni ska köra på nästa gång? För att få fler chanser att få blastocyst. Hoppas dock ni slipper fler omgångar. När är testdag? ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-06-29 15:20:18 följande:

    Blödningarna har sakta lugnat sig, litet uppehåll igår förmiddags och sen lätt röd blödning resten av dagen. Idag enbart lite bruna flytningar hittills Hjärta. Tog nytt gravtest idag, tydligt starkare än för två dagar sedan Hjärta. Kroppen har börjat kännas stressad sedan igårkväll, sitter och gör mkt andningsövningar och vilar. Känns som när man hällt i sig allt för höga mängder koffein.
    Osäker på varför? Är det normalt? Lite orolig för om kroppen reagerar negativt på embryot, så kroppen inte stöter bort den! Funderar på om man ska ta det med kliniken?


    Så kul med tydligt starkare streck! Det är en stark liten rackare. Har du fått tid för VUL hos kliniken?
  • Quincey

    Mathilda, beklagar verkligen 💔 Det är så tufft med missfall, speciellt efter allt man gått igenom med egna försök och sen allt kämpande med IVF. Fint att lilla embryot utvecklades såhär långt och fäste. 2025 kommer ni få ert efterlängtade barn ❤️❤️❤️

  • Quincey
    LMSM skrev 2024-07-03 09:07:14 följande:

    Mathilda en sak till.
    om du överväger Cvl för att det ska vara billigare antar jag att det är tre pack ni vill
    köpa?
    tänk på att inte visa kliniken de försök från sellmer då, man får ju nämligen bara köpa om man gjort Max tre försök. Förstår att fet är jobbigt att inte ta med de saker som gjort då ni haft bättre resultat men du kanske kan lyfta dom sakerna ändå? antar att det inte blir sååå mkt billigare om man köper enstaka försök hos cvl jämfört med sellmer om man ska inkludera resor osv.

     


    Om man kör 3-pack på cvl räknas inte första försöket som inte leder till återföring som ett försök. Så är inte säker på om de skulle räkna Mathildas två första försök i Malmö? Hur var det för dig LMSM?


    Vill minnas att läkaren vi träffade inte ansåg vårt försök hos Eliva utan återföring som ett riktigt försök. Jag är inte säker på hur de bedömer men tycker det vore orättvist att neka någon paketet för att den gjort för många försök. Man kan tex som jag ha varit på en värdelös klinik innan eller haft andra problem som försvårat. Skulle hoppas att de gör en individuell bedömning.

  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-03 01:36:20 följande:
    Tack så mkt  // Hjärta Ja det känns klart värre än jag förväntade mig. Gråter Mkt tårar dessa dagar.Gråter Trodde jag landat mer i beslutet om ÄD, men såklart gav graviditeten ett helt nytt hopp. Ja väldigt tacksam för det. Hjärta
    Tack så mycket Hjärta Hoppas så mycket på det HjärtaGråter
    Förstår det ❤️ Missfall som andra nämnt är ju vanligt och behöver inte ha något med dina ägg att göra. Men det är extrem otur och tufft att det ska hända efter så mycket kämpande. Tufft beslut att ta nu. Ni skulle säkert kunna bli gravida med dina ägg igen men omöjligt att veta om det skulle hända direkt eller ta tid. Håller tummarna att nästa försök går hela vägen oavsett om det är med egna ägg eller donerade ❤️
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-07-04 03:52:14 följande:

    Man inser hur mkt hormonerna påverkar en, tyckte ändå att jag landat i beslutet, så alla dessa starka känslor och alla tårar har överraskat mig. 


    Vad kan vara orsaken om inte äggen till missfallet? Våra embryon utvecklas generellt långsamt, vilket även stämmer överens med den sena ökningen av hcg. Med dålig utveckling är risken högre för kromosomfel också tänker jag? Att de felutvecklas helt enkelt?


    Spermierna kan också ofta vara orsaken till missfall. Tror jag hört att det är den vanligaste orsaken? Ja kanske är så att långsam utveckling kan vara större chans för kromosomfel, har Sellmer sagt nåt om det?

    Såg att ni funderar på cvl, intressant att höra vad de säger om era resultat! Vi fick köra i princip samma behandling där som tidigare, däremot verkar deras embryologer/labb vara vad som gjorde skillnad för oss. Hoppas ni får klarhet efter konsultationen och smart att stå i äd-kön så länge. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023