• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA skrev 2024-02-12 15:19:38 följande:
    Wow, grattis! Och vad kul att vi har haft återföring samma dag, pirr! Håller tummarna för oss, och att det går hela vägen! Så tråkigt att du behövde gå igenom så mycket och byta klinik för att uppnå resultat. 
    Ja så kul att det blev samma dag! Håller tummarna för oss ❤️ Ja mycket psykiskt lidande blev det tyvärr men får hoppas att det har vänt nu.
  • Quincey
    Noelani skrev 2024-02-12 20:29:16 följande:
    Det går rätt fint trots graviditetsdiabetes och lite annat bök men bara 10 veckor kvar bara nu till BF 😍 

    Hoppas så mkt för er skull att de tar sig denna månad ❤️🙏
    Tack ❤️ Wow så kort tid kvar nu!! Kul att höra att det går bra, vet ni om det blir en pojke eller flicka?
  • Quincey
    Mathilda88 skrev 2024-02-12 22:20:48 följande:

    Alltså så magiskt!!! 😍😭❤️❤️❤️ Wow!! 


    Vad gjorde ni annorlunda denna gången mer än ny klinik? (Hunnit glömma vilken du går hos nu? Sorry!)
    Förstår det, känns så tufft när de vill hålla till dag 5 och man bara vet att inget klarat sig så långt förut.. 

    Jag kom på en grej till jag gjort annorlunda denna gången utöver gå hos Sellmer, ta Melatonin och fick Fostimon i kombo med Menopur. Tog även alfa-ketoglutarat som jag fått tipsat om tidigare ifjol, under sommaren eller hösten, men vågade då inte prova.
     
    Gud så skönt att knappt känna ngt efter plock heller! ❤️


    Det är verkligen magiskt haha, kan fortfarande inte tro det ❤️❤️🥹

    Går på Carl von Linné nu. Det var liknande tidigare behandling men började på lägre dos menopur, som sen höjdes. 10 stimuleringsdagar. Sa dock att vi haft många omogna ägg senaste gångerna och fick då ta Ovitrelle + två sprutor gonapeptyl. Tror största skillnaden var klinikens sätt att göra ICSI och sen att min sambo tredubblat sina spermier och även att melatonin eller något annat tillskott gett bättre celldelning ❤️

    Intressant! Vad är alfa-ketoglutarat?

    Ja! Har fått ut lika många ägg en gång förut och hade då  mer ont, illamående, yrsel. Har verkligen haft tur denna gång. Känner du fortfarande av äggstocken? 
  • Quincey
    Björkenli skrev 2024-02-13 09:41:22 följande:

    @ Quincey 

    Grattis!!! Ett steg på vägen!!
    Upplyftande att höra🤗🤗🤗


    Tack! Ja ett stort steg för oss 😍
  • Quincey
    Fick höra av kliniken idag att vi fått en till till frysen ❤️ Helt otroligt, på ett försök fick vi 3 bra blastocyster, på 3 tidigare försök fick vi 0. Så tacksam för denna förbättring. Känner tillslut hopp att detta kanske kommer lösa sig en dag 🥹 Samtidigt känns det jobbigt att vi troligtvis slösade 3 betalda försök, ett år av livet och led något oerhört för att vi valde fel klinik. Men får blicka framåt nu, har äntligen gått ett steg framåt ❤️
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-02-13 15:29:00 följande:
    Otroligt! Sen såklart smärtsamt med det psykiska lidandet. ❤️

    Men man vet aldrig hur ens beslut kommer påverka än. Tycner du ska fortsätta fokusera på det fina ni har nu, även om det blivit en ekonomisk fråga. för visst hade ni också ändrat lite vanor/tillskott under året? Det har nog också haft en inverkan, tror du inte? 

    Alla klinker är ju inte för alla, jag är fortsatt nöjd även om situationen man är i nu inte är optimal. Men vi har iaf erbjudits att ha våra embryon kvar utan kostnad trots att de övergår till privat och göra ?klart? försöken om så behövs. Annars kanske man behöver vänta cirka 6 mån för en flytt, bara  för man själv hamnar i kläm med allt det byråkratiska. 
    Ja, det går inte att göra ogjort och det positiva vi fått uppleva nu får andra känslor att blekna. Vi började ta många kosttillskott under tiden, tog bara folsyra innan så det kan absolut ha påverkat till viss del. Misstänker att det är just ICSI som inte funkar bra på den kliniken. För visst gjorde både du och Awesomeginger vanlig IVF där?

    Det var ju bra att ni kan ha kvar dem utan kostnad! Hur många blastisar är kvar nu? Wow, är det så lång väntetid? Låter otroligt jobbigt, speciellt i den här situationen när man redan väntat för länge. 
  • Quincey
    BaeA skrev 2024-02-13 15:57:53 följande:

    Intressant reflektion, vid mitt första uttag så fick jag inga som klarade sig även om de fick ut 17 ägg, slutade dela sig dag 3 men de hade testat både IVF & ICSI, och då sa de till mig att spermierna gillade IVF mer än ICSI?


    Har 3 stycken kvar efter den jag ruvar på nu. Jag vet, höll på att bli galen när de sa det, och man får heller inte börja förflyttningen medan man är kvar på den andra kliniken. Så det är sjukt orättvist att man behöva vänta längre. Så hoppas verkligen på någon av dessa fyra! 


    Intressant att de sa så, hade snarare trott att ICSI funkar ännu bättre då det är en ?back up? när vanlig IVF inte funkar. Vår nya läkare förklarade att man måste vara väldigt snabb vid ICSI, ju längre tid man håller på desto mer riskerar embryot att skadas. Så kräver hög skicklighet av embryologen.

    Juste, ni fick väldigt många blastisar! Förstår inte hur man inte kan börja flyttprocessen medan man är kvar 🤯 Har förstått att ungefär varannan blastocyst har kromosomfel så känns som att du borde ha väldigt stor chans att plussa snart! Tänker att om jag inte plussar nu så är chansen högre med nästa?
  • Quincey
    Noelani skrev 2024-02-13 16:48:17 följande:

    Flikar in att även jag började med melatonin och åt det framförallt vid försöket som vi lyckades på. Slutade dock när vi plussade.

    Någon frågade tidigare om alkohol och både jag och gubben drack normala mängder av vin/öl fram till någon dag innan ÄL-sprutan. Sedan inget förrän efter mens. Den månaden jag plussade drack jag nog mest faktiskt 😅 

    Många skriver att man känner att man kanske slösat försök på någon annan klinik men kom ihåg att de försöken troligen ligger till grund för hur era nya kliniker hanterat era kommande behandlingar.. Annars hade kanske de klinikerna kört samma koncept.. 

    Efter varje återföring hade jag också en form av mensvärk.. och hugg m.m ...tror det är mkt pga progesteronet..

    Så glad för alla er som fått blastocyster och återföringar. Håll ut oavsett om de tar sig eller inte nu för de kommer göra det i längden för nästan alla härinne.   

    Massor med kramar till er alla! ❤️❤️❤️


    Minns att du nämnde melatonin förut, delvis därför jag började med det!

    Det är just det med vårt klinikbyte, vi kör i princip samma koncept som tidigare men lägre dos, för att jag själv bad om det, och denna gång var utfallet väldigt annorlunda 😅 Dock har jag lärt mig mycket längst vägen så är glad för det, vaknade tidigt imorse och kunde inte somna om för att jag var så uppspelt haha ❤️
  • Quincey
    Noelani skrev 2024-02-13 20:37:45 följande:
    Är det sant? Vad intressant att höra. Jag är helt inne på att lägre doser ger bättre kvalitet... 👌

    Melatonin tror jag bara jag hittade info om av en slump men står ganska mkt om att de ska ge bra effekt vid IVF.. Blev förvånad att inte ens danska kliniker verkar uppmuntra till att ta det. Sen var det ju ingen nackdel att man sov gott på det också haha Ska börja ta det sen igen när bebis är född för har för mig jag slutade med de eftersom de inte var säkert som gravid..

    Ruvar du nu? Sorry men har svårt att hänga med i vem som är vart i processen 😅

    Ja, tänker också att lägre dos är bättre, men jag hade fortfarande relativt hög dos 300-375. Men kändes liksom fel att köra maxdos bara för att. 


    Man har inte hört så mycket om melatonin nej. Skönt om det hjälpte med sömnen också! Tror snarare jag började vakna mitt i natten av melatonin så sov inte bättre? 😆 Men jag tycker mig se en tydlig skillnad i celldelning. 


    Ja jag ruvar, fick återföring av vår första blastocyst igår ❤️ Visste ni om ni får en flicka eller pojke?

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023