• Quincey

    Vi som startar IVF 2023

    LMSM, ja man behöver verkligen driva på detta själv upplever jag. Tar upp så mycket tid och energi att försöka räkna ut varför våra resultat blir som de blir och hur man kan gå vidare att jag nästan blir galen 😆 Om du letar ny klinik så skulle jag nog ta en med mycket erfarenhet och bra resultat. Eliva gör för få behandlingar för att synas i statistiken. Tänkte ni göra 3 till försök i Sverige och sen utomlands eller köra utomlands nu?

    Såg också ditt svar till Mathilda88, nämnde läkaren vad man kan göra för att testa spermiernas DNA? (Och vad det ens innebär om de har DNA-fel?)

  • Quincey

    LMSM, verkligen, kan tänka mig att mycket missas. Det är bara copy paste varje behandling och hoppas på det bästa utan att gå till botten med problemet.

    Vad bra att du kollar med kliniker utomlands också, kör du Skypemöten då?

    Oj har ingen koll på FSH, har de inte testat det i samband med utredningen?

  • Quincey

    JohannisenIVF, hur går det för dig? Vad bra att menopuren hade gett bättre resultat, iaf sist du skrev!

    Och grattis till alla som plussat! ❤️

  • Quincey

    LMSM, ok! Ska kanske kika på kliniker utomlands också, iaf för att höra vad de säger. Herregud 100 000 för ett försök.. med tanke på att vi inte ens fått återföring ibland så är man inte sugen på att lägga så mycket på ett endaste försök.

    Samma erfarenhet med CvL, mailade dem och fick svar 1,5 vecka senare, de bad mig boka tid. Fyllde i ett formulär på deras hemsida, blev inte uppringd. Ringde upp kom till telefonsvarare och gick en dag innan de ringde upp. Lite dåligt första intryck. Men bokat tid där nu.


    Tror de kollade FSH men måste kolla mina papper. Tror jag läst annars att det ska tas en viss dag i menscykeln men jag tog blodprov på en random dag.

  • Quincey

    LMSM, kollade min papper från utredningen och står inget om FSH (blandar ihop med TSH..) så de kanske inte kollar det i Stockholm, de kollar ju inte DFI heller som de verkar i andra delar av landet. Man blir lite sugen på en klinik med pengarna tillbaka-policy men är det då med egna ägg/spermier eller föreslår de donation tillslut? Skriv gärna hur det gått hos CvL sen :)

    Sarajess85, min klinik sa att bortfallsblödningen kommer ca 10 dagar efter äggplock men i mitt fall har den kommit 13 dagar efter båda gångerna som jag plockade utan färsk återföring.

  • Quincey

    LMSM, vad härligt att de var positiva, man behöver verkligen en klinik som är positiv. Håller med dig att man blir galen på olika besked från klinikerna, vad baserar de det på liksom? Har de andra klinikerna föreslagit ett annat tillvägagångssätt vad gäller kort/lång metod och blastocystodling?

    Efter mitt senaste plock kom ägglossningen 5 dagar senare än jag beräknat, har aldrig hänt förut och har kört kort protokoll varje gång, började tro att något var fel men det kanske blir så ibland. Hoppas den kommer snart!

  • Quincey

    Hej alla, är det någon som vet om man får/inte får försöka själv i samband med FET? Ska sätta tillbaka i nästa cykel förhoppningsvis (3-dagars) men vill inte ha missat en till månad om de sen inte klarar upptining eller om det blir på en helg.

  • Quincey

    Eri8, beklagar ditt missfall. Jag tror inte det är kört att bli gravid spontant. Jag blev gravid spontant en gång för 7 mån sedan, slutade i tidigt missfall, och jag har inte fått en enda användbar blastocyst på 3 IVF-omgångar. Vet inte vad ni har för problematik men går det att maxa era förutsättningar på något sätt?

    Zaro, många blir överstimulerade eller får av annan anledning inte göra ET och då gäller det att få till frysen om man ska få en överföring överhuvudtaget.

  • Quincey

    Zaro, ja det vet jag inte. Jag fick inget ET sist pga för högt progesteron och det brukar de inte ens kolla vanligtvis. Så får vara glad att de inte chansade och satte in något..

    Eri8, förstår att det är frustrerande. Hur många gånger har ni återfört? Ska ni ha ett slutsamtal där de går igenom era resultat och varför de tror det gått som det gått? Vi hade manlig faktor från början men det borde inte vara ett problem om man gör ICSI så vi verkar ha något annat oförklarligt också. Har tagit massa kosttillskott, ändrat kosten, har kollat vitaminnivåer, sex varje dag veckan för äl, min kille har tagit antibiotika. Har inte lett till något än tyvärr. Vår klinik tyckte vi skulle DNA-testa spermierna som nästa steg om vår FET av 3-dagars inte funkar, så får se om vi gör det.

  • Quincey

    Eri8, lider med dig ❤️ Förstår att det känns nattsvart nu, men jag hoppas att du får tillbaka hoppet och får möjlighet att göra fler IVF om det är vad ni vill. Tar din kille några kosttillskott? Kanske kan vara värt att testa för att optimera, om man utgår från att det kan vara något med spermierna, i och med att du har barn sedan tidigare. Vi har planerat FET om ca 2 veckor så hoppas nu de klarar upptining och också att det inte blir på en helg.

    Är det förresten någon som vet om TSH 2,1 är för högt i IVF-sammanhang? Tog om mitt privat och såg att det ökat sedan fertilitetsutredningen.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023