• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Hej.

    Känner att de jag kommer fråga har blivit frågat tidigare. Men man blir så orolig! Är någonstans i slutet av vecka 5 eller början av vecka 6. 
    Nu på morgonen när jag gick på toa var de rosa på pappret, viss behöver det inte betyda något? 
    Varit riktigt sjuk sen i onsdags och hostat galet mycket och så oroliga att de kan trycka ut embryot på något sätt, har kollat upp det och de ska inte cara möjligt.
    Inget förberedde mig på den här sortens oro när man väl lyckats få två streck på pinnen. 

  • Awesomeginger

    Allt jag skrev raderades när jag klickade på skicka.
    Så skriver om allt jag kommer ihåg.

    EmiliaSol och MelMyself. Tack för era lugnade ord, ska försöka tänka att de inte är någon fara och att det inte behöver betyda någonting. ❤️ galet hur mycket man över reagerar på allt. Ska försöka vara lugn och invänta VUL.

    MelMyself. Det måste vara super jobbigt, men hoppas att de son tidigare inte är något. Skönt med UL på tisdag redan så du inte behöver gå lång tid. Håller all mina tummar att allt ser bra ut!❤️

    EmiliaSol: kul att höra att de fortfarande är positivt, blir att ringa kliniken imorgon då?! Kul att ha dig så nära tidsmässigt till mig. 😍

    Eri8: Grattis! Gu va fantastiskt med positivt! ❤️

  • Awesomeginger

    Smilla93 och grimaserar. Tack så mycket för svar, känns väldigt mycket lugnar när man får så mycket trygga svar om likande situationer som det går bra för. ❤️ sån trygghet att ha den här fina gruppen.

  • Awesomeginger
    EmiliaSol skrev 2023-11-15 10:35:56 följande:

    Nu har jag fått tid för tidigt ultraljud på CvL. Det är inte förrän 5 december vilket känns så sjukt långt bort. Har lite ont i brösten och kissar oftare än vanligt annars känner jag mig inte så gravid. De sa förresten att jag ska sluta med progesteronet på söndag. Det skulle inte fasas ut utan bara sluta. Någon mer som haft så?


    Kan inte påstå att jag har det samma, ligger just nu i ett vilorum på jobbet efter varit galet illamående och inte kunnat äta min lunch pga det. Men ett äpple och lite vila är jag förhoppningsvis på benen snart.
  • Awesomeginger

    Helt förstörd, väldigt säker på att jag just fick ett missfall. Ska på ultraljud imorgon men svårt att tro att de kommer vara positiv, blöder massor och stor mörkröda klumpar kommer och extrem mensvärk. Kom från ingenstans vid 15 tiden. Hela världen har rasat samman. Skriv imorgon efter vul om det gått bra, tror jag försvinner annars. Kanske ses i en IVF 2024 grupp. Vill tack för all stöttning och information som ni i denna grupp givit. Ta hand om er. 

  • Awesomeginger

    De var ett missfall. Var säker på det igår, aldrig blött så mycket i hela mitt liv. Nu känns allt bara tomt! Dum som man är hade jag börjat tänka på våran framtida lilla familj och livet vi skulle leva ihop. 

  • Awesomeginger

    Hej allihopa 

    Har varit borta ett tag, missfall ligger fortfarande som en mörker över mig och min sambo.
    Könner mig irriterad att de inte alltid utför PGT test på embryon så kunde så många slippa genomlida de här, något som vet varför de inte görs som standard i Sverige? Har försökt hitta fakta men hittar inte anledning bakom det.
    Vilket fall försöker ladda om för ny återföring om ca 2 månder. När vi fick missfallet bekräftat så fick vi veta planen att inte göra stimulerad cykel utan i naturlig men med Letrozol. 
    Var inte riktigt i mental form för att fråga varför vi inte ska göra stimulerad igen när de faktiskt ledde till gravidet, någon annan som de har ändrat även när de gått bra i första steget.
    Även undrar jag ni som gjort återföring i naturlig cykel med Letrozol? Tog ni även progesteron vagisar då? Har kort lutealfas så är orlog att om inte jag tar de att de inte kommer ha tid och fästa.

    Väldigt långt, men vill avsluta med att gratulera om de är någon som plussat sen jag var inne sist!
    Finns ingen bättre känsla och önskar er all lycka med era små ❤️

  • Awesomeginger
    ivf90 skrev 2023-12-11 11:13:33 följande:

    Åh det är så otroligt tufft med missfall, att först se hoppet tändas och sen släckas. Särskilt när man har försökt så länge. 


    Angående PGT så gissar jag att det är en resursfråga, men jag vet inte. 


    Hur kommer det sig att ni måste vänta flera månader med nästa återföring? Förstår att det måste vara jättetungt med väntan. Hoppas innerligt att det går bra nästa omgång! 


    Jag trodde verkligen att de äntligen var våran tur, och nu känns de som de aldrig kommer hända.
    Går och tänker på det hela tiden, önskar man kunde komma ifrån påminnelse om de man I tr har hela tiden. 

    Om de är en resursfråga på PGT känns de så sjukt, att inte hindra människor från att gå igenom den här smärtan när man kan.

    Måste få en mens i mellan, och sen med mens nr två så påbörjar man, cykeln efter missfall är ju så mycket längre, tror jag äntligen hade ÄL i fredags dag 23 i cykeln så då blir de ca 2 månder. 
    Älskar man kunde köra direkt med nästa mens, men de hade väll vilket fall blivit vid jul då kliniken är stängd. 
  • Awesomeginger

    Quincey:  kul med två st vid återföring hållet alls fingrar och tår att allt går bra nu.
    Vid min återföring frågade vi om kosttillskott och då sa min läkare att jag endast skulle ta Natalben som dom rekommendera att jag började äta i augusti vid stumleringen.
    Vet ju att vi går på samma klink så skulle tro att de är vad du skulle få för svar med. Men olika läkare så vem vet. 

    Mathilda88: ah verkligen uttjatat om att de inte ser någon större skillnad vid olika. Kan väll förstå de med att inre välja kön på embryon/ägg men kan dom inte bara hemlighålla det då eller något. 
    Av vilket fall hoppas jag vårat andra lilla blasto inte bär på något kromosomfel och att de här är sista julen utan bebis. Trodde jag iförsig för ett år sen...men men man får hoppas.

    Jag hade med typ som dragningar efter min insättning och blev ju gravid så är nog ett gott tecken! 

  • Awesomeginger

    Kommer inte ihåg om de är någon som fått missfall i den här gruppen, men om någon fått de undrar jag hur eran mens var efter det eller om kroppen betedde sig konstigt. 

    Jag blödde lite brunt i lördags på morgonen, sen inget fören lite blod igår kväll, sen inget över natten eller fram till nu, eftermiddag måndag. Var eran mens så eller är de här någon konstig mellan blödning?😑
    Min mens borde inte komma fören på onsdag om ägglossning var när jag tror 😅
    Förstår verkligen inte vad som händer.

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023