• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    BaeA. Man vill ju inte säga det åt dom men verkligen. Kände bara i onsdags när jag var super stressad för ägglossningen och bröt ihop när jag kom hem för emotional utmattning, då var mim sambo och klättte efter jobbet. 

    Jag provade akupunktur för typ ett år sen när vid var sådär 9-10 månader in på naturlig försök. Fått hjälpa av de tidigare med huvdvärk och migrän. Gick på ställe vid skanstull nu. Men hon ville att jag skulle gå 2 gånger i veckan och dricka örtte. Men fick typ panik att de blev så dyrt, 2000 kr i veckan. Och sen var hon borta veckan innan ägglossning. Då tog stressen över och de bara kändes jobbigt. Så har inte kört igen efter det.

  • Awesomeginger

    God morgon.

    Låg uppe och funderade natten till idag, med återföring imorgon, sen är min mens beräknad bara 5-6 dagar senare, men en lutealfas på ca 12-13 dagar. Känns som embryot har så kort tid på sig att fästa och signalera till kroppen att de är där.
    Har tyvärr så lite tro på att de kommer gå den här gången, känns inte som kroppen har fått den stöttning/hjälp som den behöver. 

  • Awesomeginger

    HannaHQ: Vad sklnt att du fick göra det. Det var jag trodde jag med skulle göra, men när jag ringde om positivt ägglossningstest så sa dom inget om det. Oxh jag frågade och då sa sköterskan att de inte stod något från läkaren, och nu är det dagen inna återföring och nu känns de försent. 
    Känner verkligen att de är för lite hjälp och kontroll vid den här återföringen än förra. Min magkänsla känns helt uppgiven.

    Loidi: Åhh grattis! Förstår verkligen det. Håller alla tummar att de vill vara kvar ❤️

  • Awesomeginger

    BaeA. Precis, så jobbigt att de är något man verkligen inte kan kontrollera. Och typisk att ägglossning kom tidigare än vanligt. Men gjorde med de men hade lite tur när det blev. 
    Skriv gärna hur de går! 

  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-02-06 06:14:01 följande:
    Jag frågade sist om vi skulle göra något VUL för att mäta slemhinnan innan återföring men då sa sköterskan att det inte fanns någon notering kring det från doktorn så att vi bara skulle köra på. Men tack för input, då ska jag försöka driva på det idag när jag ringer dem. 

    Hur långa är allas lutealfas? Min brukar vara runt 10-12 dagar. Borde jag ligga på så jag får progesteron eller finns det någon nackdel med det? Har tidigare länge  haft problem med temperaturfluktuationer, spottings (dock inte längre då jag fick ordning på det med tillskott). Men har fortfarande PMDS så är orolig över att inte ha tillräckliga nivåer för att embryot ska fästa. 
    Jag önskar att jag legat på med VUL och progestron. Inför förra återföringen med stimulerad cykel kändes allt så kontrollerat och tryggt. Fick en panikångest attack igår kväll för att allt känns häftat och som den återföringen "slängs bort". Kändes trösttande att de blir ny klinik nästa gång. Har typ 11-13 dagar, så BIM söndag-måndag, vilket känns väldigt kort.
  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-02-06 10:08:51 följande:

    Pratade med dem nu, och har preliminärt fått en tid för återföring på måndag 12/2.


    Gällande testet sa hon att de helst vill att man testar med morgonurinen och det gjorde jag i går utan utslag. Fick ju utslag på kvällen vid 19.00. Sen i morse när jag testade var strecken på RSFU testet lika tydligt som igår.

    jag fick en tid för VUL i morgon, så det känns skönt. Så kan de titta så att slemhinnan är tillräckligt tjock och att det ser bra ut efter operationen! Tack för alla svar, så tacksamt att ha detta forum.  


    Skönt att du fått tid imorgon för VUL, flyttas återföring beroende på vad dom ser imorgon? Prata ni något om progestron?
  • Awesomeginger
    Mathilda88 skrev 2024-02-06 11:41:53 följande:
    Jag är 35
    Kunde man nästa räkna ut.Flört
    Jag är 34 år (89a) och tycker att de ör intressant hur olika de är för oss två, då vi är rätt jämngamla och vill minnas har samma AMH. 1,9
  • Awesomeginger

    BaeA; förstår det, ja förstått att det är 3 dagar efter stegring.
    Det gick ändå bra idag, men dom skrämde mig så mycket innan, dom ringde mig ca 1 timma innan jag skulle dit. Missade samtalet och telefonväxeln var stäng över lunch så kunde inte ringa upp, men i ca 20 var jag och sambo helt säkra på att embryot inte klarat upptiningen. Var helt förstörd, sen ringde dom igen och sa att om jag hade möjlighet så kunde jag gärna vara där 10-15 min tidigare. 
    De var bland dom längsta minuterna i mitt liv.
    Sen gick insättning bra, slemhinnan såg jätte fin ut och nu ska jag börja med progesteron. Hade gärna börjat innan, men igång nu i alla fall.
    Nu är det bara väntan. Testdag 21/2 så 15 dagar. 
    Men kommer testa nästa fredag 16/2. Våran årsdag ❤️

  • Awesomeginger
    JohannisenIVF skrev 2024-02-06 18:15:43 följande:
    Håller alla tummar jag har och några till! ❤️ 

    Har dom sagt varför du inte fått börja med progesteron efter ägglossningen? (Du kanske skrivit detta innan och jag missat) 
    Tack så mycket 😍
    Nae, frågat med dom har bara sagt att vid naturlig cykel behövs det inte. Nu är det inte mycket man kan göra något åt utan att bara hoppas. 
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023