• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Quincey skrev 2024-01-18 08:41:02 följande:
    Ja läste också att patienter under behandling får fortsätta. Tänkte då bara på hormonstimulering men stämmer säkert som du säger!
    Har ringt kliniken nu, så får vänta på att dom ringer upp så jag får klarhet. Skulle gärna fortsätta med min plan nu, blev ju faktiskt gravid på första försöket så känns ändå bra att för göra nr två på samma klinik och inte byta mitt i på något sätt. 
  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-01-18 10:26:05 följande:
    Min man pratade precis med EC, och vi kommer få fortsätta enligt plan. Blir det inget av de fyra embryos som vi har i frysen måste vi byta för vårt sista landstingsfinansierade besök. och EC kommer fortsätta bedriva sin verksamhet fast enbart i privat regi. 
    Tack för du skrev, hann precis läsa vad du skrev när dom ringde.
    Så ja vi får göra våra återföringar med de embryos vi har vilket känns skönt nu så man får komma igång i tid i alla fall. 
    Min mens beräknas från idag och om allt går som de ska så blir min återföring runt 6e-7e feb. Hur ser din timelin ut?
    Frågade om VUL och dom sa nu att de inte bkommer göras några VUL före återföringen.

    Usch vad stressigt allt känns nu.
    Börjar direkt tänka på vilken klinik man ska gå till om de inte vill ta sig och hur lång vänte tid de kommer att bli.
  • Awesomeginger
    J000ssan skrev 2024-01-20 15:42:19 följande:

    Hej alla fina tjejer❤️❤️❤️
    nu fick vi resultat och 5 till frysen även denna gång🙏🙏vi är såååååå glada och lättade! Låt nu vårt guldägg finnas där🙏❤️


    Ååå Grattis! De är ju helt fantastiskt! Blir det FET redan nästa cykel? 😀
  • Awesomeginger

    BaeA, skönt att de börjar närma sig. Sista dagen att ta Letrozol igår, så ska börja testa för ägglossning från och med idag..Även om de borde vara en vecka bort. 
    Så nervös att de ska bli måndag eller tisdag för då skulle ju återföringen bli nästa helg och där ju våran klinik stängd 😑 CD 9 idag. Hade varit så sjukt om den kom så tidigt som måndag då är de återföring nästa fredag ???? men har aldrig haft ÄL så tidigt som CD 13. 

  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-01-25 18:18:31 följande:
    Håller tummarna för oss!!! Jag har också tänkt de där tankarna, och jag ligger i riskzonen. Det skulle vara så typiskt min otur göra mig så ledsen och besviken. Jag brukar få positivt LH runt CD14-15. Men förut har de sagt till mig att man kan få göra återföring på lördagar om det skulle vara fallet. Tänker också att de borde vilja vara mer tillmötesgående efter krisen. När man har väntat så länge! Men sist när jag gjorde digitalt test så fick jag inte glad gubbe förrän den var där för att stanna i 48h. så fick aldrig de blinkande, hur är det för dig?
    Det känns ju lovande att de skulle kunna fungera på lördag med. Då är de ju bars onsdag nästa veckan ÄL inte får vara! 
    Förstod inte riktigt vad du menar med de blinkade.
    Har bara fått positivt på sånt digitalt test var förra cykeln, då blinkade de innan och sen gladgubbe. CD 17. 
  • Awesomeginger
    BaeA skrev 2024-01-25 19:13:30 följande:
    Håller tummarna! Gällande de digitala testerna så började jag testa förra månaden för att se fråm CD8 och den skulle ge utslag för de 4 mest fertila dagarna. Men det var inget utslag förrän CD15, och då var den glada gubben kvar i 48h för det var maxad fertilitet. Men eg när man har låg ska gubben blinka och så försvinner sen efter x antal minuter. Men det ?missade? jag. Så rent krasst borde stickan ha reagerat tidigare. om den förklaringen kändes tydligare. 
    Ah då förstår jag. Störande, testade du fler gånger under samma dag? Vill helst testa mitt på dagen så ska försöka göra lite test på jobbet nästa vecka 😅
  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2024-01-27 17:53:58 följande:

    Länge sen jag skrev men tänkte titta in :)

    Någon frågade om AMH och Gonal-F. Jag hade ganska precis 1 i AMH. Är 40 och tyckte de var mkt snack i gruppen då vi gjorde IVF om att mina läkare gav för låg dos osv.. Men tydligen hade de rätt i att inte gå på högre doser (gick aldrig över 300) då vi plussade på försök 3 (varav en mild stimulering med få sprutor som inte gav något tillbaka). Vi fick också fram ägg med bra kvalitet trots hög ålder. När de vid sista tillfället höjde dosen så fick vi 5 ägg mer än gången innan (totalt 10) men lika många mogna som innan (5). Jag tror väldigt mycket på att inte stimulera för hårt, känns som det säger sig självt att om man driver upp något snabbt så får de inte samma kvalitet som något som fått mogna normalt.

    Jag gick in i vecka 27 idag och det känns fantastiskt efter våra 10 års försök utan ett endaste plus och jag hoppas det ger flera av er hopp om att lyckas i slutändan! 


    Känns som de mesta för mig har funkat annorlunda än för andra, även vad jag tyckt varit jobbigast.
    För jag fick ju 300 gonal-f och 150 manupor och mina äggblåsor växte sakta blev plock på CD21, jag fick ut 6 ägg och 4 blev blastocyster. 
    Så känns som lägre dos hade de funnits risk för inga ägg. 
  • Awesomeginger

    Behöver hjälp, ska förhoppningsvis göra FET nu. Vi har en 5 dagars och ska göra i naturlig cykel. Jag trodde att de då blir återför 5 dagar efter positivt ÄL med ÄL som dag 1, så om ÄL är imorgon (tisdag) så blir det återföring på Lördag, men läser nu att de är dag 6? Så om de blir positivt imorgon så blir skulle de bli återföring på söndag (då är kliniken stängd). Men lästa med att man ska räkna 6 dagar med dagen efter ÄL som dagen ett. Så om de blir positivt ÄL imorgon så börjar jag räkna på onsdag, med återför på måndag. 
    Någon som har sten koll? Vet att jag inte kan påverka och att jag väl ringer kliniken vid ÄL. Men gillar att ha koll, vilket göra hela proccesen jobbigare haha 😅

  • Awesomeginger
    JohannisenIVF skrev 2024-01-29 21:30:56 följande:

    Jag har gjort FET 5dagars på dessa dagar:
    Ägglossning positivt på fredagen - gjorde då på onsdagen (skulle egentligen vara på torsdag men det var fullt och gjorde inget om det var en dag tidigare enl barnmorskan).
    denna gång ägglossning på torsdagen och fick göra efter 6 dagar på onsdagen. Min klinik har också stängt på söndagar men dom sa att de fixar så att man inte ska behöva vänta en månad till så då gör det inget om det är efter 5 dagar. 


    hoppas du förstod ❣️


    Tack så mycket JohannisenIVF! ❤️Ja de gjorde de mer klart, och om jag räknar rätt då så bord detta innebär att ÄL imorgon innebär återföring på måndag så borde nu vara safe för söndags återföring tills nästa måndag ☺️
  • Awesomeginger
    Femling skrev 2024-01-30 22:51:15 följande:
    På Sahlgrenska så är det återföring 6 dagar efter positivt ÄL-test om man har blastocyster från frysen. jag fick positivt i söndags morse (egentligen var första positiva i lördags kväll men de räknar bara med första morgonurin så då blev det söndag) och har planerad återföring på lördag. 
    Tack för svar, inget positivt ÄL-TEST än för min del, men om allt går bra borde vi sedan ruva bara några dagar från varandra. Måste varit en tung resa för dig/era att komma till den här punkten, håller tummarna att det är nu våran tid!
Svar på tråden Vi som startar IVF 2023