• Awesomeginger

    Vi som startar IVF 2023

    Enya2023 skrev 2023-09-24 12:13:31 följande:

    Yay grattis Lissan, jättekul!

    Kul att du också är igång EmiliaSol! Tyckte också första var jobbigt men blir bara lättare 😊

    Är på sprutdag 7 nu, var på kliniken igår och de såg 6 större blåsor på 12mm, han sa inget om de mindre som dök upp på skärmen. Så jag skulle sluta med fyremadel och köra samma dos fsh för att de inte tyckte de var så stora än. Ska dit igen på tisdag och se om de växt mer.

    Hur många blåsor har ni haft på första vul? 😊


    På min första VUL hade jag 6 som växte bra och 3 låte mindre. Tror dom plockade ur 7 blåsor, där det blev sammanlagt 6 ägg. 
  • Awesomeginger
    Noelani skrev 2023-09-27 16:09:13 följande:
    Tack fina du! Har förstått nu att det klassas som ett missfall. Så då har man varit med om det också på den här jäkla resan 😅

    Vecka 10 börjar på lördag så nu får man hålla alla tummar och tår att man klarar sig 3 veckor till tills värsta risken är över... 🙏
    Håller alla tummar och tår för er med! 
  • Awesomeginger
    Femling skrev 2023-09-29 08:23:38 följande:

    Ja, hjärnan hänger fortfarande inte riktigt med att det finns en ca 20 cm lång liten rackare där inne. Har haft en del bruna blödningar i ca tre veckor nu, när det startade fick jag panik, men efter två vändor på gynakuten och ett till vanligt UL så verkar det bara vara nån gammal blödning som behöver komma ut som man inte kan hitta orsak till och han växer på som han ska så har fått försöka hålla mig lugn ändå. Efter tre missfall innan så vill man helst slippa blödningar, även om de har rätt färg och kommer så pass sent i graviditeten 😅


    Ja, vi gjorde NIPT i vecka 13 och när de då kollar efter tre kromosomavvikelser kan de också kolla könskromosomer om man vill så vi valde att få reda på att det är en pojke. Annars är det som du säger under RUL man brukar ta reda på kön om man vill veta. 


    Helt fantastiskt! Kul att höra att allt rullar på även om jag förstår att de måste vara extremt stressande när en blödning sker med tanke på din historik.
    Blir så glad när det kommer såhär fantastiskt uppdateringar ❤️
  • Awesomeginger

    BaeA: Riktigt tråkigt att höra! Tror dom mesta av oss kan relatera till att man tänker att man inte ska ha massa förhoppningar men de kommer smygandes och sen väller allt över en när mensen kommer.

    Fråga: Ni som gjort FET med stimulerad cykel, vet ju att man har VUL på dag 11, men ca vilken cykel dag sker återföreningen? Jag hoppas verkligen att vi får igenom ett FET i oktober. Är på solsemester nu så känns som jag laddad upp med D-vitamin som jag vill kunna få ut IVF fördelar.

  • Awesomeginger

    BaeA: ah precis går hos Elivia Clinic. Kul att du går där, vill minnas att Quincey går där med!

    Vad tycker ni? Jag tycker att barnmorskan vi träffat har varit väldigt härlig och duktig. Läkaren vi träffat är väldigt rak, nästan lite kall nästan. Men väldigt kunnig.

  • Awesomeginger
    minaripa skrev 2023-10-07 07:33:49 följande:

    Nu går jag bara runt här hemma och väntar på mensen så att vi också kan börja 😀

    Det är svårt att vara positiv tycker jag. Medan vi har väntat och försökt i snart två år berättade min bästa vän att hon och hennes kille är gravida nu efter att ha försökt sen i augusti i år. Känns så fruktansvärt orättvist och även om jag är jätteglad för hennes skull är det svårt att vara glad i allmänhet om ni förstår? 


    Hur tänker ni kring sådant här? Har ni personer omkring er som också går vidare med sina liv medan vårt typ står still? Har ni tips på hur man kan hantera det medan man själv genomgår eller ska genomgå IVF? 


    Jag är kanske fel person att fråga, vet att många här är lite mer positiva. Personligen tar jag bort alla som visar upp graviditet på socialamedier, undviker att träffa andra med bebisar och barn. I år har jag ingen när som fått barn, men 6 riktigt när fick barn under 2023. Jag klara inte av de, får bara en stor klump i min mage och mår skit. 
    Och tänker göra och bete mig aå jag mår bra och inte tvinga mig till något för någon annans skull! 
    Så umgås bara med dom som inte har barn, förutom en vän som gott igenom IVF och har en dotter. Hon är den ända som verkligen förstår och där tycker jag det bara är fantastiskt att hon har en dotter.
  • Awesomeginger
    EmiliaSol skrev 2023-10-11 12:36:48 följande:

    Nu fick vi svar. Av de 7 som blev befruktade klarade sig 2 till dag 5 och ligger nu i frysen i väntar på återföring. De sa att det var fina blastocyster iallafall. Kan inte låta bli att tänka att ett sånt stort bortfall inte talar för någon vidare äggkvalite? 


    Jag har ingen fakta alls bakom detta, men jag ser det som att om allt annat varit okej är de hur många försök man kunde lyckats på, som för mig 2 blastocyter av 6 ägg. så 1/3, så någon tanke att det skulle vara tre försök. dom som lyckas blir gravid natruligt så är det ju väldigt få som alla ägg blir bebisar med. vet inte om det här låter helt konstigt. men så tänker jag och då känns de mycket bättre.
  • Awesomeginger

    Femling, vilken fruktansvärd upplevelse. Vet inte vad jag ska säga. Vill bara att ni ska må bra och hoppa verkligen att ni orkar och får ett syskon ❤️

  • Awesomeginger
    Rockbrud skrev 2023-10-18 09:25:31 följande:
    Jag har så jättehögt amh att det vore ett under om jag inte blir överstimulerad. Men hoppas. Inget har gått på räls hittills ... Funder nu om jag kan komma med mjukisbyxor till jobbet. Känns som magen är en ballong

    Men jätte bra reslutat! hoppas vi får ngt liknad. 

    Vill de vänta 2 månader på återinföring eller vad fick ni för tidsram?
    Jag hade klänningar eller löss kjolar från dag 4 av stimulering, kunde inte knäppa några byxor, fick goa 12 cm extra mage 😅 vet inte vad du har för jobb men rekommenderar det varm.

    Är på dag 8 av progynon inför FET någon gång nästa vecka, VUL på fredag. Någon mer som var typ super känslig under tiden ni åt progynon? Gråter till allt, alla mat får mig att må illa och är super svullen igen.
  • Awesomeginger

    Känns så bra just nu, var på VUL nu inför FET som kommer ske på torsdag. 11 mm slemhinna och ägg är ett AA4 blastocyst, så nu hoppas jag bara att jag inte får ett samtal på torsdag morgon om att ägget där de inte klarat upptining, har ett till som är BA5 blastocyst vilket med ska vara bra så de tinas ju upp i så fall.
    Men känns väldigt peppade, har nog lite för stora förhoppningar just nu att de ska gå vägen det här. Så dumt att bygga upp förhoppningar men så svårt att inte göra det 😅

Svar på tråden Vi som startar IVF 2023