Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Tom Araya skrev 2022-03-18 06:35:59 följande:
    Du menar en Putinistisk syn på vad som är legitima skäl!?
    Den synen är väldigt speciell och gäller bara åt ett håll. Det som Putin vill hävda som moraliskt riktigt och gällande skulle han själv inte acceptera om rollerna var ombytta.
    Ja, säger man att putin har legitima skäl så går man putins ärenden, säger man att han har skäl men de är inte legitima så går man inte putins ärenden.

    Jag håller med, han gnäller om att nato är en pistol mot rysslands huvud men att ryssland är en pistol mot alla mindre stater som gränsar mot dem spelar ingen roll i hans (och tragiskt många analytiker från väst) huvud..... 
  • Kermit1561
    nattuw skrev 2022-03-18 13:34:39 följande:
    Som sagt, det är inte en tolkningsfråga när det explicit uttrycks att Putin inte hade några skäl och den som ifrågasätter det påståendet går Putins ärenden.Att vissa sedan kanske inser sin dumhet och försöker dölja den dumhet bakom efterhandskonstruktioner som att de menade "legitima skäl" ökar inte deras trovärdighet.
    Det är en tolkningsfråga i allra högsta grad eftersom det är så orimligt uttalande att det inte kan vara menat att tolkas bokstavligen. 

    Det är egentligen en fråga om vilken sorts diskussion man för, vill man vinna diskussionen till varje pris och tolkar därför allting bokstavligt eller har man en välvillig inställning till andra och vill man ha en konstruktiv diskussion där man som juristerna säger ser mer till meningen än till bokstaven.
  • Kermit1561
    nattuw skrev 2022-03-18 14:45:11 följande:
    Det är inte en tolkningsfråga och blir inte heller en tolkningsfråga bara för att du anser att de kommer med orimliga uttalande.
    Kermit1561 skrev 2022-03-18 14:01:44 följande:
    Det är egentligen en fråga om vilken sorts diskussion man för, vill man vinna diskussionen till varje pris och tolkar därför allting bokstavligt eller har man en välvillig inställning till andra och vill man ha en konstruktiv diskussion där man som juristerna säger ser mer till meningen än till bokstaven.
    De vill inte ha en diskussion. Det är därför de försöker döda all diskussion genom att hitta på olika benämningar på de som inte delar deras uppfattning.
    Och du gör detsamma. Det är ju så diskussionerna kör fast. 
  • Kermit1561
    Rabattkoder skrev 2022-03-18 22:29:58 följande:
    Alla stormakter gör samma sak och nu vill alla att jag ska bry mig. Jag skiter i Ryssland och USA dt är bara spel om herravälde.
    Jag tycker också du skall skita i ryssland och USA, de du skall bry dig om är alla småländer som lever i skuggan av ryssland och därför vill vara med i nato. Det är dem det handlar om.
  • Kermit1561
    Rataxes skrev 2022-03-21 20:21:21 följande:

    Läser uppgifter om ryska förluster, de här tycks komna från officiellt ryskt håll.
    Nästan 10 000 döda, 17 000 sårade. Andra siffror uppger 12000 döda o h 16000 döda 

    Man kan ju spekulera i varför så höga siffror nu börjar komma från ryskt håll.

    1. Siffrorna är i verkligheten ännu högre, att medge förlusterna är att förekomma de faktiska siffrorna när anhöriga inte får några livstecken från sina söner.

    2. Ett led i förberedelserna för en palatskupp, 

    3. En motivering för att gå all-in, kanske med massförstörelsevapen. 


    Siffrorna publicerades väl på en av de regimtrognas siter men togs bort rätt snart, så det kan vara ett rent misstag eller att en enskild journalist(om de nu skall kallas det) inte är så trogen som hen borde vara. 
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-03-24 08:56:22 följande:
    Hm... och det är säkert att det inte har tagits ur ett sammanhang? Typ, vad skulle vi behöva göra om situationen vore si eller så, mycket värre än nu? 

    Jag är lite förvånad att man skulle ta risken att ha såna diskussioner. Det krävs ju bara en person som har något att invända mot Rysslands "operation" , så skulle det bli helt motsatt inverkan på folk. 
    Deltagarna är noga utvalda och vet att de kommer att straffa sig att säga nått sånt. Det är väl snarare så att de förmodligen väljer ut extremister åt andra hållet så att Putin kan framstå som sansad och återhållsam.  
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-03-24 14:57:34 följande:
    Kanske har vi lärt oss av misstaget? Kanske är det en skillnad om man säger det direkt (då tror folk ibland inte det är på riktigt)?
    Jag tror problemet är att sådana som putin säger en massa saker och gärna hotar som ett sätta att utöva påtryckningar så det är inte lätt att veta (alltid) vad som är faktiska hot. 

    En annan fråga är ju vad man skulle ha gjort åt det även om man vet? USA har ju varnat länge för invasionen, bortsett från att utbilda och förse deras arme med vapen så ändrar det ju inte så mycket även om man "vet" att han skall invadera. Skulle man ha påskyndat ett NATO medelemskap? 
    Det man borde ha gjort var att reagera starkare på tidigare invasioner (georgien et al) år tidigare.  
  • Kermit1561
    Flash Gordon skrev 2022-03-24 16:13:41 följande:
    Det uppenbara man kunde ha gjort, om man bara tagit signalerna på allvar, hade ju varit att skeppa in tio gånger så mycket vapen till Ukraina. Nu var det nog i princip bra UK som skickade några större mängder INNAN kriget.

    Man hade också kunnat förbereda bättre med skydd internt i Ukraina och med flyktingmottagande utanför Ukraina.

    Men väldigt få trodde att han verkligen skulle göra det han sa att han skulle göra. Jag gissar att den förhandlingsfred som förhoppningsvis kommer att komma kommer att se väldigt lika ut det Putin krävde redan före kriget.
    Jo, men de har ju fått vapen och framförallt utbildning av väst under åren efter 2014. Det sägs ju vara ett av skälen till att de klarar sig så bra, de har gått ifrån den ryska hierarkiska befälsordningen till den som används i väst där det finns stort utrymme att ta egna initiativ. Men det är klart att det kunde ha skett i ännu större omfattning. 
  • Kermit1561
    Anomym som vanligt skrev 2022-03-25 10:10:24 följande:

    Tänkte på hur maktlösa FN är. Så mycket organisation och alla möten men när det bränner till kan de inte göra något.


    FN är än så länge viktigare som princip än i praktik, men man skall inte underskatta hur viktig den pricipen är. Vårt rättssystem som styr hur vi får bete oss som människor har tagit tusentals år på sig att nå dit det är och även om det inte är perfekt på långa vägar är det få som skulle vilja gå tillbaks till gamla tiders rättskipning. 
    FN kan av olika skäl inte göra så mycket (mer än humanitär hjälp) men de representerar iden om att det faktiskt finns rätt och fel även i relationer mellan stater och att den starkes rätt inte gäller. Det är ju egentligen där skiljelinjen går mellan ryssland och väst, ryssarna lever fortfarande kvar i en världsbild där den som har mest våldskapital är den som har rätt att göra som den vill medans det i väst finns en ide om att varje land (iaf demokratiska sådana) har rätt att bestämma själva. 
    Det är ju det upprördheten handlar om i väst, att en demokrati med rent våld invaderas av en auktoritär regim som tycker den har rätt att bete sig som den vill för att den är större.

    Sedan finns det ju naturligtvis massor av brister i hur man efterlever de här principerna i väst också, men iden finns i alla falla där som ett högre ideal. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa