Inlägg från: Kermit1561 |Visa alla inlägg
  • Kermit1561

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Missermajser skrev 2022-04-06 11:17:19 följande:

    Jag har ingen aning om vad det är du betraktar som demokratisk utveckling i Ukraina. 


    Har du direkta länkar till var Ryssland är tydlig med att de vill ersätta Ukrainas regering och skapa en lydstat så lägg upp dem så återkommer jag. 


    Ett alternativt förslag skulle ju kunna vara att vi gör en upprepning av historien och erbjuder Ryssland att placera kärnvapen på Kuba eller något likande mot att NATO får placera några i Ukraina.... ;)


    Om du läser på hur valen har sett ut de senaste 10-20 åren så ser du att det trots allt går åt rätt håll. De senaste valen räknas som fria. Googla själv får du se. 

    Alltså även om man bortser från vad ryssland sagt så har de ägnat en månad åt att försöka inta kiev, om inte det säger dig att de försöker avsätta den valda regeringen och ersätta med sin egen då vet jag inte vad som skulle kunna övertyga dig. 

    Kärnvapen på kuba byttes mot NATO's kärnvapen i turkiet om jag inte minns fel.
    Men det är ju egentligen inte kärnvapen som är rysslands problem med NATO, det är att de inte kan invadera sina grannländer på precis de sätt de gjort med Ukraina som är problemet med NATO. Och det är ju just därför alla rysslands grannländer så gärna vill in i NATO, de känner sig hotade av ryssland. 
    Det är lite märkligt när Putin och analytiker i väst skyller NATOS expansion på USA, det är ryssland som drivit dessa länder in i NATO med sin agressivitet. 
  • Kermit1561

    Jag undrar hur ryssarna tänker kring de östra provinserna, det sägs ju att det är där de skall anfalla nu men att bli sönderbombade kan ju knappast uppfattas positivt ens av de ryss-vänliga där... ? 
    Eller är det nu man kommer mötas av blommor och kyssar? 

  • Kermit1561
    hks23 skrev 2022-04-08 12:29:15 följande:

    Så nu kommer sanningen fram.

    Somliga i NATO vill att kriget skall fortsätta. Mycket pengar på spel.

    www.infowars.com/posts/washington-post-admits-nato-wants-to-prolong-war-in-ukraine/


    "In an article about the potential for a peace deal between Ukraine and Russia, the Washington Post admits that some within NATO want to prolong the war for as long as possible.


    The admission is contained in a piece titled ?NATO says Ukraine to decide on peace deal with Russia ? within limits?."


    "Somliga"? Ja, det kan sägas om vilken större organisation som helst ju. alltid finns det någon som vill det (oavsett vad det är). Men det säger ingenting om hur det ser ut generellt och hur de som faktiskt har inflytande tänker. 

    Det var inte mycket till revolutionerande sanning. 

    Här är en sannaning till av samma kaliber:
    Somliga i sverige är nazister. 
  • Kermit1561
    AndreaBD skrev 2022-04-21 12:45:15 följande:
    Ja, jag tycker det är obegripligt att man inte känner till riskerna med värsta kärnkraftverksolycka hittills i världen. Men de som är födda senare kanske inte är medvetna - om de inte har en hyfsad allmänbildning.
    Jag tror inte man pratar om det i nyheter och skolor så mycket eftersom det är nått man skäms över. De unga vet säkert mer om hur ryssland kämpade mot hitler än om hur man orsakade världens värsta kärnkraftsolycka.
  • Kermit1561
    Flash Gordon skrev 2022-04-23 15:53:09 följande:
    För att det kommer att pågå tills Ukraina är beredda att släppa ifrån sig åtminstone Donetsk, Luhansk och Krim. Och, som det ser ut, även hela landvägen från Donetsk till Krim, där bland annat Mariupol och Berdjansk ligger.

    Man får var hur mycket internet-hejaklack för Ukraina man vill men fakta är att det är ryska soldater som står på Ukrainskt territorium och inte tvärtom.
    Ja, tyvärr(?) så verkar ju ingen av dem ha kapacitet till ett riktigt anfallskrig så det lär bli utnötningskrig av det. Som det ser ut nu är väl det enda som skulle ge ett snabbt slut att putins kompisar tröttnar på honom...  
  • Kermit1561
    Flash Gordon skrev 2022-04-24 07:57:00 följande:
    Beror ju vad ,eller vem, som kommer efter Putin. Det behöver inte vara något bättre.
    Nej, men avsätter man Putin är det för att ha en syndabock och kunna avsluta kriget. Annars kan man lika gärna behålla Putin.. 
    Att en ersättare sannolikt är lika auktoritär som Putin och förmodligen drar igång ett nytt krig så småningom är en annan femma.. 
  • Kermit1561
    Flash Gordon skrev 2022-04-24 09:00:05 följande:
    Finns inget som säger att en "ersättare" skulle gå mjukare fram i kriget i Ukraina.

    En kupp kan lika gärna motiveras med att Putin är på väg att förlora och att någon då måste skydda Rysslands intressen än hårdare.
    Det är meningslöst att avsätta Putin och fortsätta som förut. Avsätter man Putin är det för att man vill avsluta kriget? 
  • Kermit1561
    nattuw skrev 2022-04-30 14:45:29 följande:
    Det är inte meningslöst för den som eventuellt kan överta makten.
    Att avsätta Putin är en jätterisk för de som stödjer det, bokstavligt talat livsfarligt. Så de som stödjer det gör det bara om de vill ha en större förändring i hur saker sköts, de kommer inte ta den risken bara för att tillsätta någon annan som fortsätter som förut. Då har de tagit en jätterisk helt i onödan. 
  • Kermit1561
    klyban skrev 2022-04-30 16:06:27 följande:

    Man kan inte veta, det är ett lotteri.
    Det enklaste vore väl säga att man har inte en susning om vad som kan ske bakom.
    Men i mitt tycke så låter det mest troligaste är att en annan galning tar över, för dessa bidar sin tid och slår till när det kan löna sig.


     


    Men avsätter folket putin och handgripligen, så har jag större tro att det kan bli en demokrati igen.
    Frågan är bara med hur många procent, för helt säkert är det då inte där heller.


    Ja, sannolikt tar någon lika auktoritär över, men då någon som avslutar kriget. Även om man inte vet så kan man se på hur det sett ut när andra auktoritära ledare avsatts och det görs i sådana här situationer för att man är missnöjd med ledaren. Det är ju inte bara att stövla in och ta över, man behöver ha stöd av de runt Putin med makt och då behöver de vara missnöjda med honom och vilja ha förändring, stor förändring. 

    En folklig resning verkar rätt långt borta som det ser ut idag. 
  • Kermit1561
    nattuw skrev 2022-04-30 17:15:09 följande:
    Det finns alltid opportunister som är beredd att ta en risk. Och det vi kan lära av historien är att den som tar en sådan risk oftast är mer intresserad av att berika sig själv än att införa några reformer. Det är dessutom enklare att bara låta saker ha sin egen gång och skylla allt på sin företrädare än att göra förändringar som kan slå tillbaka på det nya styret.
    Det räcker inte att vara riskbenägen opportunist, det är ju inte så att vem som helst kan tåga in och ta över. skall man avsätta Putin måste man ha med sig  de som idag stöttar Putin och dem får man inte med sig om de inte är missnöjda och ser en vinst i att någon annan tar över. Den som sitter i toppen är inte oberoende av alla andra?
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa