• Xenia

    Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa

    Ja, Putin har gjort precis det vi oroat oss för. Han drar sig inte för något. Hur kommer det att sluta? Först tar han hela Donbass, sedan hela Ukraina. Och omvärlden ser bara på och fördömer.

    Vad innebär detta för Sverige? Dyrare elpriser förstås.

    Borde inte Sverige ha sålt vapen till Ukraina, en demokrati (även om den är korrumperad) hotad av en diktatur? Ok att sälja vapen till diktaturen Saudiarabien, inte ok att sälja till Ukraina.

    Vad tänker ni andra om allt detta?

  • Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2022-03-06 16:32:28 följande:
    SD har under många år varit Sveriges mest Putinvänliga parti så det är absolut på sin plats att diskutera detta parti i denna tråd. Framförallt när det nu visar sig att det finns representanter från SDs tankesmedja som sprider rysk propaganda samtidigt som Ryssland angripit Ukraina.
    Det finns trådar för att diskutera både Putin och ryss-troll också.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2022-03-06 16:39:44 följande:
    Det finns trådar för att diskutera både Putin och ryss-troll också.
    Om det finns representanter för ett svenska riksdagspartis tankesmedjor som sprider rysk krigspropaganda så kan det inte finnas många bättre trådar att diskutera detta än i en tråd om att  Ryssland startat ett krig i Europa.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2022-03-06 17:01:42 följande:
    Om det finns representanter för ett svenska riksdagspartis tankesmedjor som sprider rysk krigspropaganda så kan det inte finnas många bättre trådar att diskutera detta än i en tråd om att  Ryssland startat ett krig i Europa.
    Ryska trollens aktivitet på familjeliv
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2022-03-06 17:09:47 följande:
    Ryska trollens aktivitet på familjeliv
    Troll finns överallt men representanten från SDs tankesmedja som sprider rysk propaganda uppträder under eget namn och är inget troll.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • nihka
    Dunderthunder skrev 2022-03-06 16:16:57 följande:
    Har jag sagt något annat... Du är duktig du på vrida till verkligheten...
    Jag bara observerade...
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • nihka
    Tom Araya skrev 2022-03-06 16:26:06 följande:
    SD känns ganska OT i en tråd om kriget i Ukraina.

    Det finns massor av trådar för svensk politik och sd.
    SDs inställning till Putin och kriget i Ukraina känns precis lika relevant som alla andras inställning till Putin och kriget i Ukraina.

    Den som allierar sig med Putin kan ju bli föremål för sanktioner. Belarus, Malcom Kyeyune och SD?
    Om du vill få tillbaka min röst Kristersson, får du ge SD foten!
  • Padirac
    Rataxes skrev 2022-03-06 18:59:44 följande:
    En del bygger upp hela sin tillvaro på SD's existens. Om partiet lades ner skulle de förmodligen tvingas gå i terapi...
    Jag tror att det kanske är mindre än 3% av väljarna som är hard core nyssnazister och stödjer SD och brinner för SD,

    Resterande delar av SDs stödtrupper är missnöjesröstare, proteströstare, främlingsfientliga, populistiska och annat röstboskap för SD.

    De förra kanske skulle behöva terapi för sin människosyn, de senare kanske skulle inse hur lurade de är och behöva stöd för att hantera besvikelse - restesn skull nog fira om partiet lades ned.

    Tyvärr har ju SD en lång historia av direkta och indirekta kontakter med den ryska diktaturen, deras propagandakanaler och infiltratörer,  Åkossons och de andra ledande profilernas stöd för Putin själv är väl inte direkt i klass med Trumps svärmande för Putin, men med samma böjelser för auktoritära och etnonationalistiska idéer.

    Ukraina invaderas av rysk krigsmakt, tusentals människor har dött och ännu fler kommer att dö innan kriget når ett slut, resten av världen har sedan länge infiltrerats av destabiliserade samhällsstörande verksamhet  - SD och en del av deras vurmare och understödjare i socila medier är de auktoritär krafterns 'nyttiga idioter' eller direkta sympatisörer.

    En stor del av kriget är ett informationskrig om hur verkligheten ska återges.  Det kan vara lämpligt att fråga sig själv var man står och vems agenda man stöttar.  
  • nattuw
    nihka skrev 2022-03-05 14:57:20 följande:
    Att införa tillfälliga pandemilagar för att regeringen snabbt ska kunna ta beslut under pandemitider för att minska smittspridning av en samhällsfarlig sjukdom är INTE diktatur.

    Så dra upp huvudet ur ditt "alternativa media" och åk på det där studiebesöket till en riktig diktatur för att greppa vad det verkligen innebär.
    Som sagt det är bara gå in i tråden "Regeringen vill ta ett steg mot diktatur" och se vad de som skrev där har för åsikter om värdet i att bevara demokratin.
  • nattuw
    Tom Araya skrev 2022-03-05 18:14:44 följande:
    Kanske är det för att SVT är mer opartisk än många alternativa media, särskilt de som hämtar sina ensidiga "fakta" från konspiratoriska, propagerande eller statskontrollerade källor.
    Antagligen används samma typ ar argument även i Ryssland (inlägg #384). Vilket var vad jag kommenterade i inlägg (#444) och som jag sedan försökte utveckla i inlägg (#446).

    Det var inte ett ställningstagande för eller emot en viss nyhetskälla utan bara ett konstaterande att argumenten ser ungefär likadana ut oavsett sida.
  • Padirac
    Flash Gordon skrev 2022-03-04 15:00:45 följande:
    Att påstå att de var "på god väg" är att ta i.

    Jeltsins åtta år som Rysslands president kännetecknades av parlamentariskt kaos, kraschande ekonomi, förtryck av oppositionen, maktkoncentration och framväxandet av de så kallade oligarkerna.

    Om något så påminde den tiden i Ryssland om tiden i Tyskland efter första världskriget men där Weimarrepubliken var en mer stabil demokrati än det ryska försöket.

    Efter kaoset i Weimarrepubliken kom Hitler och startade ett nytt krig och efter DET blev Tyskland en fungerande demokrati.

    Efter kaoset under Jeltsin kom Putin och startade ett nytt krig och efter DET ... ?!
    Putins tankevärld ska enligt olika uppgifter vara starkt påverkad av en rysk 1900-talstänkare Ivan Ilyn som förespråkar en fascistisk rysk militaritisk stat. Putin har noterats att citera Ilyn och det tros att Putins politiska ideologi och program bygger på Ilyns fascism. Putin har också sett till att Ilyns grav flyttats till Ryssland och har själv 'helgat' hans grav. 

    Fler idéer som Ilyn förespråkar verkar omsättas i praktiken av Putin i försök att göra Ryssland till en stormakt. 

    Ironisk nog är Putins prat om denazifiering av Ukraina i tvär kontrast tvärt mot Ilyns uttryckta uppskattning av Hitler och nazism.

    Att Putin har svenska sympatisörer i olika politiska led är inte förvånande i ljuset av Ilyns politiska ideologi och att Putin ger sig på Ukraina är inte heööer förvånande - Putin har pratat om Ukraina i många år innan Krim anekterades och han skickade soldater till Donbass/Luhansk.

    Det finns fler politiska partier i ryska parlamentet med liknande politiska mål för Ukraina - att Ukraina skall utplånas som självständig stat med en kulturell identitet som inte är rysk  - inte helt olikt det Stalin hade som mål på 30-talet. 
Svar på tråden Ryssland har anfallit Ukraina - krig i Europa