• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Amelia84 skrev 2021-09-01 07:40:06 följande:
    Hehe, känner verkligen igen det där med byxorna :D Det gick bra, var lagom nervös innan, sen när jag fick lugnande kändes ju allt toppen. De fick ut 17 ägg! Några säkert omogna, då jag hade 11 på VULet i fredags. Planerad insättning är imorgon! Så det känns ju spännande! Så nu håller jag tummarna att några blivit befruktade och klarat sig över natten.

    Lycka till idag! Uppdatera oss sen hur det gick!
    oj men så bra med 17 ägg!Glad måste ju ge hopp om att få blastocyster till frysen också tänker jag :) ! är det någon speciell anledning att de väljer att sätta tillbaka på dag 2 hos dig? jag vet att kliniker väljer dag 2,3 eller 5, spännande att höra om du får reda på befruktningsgraden idag!
  • Inalina
    Truuly skrev 2021-09-01 09:56:11 följande:
    Tack snälla du!! <3

    Jag fick tid den 17e. När jag fick tiden var det hela fyra veckor dit! Evig väntan och dagarna går så långsamt. Värre än ruvardagarna haha.

    Mina symtom är ömma bröstvårtor (nu nyligen började även brösten ömma lätt), molvärk, sömnsvårigheter (som har blivit lite bättre nu), hungrig fortare men sämre aptit, magen är svullen och spänd/öm vissa kvällar, lite tröttare än vanligt men inte så extremt. Kissenödig oftare men jag har alltid kissat ofta och mkt hehe. Vissa symtom kommer och går , och i olika styrkor.

    Efter tidiga mf förra omgången så är jag extra orolig. Speciellt när jag hittills har fått små små blödningar 3-4 ggr. Usch det har varit hemskt!! Men just nu är jag liite lugnare och försöker tänka positivt och ta en dag i taget. Tänker att det inte är något jag kan påverka. Men är ändå lite orolig och nervös över vad vul kommer visa. Men antar att man kommer vara orolig mer eller mindre hela tiden framöver nu??

    Vad skönt att du äntligen är igång nu och att det har löst sig så bra med all planering osv. Jag hänger kvar här ett tag i bakgrunden och håller tummarna så mkt för er alla!
    haha ja jag tyckte hela min graviditet gick rätt långsamt faktiskt, man väntar liksom hela tiden på nästa steg ;) jag blev rätt rejält illamående i v 7 minns jag - fram till v 11 ungefär, hoppas du slipper det...Flört 

    vår och er historia låter lite liknande, jag fick också ett tidigt MF efter första insättningen 2018 när man äntligen fick sitt första plus någonsin, medan det gick med FET istället som blev min dotter några månader senare! 

    roligt att ni som är gravida också hänger kvar i tråden tycker jag, kan tänka mig att man gärna vill heja på alla andra som fortfarande kämpar! ja det känns bra att vara igång nu och jag hoppas jag ska hålla mig frisk nu fram till ÄP och återföring i Prag nästa vecka, dottern kommer hem med diverse förkylningar och ögoninflammationer etc från förskolan hela tiden så visst nojar man över det mestaFlört ser fram emot att åka till Prag och bo på fint hotell mitt i stan och få lite egentid också ;) älskar verkligen den stan och kan verkligen rekommendera alla att åka dit!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Truuly skrev 2021-09-01 11:06:11 följande:
    Illamående låter väldigt jobbigt, men ibland känner jag nästan att jag gärna tar emot alla symtom som finns, för då kanske jag känner mig lugnare haha. Även om det såklart inte är någon garanti heller. Man är så konstig!

    Åh hoppas det går lika bra för mig som det gick för dig förra gången! :)

    Hoppas verkligen att du lyckas hålla dig frisk! Så nära nu. Låter härligt med egentid ;)
    IVF2021 skrev 2021-09-01 10:48:42 följande:

    Vad många vi blivit efter sommaren! Vi är några få som varit aktiva här under sommaren då våra kliniker varit öppna. Jag gjorde min första FET i somras men det blev inget.

    Nu är det nya tag. Börjat med ägglossningstest och hoppas på insättning i mitten av september.

    Mår inte alls bra. Mycket sämre än jag kunnat tro. Sämre nu än min första IVF där det inte ens blev ett enda litet ägg befruktat. Är ledsen och otroligt trött. Har två blastocyster i frysen, men det var precis som att den misslyckade insättningen fick mig att förstå att det kanske inte kommer gå.


    jo jag vet, man vill gärna ha alla symptom man kan få där i början för att vara 'säker'... Drömmer jag tycker dock jag läser om väldigt många som faktiskt inte har några symptom alls vilket ju borde vara helt fantastiskt... håller tummarna att allt ser fint ut för dig!
  • Inalina
    CarroAnd skrev 2021-09-01 15:58:54 följande:

    Hej! Ett riktigt nederlag idag. De plockade 6 ägg vilket var okej. Men min sambo lämnade två prover som resulterade i 0 spermier.


    Men åh vad ledsamt att höra :( har det synts någon tendens till att din partner haft lite spermier tidigare? För om de visste det så borde de ju ha fryst ner och sparat så man inte sitter där sen. Men visst kan de frysa äggen och vänta lite? Usch jag känner verkligen med dig, hoppas det löser sig!! Kram!!
  • Inalina
    CarroAnd skrev 2021-09-01 21:21:25 följande:
    Äggen kan inte odlas vidare utan att det sker befruktning. Så de har frusits ner idag. Med tanke på spermiekvaliten och att jag precis gjort en hormonbehandling så inväntar jag denna mensen+ nästa mens för inte påverkas och mensen efter det, då får min sambo lämna nytt prov alternativt göra ett ingrepp i bitestiklarna om det inte finns några vid utlösningen. Sedan ska äggen befruktas och återföras. Jag hoppas innerligt att det finns åtminstone 6 spermier av bra kvalitet att använda om två månader. Denna resan tar kål på mig. Jag är sååå ledsen. Men som tur är har jag en underbar flicka på 9 år. Det gör så ont i mammahjärtat att höra att hon vill ha syskon och att jag dessutom så innerligt vill ge henne det. När första försöket misslyckades såg jag ändå ganska ljust på saken. Att vi hade ett till försök. Men nu då? Jag har också läst någonstans att de bara kan göra ingrepp på på män två gånger och inte fler. Sen då? Gud, vad ska vi göra?
    hej vännen, varma kramar härifrån också, så otroligt tufft att åka på dåliga besked Obestämd man har ju en oro i den här processen och ALLT ska ju verkligen klaffa. Om du/ni mår väldigt dåligt kanske ni kan höra med kliniken om de har någon psykolog eller liknande ni kan tala med? kanske kan kännas bättre då.

    Jag tycker i alla fall det är bra att ni har en tydlig plan för nästa steg så ni får ställa in er att det blir återföring om ungefär 2 månader då, 

    Vad härligt att du har en liten tjej också, förstår att hon är en stor ljuspunkt i allt detta (och även ett bevis på att det ändå är värt allt man måste gå igenom.)

    Stor kram Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-09-01 21:50:42 följande:
    Det håller vi tummarna för att de gör! Vi kommer nog inte vara helt osynkade då. Jag räknar med att de sätter min ägglossning till onsdag om en vecka.

    Skönt att du fick tag på biljetter sen (tyckte mig läsa mig till det i ett annat svar). :) Nattbuss eller tåg låter onekligen lite jobbigt i detta fall. Ska du göra något mer ultraljud innan måndag?
    nej men så kul då ruvar vi kanske samtidigt då, om allt går som det ska och jag får tillbaka en blastocyst (vilket verkar otroligt men ändå...) så blir det återföring lö 11 sep. då skiljer det bara några dagar på oss sen!

    ja jag fick tag i biljetter, även om det blev 4000kr istället för 2500kr men men..

    känns skönt att det är bokat även om man alltid är orolig att det ska ställas in flyg etc, men i värsta fall får jag köra dit - tar ungefär 7,5 timmeTungan ute haha! skönt att inte Prag ligger på en ö i alla fallFlört! jag har ultraljud idag kl 11:20 så är ganska spänd inför det såklart, hoppas ju att mina ägg växer hyfsat jämnt denna gången.. 

    Nu gör jag ju inga blodprov i samband med ultraljuden, som jag gjorde när jag körde ivf i schweiz, itan de mäter ju vara äggen. i Schweiz så verkade de gå väldigt mkt på resultatet av blodproven så kanske var de lite missvisande så att de plockade mina ägg för tidigt. Här gjorde jag plock på dag 13 och dag 11 tror jag, och nu kommer det bli dag 15 vilket känns mer lovande. 
    Kram!
  • Inalina
    Steeph skrev 2021-09-02 08:47:37 följande:

    Nu har vi äntligen bestämt oss att vi startar ivf i oktober för att hinna med återföring innan jul och ledigheter.

    Jag är på äl+10 idag och är så säker på att det inte gick vägen den här gången (2:a försöket sedan ma). Vi kör ett helt eget försök i september och sen på första mensdagen kör vi menopur 225. Känns lite surt att inte få hjälp via regionen och behöva betala allt ur egen ficka, men vill mer än allt ha ett barn och är villig att göra allt. Så jag hänger lite här i bakgrunden inför vår ivf start. Hoppas på en massa fina äggplock, embryon och plus för oss alla. Stor kram <3


    hejsan! skönt att ni har en plan! jo man gör i princip allt för att få barn, det blir litegrann kosta vad det kosta vill.. väldigt tråkigt att höra om ert MAGråter, blev du gravid naturligt den gången eller med hjälp av hormoner? Hoppas det ska å bra för er med IVF, stor kram!{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Amelia84 skrev 2021-09-01 19:27:21 följande:
    Ja, jag hoppas verkligen att vi kan få någon till frysen. Jag tror de har som standard att boka in på dag 2 för att sen se vad som händer över natten. Så kliniken ringde idag och sa att 8 stycken hade blivit befruktade så de ville odla vidare. Så nu blir det insättning på söndag istället.

    Hur känns det inför VUL imorgon :)
    ja men då förstår jag! vad skönt att så många hade blivit befruktade! vad spännande med en blastocyst då och hoppas även du får nåt till frysen!

    Det känns bra men lite nervöst inför VUL, allting är ju liksom planerat nu inför min resa på sön så jag hoppas ju inte det blir nåt knäppt nu att äggen vuxit för mkt eller så att det plötsligt ska bli ÄP på lördag?? då får jag ju lite panik...Tungan ute får återkomma om en stund när jag vart där! 
  • Inalina
    CarroAnd skrev 2021-09-02 11:54:50 följande:
    Jag känner inte riktigt för att prata med någon. Jag har personer i min omgivning som jag pratat med, sen är det skönt att ventilera här med. Vi har ett inbokat läkarbesök 15/9, då vi får reda på och kan diskutera framtida plan.

    Ja, vi får ställa in oss på att det blir återföring om två månader. Det jag irriterar mig på är att min sambo har sagt i ett års tid att han ska sluta snusa. Varje gång jag tar upp det, så blir han irriterad och ingenting händer. Han lägger sig platt och vill inte ta situationen på allvar. Sean så har jag påtalat att han kanske borde ta det lite lungt med alkoholen. Det är inte mycket alkohol, men lite vi. Eller någon öl på helgerna. Dock har han tendensen att ta det där extra glaset vin, medan jag känner att det räcker med två. Vi är väl som de flesta ?Svenssons? helt enkelt. Det gör mig också irriterad och får mig att fundera på om han verkligen kan tänka sig att ge 100% i förhållande till IVFen.

    Ska man begära att sambon ska avstå alkohol och nikotin nu de närmsta två månaderna eller är det för mycket begärt? Själv anser jag att jag, i de fall jag blir gravid, kommer att avstå vin och rubbet minst 1,5 år med graviditet och amning. Vad kan jag kräva av honom utan att vara för hård?

    Om jag får känslan av att han inte ger 100% är det då värt det med alla risker jag utsätter mig för med tanke på alla hormonbehandlingar? Vad tänker ni?
    Ok jag förstår, bra att du har folk i din omgivning att prata med. jag tycker också att det hjälper mkt att ventilera här med folk som är i ungefär samma situation, man behöver liksom inte förklara så mkt då utan alla förstår sorgen man bär då alla är i liknande sits. Bra att ni har ett besök inbokat! 

    jag tror det är viktigt att inte skuldbelägga någon i den här processen också, hittar man INGA spermier så är det väl förmodligen en låsning eller stopp någonstans på vägen. Men som du skrev tidigare, går det ju att få ut spermier ändå med någon typ av ingrepp. När ni har gjort spermie-analys innan ni gjorde IVF, vad fick ni då för resultat? 

    Jag kan förstå att man vill att ens partner ska avstå alkohol, snus etc etc men det där måste man ju båda vara överens om annars blir det ett extra tjat och en öm tå som man inte behöver i den här processen. Jag dricker exempelvis en kopp kaffe om dagen och dricker även något glas vin ett par ggr i veckan även under IVF. Om min partner hade kollat snett på mig för det så hade det vart ganska jobbig stämning här hemma... 
    Det man kan göra är väl att försöka öka mängden med ZINK då det bevisligen är något som gör spermierna piggare (men har inte hört att de skulle bli fler....) 

    jag fattar att ni är less båda två men försök att göra detta som ett team med ett gemensamt mål utan att ni går varann på nerverna i onödan. Det är så tufft i den här processen ändå. stor kram Hjärta
  • Inalina

    Hej alla!
    har vart på andra VUL nu under stimuleringen och det känns försiktigt positivt, än så länge ser allt bra ut med ca 12 äggblåsor som är ungefär lika stora. mellan 12-16mm idag på sprutdag 11. Någon som minns hur stora de ska vara vid ÄP? 

    Väntar på besked från min klinik i Prag som förhoppningsvis håller fast vid ÄP på måndag!! Åh vad jag önskar att de får ut mogna ägg som kan befruktas ordentligt, är också trött på den här limbon nu med allt planerande och pusslande för att få ihop alla kontroller, resor, sprutor, etc etc. 

    Kram till er alla kämparHjärta

Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021