• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Clemmentina skrev 2021-07-01 06:10:32 följande:

    Testade idag på ruvardag 9 (med femdagars). Om jag anstränger mig kanske jag anar ett streck. Gissar kemisk graviditet eftersom strecket väl borde varit starkare vid det här laget annars!? :( Testar lägga upp en bild...


    Hej! jag ser def ett streck utan att anstränga mig men jag förstår om förväntar dig ett starkare streck på RD 9, men det beror ju lite på hur du haft det innan? för du har ju fått positivt förr, vilken RD var det då? Så jag tror man ska jämföra med sig själv mer än andra här i trådenGlad Det är ju fortfarande tidigt och kanske fäste det en dag senare än 'normalt' så stegringen började lite senare. Jag hoppas du får fina streck imorgon eller dagen efter igenHjärta
  • Inalina
    Amiolia skrev 2021-07-01 08:32:03 följande:
    Tack, jag har inget test med veckoindikator hemma men ska nog köpa snart :) Det är precis som du säger att även om testet visar plus så kan det gå åt vilket håll som helst. Det här kommer kanske låta lite konstigt men jag är ändå lite glad idag, jag vet att strecket kanske inte blir starkare och att jag kommer få påbörja en ny cykel. Men det här är allra första gången någonsin jag får något annat än ett helt blankt test och även om det till slut inte blir någon bebis vill jag glädjas över det. För ska jag vara ärlig har jag aldrig trott att jag ens skulle komma så här långt... 
    hejsan, jag förstår verkligen att du är glad över ditt första plus nånsin, det måste man ju också få fira litegrann även om man inte är på säkra sidan ännu! jag vet hur otroligt det är att äntligen få ett plus (med ivf) efter många års tårar och besvikelser i princip varje månad. så visst ska vi fira de små framgångarna vi har här i tråden, sen kan du ju inte påverka utfallet men vi alla håller garanterat tummarna för att dina streck blir starkare och att det blir en bebis Hjärta!! Man tror ju liksom att det är ett omöjligt mål att nå att ens få första positiva stickan! kram! 
  • Inalina
    Livetutandig skrev 2021-07-01 12:58:08 följande:

    Jag är så nervös!!!!

    Jag genomgår min första IVF. Den har bedömts som högspecialiserad pga extremt lågt AMH (mindre än 0,1). Jag är 32 år och har fått höra att chansen att det här ska gå vägen är minimal, men så länge hoppet finns har jag mer eller mindre ställt in mig på att det här iaf skulle leda till äggplock. För det behövs det i mitt fall 3 blåsor som vuxit.

    Jag började med synarela 2/6. På vul 15/6 hittades en äggblåsa men blodprov bekräftade att jag var nedregnerad så jag började med menopur 412.5 den 19/6.

    24/6 tog jag blodprov som visade att östeasiolet inte hade ökat så mycket utan låg endast på 117pmol/L vilket inte var lovande inför Vul för att se hur många blåsor som vuxit. 28/6 bekräftades det att endast en blåsa vuxit trots att vi fått hårt ut på behandlingen med maxdos Menopur. Det fanns också två minimala blåsor på 3 mm. Jag fick höra att det här verkligen inte ser bra ut och att äggdonation behöver övervägas och där någonstans stängde jag av.

    Jag fick återigen ta östrasiol som visade 463pmol/L och bokades in på ytterligare ett VUL imorgon för att se om mina stackars blåsor svarat något alls. Jag är så orolig att de inte vuxit på sig något så vi inte kommer prova ytterligare stimulering.

    Jag vet inte alls hur jag ska tänka/känna. Allt är omkullkastat i mig och det känns så ledsamt om vi aldrig ens ska kunna plocka ut något ägg och försöka befrukta med icsi (min man har långsamma simmare).

    Har någon av er erfarenheter av att inte utveckla tillräckligt många blåsor trots hög stimulering? Har någon av er kanske gått igenom något liknande? Fick ni annan behandling/sprutor?

    Jag håller tummarna för alla er där ute som går igenom eller har gått igenom ivf. Vilka kämpare och krigare ni är!


    Hej, jag hoppas det går bättre på ditt VUL idag, håller tummarna för 3 blåsor minst!!

    Jag bor i Schweiz och min klinik här har rekommenderat att man kan göra en 'natural IVF'  (jag tror även Dibella skrev här i tråden om detta till dig). det kör man ofta på dem med väldigt lågt AMH då man bara förväntar sig 1-2 äggblåsor ändå. Kanske kan du googla på det och se om det är en möjlighet, i Tyskland är det ganska vanligt att de genomför det men har också läst om Dk som ett alternativ. Det är givetvis inte lika höga success rates men finns ändå många som lyckats på det sättet, då behöver du inte oroa dig så mkt för att kliniken inte ska vilja göra ÄP för att du har för få blåsor. kram och hoppas det löser sig för dig.Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-07-01 10:53:22 följande:
    Tack, skönt när andra ser. Jag har oftast lyckats hålla mig till testdag tidigare. Första gången var det 17 dagar efter äggplock...fick så svagt streck då men hade också druckit väldigt mycket vatten kvällen innan (missfall en vecka efter pluss). Sist fick jag lite starkare streck på ruvardag 15 med tvådagars vilket är äl+17. Nu är jag väl motsvarande äl+14. Hoppas att det ökar i styrka.
    hej vännen! hur gick det med testet i morse???Drömmer 
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-07-05 05:47:30 följande:

    Nu har jag testat igen! Och strecken är starkare än i fredags och ett lätt illamående har infunnit sig! Det verkar som om jag är gravid. Fortfarande väldigt orolig men hoppas så att det är vår tur nu. :)


    hej!!! men åh så underbart!!! självklart är det din tur nu!!!Hjärta stor kram!!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-07-05 19:48:39 följande:

    Grattis till er clemmentina! Ja, vi har alla våra milstolpar, halvstolpar eller vad man nu säger. Jag blev ju gravid-jippi, fick tyst missfall i juni, usch,men missfallsbehandling har gått bra, om man kan uttrycka det så. Nu tillbaka i ett vänta-jätte-länge-läge, väntan på att mensen ska komma igång efter missfallet, första eller andra beroende på semesterstängningar på privata kliniker. Sedan insättning av FET, om de klarar upptining och om allt ser ok ut. Så lustigt det där, man hoppas på att mensen ska komma, sen hoppas man givetvis absolut inte att mensen ska komma. För min del gäller, får jag mens tidigast 30/7, då kör vi på den mensen, kommer mensen tidigare än så, ja då blir det mens Nr 2. Detta pga semesterstängning. Nu har jag fått grönt ljus för Fragmin och embryo glue! Känns bra!


    hejsan! tycker du är fantastisk som känns så positiv när du gått igenom ett tyst missfall efter att äntligen blivit gravid. förstår givetvis att du haft dina mörka dagar också men är verkligen imponerad av din återhämtning och att du blickar framåt så tydligt{#emotions_dlg.flower}! en jättebra strategi men inte alltid så lätt att göra i praktiken! hoppas din mens kommer igång fort!!

    Är Fragmin blodförtunnande sprutor? För jag fick det i samband med min lyckade graviditet 2018 (men de kallades något annat), och även embryo glue så jag har positiva erfarenheter även om de där sprutorna inte var någon hit då man får MASSOR av blåmärken på hela magen där man tagit sprutan. Så där är det ju lite drygt såklart, har kliniken sagt hur länge du skulle fortsätta med sprutorna om du blir gravid? Det mesta brukar vara till efter VUL, så man sett hjärtat slå. har du någon bevisad blodkoaguleringssjukdom eller det är mest på 'test'? 

    Kram till dig jag hoppas du får köra igång med FET på nästa mens!!Solig
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-07-05 18:24:10 följande:
    Inalina skrev 2021-07-05 10:08:36 följande:

    hej!!! men åh så underbart!!! självklart är det din tur nu!!! stor kram!!


    Iväntanpåivf skrev 2021-07-05 14:51:06 följande:

    Åh vad roligt!!!!! Vad glad jag blir! Tror verkligen det är er tur nu. 

    <3 <3 <3


    Tack fina ni! Vad gulliga ni är. Om det går vägen blir det en mars-bebis. :) Bokade ett privat vul för vi skulle få vänta en bra bit in i augusti annars (kliniken har sommarstängt). Varje dag är ju en evighet nu! Kommer hålla tummarna för er som försöker efter sommaren!
    hej! jag hoppas ni alla får en mysig sommar här i tråden! och att allt ser fint ut på första VUL Clemmentina! jag kommer tillbaka i augusti när det är dags för ny stimulering så häng gärna kvar (även om jag fattar att man flyttar sig till en gravid-tråd istället!Drömmer) jag tar ett litet break nu då vi åker till sverige på semester i 4 veckor i morgon!

    Fortsätt kämpa alla ni som inte lyckats ännu, och försök att vara positiva eller i alla fall neutrala ni som äntligen lyckats! Det blir bebis denna gång! Stor kram!Hjärta
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-07-12 08:51:36 följande:

    Tack fina ni! Det är så ledsamt och extra jobbigt att kliniken är sommarstängd. Hade velat konstatera missfallet på något sätt. Tar ju fortsatt Progynon och Lutinus. Tog ett test idag som var fortsatt starkt. Mvc gör inget utan jag ska testa igen om en vecka. :(


    Åh nej vännen fan va ledsen jag blir för din skull:(

    Jäkla skit att det inte fick vara din tur:( jag hoppas du kan hitta lite glädje ändå denna sommaren så ses vi i höst igen

    Stor kram till dig <3
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-08-13 15:11:23 följande:
    Nu så! Embryot är på plats. Det var en labyrint för den där katetern att hitta in genom så jag kan inte påstå att det var ett snabbt och smidigt ingrepp, men nu är det klart! Man skulle bara vilja kolla att det ligger rätt.

    Fick testdag 23/8, så en dag innan dig..?! Känns som så himla få dagar mellan insättning och beräknad mens. Skönt att slippa vänta så länge på resultat, men samtidigt känns det overkligt att ett embryo skulle hinna fastna och börja påverka ens hormoner på så kort tid.

    Har du någon plan för när du tänker testa?
    hejsan!!! så härligt att du äntligen är ruvare!! och det där sista momentet som alla tycker är så smidigt, hua vad nervöst men skönt att embryot är på plats nu i alla fall!!Hjärta

    nu är jag tillbaka efter en rätt lång semester och ska dra igång med sprutorna nästa måndag förmodligen, kör långa protokollet denna gången så fick ta en spruta som skulle nedreglera hela tjohejsan för en vecka sen. sen ett ultraljud på måndag och förhoppningsvis kan jag köra igång med gonal f då! sen blir det att åka till prag för ÄP och återföring, men försöker nog åka 2 omgångar då jag inte vill vara i väg så länge själv (med en 2 åring hemma). 

    jag hoppas du får ett fint plus och det ska bli spännande att följas åt!!! Kram!!Solig
  • Inalina
    CarroAnd skrev 2021-08-16 09:15:16 följande:

    Hej!

    Nu är jag tillbaks efter sommaren och ska påbörja vårt 2:a IVF försökt. Det första lyckades inte. Jag mådde inte dåligt av sprutorna, men hade ont efter äggplocket. Jag vet dock inte om jag ska starta i augusti eller i september. Någon annan som snusat under behandlingen eller har du/ni lagt av innan behandlingsstart och inte vid plus?


    hejsan!! jag är också tillbaka nu efter sommaren och jag tror nog att vi ska lycka bli gravida allihopa denna gången!!! har du fått någon ändring i ditt stimulationsprotokoll eller var de ändå nöjda med antal ägg etc förra gången?

    ska du ringa din klinik när du får mens och rapportera? blir roligt att följas åt!Solig (jag har aldrig snusat så just den grejen har jag inga råd om;)
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021