• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    EMI91 skrev 2021-08-23 10:30:18 följande:

    Hej!

    Jag är ny i tråden och ska på första mötet inför IVF den 3/9, hos RMC. Jag följer gärna med här för stöttning och råd.

    Jag kan fortfarande inte riktigt acceptera att jag inte kan bli gravid "naturligt" och upplever en enorm sorg. Jag borde vara glad att vi har fått en kallelse till IVF men jag känner mig så förstörd. Vi har försökt i 1,5 år och aldrig fått ett plus. Ändå hoppas jag varje månad och blir lika ledsen vid varje mens.

    Hos oss har de inte hittat nått fel och jag tror det är det som tär på mig. Om inget är fel så borde jag ju kunna bli gravid, och antagligen därför jag hoppas och tror hela tiden att nästa gång blir det.

    Hur accperaterar jag läget? Hur gör jag för att se fram emot IVFn?


    Hejsan o välkommen till tråden,

    nej det är jättetufft att acceptera att det inte går att skaffa barn naturligt. Håller helt med dig, hade man fått en tydlig förklaring hade man kanske kunnat acceptera IVF mer, å andra sidan är det ju fantastiskt att man 'får' göra IVF utan att det finns någon uppenbart fel på en. 

    Vi försökte i 3-4 år själva utan preventivmedel utan att något hände (med besvikelse och tårar vid varje mens) och vi hade heller ingen förklaring varför vi inte blev gravida, gjorde IVF 2018 och fick en flicka på 3 försöket. Hoppas FORTFARANDE att det skulle ha löst sig så att det skulle kunna funka med syskonförsök och prickar in ägglossning varje månad etc men icke, aldrig fått ett plus utan IVF. så nu försöker vi med syskon med IVF istället.

    När du är igång med stimuleringen och sprutorna kommer du nog känna att nu gör ni ALLT för att det ska gå och jag känner att man blir ganska förväntansfull och det är lite spännande med alla steg man går igenom. Nu är det liksom inte bara upp till en själv att pricka in allting utan kliniken är ju experter på att göra folk gravida så lite skönt att ta bort lite känslan att man själv gör något 'fel' - nu är det faktiskt andra som jobbar tillsammans med er för att det ska bli en bebis. Lycka tillGlad
  • Inalina
    ToveLinn skrev 2021-08-22 16:49:12 följande:

    Hejsan! Jag och min man har varit inne i den här härvan i ca 4 år, vilket gav oss resultatet att han inte kan få barn alls. Nu har vi äntligen blivit beviljade insemination med donerade spermier. Någon mer här inne som också ska använda sig av donator? ????


    Hejsan, välkommen till tråden. förstår om det var ett tufft besked, får jag fråga varför det bestämdes insemination istället för IVF? Jag tror ev att det finns trådar enbart för äggdonation eller donator, men var gärna med i denna också, här stöttar vi varann och alla har en väldigt fin tonGlad
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-22 13:14:55 följande:

    Det rullar på, ska få mens på tisdag och lär ringa in det, men kommer nog inte få börja fören nästa mens pga fullbokat. Så 5 veckor to go :) Hoppas det går snabbt!


    Hur går det för dig? Hade ni en till blasto? {#emotions_dlg.flower}


    hejsan, då är vi snart igång igen (hoppas jag.) 

    Hur är det, har du fått ändra något i upplägget med stimuleringen? Hoppas ni lyckas få en restplats så ni får komma till så snart som möjligt. Visst är det den regiondrivna vården ni kör genom nu? är det fortfarande samma klinik? KramHjärta
    Jag HOPPAS jag får börja med mina sprutor idag, ska på VUL 14:20 där de ska se om allt är som det ska efter nedregleringen....hoppas hoppas....
  • Inalina
    EMI91 skrev 2021-08-23 12:19:03 följande:
    Tack snälla för ditt svar! Så skönt med folk som förstår och kan relatera. Tyvärr har jag ingen i min omgivning som har gått igenom detta (vad jag vet) och det gör att jag känner sig ensam.

    Vad roligt att det gick bra för er tidigare och att ni har en dotter idag! Jag håller tummarna att det ska gå bra även för kommande IVFer. När är nästa planerade IVF för dig? Hur gammal är du och din partner? Lycka till!
    Nej jag har heller ingen i min omgivning som gör IVF vad jag vet, men vi berättar heller inte för folk så jo det kan bli lite ensamt, men skönt med detta forum med så många på samma ställe som går igenom samma sakHjärta

    tack för tumhållningen, jag är 37 och min partner 35, så förmodligen är min äggkvalitet inte super även om mitt AMH-värde är ganska högt med en hel del ägg. Hur är det med er, hur gamla är ni? jag började med Gonal F igår kväll så förmodligen blir det äggplock runt den 4 sep om allt går som det ska...
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-23 13:36:17 följande:

    Hej Hjärta hoppas ni haft en fin sommar!


    Skönt att ni kanske är igång redan ikväll med sprutorna, håller tummarna att nedregleringen fungerat som den ska. Skönt att få komma igång ändå, nu blir det syskon! Blir det "gamla" kliniken nu då? Lite resande fram och tillbaks.


    Hoppas också på denna mensen, men försöker hålla hoppet på lagom nivå för dom har redan varnat mig flera gånger att de är fullsmockat hela augusti månad. Men 4-5 veckor till när vi är inbokade på nästa mens är inte så lång tid ändå, skönt att ha sitt datum satt. Vi kör landstinget nu och är på annan klinik, känns lite nervigt, gillade där jag var innan på sätt och vis, plus nära jobb för allt fläng, men det får funka. 


    hej! ja haft en toppenbra sommar, härligt att kunna umgås med familj o vänner lite mer normalt igen då vi alla var vaccinerade :) 


    Jag var hos min gyn igår som tyckte allt såg bra ut och jag mailade min klinik i Prag direkt efter. Jag ville ju ha svar av dem direkt så jag visste men jag fick inget besked alls från dem igår :/ så jag bestämde mig för att köra igång med Gonal F ändå och jag mailade precis dem och sa att jag hoppas det var ok...

     om det inte är det är det ju synd men känns inte som att de kan neka mig nu i alla fall, men jo nervös är jag ju att de ska bli arga på en för att jag tog ett eget beslut. så sov väl inte jättegott i natt och innan jag får något svar från dem känns det ju liksom lite jobbigt....Skäms å andra sidan, så förväntar jag mig att de bara kommer tillbaka med ett OK kör igång, och då är jag glad att jag startade igår istället för idag med tanke på planeringen. Nu BORDE det bli äggplock på lördag nästa vecka (typ) och hade jag börjat med sprutorna idag hade det förmodligen blivit söndagen och då gör de ju inga ÄP..
    Jag förstår att det är skönt att ha en plan nu för dig med, 4-5 v är faktiskt inte särskilt lång tid! Har du redan fått protokollet från denna kliniken? vet du om det blir långt eller kort?


     

  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-23 19:43:17 följande:
    Hur gick det? Fick du börja med sprutorna?
    Hej!
    Nja alltså jag fick aldrig något svar från min klinik igår eftermiddag efter att jag mailat dem resultatet, men ultraljudet verkade ok i alla fall enligt min egen gyn.

    så jag började med sprutorna igår utan ett OK, så nu sitter jag liksom på nålar för att se vad kliniken kommer att svara....
  • Inalina
    Annna84 skrev 2021-08-23 16:45:56 följande:
    Har tänkt på dig och er andra mycket under sommaren och är inne och läser. Hejar så mycket på er och känner så mycket för oss som kämpat och kämpat, även om det mirakulöst gick vägen för mig till slut på 7e försöket. Hoppas att det ger hopp <3

    Jag valde att vaccinera mig när jag blev gravid, efter v12. Tänker och har hört att det är värre att få covid när man är gravid och över 35år så är man riskgrupp.

    Massa styrka och kramar!
    Heeeeej, åh du får berätta vilken vecka du är i nu och hur har du mått??? Har ni gjort NIPT eller liknande och vet ni om det är en pojke eller flickaHjärta??? Såååå spännande och är väldigt glad för er skull att det lyckades till slut!!

    jag är igång igen nu så hoppet om bebis börjar komma tillbaka här, har träffat en del bebisar i sommar nu i sverige också och de är ju himla mysiga så vore fantastiskt om det kunde bli ett syskon nästa år{#emotions_dlg.flower} men en sak i taget som du vet i den här processen....
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-23 19:40:49 följande:

    Uppdatering:

    Så, då har jag varit på mitt vul på kliniken. Är på dag 12 i cykeln och det visade sig att min slemhinna var tjock och fin på 13 mm. Yeah. Ägget var på 20, så ägglossning borde vara nära, dvs troligtvis imorgon, onsdag eller torsdag enligt kliniken. Men det som är super är att om jag inte får det, så ges jag Ovitriell för att undvika en helg krock. Älskar min klinik just nu. Så idag ska jag även börja med Fragmin sprutor. Vem älskar nålar egentligen. Men men, det var jag som bad om det. Man ska vara försiktig med vad man ber om.. ha ha.


    hej!! härligt att du älskar din klinik ;) så där ska ju alla kliniker vara, ha patienten i första rummet liksom så man inte känner att man bara är en person i en lång jäkla kö...

    lät bra med både slemhinna och ägg, då blir det återföring tidigt nästa vecka??

    Jag tog också Fragminsprutor i förra graviditeten, men jag tänkte faktiskt inte göra det nu denna IVF.. jag hade blåmärken i flera månader efteråt men det var inte heller hela världen att ta dem, man blir ju ganska härdad i den här processen som du vet.. ;) man gör ju allt som kan för att få den lilla att fästa och stanna kvar!
  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-08-24 09:37:49 följande:

    Hej!! Nu har det gått några dagar sen jag uppdaterade hur mina svaga streck gick tillslut! Idag var min officiella testdag och det är starkt positivt! lika starkt som kontrollstrecket och jag är helt mållös. Har aldrig tidigare fått ett plus på stickan och nu i första IVFen och med första embryot! Men är så rädd att någonting ska hända nu och det här ska tas ifrån mig. Men nu efter ja pratade med kliniken så känns det lite lugnare och jag ska försöka njuta av detta.. hur man ens gör det. Ni som plussat hur kändes det för er fram till tidigt ultraljud? 
    Och jag önskar er alla att det går vägen för er nu i höst!<3


    hejsan! och STORT grattis! det är jättelovande att testen blivit starkare och jag tycker absolut att du får känna dig glad och NJUT av första plusset!!! det är ju fantastiskt och en sjukt overklig känsla (jag vet ;)) 
    Du kan inte påverka något som händer nu ändå så bättre att bara ta varje dag som den kommer och se fram emot första tidiga ultraljudet. Bokade du in ett sådant med kliniken?Skrattande
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-24 11:08:27 följande:

    Vad skönt, då är kroppen och sinnet förhoppningsvis på ett bra ställe för vad som komma skall Solig Skönt att ni hann med vaccination, jag blev fullvaccinerad i måndags och känner att det är skönt att hinna få gjort innan ev. graviditet.


    Förhoppningsvis så är det ingen fara alls att du började med Gonal trots att du inte fick besked igår, men förstår om du är lite nervig innan svar. Får hoppas det kommer snart och att de tycker du tog rätt beslut! Skönt att ha kommit igång och så hoppas vi på massa fina blåsor framöver.


    Ringde in nu imorse och frågade om man kunde få plats på denna mensen men det var fullsmockat, vilket jag räknade med. Jag har ÄP inbokat v41 enligt RMC, men eftersom de räknat på längre cykler än jag brukar ha så kommer jag få mens 1 - 1½ vecka tidigare och frågade om det var något problem. Fick inte riktigt något svar på det utan bara ett "nja" och att jag måste ringa in vid mens och att hon skulle notera ÄP v40 istället. Så hoppas inte dom nekar en bara för att mensen diffar med en vecka. Blir lite stressad över att hon inte bara sa "självklart ingen fara, mens kan ju diffa någon vecka". Speciellt när läkaren i princip lovade att slutet av september var sprutstart... Hinner bli galen innan jag ens börjat haha


    Blir korta protokollet med Gonal och menopur, samma som vid förra som ändå gav bra resultat {#emotions_dlg.flower}


    Hej!! PUH fick precis mail från kliniken att allt såg fint ut och de hade bara haft så mkt igår så ej hunnit svara! Så det var OK att jag körde igång på eget bevåg igår! Solig så nu är jag igång på RIKTIGT!!!! tjohooo!

    håller med att det är skönt att vara vaccinerad och slippa tänka på det nu, även om man säkert får en tredje dos någon gång framöver med kanske...

    det är klart att mensen diffar någon vecka eller så, förstår att du vill ha det skrivet i sten att du får köra igång men det kommer du få! (att man ALLTID ska behöva oroa sig för nånting.. och då är man inte ens gravid än Tungan ute) jag har också lite kortare menscykler nu, kanske hänger det ihop med att äggen inte riktigt hinner mogna när de släpper och därför inte blir befruktade.. vem vet..

    upplägget med Gonal F och Menupur verkar bra men min läkare verkar inte vilja föreslå det, jag tog upp det med dem men det hade något med mina värden att göra, minns inte riktigt vilket. det är en hel del att fixa med nu innan jag kan resa till Prag, blodprover, EKG (eftersom man sövs vid äggplock) en massa papper som ska skrivas under OCH bevittnas av en notarie här i Schweiz bla bla bla. fattar inte hur man ska lycka jobba under tiden. Dessutom finns ju risk att flygresorna tar slut men jag kan ju inte direkt boka nu 10 dagar innan hellerObestämd men men allt detta visste jag ju innan vi drog igång så bara att ligga i! 
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021