• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    endotjej92 skrev 2021-08-18 11:59:52 följande:

    Hej!
    Är så orolig idag, är på ruvardag 8 och det kom blod på pappret.
    Morgonurinen visade gravid 1-2 v med CB inget blod då!! andra gången jag var på toa kom det blod!
    När jag kissat efter den gången är det som ingenting hänt, inte minsta tecken på blod. Har ingen mensvärk eller så men är så rädd att det blivit tidigt missfall nu.. 
    Egentligen så dumt att testa tidigt förstår jag nu va tror ni händer?? :(


    hej vännen, tänkte bara säga att när jag blev gravid med dottern så hade jag flera blödningar, däribland en runt v 5 och sedan flera stycken innan v 11-12. det var skitjobbigt psykiskt men så där tidigt kan du inte göra annat än bita ihop och tänka att det faktiskt är normalt för många att blöda under graviditet. Håller tummarna att allt går fint, så får du boka in ett tidigt ultraljud om några veckor!!Glad
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-18 20:02:33 följande:
    Åh vad skönt att läsa det! Då är blödningen förhoppningsvis över på måndag så att du kan börja då. Men mindre kul att du mår dåligt. Jag hoppas på snabb bättring. Jag tänker precis som du gällande stimulerad cykel. Hösten är dessutom rätt uppbokad så finns risk att vi behöver ställa in om ägglossningen skulle komma sent.
    ja precis jag hoppas blödningen är över till helgen, så allt går som smort på måndag och det är ok att börja ta sprutorna då!
    de sprutorna känns verkligen som rena barnleken jämfört med Zoladexen, förstår att man inte kan administrera den själv!

    har du fortsatt med dina tillskott eller skippar du det nu när du har blastis i frysen och inte behöver göra äggplock (förhoppningsvis bara till syskonförsök då i så fall..)

    jag har fortsatt med mina så blir intressant att se om det blir någon skillnad på kvaliteten denna gången. Har ju i alla fall större tilltro till Prag-kliniken än så länge så får se vad som händer, vågar ju knappt hoppas på att få till frysen denna gången men det vore verkligen jackpott. men ja många moment återstår ju här, första ultraljudet efter 6-7 dagar är jag väldigt spänd på, blir ju dessutom på en helg så ska försöka hitta en tid till det med min gyn...Skäms
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-08-19 21:14:47 följande:

    Det va ett smärtsamt ägguttag idag, men av alla äggblåsor dem fick ut så va det 8 stycken det fanns ägg i :) jättebra ju. Så nu hoppas vi bara på att några blir befruktade. Dem ska ringa mig i morgon vid lunchtid & meddela!


    väldigt starkt jobbat och det låter jättebra med 8 ägg, håller tummarna för befruktningen nu!!! återkom när de har ringt dig!!Solig 
  • Inalina
    Estelle011 skrev 2021-08-19 16:29:15 följande:

    Hej alla gamla och nya IVF kompisar Glad

    Hoppas ni har haft härlig sommar Solig nu har kliniker öppnat igen och processen fortsätter. Vi har fått 6 befruktade ägg i frysen så jag väntar bara på mens nästa vecka för att kunna boka fet (hoppaaaas att den kommer aldrig, finns en chans ändå). 

    Har redan frågat men inte fått så många svar - hur gör ni med vaccin? Nu är vi jättepressade från både familj och kollegor att vaccinera oss. Vi har inte berättat vad vi gör, för att jag klarar inte frågor hur det går, ledsna blickar osv. Men vet inte. Finns inte riktigt mycket info om hur ska man göra. Om det är 0,001 % chans att vaccinet påverkar processen eller att jag behöver ta paus, då hoppar jag över det. Hur gjorde ni? Är det någon som har fått plus med ivf som är vaccinerad? 


    hejsan! ja då var vi tillbaka i tråden igen, hoppas det är sista försöket för oss alla och att vi får njuta av vår- och sommarbebisar nästa år Hjärta låter ju (precis som någon annan också skrev), väldigt lovande med 6 embryon i frysen! (hehe känner såklart igen det där med att 'det kanske tog sig denna månaden ändå;)) det hoppas vi såklart!

    jag tog mitt vaccin i maj när jag var precis igång med IVF då, vi skulle ju resa till sverige (bor ju i schweiz) i sommar och jag ville vara säker på att vara fullvaccinerad. 'Problemet' som jag ser det är ju också hur man ställer sig till när man faktiskt ÄR gravid att ta vaccinet? om du blir gravid ska du inte ta det då heller på 9 månader? Folk får ju göra precis som de vill men jag tänkte att jag var mer orolig för att få covid som gravid/eller precis när man ska föda och vara mer orolig för de långsiktiga biverkningar många har fått av sjukdomen än för vaccinet. kram hoppas du kommer fram till rätt beslut för digHjärta Jag fick ju inte plus då så kan tyvärr inte skryta med det, men jag känner mig stensäker på att det inte hade med vaccinet att göra då mina ägg ändå var av så dålig kvalitet.
  • Inalina
    chislin skrev 2021-08-19 20:36:40 följande:

    Hoppar gärna in i tråden om det är ok! Vi ska göra vår första IVF nu i början på september och det snurrar ganska mycket i huvudet hehe?, Det känns som att jag kommer att glömma någon viktig detalj, blanda sprutan fel, förvara den fel, osv osv. Ja, mycket nerver!

    Någon här som tagit Menopur och Fyremadel? Funderar på hur tidigt jag kan hämta ut dem från apoteket i och med hur de ska förvaras (i kylskåp har jag förstått).

    Vi måste tydligen också ta blodprov för hiv och hepatit (som kostar skjortan) innan vi kan påbörja behandlingen.

    Kul med denna tråd!


    hej o välkommen till tråden! hehe ja jag minns nerverna man hade första gången man skulle börja, allt var väldigt nytt och spännande och lite läskigt! men vi har alla vart där så bara att fråga om om det är något du funderar över, vi är flera här inne som gjort ganska många IVFer.

    Då apoteken tar max 2 dagar på sig att beställa de där sprutorna skulle jag vänta tills när du tror att det börjar närma sig, du kan ju ha dem i kylen någon vecka hemma själv för att vara på den säkra sidan. Jag tror det är standard med de där blodproven innan man kör igång och dem kommer man inte ifrån.. jag bor dock inte i sverige så vet inte vilka grejer som går på högkostnadsskydd etc? det kanske någon annan kan svara på!

    Tips när du ska ta sprutorna är att kolla youtube filmer (ca 300ggr haha) för då ser du precis hur de gör, att läsa en instruktion är ju som att försöka läsa grekiska för mig FlörtDet kommer gå fint, lycka till!!
  • Inalina
    IVF2021 skrev 2021-08-20 08:38:00 följande:

    Åh suck. Mensen gör entré. Misslyckandet är ett faktum. Testdag på måndag men blankt tjuvtest och lite blod idag känns ju inte lovande alls.

    Är det någon som fått insättning direkt igen, alltså på den ÄL som kommer som kommer om cirka 2 veckor? Gjorde nu FET i naturlig cykel och utan lutinus.

    Kliniken tycker jag ska ha bortfallsblödning och sen mens innan jag får ny insättning, alltså måååånga veckor. Men alltså. Har ett embryo satts in helt utan läkemedel och inte alls fastnat/gett upphov till HcG ökning är det ju nästan ett skämt att kalla detta bortfallsblödning och inte bara en helt vanlig mens.


    Men åhGråter jäkla skit!!! fan va ledsen jag blir för din skull! Jag vet dem som fått insättning direkt och som du säger, du har ju inga hormoner som ska ur kroppen direkt så kanske gör de ett undantag för dig! Speciellt med tanke på din historik hur lång tid det har tagit så tycker man att de kan vara lite schyssta, men allt beror på kliniken. styrkekramHjärta
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-08-20 14:10:35 följande:

    Nu har kliniken ringt tillbaka! Inga direkt roliga besked

    Men av dem 8 äggen så va tydligen 6 stycken mogna som fick träffa spermierna.

    Men endast 1 blev befruktad :( så inga till frysen! Blir återförande av den i morgon kl 11.30..


    hejsan, då får vi hoppas att det är ett riktigt guldägg!

    Gjorde de ICSI denna gången? sa de vad det kunde bero på att inte fler blev befruktade? Jag hade liknande utfall i våras där bara 2 befruktades trots ICSI på 7 ägg. Jag tyckte aldrig att jag fick någon bra förklaring till det. Stor kram till dig.
  • Inalina
    chislin skrev 2021-08-20 14:01:39 följande:

    Har ett par frågor om IVF-behandlingen som kanske någon orkar svara på...Glad

    1. Bromssprutan som man tar från dag 5-6, ska den tas ända fram till äggplock? Jag har fått 5 stycken utskrivna så ekvationen går inte ihop i mitt huvud (om ÄP är på dag 13 ca) Obestämd

    2. Vår läkare gav oss alternativet att förutom IVF också göra ICSI vid sidan om, för att vara ännu mer säkra. "Oftast funkar IVF, och jag tror det kommer funka i ert fall, men det finns fall där spermien inte hittar fram". Det kommer att kosta oss en del extra men enligt henne ökar chanserna. Har ni fått ett sådant förslag någon gång och vad verkar smartast att göra?


    Hej (igen ;))

    1 Bromssprutan borde du få info om när du behöver börja ta när du haft första ultraljudet. det är ingen ide att ta bromssprutan om äggen är väldigt små fortfarande. I mina IVFer har jag tagit den max 4 dagar. De skriver ofta att den ska börjas ta en viss dag på protokollet men det kan justeras. 

    2. ICSI betyder att de manuellt för in en spermie i varje ägg vid befruktning istället för att låta en massa spermier simma fram till ägget i en liten skål och 'let the best man win' typ. Det ska nog vara en lite större chans för befruktning vid ICSI ja. 
  • Inalina
    chislin skrev 2021-08-20 10:58:11 följande:
    Tack! Jag bor inte heller i Sverige utan på Åland så vi gör vår IVF i Finland i Åbo. Jo, det är mycket nytt som sagt och speciellt eftersom vi tror att detta är vårt enda försök (ekonomiskt klarar vi inte fler). Men försöker såklart ställa in mig på att det kan misslyckas...

    Ja, blodproven kommer man ju inte undan....upptäcker ju bit för bit att man lägger ner en hel massa pengar på allt runtomkring (blodprov, resor, vitaminer, injektioner...) så man landar ju LÅNGT över vad man hade beräknat från början. Men blir ju så när man får betala allt själv... 

    Tack för uppmuntran! Så skönt att ni finns och man kan skriva av sig..Glad 
    ok, ja är det någon speciell anledning att ni måste betala själva? Vi gör ju också det och tycker att Prag har varit bra för IVF då det inte är så dyrt att varken göra IVF (ca 2500 euro) eller åka dit och bo där. Vi har även gjort IVF här i Schweiz som kostar ca 3ggr så mkt men det hade givetvis varit värt det om det blivit en bebis, vilket det inte blev :/
  • Inalina
    GlitterLina skrev 2021-08-21 10:34:57 följande:

    ????ivf ringde precis

    det såg inte bra ut idag inte utvecklats som det skulle så det hade garanterat inte lett till nån bra graviditet ????

    Så inget återförande


    Åh så ledsen jag blir för din skull Gråter styrkekramar härifrån.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021