• Inalina

    Vi som startar ivf behandling 2021

    Amelia84 skrev 2021-08-30 14:35:01 följande:
    Åh vilket bra resultat! Vad spännande! Har du fått datum för äggplock? Håller alla tummar för att det ska gå bra denna gång! Vad används embryoglue till förresten? :)

    Själv håller jag på att peppa igång mig själv inför mitt första äggplock imorgon. Spännande men så nervöst. Är så rädd för att äggen ska hinna släppa i förtid!
    hejsan! tack jodå jag hoppas det ska bli bra, har ingen direkt toppenhistorik av att få många blastisar men har kört långa protokollet denna gången så hoppas på bättre befruktning.. embryoglue ska få embryot att fastna bättre helt enkelt, men vet inte hur mkt studier det finns på det där egentligen..

    jag har inte fått datum för äggplock men skulle tro det blir på lördag eller ev nästa måndag.. får se hur det utvecklas fram till onsdag när jag förmodar att nästa VUL blir! 
    spännande med äggplock imorgon, det är väldigt sällsynt att de släpper för tidigt (som tur är) så försök att ionte oroa dig (man kan ändå inte själv göra något åt det....) stort lycka till imorogn{#emotions_dlg.flower}
  • Inalina
    Amelia84 skrev 2021-08-30 20:21:08 följande:
    Jag förstår, men då blir det ju spännande att se om det blir någon skillnad nu med långa protokollet. Ah, ok, låter ju helt klart smart med embryoglue! Hoppas verkligen det funkar! Ska bli spännande att följa :)

    Ja men precis, har googlat mycket på spontan ägglossning innan äggplock, och det verkar ju ytterst sällsynt. Blir ju bara så nojig, när ägglossningssmärtorna dragit igång. Känner alltid av min ägglossning i vanlig cykel, och nu under eftermiddagen känns det precis som det gör då! Men som du säger, finns inget att göra åt det ändå. Så nu ska jag bara fokusera på att tänka positivt! Stort tack för peppen :)
    Lycka till på ÄP nu på morgonen!! skriv o berätta sen hur det gickGlad!

    jag vet, har också haft ordentliga ÄLsmärtor innan mina äggplock men aldrig lyckats släppa i väg dem i förtid. denna gången kommer jag få ÄP på dag 15 vilket känns väldigt sent (så kommer väl vara EXTRA oroilig...) men tror de på kliniken är rädda för att äggen inte kommer vara mogna annars!
  • Inalina
    Frida123123 skrev 2021-08-30 18:55:11 följande:
    Hej, WOW det gick bra. Vår 5-dagars blastocyst klarade upptiningen galant och vid återföring kunde man se att den utvecklats ytterligare!! Yeah, jag är så glad och lättad nu. Så nu är jag åter en ruvare!! Nu inleds nästa fas, givetvis en viktigare fas, att bli gravid. Men i den här processen är ju alla faser lika viktiga. Lycka till för dig nu? Visst var det på onsdag! Spännande!
    hej! men åh det låter ju toppen ju!!! nu är det guldäggets turHjärta Roligt att vara ruvare!

    jag är fortfarande hyfsat tidigt i processen och det blir ÄP på måndag, jag verkar ganska svårstimulerad och har nog haft en del omogna ägg de senaste plocken så för att undvika det så verkar de maxa tiden med sprutdagar här... tack för lycka till!
  • Inalina
    Clemmentina skrev 2021-08-30 18:15:17 följande:
    Inalina skrev 2021-08-30 11:52:04 följande:

    Hej alla! kom hem från första VUL nu på dag 8 och jag hade 11 äggblåsor i hyfsat lika stl.

    Tar ju väldigt hög dos Gonal F (350ie) men verkar ju omöjligt att bli överstimulerad ändå så det är ju bra.

    Är ganska nöjd över resultatet, måtte det nu bli en bebis av en av dessa!!! Lycka till ni andra mitt i processen, har förstått att det är en del återföringar och ÄP denna veckan så nu händer det grejer! Jag har skickat in resultatet till min klinik så jag hoppas jag får ett prel. datum för äggplock nu så jag kan boka min resa till Prag! Kram på er alla kämpar


    Låter bra med 11 och att de är hyfsat jämnstora. :) Då håller vi tummarna för äggplock inom kort och en smidig resa till och från Prag.

    Jag har egentligen inte några teorier om det. Men fick perfekt ägglossning 7 månader med Letrozole utan en tillstymmelse till plus och nu har jag blivit gravid på 3 av 5 återföringar. Så gissningsvis är det flera saker som samspelar varav äggkvalitet kan vara en. Fick fler befruktade sist men då bytte jag ju också till Menopur. Svårt att veta helt enkelt.

    Kram!
    Ja 11 blir nog bra om de mognar till sig allihopa.. kör äggplocket på måndag så har en hel vecka kvar vilket känns som en evighet..

    resa till prag verkar väl bli sådär smidig, jag skulle boka igår och hittade jättebra direktflyg, men då jag ville kolla med mannen först så fick jag gå in igen och då hade de höjt priset 200%Skrikandes så jag hoppas de sänker priserna idag igen... så har inte lyckats boka nåt än.. i värsta fall går det ju någon nattbuss eller tåg också men känns ju jobbigt när man bara vill snabbt dit o hem...suck! har också testat letrozole etc och har tydlig ÄL så ja vi får nog aldrig veta varför det inte funkar naturligt helt enkelt, lika bra att förlika sig med den tanken.Hjärta
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-30 14:15:07 följande:

    Låter bra, bara att ta det som finns möjlighet att få för att öka chanserna {#emotions_dlg.flower} 


    Är det starkare än lutinus då altså?


    Ja men precis, vad gör man inte liksom...

    Jag vet inte hur starkt Lutinus är som ni får, men det är väl en dos på xx och jag kommer att få en dos på 600mg (?) progesteron om dagen. 6 tabletter som man stoppar upp..Skäms
  • Inalina
    Dibella skrev 2021-08-31 10:46:39 följande:

    Verkligen, man gör allt!


    Tror Lutinus är på 100x3 om dagen. Fy för att behöva göra det ännu oftare haha


    Jag fick samtal från läkaren igår angående mina blodkärl som spricker och gjort det sen förra IVF i april, då berättar han att jag ska utredas för nån immunologisk sjukdom då det visat sig att jag har vaskulit? Inflammation i blodkärlen. Min första tanke - då kanske jag kan få kortisontabletter eller annat immunhämmande, hoppas till lagom för nästa IVF Drömmer


    Tror inte jag vågar nämna det för RMC ifall de tycker man ska avvakta med IVFen..


    Ja men just det ja, det minns jag att du skrev innan sommaren! Kanske är det immunologisk orsak som ligger bakom att ni inte fått bebis naturligt..? Ja kortisontabletter är ju rätt vanligt vid sådana sjukdomar, ska de starta utredningen nu direkt så du fick en tid?

    men nja du ska nog inte behöva avvakta med IVFen, och som sagt, vi är ju en del som kör kortisontabletter under behandlingen ändå så det ska nog inte skada ;) 
    nu har jag lyckats boka mina flyg och hotell inför äggplock, sen blir det ju spännande att se hur det går för embryona med befruktningen för jag åker hem till schweiz morgonen efter ÄP för att sedan åka tillbaka så fort de säger att jag ska ha återföring, så nästa vecka blir minst sagt hektisk...Förvånad
  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-08-30 17:54:33 följande:
    Hej!! Va kul att du är igång nu och 11 låter ju som jätte bra resultat! Spännande att höra hur många det väl blir sen!

    Läste att du får embryoglue, appliceras detta på själva blastocysten eller hur funkar de? Är det någon tablett du äter? Lycka till<3
    hejsan! och hur mår du? du måste ju kommit ett par veckor i graviditeten nu? när är VUL bokat?Solig
    ja precis, innan de återför embryot så 'doppar' de den i embryoglue (typ ett klister) man får se det på ultraljudet när de gör återföringen på min klinik.  det är tydligen något ämne i som gör att det lättare ska fastna i livmodern. Drömmer
  • Inalina
    Always choklad skrev 2021-08-31 18:24:31 följande:

    Hej hoppas man kan hoppa in här även om man inte startat 2021 utan 2020. Är så ensamt i tråden från 2020, här verkar det vara lite flera och en del bekanta namn.


    Hej!! Ja här är vi väldigt aktiva just nu :) eller har egentligen varit sedan tråden startade!

    Roligt att du också kom hit, förstår att du ska göra hystoskopi (eller vad det heter) innan nästa ivf, har du hört något om när det kan bli? Vet att flera i denna tråden gjort det också tidigare och bland annat Annna84 blev gravid på sin insättning direkt efter!
  • Inalina
    endotjej92 skrev 2021-08-31 23:43:26 följande:
    Jag mår bra tack bara konstant orolig och otroliga humörsvängningar, de kanske är för att jag är så orolig.. enligt kliniken är jag 5+6 gången nu, det känns så overkligt gör mig att ens tänka så... fick tid för vul 13e vilket känns som en evighet haha men försöker vara glad men det är så svårt då jag inte alls vet hur vanligt de är att de kanske inte går vägen och det känns så otroligt vanligt tyvärr:/

    Hur mår du nu med alla mediciner i kroppen? Jag kände inget av gonal-f men däremot synarela var hemsk, vist hade du båda också eller var det bara gonal-f?

    Gud va coolt med de medlet! Känner rent spontant att det borde vara en grej man alltid ska göra? För att maxa chanserna att embryot ska fastna för alla? Håller tummarna för er alla här:)
    Ok, jo jag känner till oron innan vul, men precis som med oro för det mesta - är det ingenting som 'hjälper' en själv utan jag tycker man ska låta sig själv vara glad nu att du äntligen fått ditt första plus!

    Jag själv gick och oroade mig otroligt mkt i början av min graviditet för några år sen så till slut fick jag bestämma mig helt enkelt för att vara tacksam, glad och hoppfull för det är ju precis detta man alltid har drömt om, det är ett mirakel ja, men också något som kvinnor i hela världen går igenom hela tiden så nu är det faktiskt din tur också! det gick faktiskt bättre efter att jag bestämde mig för att ändra mitt tänk från katastrof till hopp -  hoppas du också kan hitta en väg ut ur oronHjärta de allra flesta går det faktiskt bra för{#emotions_dlg.flower}

    Jag tog en nedregleringsspruta istället för den där nässprayen jag har hört om, den ska vara väldigt effektiv och man kan inte 'råka glömma´ att ta den liksom ;) så det känns skönt att endast behöva ta Gonal F nu, inte heller de där stopp-sprutorna man måste ta annars. ÄP på måndag för mig och mitt andra VUL i morgon! 
    Kram!
  • Inalina
    Truuly skrev 2021-08-31 20:48:00 följande:
    Jag fick feber på rd 1. Den varade bara i 12h och sen mådde jag precis som vanligt igen, lite märkligt ändå. Hade dock inte så hög feber men kände mig väldigt febrig och hade frossa halva natten. Jag var oxå lite orolig över att bli sjuk direkt efter återföring, men det gick ju bra :D Har sedan länge misstänkt om min oförklarligt barnlöshet kan beror på mitt starka immunförsvar som gör att kroppen stöter bort främmande.. Jag kan umgås med sjuka personer utan att bli smittad medan andra blir det, och är sjuk typ en gång vartannat år. Om ens det.

    Nu är jag i v.6 och har blivit sjuk igen..

    Så kanske kan det vara bra en bra grej?:)
    Hej!! jag vet inte om jag skrivit grattis till dig ännu, minns inte om du skrivit här i tråden att du plussat?? PlusSolig

    så spännande med v 6, när har du fått tid för första VUL?? känner du några symptom redan? (förutom att du råkar vara sjuk nu igen då...)Förvånad
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021