Regeringens el-fiasko
Du nämner marknadsmässigt beslut för kärnkraften, vindkraften gick inte bättre, även den gick med förlust, vissa sålde för flera miljoner lägre pris än vad den kosta o bygga.
Har man rätt leding o väljer in rätt personer kan man påverka vad som ska avvecklas, precis som Ulf nu vill ha kärnkraft. Vattenfall lämna till svenska kraftnät uppgifter om ökad effekt till nätet på 2800MW, dvs det handlar inte om utsprida vindkraftverk.
Vet du inte vad du pratar om ens menar du?
Det var trots allt du som sade att i din smutskastning av Vattenfalls Ordförande som sade de hade förluster på ~30miljarder.
Så varför kommer du med denna trötta desinformation varje gång, för fakta leder dig aldrig till den punkten, men såklart, jag glömde av att du har en agenda med narrativ.
Och där får fakta inte förekomma av någon underlig anledning.
Kan visa en annan om du inte förstod den första jag tog fram för länge sedan.
Det är regeringen, dvs staten som bestämmer, vad vattenfall ska jobba med, VD är bara där för att verkställa.
Sedan äger ex Skellefteå kraft sin vattenkraft, Umeå kommun äger Ca27% i vattenkraften Stornorrfors, den pumpar in ca 200 milj till Umeå kommun medans vattenfall äger resterande i Stornorrfors.
Dvs det spelar ingen roll vad själva vattenfall vill göra, det är aktieägaren staten som bestämmer vad dom ska göra.
-
Vattenfalls modell för bolagsstyrning Moderbolaget i Vattenfallkoncernen, Vattenfall AB, är ett svenskt publikt aktiebolag med säte i Solna. Den svenska aktiebolagslagen gäller därmed för Vattenfall AB. De huvudsakliga beslutsorganen är årsstämman, styrelsen samt VD. Årsstämman utser styrelsen, vilken i sin tur utser VD, som sköter den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar.
Vattenfall AB är helägt av svenska staten. Statens rätt att såsom aktieägare fatta beslut om Vattenfalls angelägenheter utövas enligt aktiebolagslagen vid årsstämma och annan bolagsstämma. Genom bolagsstämmans beslut om innehållet i bolagsordningen bestämmer ägaren bolagets verksamhet. Tillämpningen av statens ägarpolicy och principer för bolag med statligt ägande beslutas vid bolagsstämman. I enlighet med statens ägarpolicy beslutas även bolagets ekonomiska mål av bolagsstämman. De nuvarande finansiella målen beslutades vid en extra bolagsstämma.
Arbetsordningen och instruktionerna reglerar bland annat rapporteringen till styrelsen, arbetsfördelningen mellan styrelsen och VD respektive styrelsens utskott, ordförandens uppgifter, former och innehåll för styrelsemöten samt utvärderingen av styrelsens och VD:s arbete. Styrelsen ska, enligt arbetsordningen, fastställa de övergripande målen för
Vattenfalls verksamhet, besluta om Vattenfalls strategi för att nå målen samt se till att det finns ändamålsenliga system för uppföljning och kontroll av Vattenfalls verksamhet, risker och ekonomiska ställning mot de fastställda målen. Styrelsen ska godkänna större investeringar, förvärv och avyttringar samt fastställa centrala policyer och instruktioner
Varför svarade du inte på det du citerar och istället börjar prata om annat för?
Var det så ointressant det du skrev innan, elelr varför hoppar du till nästa sjunkande näckrosblad för?
Dvs Anna Borg sitter inte säkert om hon inte följer vad regeringen vill, regeringen väljer styrelseordförande o folk som ska sitta i styrelsen.
Sedan kan man bestämma lite hur man vill, gäller bara att ta in rätt personer, svårare är det inte, vi som sagt sett det förr.
Vet inte hur mycket, men att ta bort subvention för kraftledningar för havsvindkraft kan man göra, man kan lägga in subvention för kärnkraft på olika konton precis som man gör med vindkraften, olika konton, det går o mickla lite som själv vill.
Då blir det tydligen ingen subvention, om den ligger på ett annat konto o delas in på annat, som infrastruktur, själva kärnkraften osv, bara dela in lite som man vill, lätt och täcka kostnader.
ROLF, igen gör du samma, du svarar inte på det du citerar, så varför inbillar du dig ha nått att säga och när du inte vill delta i en saklig diskussion ens?
Dvs den går inte så snabbt som här och nu. den har även en förhoppning om att "tidigast kunna vara klar" vi alla vet det tar längre tid. man ska även påpeka att det bara handlar om 25%, dvs om fler kärnkraft inte byggs kommer vi aldrig uppnå målen med enbart vindkraft. fram till 2035 motsvarar inte ens kärnkraften som löper ut ungefär då.
-
Idag presenterar vi i en första utlysningsomgång planer på utbyggnad av transmissionsnätet till sex havsbaserade anslutningspunkter i svenskt sjöterritorium, vilka ligger inom befintliga havsplaneområden. Den första anslutningspunkten kan vara klar tidigast 2029, den sista 2035, säger Daniel Gustafsson, avdelningschef Kraftsystem, Svenska kraftnät.
De nya anslutningspunkterna skapar förutsättningar för att ansluta upp till upp till 40 TWh ny havsbaserad elproduktion på årsbasis. Detta motsvarar ungefär en fjärdedel av den årliga svenska elproduktionen idag.
Vad ska vi med halmgubben och göra?
Vad är den ens ett argument för att ifrågasätta något vi alla redan vet om och inte ens ifrågasätter?
Det är som eran att det inte blåser alltid vinden
Uniper och Fortum äger Oskarshamn, Ringhals är man minoritetsägare i.
Forsmark 66% ägare vattenfall.
Dvs ingen äger vattenfall till 100%
Fortum vill bygga kärnkraft i Sverige.
Även industrikraft i Sverige AB där ingår Holmen, SCA, Boliden, Stora Enso, Eka Chemicals, dessa fem vill bygge en reaktor. dessa är elintensiva företag.
Dvs visst finns det stora bolag även i Sverige som vill bygga och bekosta en kärnkraftreaktor, Man vill köpa in sig i antingen Eon eller vattenfall, som dessa jag nämnde ovantill, Uniper o Fortum.
Det handlar om att ersätta de gammal reaktorerna med en ny.
INGET du skriver här ändrar nått som Vattenfall och hur deras bolag är skapade och fördelade
Men antagligen därför du skrev det, då du inget har att säga.
För om du hade, så hade du inte sprungit ifrån dina "argument".