• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    ÅRE. "Runt 22 500 turister väntas dyka upp i Åre under helgen och i nästa vecka, då Stockholms skolor har sportlov.

    Samtidigt står Sverige inför en eventuell tredje våg av pandemin, då de muterade virusvariationerna fått fäste i alla regioner utom en.

    ? Det är inte så att man lägger ut på Facebook att man är här direkt. Man är här litegrann i smyg, säger Katja Koskiniemi från Stockholm som redan är på plats i skidbacken i Åre.

    ? Som att pandemin aldrig existerat här, säger Monica som rest hit från Polen för att slippa de tuffa restriktionerna i hemlandet. "

    Fler godbitar: www.expressen.se/nyheter/friheten-lockar-utlandska-turister-till-are-som-att-pandemin-aldrig-existerat-har-/

  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-27 22:22:44 följande:

    Potentiellt skräckscenario. 


    Endast drygt 10% färre besökare än vanligt, sa de nyss på nyheterna.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-27 22:27:07 följande:

    Nej ,det gör ju inte det. Men så är det i alla fall man gör.

    "Hur ska jag kontakta dem jag tror jag kan ha smittat?Du ska kontakta dem du tror att du kan ha smittat så snart som möjligt. Du väljer själv om du ringer till dem eller skriver ett sms, mejl eller annan digital kontaktväg."


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-28 00:38:20 följande:

    Otroligt ... här så ringer någon när man fått positivt testresultat. Någon ringde min son och mig om detta. Det frågades om vilka han träffat, var han kunde ha fått smittan ifrån, och vilka han träffat efter detta. Sen sköter dom resten. Dvs smittspårning, det är normalt. Bl.a. för att se vilken roll hans skola spelat i detta, han hade blivit smittad av en kompis på skolan. Vi fick inga instruktioner om att göra något själva, rmyndigheterna sköter smittspårningen. 

    Låter helt otroligt att Sverige överlåter detta till de smittade.

    Apropå smittspårningen i våras, så påpekar jag åter igen att jag känner någon som kom till Sverige från Italien i slutet av mars, och han fick noll information på flygplatsen i Sverige. Han självisolerade 14 dagar efter ankomsten, och blev inte sjuk, men det fanns verkligen ingen info eller uppmaning från myndigheterna där. Han kunde ha kommit tillbaka smittad, och ingen ens rekommendation fanns om karantän eller test etc. 


    Ja det är skrämmande att man även sedan man skärpt upp det något i höstas (info och rutiner på 1177 samt hänvisning att man kan "få hjälp" lokalt eller av den centrala smittspårningsenheten om man av någon anledning inte kan utföra det ledet i spårningen själv), fortfarande lägger kontakten på den smittade. Vi kan alla läsa på 1177, och har förstås gjort, vilket inte ändrat de fakta kritiken baseras på. Icke att förglömma intervjun i Agenda i slutet av augusti, där AT har mer fel än rätt om hur smittspårning vanligtvis går till, men tyvärr helt rätt i procedur vid Covid-19 och understryker hur bra tillvägagångssättet med att ringa runt själv är.
  • pyssel
    Anonym (felix) skrev 2021-02-28 10:30:29 följande:

    Lite löjligt att tro att människor som inte bedöms vara kompententa till att hantera ett munskydd, plötsligt skall ha handlingskraft och kompetens till att göra alla dom saker som står i den långa instruktionen för hur en individ skall hantera sin egna smittspårning. 90 % kommer inte att göra det som står där, eller bara lite grann, begränsat och för sent. 20-30 % kommer nog att strunta i det helt, för att dom inte ens orkar läsa denna textmassa.

    Hela iden med smittspårning är ju att det skall gå snabbt och att någon, en organisation, skall ha överblicket över helheten. Hur skall en individ ha överblick över smittspridningen i sitt egna område? Hur skall en individ kunna få kontakt med random personer, som man kan ha smittat på et gym eller annat? Om det bara skall hanteras lite grann halvhjärtat av varje individ som denne känner för det, så håller jag med Tegnell, att det blir meningslöst och inte får någon större effekt..


    Hahaha, ja verkligen! :'D Men svenskarna är visst jätteduktiga, enligt Fohm - Utom på just en sak!
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-02-28 08:17:57 följande:

    Precis. Och att man är skyldig att medverka till att spåra smitta har aldrig betytt att man är skyldig att själva ringa eller på annat sätt meddela de kontakter man haft, bara att man måste uppge vilka de är. 


    Inget klipp och klistra i världen kan förvilla bort det faktumet.
  • pyssel

    Björn Olsen har ändrat sig om munskydd. Kudos! Det är betydligt mer än kan sägas om vissa andra som styrs helt av prestige. "Håll fast", är mer passande än det andra mottot för dessa.

  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-03-18 20:03:35 följande:

    Verkligen märkligt och inte minst synd, särskilt med tanke på hur långsamt det går framåt med vaccineringen. Och nu ska de alltså läsa och begrunda och försöka förstå i dagar innan de kan fatta beslut. 


    Man kan begrunda saker på lite olika vis (och med väldigt olika resultat!)
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-03-20 15:45:32 följande:

    Ja, det är sant.

    Astra Zenecas vaccin är det vi har den största tillgängligheten av läste jag här om dagen, men många hade kanske varit skeptiska att ta det nu ändå i och med att expertmyndigheten vill avvakta med att rekommendera det tills de skaffat sig en egen bild av vad EMA redan berättat att de kommit fram till. 

    De började skicka ut vaccinationserbjudanden till de över 80 år i måndags. Men nu finns det ju inte tillräckligt med vaccin...


    Blir lite förundrad (eller, nej, egentligen inte) över hur ansatt med frågor och kommentarer du blir. Det måste ju vara enklare att ställa frågorna till den du håller med, som gärna vill ha en dialog och som även känner sig smickrad av uppmärksamheten.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-03-21 09:10:39 följande:

    Jag håller verkligen med. I valet av att föra en dialog med någon som inte har något emot att ha en sådan och någon som gör sitt yttersta för att slippa ifrån interaktion med den specifika individen är det ju särdeles konstigt att hela tiden pocka på reaktioner från den som inte är intresserad av att inlåta sig i en "diskussion" med vederbörande. 

    I det här avseendet delar jag FDFMGAs uppfattning, som jag alltså hållit och håller med om - men ändå är det mina instämmande inlägg, bara de, som blir ifrågasatta. 

    Nåja. Det bårde åtminstone vara tydligt att det inte är jag som är den som förföljer och driver konflikter. 


    Som du ser fick jag ju omgående oombedda svar som bara bekräftar "master and servant", och hur svårt det är att bryta en dans av smicker även om den servile är imbecill till de grader att det är för(-or-)enande för den smickrade.
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-03-25 15:23:45 följande:

    Obegripligt att de öppnar för närundervisning på gymnasiet igen i ett läge som det här.


    Ja, verkligen. Inte läge alls!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin