• Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 

  • Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
  • Sogol
    Padirac skrev 2020-07-08 14:48:47 följande:

    Majoriteten av folket i Sverige är inte som annat folk

     

    Det finns dessutom inte samma krislagar i Sverige som i andra länder. I krig har regering/riksdag långtgående befogenheter att styra människors liv, men inte i andra krislägen. 

    Tillsammans med den långt driva strukturrationaliseringen och new public management inom vård och omsorg, nedmontering av beredskap och totalförsvar är det med största tydlighet svårt att göra mer än vad som gjorts nu.


    Men regeringen ansökte som jag förstår det om befogenhet att få sätta in hårdare restriktioner där kring påsk. Vad hände med det?
  • Padirac
    Sogol skrev 2020-07-08 15:09:35 följande:
    Men regeringen ansökte som jag förstår det om befogenhet att få sätta in hårdare restriktioner där kring påsk. Vad hände med det?
    Det gav dem mer befogenheter men inte alls samma befogenheter som vid krig.

    Bla fick de rätt att stänga restauranger  (det kommer man inte så långt med vid krig om man ska jämföra)
  • Dr Nail

    Den nya lagen för restauranger är ett steg i rätt riktning. Kommunerna ska kunna ta det ansvaret. Precis som när det gäller besöksförbud på LSS-boenden, bland annat.

  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-07-08 11:31:38 följande:
    Snarare tvärtom - eller åtminstone flexibelt och verklighetsanpassat att tro att en startegi skapad för svenska förhållanden passar bäst för svenska förhållanden.

    De nyauktoritäras vurm för enkla lösningar som ska pasa alla länder och alla individer hör bäst hemma bland inspiratörerna - den kinesiska ledningen med Xi jinping i spetsen.Skrattande

    Som man ser tex i USA som inte kan ha öppet, för då blir smittspridningen enorm.


    Men och andra sidan har man ett stolpskott till president som medvetet möjliggör smitta genom starta upp rallies i COVID-19 tiden och ser till och packa ihop dom genom ta bort reservationslapparna som skulle hjälpa med socialdistansering.
    Flera kampanjarbetare och deltagare var/blev smittade.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-07-08 12:12:43 följande:
    Ja, det förvånar mig inte att du anser att folk med andra åsikter än dina borde låsass in.

    Tala inte för högt om detta när du är ute och fotar busspassagerare. Testa med bättre vidvinkel nästa gång, förresten - trängseln blir liksom mer påtaglig då.

    Lycka tillSolig
    Det är där dom berättar sin politiska tillhörighet och varför man är så arg på Tegnell på högerextrema forum.
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 15:38:53 följande:

    Den nya lagen för restauranger är ett steg i rätt riktning. Kommunerna ska kunna ta det ansvaret. Precis som när det gäller besöksförbud på LSS-boenden, bland annat.


    Idag är det kommunerna genom sina miljö- och hälsovårdsinspektörer som gör inspektioner och ser om bla de nya lagarna efterlevs. Om lagarna inte efterlevs kan de med stöd av de nya lagarna stänga en restaurang.

    Självklart kan inte kommuner stifta lagar, men de har i förekommande fall i uppdrag att se till att gamla och nya lagar efterlevs.

    Om sen kommunerna kan eller inte kan detta är en annan fråga - men jag uppfattar det som att det inte är det du försöker uttrycka utan att det är någonting annat.  
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 12:52:52 följande:
    Man gjorde för lite och försent, det är något som präglat den Svenska sk strategin hela tiden.

    Och inte nog med det man valde strategi utan att ha koll på hur saker fungerade i praktiken. Undersökningen som görs nu bland äldrevården visar ju klart och tydligt att förutsättningarna fört att skydda våra äldre enligt Tegnells strategi inte fanns och då kan man fråga sig hur en myndighet som ska välja Sveriges strategi vid en pandemi inte har koll på det eller ens bryr sig om att ta reda på om förutsättningarna finns? Och varför man väljer en så riskabel strategi som bygger på flockimmunitet med så dålig koll? Är inte det vad man normalt kallar inkompetens?

    Vi vet redan detta narrativ är stendött, vi hade en för omfattande smitta initialt, därför sadlade man om till denna strategi vi nu haft ett bra tag, och som jag hört varje PK jag sett.


    Det roliga i dett narrativ du tror fungerar, har ni flyttat tillbaka varje gång, och varje gång vi har flyttat tillbaka har det varit tyst ett tag, och sen pratar som ingen var smittade i mars fast hoppat tillbaka till december https://static.flashback.org/img/smilies2/whoco5.gif


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • Steven01

    Det visar sig nu att Sverige har hanterat Covid på ett mycket bra sätt, funderar därför att PM;a alla som sågat Sveriges coronastrategi i den här tråden med ett VAD SÄGER NI NU DÅ!! Glad

  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-08 13:02:41 följande:
    Just. Det finns inget unikt med Sveriges hantering. Vi hade bara otur.

    Det har vi nämnt många ggr innan, varför accepterar du det nu för?
    Och att det var otur vi hade en så omfattande initial spridning och tidigt.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-08 13:21:33 följande:
    Ok, det var lika vagt som FHMs förklaring av Sveriges strategi. Förstår fortfarande inte skillnaden mellan en pandemi och en "pangdemi", men w/e.

    Inget vagt med den, håll nere smittan så sjukhusen hinner ta hand om de som blir sjuka och går hjälpa.
    En strategi som följts till punkt och pricka upp till dagens datum.
    Antar det är nu här du ska prata om de som inte ens klarar intensivvård, dock berättar du inget med dom.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin