Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2022-01-24 13:03:08 följande:

    Det hänger ihop med att alla inte kan bli smittade, då det finns en procentsats som berättar att det skyddar mot smitta tom, och du skrev det även själv.
    SÅ tack för hjälpen.


    .
    Och ditt svar var inte alls till någon hjälp, inte ens på minsta lilla vis...
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-24 13:27:28 följande:

    Det förstår jag och när du vill antyda att alla smittas.


    Men visst är det till hjälp och veta att alla inte kan smittas och att detta är definierat av procentsatser på de olika vaccinen och de olika varianterna av COVID-19.


    Du tror verkligen inte jag forstår att alla inte kommer smittas??

    Du läser inte (eller forstår inte) ens frågan du forsoker svara på. Som vanligt.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-24 13:59:19 följande:

    Det ställer jag mig verkligen frågande till och när du tog i så.


    Jo, jag vet om att det är en procentsats av de vaccinerade som aldrig ens kan bli smittade under en period.
    Och sen kommer man även uppdatera för Omikron.


     


    Men vad betyder detta du säger, att man inte ska vaccinera sig för vaccinen inte hjälper?
    För det du skriver är knappast till för någon ska ta vaccin, så detta är mycket intressant.


    Precis som jag sa: Ca 85% är fullvaccinerade anses inte nog, men 60% smittade anses göra så att pandemin klingar av. Jag skulle vilja forsta hur de resonemangen hänger ihop. Jag propagerar varken for vaccination eller emot vaccination.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-04 00:18:29 följande:
    www.dn.se/vetenskap/forskare-nedstangningarna.../

    'De nedstängningar som ägde rum i USA och i Europa på grund av pandemin räddade i praktiken inga liv. Det konstaterar forskare i en rapport från det ansedda Johns Hopkins University i USA.Nu ser man att Sverige valde en bättre väg, säger en av rapportförfattarna, Lars Jonung, till DN....
    Enligt forskarna visar analysen att nedstängningar endast hade marginell eller ingen effekt på dödligheten i covid-19 under pandemin.Den effekten beräknade vi till 0,2 procent som ett genomsnitt för de studier som gjorts. Den är alltså inte noll, men den är försumbar.'0,2% är mer än 0%Forskarna menar att de studier som gjorts visar att lockdowns inte hade önskad effekt för att skydda befolkningen mot allvarlig sjukdom och död. Det stämmer väl överens med de faktiska resultaten i fråga om dödstal i europeiska länder och väl överens med hur svårt eller omöjligt det varit att skydda befolkningen oavsett vilka åtgärder som satts in. 
    De plattade väl kurvan så inte IVA och sjukhus blev överbelastade med alla patienter på en gång. Hur de kan mena att det inte skulle dött fler om alla hamnat där samtidigt förstår jag inte, men beaktar man bara 24 av 18 590 studier kan man ju plocka de som stödjer ens sak.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 12:39:06 följande:
    Jag har svårt att tro att det är antalet angränande grannländer som spelat roll, Belgien har tex 5 grannländer, Italien har kanske 12 grannländer.. UK har 4?  

    Det är en märklig fixering vid nationer och deras gränser - eller du har kanske en förklaring till hur detta spelar roll

    Albaninen har förresten 5 angränsande grannländer, Sverige har 9  angränsande grannländer, Tjeckien har 4, Norge har 4-5-6? Österrike 7
    9 angränsande grannländer?
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 15:23:10 följande:
    Om du tittar på en karta och ser villka förbindelser som finns så ser du 9 länder. Alla har inte direkta vägförbindelser, men det är ju inte frågan om det finns landgränser eller vägförbindelser eller hur många grannländer det fnns utan vilka trafikströmmar som finns.

    Vill du att jag ska räkna upp Sveriges alla grannländer?
    Ja tack, alla 9.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 17:26:58 följande:
    Landgränser:
    Norge
    Finland

    Havsgränser:
    Estland
    Lettland

    Litauen
    Ryssland(Kalininggrad)
    Polen
    Tyskland
    Danmark

    Det blev visst 10 länder då jag räknade in Kalinigrad - men det finns så vitt jag vet inget trafikflöde mellan Sverige och den ryska exklaven
    England räknas inte?
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 18:18:29 följande:
    Nej, vet du varför England eller UK eller Skottland eller Shetlandsöarna .. osv inte räknas?
    Nej?
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 18:23:30 följande:
    www.diva-portal.org/smash/get/diva2:1366871/FULLTEXT01.pdf

    "I juli 2014 beslutade EU om ett ramdirektiv för havsplanering (2014/89/EU). Detta innebär att alla medlemsstater ska ha utarbetat havsplaner senast 2021. Ett av syftena med direktivet är att främja sammarbete mellan medlemsstaterna. Sverige har som enda land havsgräns till samtliga länder runt Östersjön, samt Norge. De svenska havsplanerna kommer därför att behöva relateras till minst nio olika planer"
    Ah, intressant.

    Men i frågan om smittspridning tycker man ju färjetrafiken till england etc skulle beaktas också om man gor det med estand/lettland/tyskland.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2022-02-05 18:46:32 följande:
    Jag har åkt färja från Sverige till UK en gång, men det var många 10-tals år sedan.   Då det stora askmolnsvulkanutbrottet på Island förlamade flygtrafiken var det väl inte möjligt att ta färjan mellan Sverige och UK? Engelsmannen från huvudkontorert i London blev i alla fall strandad på ett iofs hyftast hotell tills han tog sig hem.

    Jag har för mig att bristen på färjetrafik i Europa då togs upp på EU-nivå som en kris- och beredskapsfråga.

    Körs det och har det körts personfärjor igen mellan Sverige och UK med omfattande persontrafik?

    Flygförbindelser har ju å andra sidan tagits upp som den stora smittspridningsvägen till Sverige, speciellt från alperna, men alpländerna räknas ju inte som grannländer bara för att det finns etablerade transportförbindelser med stora folkströmmar, eller?

    Jag tror inte att antalet grannländer har med saken att göra.
    Jag har också åkt färjan, men kanske flyg ersatt mesta trafiken idag, vet inte.
  • Tow2Mater
    Anonym (haha) skrev 2022-02-14 14:08:30 följande:
    Jag säger ju att jag inte kan gissa vart du har dom inofficiella och enligt dig rätta siffrorna ifrån, varför tror du mig inte? Jag tvivlar inte på att du är en svamp och att du har lärt dig detta under deciennier, jag ber dig tvärtom att berätta vart och från vem/vilka du har lärt dig detta så att jag också kan ta del av materialet som ligger till grund för siffrorna 2500-5000.
    Hans konstanta desinformation måste man lära sig ignorera, det är ingen ide att gora annat.
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2022-02-16 19:07:10 följande:
    AnnaSara Carnahan som är epidemiolog och ansvarig för Sveriges influensaövervakning bedömer att "dödligheten" i influensa är tre gånger så hög som den som redovisas.
    Borde hon inte anmäla FHM till SÄPO då?
  • Tow2Mater

    Jaha, vad kan man forvänta sig, utredning som tar 3+ år....

    "Beredskapen inom den svenska sjukvården behöver öka när det gäller alltifrån olyckor till smittoutbrott, enligt regeringen."

    "I ett delbetänkande som presenterades i mars 2021 föreslog utredningen flera åtgärder som kan vidtas för att stärka den svenska sjukvårdens krisberedskap"

    "Utredningen har pågått i tre år."

    www.expressen.se/nyheter/handlar-om-beredskap--infor-en-krigssituation/

  • Tow2Mater

    Att en massa åldringar dog ett par tre år i förtid i Sverige anser man inte vara en big deal, att de kunde fått ett par år till tillsammans med nära och kära anses ganska oväsentligt, tyvärr.

  • Tow2Mater

    En del länder inför nu obligatoriska tester för inresande från Kina. Medan  Folkhälsomyndigheten får uppdraget att  fortsätta övervaka och prognosticera utvecklingen av covid-19 för att bibehålla en god beredskap. De ska även få ett särskilt uppdrag att analysera konsekvenserna för Sveriges del med anledning av Kinas epidemiologiska situation avseende covid-19.

    Låter som man kommer att vara ute alltför sent igen ifall åtgärder behöver införas.

    Expressen:  www.expressen.se/nyheter/regeringen-vill-att-fhm-ska-bevaka-covid-i-kina/

  • Tow2Mater

    Se där, Sverige verkar ändrat sig, bra:


    Nu skriver Folkhälsomyndigheten i ett pressmeddelande att de vill att regeringen börjar förbereda för krav på ett negativt coronatest för resenärer från landet.


    ”De personer som föreslås omfattas av kravet på negativt covid-19-test är resenärer från Kina som är över 12 år och tredjelandsmedborgare, det vill säga personer bosatta utanför EES-länderna och Schweiz. Åtgärden minskar risken för att personer med en pågående infektion reser in i Sverige från Kina. Kravet föreslås vara tillfälligt och gälla i tre veckor från ikraftträdandet.”


    www.expressen.se/nyheter/fhm-vill-se-testkrav-pa-resenarer-fran-kina/
  • Tow2Mater
    Anonym (haha) skrev 2023-01-04 09:50:33 följande:
    Såg en hel busslast kineser knata omkring i förrgår. Så det är nog för sent.
    Smittan kan ju inte stoppas, men förhoppningsvis begränsas lite med färre sjuka inresande.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin