• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-10-22 16:08:06 följande:

    Så där säger du att beräkningarna sm bar så viktigt, är bara nonsens.

    Man blir nu väldigt frågande vad du gör här och vägrar att diskutera ämnet.


    Nä, nu har du missförstått kapitalt igen.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-22 19:03:42 följande:

    Såklart jag missförstår kapitalt när du aldrig berättar vad denna miljon plus en miljon är för beräkningar.

    Det är klart som konsumé att det blir bara missförstånd när du håller detta hemligt för alla.

    Och det har inte saknas chanser och vara saklig och berätta för alla vad det är för mystiska beräkningar du talade om.

    Du verkar rätt ointresserad av ämnet, men överdrivet mycket intresserad av mig som person.


    Även den klaraste consommé har du lyckats grumla, bara genom att andas något om den. Jag rekommenderar mask. Så kanske du kan hålla inne dina värsta spottloskor: Gapflabb i oförstånd; Faktaresistens; Anala faser och fixeringar; Textdelirium; Kaotisk debattlusta, eller snarare debattförlustelse med substansförlust. Good luck.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-23 14:33:46 följande:

    På tal om fakta, vad är det för beräkningar för dessa en plus en miljon.


    Vad konstigt att du som är så faktadriven inte vet. Du får granska om någon av dina etiketter "hybris" och "vilja andra så illa" kan förklara ditt tillstånd. Du kan inte fråga oss här för hjälp att förstå, du får vända dig till fackfolket i din närhet. Det har vi talat om för dig flera gånger.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-23 19:58:10 följande:

    ä

    När vi strax går ut med hunden skulle det mycket väl kunna hända att vi möter en superspridare som skriker och gormar med sådan kraft att munskyddet står som en strut i ilska över att vi har hunden okopplad.


    Skriker folk på dig och hunden i Stockholms rastgårdar, eller har du den okopplad på gångvägar och andra allmänna platser?
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-23 23:03:55 följande:
    Det var onödigt av mig att göra hundkopplingen, den har inget med ämnet för tråden att göra.

    Men som svar på din fråga. Det händer. inte ofta men ibland, att folk retar sig på att vi har vår hund okopplad - eller som en man förklarade: jag kan inte ha min hund okopplad, då skulle han anfalla din. Då ska inte heller du ha din hund okopplad, även om han aldrig går fram till andra hundar.

    Som en koppling till tråden så har vi lärt hunden vad frihet under ansvar innebär, ungefär som FHM:s rekommendationer.
    Jag ser det mer som att här har vi att göra med en riktig frondör. En sådan där som inte litar på myndigheter och gör små offentliga utspel. Det är inte så att du går runt med böcker, bacon och tändare på dina upprorsrundor också? Att folk blir rädda eller upprörda är ju inget att bry sig om. 
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-23 23:17:47 följande:
    Nej, men däremot har jag i den här tråden sett ett flertal kopplingar till ultrahögern vad gäller kritikerklustrets uttrycksformer - men jag antar att man i dessa kretsar har sina rondellhundar kopplade när man tar fram sitt bacon.

    Bacon är inte särskilt nyttigt för levande hundar, men däremot gläder det mig lite att kunna skänka lite glädje till andra genom att visa att man hur en pålitlig hund uppträder.
    Bacon och öl finns det ju säkert en del som skulle kunna tänka sig, framför att elda och misstro myndigheter. För övrigt tror jag att mentalisering och en gnutta ödmjukhet inför andras erfarenheter kan vara en nyttig övning för den som tolkar alla /stela/ blickar som pur beundran och glädje. Helt enkelt nyttigt att förstå att inte förväxla sin känsla av samhörighet med hunden med densamma för okända tvåbenta. Det finns trots allt en del bestämmelser som inte finns till enkom för att provocera oss hundägare, utan av omsorg om andra. Frihet under ansvar är också att respektera ett fåtal regler som är till för allas välbefinnande.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-24 00:05:38 följande:

    Du utgår från dig själv och dina referensramar - och kan väl heller inget annat göra.

    Klart att jag ser hur folk reagerar och att det stora flertalet inte reagerar överhuvudtaget, några få reagerar negativt medan många ler, inte mot mig utan åt hunden.

    Men det är klart att jag förstår att det är en utmaning för rigida paragrafryttare att möta en okopplad hund som inte skäller, inte går fram till andra hundar eller människor.

    Det finns ju en tydlig parallell där till FHM:s rekommendation, de innebär ju också en utmaning eller är rentav en skymf gentemot dem vars livsglädje är förbudsivrande.


    Parallellen till myndighetstrots och misstro mot myndigheter är desto tydligare.

    Ja, du har alldeles rätt i att jag utgår från min referensram, dvs den att inte utgå från att andra inte är hundrädda för att jag inte är det och att inte sätta "nytta för mig" framför "nytta för flest", när jag rör mig ute med mina hundar. Det låter som att du har en både snäv och skev referensram och illa dolda behov att "visa saker".

    Det aggressiva i att projicera att andra "är paragrafryttare", där är du i skönt sällskap med framförallt de män som gillar att köra egna race och visa upp det, i synnerhet mot kvinnor som "ska tycka nåt". Du blir fort arg och bitsk, ser jag, men vi är vana och tar det med jämnmod Skäller inte hunden gör husse det så saliven "står som en kvast" för han skulle ju aldrig ta på sig ett munskydd som kan "stå som en strut".
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-24 07:55:27 följande:

    Mm, jag har ju stött på personer med uppfattningar som liknar din. Dessbättre är det ur mitt perspektiv inte ens en promille som reagerar synbart negativt på en okopplad hund som uppenbart inte utgör något hot mot människor eller andra djur.

    Det är inte särskilt länge sen en mamma hejdade oss och frågade om vi kunde hjälpa till. Hennes dotter i femårsåldern var hundrädd och mamman ville visa henne att alla hundar inte är farliga.

    Det funkade bra, ett slags KBT på amatörnivå som resulterade i en stolt och ganska glad femåring och en uttråkad hund.

    Det finns vettiga människor överallt som ser saker för vad de är - som inte kräver att det ska finnas masker eller koppel i sammanhang där de bara inger en känsla av falsk trygghet.

    Hoppas du får uppleva en helg där du inte känner dig hotad av alla de människor på din ort som inte håller avstånd till andra - där är det ju enligt din utsago endast någon promille som beter sig korrekt ur ett smittskyddsperspektiv.


    Återigen, det skulle vara hälsosamt för din omgivning om du kunde röra dig mellan flera perspektiv och reflektera något djupare än du just nu gör. När det gäller pandemin är det detsamma: Att raljera över verklig fara för andra, för att du och partnern hade lätta förkylningssymptom vid er infektion, det visar bara på dina svårigheter att relatera till det som inte är självupplevt. Du kan relatera till en flicka du mött men inte alls till att jag hela arbetsdagarna rör mig bland hundratals människor och som går nära och som renlighetsåtgärd har en flaska handsprit och tvål och vatten. Vi har ännu inte rek om mask på jobbet. Avvikelsen att ha det är så stor att ingen har det.

    Vi har inga antikroppar och min man kom precis hem efter inläggelse med hjärtflimmer, proppar i ben och lungor, som givetvis är kvar. Jag gör mig inga illusioner om att det här säkert går vägen, men kommer att hantera det också. Framförallt är jag inte i ditt och klybans gäng som föraktar människor som har kritik mot allmänhetens hantering av befintliga restriktioner, och dubier om myndighetens rekommendationer varit och är tillräckliga i förhållande till de beteenden som visar sig. Jag är hela tiden alldeles för nära andra personer, för att jag måste om jag ska ha en inkomst. Så du behöver inte ha några idéer om hur jag går runt och "känner mig hotad", för att jag krasst deklarerat att folk inte sköter sig ens i affärer enligt FHMs rek. Det finns ingen människa som kan gå med signalsystemet mot faror påslaget i den utsträckning det skulle behövas, så jag fungerar alldeles utmärkt, tack så mycket.

    Det är kanske dags att även du ser saker för vad de är, inte bara de du kan tolka i egen favör.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-24 10:23:42 följande:

    Ja, vi lever i olika verkligheter - eller åtminstone upplever vi att vi gör det.

    Där jag bor är det stora flertalet ganska bra på att hålla avstånd till andra i vardagen, visst slarvar vi ibland, men inte desto mindre innebär vårt gemensamma förhållningssätt att smittspridningen dämpas.

    Där du bor är det endast ett fåtal som tar rekommendationerna på allvar.

    Antingen är skillnaden reell eller också handlar det om hur vi ser på andra i förhållande till oss själva.


    Vilket löjligt relativiserande att "hur vi ser på andra i förhållande till oss själva". Du har oerhört liten tillit till utsagor du inte kan kontrollera. Som tvivel på att jag korrekt noterat att jag kan känna kollegans utandning i mitt ansikte, se 15åringar som skojbrottas och kramas i korridorer, noll tankar på att lämna extra plats, eller öht lämna plats för passerande, vuxna gör exakt likadant och vuxna som glömmer "en-stol-emellan". Oavsett vilka riskbedömningar som görs och vad man går ut med för förhållningsregler. Det ser nästan lika illa ut i affärer med mer space än arbetsplatser, förutom andningen då. Det kan inte vara lättare för dig att förhålla dig till människor överlag med den inställningen och bedömningen att andras observationer lutar mer åt känslomässiga utspel.

    Jag har inte en enda gång ifrågasatt att folk är så duktiga i din omgivning som du påstår. Det brukar inte vara den egna erfarenheten ensamt som gör att man/du vill klä andras rapporter från golvet i ord som "upplevelser" och "människosyn", utan faktiska brister i förmågan att bedöma information, och det att värdera andras erfarenheter som likvärdiga dina egna.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    pyssel skrev 2020-10-24 11:08:53 följande:

    Vilket löjligt relativiserande att "hur vi ser på andra i förhållande till oss själva". Du har oerhört liten tillit till utsagor du inte kan kontrollera. Som tvivel på att jag korrekt noterat att jag kan känna kollegans utandning i mitt ansikte, se 15åringar som skojbrottas och kramas i korridorer, noll tankar på att lämna extra plats, eller öht lämna plats för passerande, vuxna gör exakt likadant och vuxna som glömmer "en-stol-emellan". Oavsett vilka riskbedömningar som görs och vad man går ut med för förhållningsregler. Det ser nästan lika illa ut i affärer med mer space än arbetsplatser, förutom andningen då. Det kan inte vara lättare för dig att förhålla dig till människor överlag med den inställningen och bedömningen att andras observationer lutar mer åt känslomässiga utspel.

    Jag har inte en enda gång ifrågasatt att folk är så duktiga i din omgivning som du påstår. Det brukar inte vara den egna erfarenheten ensamt som gör att man/du vill klä andras rapporter från golvet i ord som "upplevelser" och "människosyn", utan faktiska brister i förmågan att bedöma information, och det att värdera andras erfarenheter som likvärdiga dina egna.


    Nu tänkte jag rätta mig med att vuxna åtminstone inte skojbrottas, men nog tusan gjordes det igår också, men det är ett undantag.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin