• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-10-27 19:46:58 följande:

    Jag anser inte att konflikter har något egenvärde, i synnerhet inte sådana som får ljudet från en gammal vinylskiva som hakat upp sig att te sig som varierat.

    Jag hade en annan uppfattning än klyban då han beskrev att munskyddsbärarna blivit fler och att de hanterade munskydden bättre - men det var hans bild inte min.

    Det var liksom hans hörn av verkligheten sedd genom ett temperament - för att anknyta till en känd fransman som skrev en pamflett med titeln "Jag anklagar".


    Då är det en gåta varför du eldar upp under agitatörens påhitt, tråden igenom (även om oppositionella svar är lika mkt bensin på elden, jag säger inte annat). Nu är det ju så med Klyban, att gå en runda om att något skulle vara "hans bild", det har vi alla försökt.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 19:46:52 följande:

    De där konspirationsteorierna du drar fram (från under Ullaredskostymen om det var dig påven träffade på GeKå's ) får du själv stå för - men du kanske hittar dem i raderna du citerade också 


    Apropå Gekås, jag har aldrig varit där, men lite spännande låter det allt - Efter pandemin! Dock kan jag plussa på med lite andrahandsinformation om trängsel därifrån. Från "fackfolk i min närhet": Varbergsbor. Dessa observationer är snarlika den förstahandsinformation jag har från den ännu sydligare regionen gällande 2-3 köpcentrum och en mängd mataffärer. Här kan trängseln snarare beskrivas i beteenden än genomsnittligt antal personer per kvadratmeter, till skillnad från stränderna där det gäller både och.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 20:07:35 följande:

    Pyssel inte bara tror och skriver att andra är idioter (men bevisen för det senare finns inte längre kvar) - utan att hens intellektuella förmågor står över andras. Kanske finns denna mindre klädsamma utstyrsel i Ullareds utbud


    Att vara hårsår, som vi säger hemmavid, är t.o.m mindre klädsamt än anmälningsfrenesi. Men det blev tydligt att uppfattning om uppfattning skavde mer än vissa ord. Jag frånskriver mig förstås allt ansvar härom.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 20:23:41 följande:

    Inte tycker någon att just du behöver stå för någonting  Frånskriv dig allt vetja 


    Med tanke på din anmälningsfrenesi behöver jag näppe lägga särskilt mycket energi på vad du refererar till. Jag tänker vi får det lättare med varandra om jag anammar ditt sätt att läsa text: Ut av syn, ut av sinn - som det där som "inte gör sig i text".

    Det stod med en gång tydligt, ja där var det inga tveksamheter, att du gärna stod med och för Klybans allra första utfall mot mina vittnesmål. Men jag väljer att tolka det mer som oförstånd än bröl och gapflabb i samförstånd mot försiktighetsåtgärder för de allra känsligaste riskgrupperna. Men det är okej med det senare också. Det står sig liksom ändå inte i jämförelse med värre saker, även om det saboterade en annars intressant diskussion.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 20:20:52 följande:

    Så är det säkert - ingen förnekar detta i tråden vad jag kan se. Även om en del ställer frågor om varför media skulle ljuga om det..

    Efter pandemin kanske vi kan börja bete oss som vanligt, dessa 1-2 meters avstånd börjar bli tröttande. Jag vill tillbaks till 4-5 meter som tidigare


    D Ä R är vi ense! Jag ser framemot att inte känna vad folk åt till lunch!
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2020-10-27 20:19:18 följande:

    Jag ser det inte som att jag eldar på något eller någons påhitt.

    Jag ingår inte i något lag, för dig tycks diskussion vara en lagsport, men det är det inte för mig.


    Varför backar du då upp någon som har som hobby att vantolka inlägg och sedan ställer näbbiga frågor på sin egen hårresande tolkning? Det är ju inte enstaka gånger de här vantolkningarna hänt, utan hundratals. Noll respekt får noll respekt.

    Det är som att du ständigt skulle konfronteras med frågan varför du låter din hund bita folk, för att du skrivit att den ibland är lös där den ska vara kopplad.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 21:27:33 följande:

    Det låter som du har hittat en strategi som du tänker ska göra det enklare och lättare för dig -  det gör mig faktiskt lite glad. Hoppas den ger mening till ditt deltagande i tråden som går utöver konflikten du har i tråden.

    Starten av din och klybans batalj gick mig förbi - det var nyligen jag såg att du refererade till någon gång i augusti.

    Men jag tror att du gör dig en otjänst om du tror att den som är mot de personliga påhopp som levererats är mot eller för _någon annan_ bara för det.

    Det jag ser skrivet mellan oss är den 25 augusti om ironi och sarkasm- sen är det någonting några dagar senare om att jag vänder på ditt värderande användande av 'märkligt' till hur huvudpersonen i boken jag rekommenderar dig kanske skulle respondera på och använda 'märkligt' 

    Jag vet inte om det är detta eller om det är någonting annat som får dig att tro att jag stod med och för den oförrätt du anser dig blivit utsatt för från klyban.  Du vet - bara för att någon inte håller med så är inte denna person inte nödvändigtvis mot _dig_


    Det är en smaksak/tolkningsfråga/avsaknad av en viss sorts erfarenhet om man skiljer ut ett gäng tillbakakakor, efter år av trådsabotage och personligt riktade vantolkningar, och kallar returerna "personliga påhopp", kontextlöst. Det är inte "den oförrätt", för att vara extra tydlig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-10-27 21:45:09 följande:

    Det finns här i stan också. 

    Och nu förespår jag att klyban kommer att fråga mig om detta har "nått med covid att göra". 


    De kanske syr upp det med =)
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    pyssel skrev 2020-10-27 21:47:49 följande:

    De kanske syr upp det med =)


    Munskydd, alltså! Haha, det outtalade, eller kommer det bli "det onämnbara"...
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-27 22:09:33 följande:

    Ok. så det är saker utanför den här tråden det handlar om?


    Nej, snarare en upprepning av tidigare händelser. Bara lite nya vantolkningar och bröl. Skriver jag något nytt måste det ju få en ny vantolkning. Varför du hade behov att anmäla det tidigare förtydligandet att svaren hänger ihop med att någon "uppförde sig som en idiot i sitt första inlägg till mig" och anklagade mig för lögn, är dock något som passerar över mitt huvud (j'avoue!).
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin