• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-10-14 19:16:40 följande:

    Vad är det för beräkningar med en miljon och två miljoner?

    Och har det nått med COVID-19 och göra dessa beräkningar.

    Varför jag undrar så många ggr, det är för att du tryckte så hårt för dessa beräkningar, men ingen vet vad de handlar om.

     

    Är det nått du kan utveckla och med COVID-19 i tankarna?


    Det visar sig när vi har facit. Tyckte du sa att det skulle ta lång tid och vi måste vänta på facit. Det är lite som dina hemliga experter och siffror du var tveksam till. "Vänta och se". Tycker du ska applicera den hållningen på allt som blir diffust för dig.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-14 20:47:58 följande:

    Jaha, så du säger det vara utmärkt för egen del i fråga om att vara ovetande. Det kan vara en i vissa avseenden berömvärd inställning även om den inte alltid gynnar en själv. Men olika situationer kräver väl olika inställningar för olika personer.  Men vilka Man och Ni är tror jag att du kanske vill att andra ska vara lyckligt ovetande om.. 

    Jo, vården och patientsäkerheten lider pga de omfattande strukturrationaliseringarna och bristen på sammanhållen verksamhet. Där har andra länder lyckats betydligt bättre och andra har inte genomfört de omfattande strukturrationaliseringar som genomförts i Sverige, åter andra har en vård och patientsäkerhet som har långtkvar för att komma upp i det sämsta Sverige kan prestera.


    Jag förstår varför du är ivrig att göra den tolkningen, om än flera var möjliga. Ja, det känns utmärkt att en stycken upphöjd person med pluraltilltal är ovetande om vissa språkliga nyanser, men också att det skulle kännas lika utmärkt att vara utan denna "viktiga fakta" om "den andre", det har du alldeles rätt i. Jag provade ju även att förmedla ett och annat på norska, men gick jammen bet där med. Min nynorsk är lite ringrostig men det hade kanske nått fram.

    Ja, så är det och frågor som förblir obesvarade när det gäller vården, i samma och angränsande regioner, är vilken analys som ligger till grund för olika handlingsplaner och rutiner. Eller om det är så simpla förklaringar som att det fortfarande råder materialbrist. Detta är alltså reflektioner som enligt klyban inte hör hemma i tråden, utan man är hänvisad av moderator klyban, bort från diskussionen, till att "fråga vården". Då har han inte begripit någonting av vad en diskussion är eller på vilka olika premisser den kan föras.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-14 22:07:12 följande:

    Jag tvekade faktisk ett tag, men sen tyckte jag att det var ett bra sätt att svara den 'Vi-kritiserande Man och Ni-sägaren' på detta sätt om det var vad du trodde vet jag inte och det är inte heller viktigt för mig.

    Kort sagt tyckte jag att de premisser du byggde ditt påstående på gott kunde bemötas med lika galna premisser. Det var det där med spegling som någon pratade om i tråden 

    Tidigare i tråden var det ett j*vla liv om att sarkasmer, ironi och andra påhopp inte togs emot väl av alla och nu är det igen en enskild person som skall häcklas istället för argumenten som bemöts. Det är ju också ett sätt att föra en diskussion och de premisser detta bygger på gillar en del och andra inte.

    Ännu tidigare i tråden motarbetades de som ville ge en bredare bild av Sveriges handhavande av pandemin eller inte ville hänga Tegnell vid rånocken - ambitioner att moderera trådens inlägg och deltagare var det ingen brist på.


    Det var en förenklad och inte helt sann bild du gav där. Men det var kort och gott nyanserna som ställde till det för dig och kompisen du så ivrigt försvarar debattekniken hos. Då kommer kraftuttryck som "hänga Tegnell vid rånocken" fram, där det helt saknas grund att rikta dem mot mig. Kämpa på med förståelsen och avståndet
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-14 23:12:44 följande:

    Facit för vad...

    Vänta och se om vad ...

    Hållning om vad ...

    Har det nått med COVID-19 och göra, för vi väntar på vad dessa beräkningar är, och vad facit ska vara för, och vad

    vi ska vänta och sen om, så vi kan kan ta hållning om vad.


    Det måste vara frustrerande att förstå så lite av åskådliggörande förenklingar och riktade exempel. 679 stycken är en ny siffra att förhålla sig till, med visir den här gången. Latexhandskar med pulver 78%, utan pulver 22%. Minus 3 experter, plus en handfull solfjädrar med standardveck. "Facit har vi om flera år".
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-15 06:18:58 följande:

    Så en miljon vad och en till miljon vad?

    Men för känslan av att denna beräkning jag skulle kunna om COVID-19 inte är nått som du klarar av att förklara.

    Finner inte du det rätt ironiskt det aldrig sker.

    Så vad har dessa beräkningar om COVID-19 och göra


    Ironi är något bara en av oss behärskar. Att metaprata om det har vi ju redan provat, då blev det ännu svårare för dig.

    Du får läsa global statistik så får du koll på var siffrorna hör hemma.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-15 06:21:19 följande:

    Exakt vad med detta inlägget vill du ha sagt om COVID-19?

    Verkar som du har ett ointresse diskutera ämnet, udda och med tanke på hur ofta du kommer tillbaka och aldrig diskuterar ämnet COVID-19.


    Vi har svaret om flera år. Just nu är de som en solfjäder. Kanske >1 miljon solfjädrar. Experter har sagt det till oss.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-15 06:49:40 följande:

    Vilka siffror behöver jag läsa som har med COVID-19 och Sverige och göra, som har med denna miljon och denna miljon till?

    Eller ska det förbli en hemlighet?


    Det var ju du som hade hemliga informationskällor. Experter. Nej detta är inte hemligt, vi har bara inte facit än, och som du och dina vänner skriver ser det inte likadant ut hela tiden. Mkt luddigt, men minus navelluddet. Det sista får de bidra med som har lokal expertis i sin absoluta närhet.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-15 07:51:48 följande:

    Du misstar kritik mot en debattstil med försvar för någonting du ogillar.

    Nyanserna, eller kanske skuggorna, vi rör oss i är olika som jag ser det, vem som förstår nyanser eller bryr sig eller har mest bestämda åsikter om andras uppfattningar skiljer.

    Kämpa på får vi alla göra, för att förstå omvärlden och oss själva.


    Vilket visar på att du misstar ogillande för att vara en debattstil.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    klyban skrev 2020-10-15 07:11:49 följande:

    Nonsens.


    Prova att vifta bort dimman med en solfjäder.
    #inteensamaldrigglömd
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-10-15 09:46:09 följande:

    Nejdå, det låter på ditt inlägg som att jag hade rätt - bara att du inte vill kalla ditt sätt att uttrycka ditt ogillande för en debattstil.


    Nejdå, det är inte primärt en debattstil.

    Att ogilla att bli anklagad för att vara kär o dyl och för att man uttryckt sitt ogillande över hårresande tolkningar och anklagande svar som bygger på gåtfulla parallella världar, det skulle jag inte kalla en debattstil i första hand. Det finns oskönare omskrivningar än "debattstil" för att ösa tillbaka skiten där den kom ifrån, så får tacka för den.
    #inteensamaldrigglömd
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin