Inlägg från: Anonym (Ella.) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ella.)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Det här har inget att göra med Covid-19, men vi fick en seger i skidskytte. Så roligt för Sverige!

  • Anonym (Ella.)
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-05 14:26:14 följande:

    Ja, jag är glad åt att man har kunnat hålla smittan på en låg nivå där jag bor. Tack vare systemet med karantän för de exponerade så blir ju en stor del av smittospridarna också bortplockade innan de hinner smitta någon annan.

    Man vänjer sig vid allt sägs det ju, är det så att ni i Sverige nu har vant er vid att smittan finns överallt? Och det känns helt ok att gå på jobb även då man vet att kolleger har blivit smittade?


    Herregud! Vilka dumma frågor. Det förstår du väl, att vi inte går och jobbar när vi är sjuka. Sedan finns det ju alltid rötägg som inte bryr sig ett skvatt om någonting.

    Men rötägg finns ju i alla länder. Och de jag umgås med följer alla rekommendationer till punkt och pricka, inklusive mig själv.

    Men det är klart, om ryktet eventuellt går så här om Sverige i våra grannländer att vi går och jobbar när vi är sjuka mm, så är ju skitsnacket igång.

    Det är trist och tråkigt att läsa om all skit som kastas på Sverige och våran befolkning, speciellt tråkigt när skitpratet kommer från våra grannländer.
  • Anonym (Ella.)
    klyban skrev 2020-12-05 15:32:13 följande:

    Det beror nog på att Tegnell & co inte ger de svar de önskar att ha, så enkelt är det troligtvis.


  • Anonym (Ella.)

    Vilken dag för Sverige. En seger till!

  • Anonym (Ella.)
    FDFMGA skrev 2020-12-05 16:44:32 följande:

    Aha, i skidskytte igen?

    Själv väntar jag på att Stina Nilsson ska få ordning på skyttet och kunna börja tävla


    Ja. I skidskyttestafett damer. Så kul!
  • Anonym (Ella.)
    FDFMGA skrev 2020-12-05 16:44:32 följande:

    Aha, i skidskytte igen?

    Själv väntar jag på att Stina Nilsson ska få ordning på skyttet och kunna börja tävla


    Ja, det skall bli kul att se vad Stina kan prestera, riktigt spännande.
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (realist) skrev 2020-12-05 17:09:43 följande:

    2522 nya fall i Skåne idag. En jätteökning. Redan igår tog man nytt "rekord" med över 1600 nya fall. Tegnells flockimmunitetsstrategi har kollapsat, vården kommer att braka sönder och samman.


    Vi har aldrig haft den strategin.
  • Anonym (Ella.)
    FDFMGA skrev 2020-12-05 17:48:28 följande:

    Jag tror att påståendena om att strategin är flockimmunitet skrivs i ren "klustration" över att Sverige så sakta faller ner i listan över de EU-länder som har flest döda relativt befolkningsmängden

    Lite som att om en papegoja får höra samma fras tillräckligt många gånger och lär sig förknippa den med något positivt så ligger "Polly vill ha kaka" rätt i näbben även i situationer som inte direkt påminner om inlärningsprocessens köksbord.


  • Anonym (Ella.)
    Anonym (realist) skrev 2020-12-05 19:39:43 följande:

    Rapporterat avlidna i Covid-19 senaste sju dagar:

    Sverige 389

    Norge 26

    Finland 22

    Danmark 55

    Strategin mot flockimmunitet har havererat. Det kostar för många liv. Anders Tegnell måste avgå och bättre folk ta över!


    Vi har inte den strategin. Och så ligger inte det yttersta ansvaret på Anders Tegnell.

    Vem skall ta över tycker du?
  • Anonym (Ella.)
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-05 20:25:16 följande:

    Du är så impregnerad med den svenska inställningen att man bara smittar när man uppvisar symptom, därför förstod du inte ens vad jag frågade.

    Jag menade t.ex. följande situation:

    Tre av dina kolleger kommer inte på jobb en dag, de vaknade på morgonen och kände sig sjuka. Två dagar senare får du veta att de har covid-19. Känns det fortfarande tryggt att gå till jobbet?

    I Finland utgår man ifrån att man är smittsam två dygn innan man insjuknar. I exemplet ovan skulle det innebära att du har varit utsatt för smitta i två dagar redan, och det har alla andra på jobbet också. Sannolikt är flera av er smittade redan, och den som inte är, löper stor risk att bli.

    Skitkastningen och ryktena om att sjuka går på jobb, det har svenska medier satt igång. Den där överläkaren som fick sparken skrev ju varenda svensk tidning om. Sen har det sagts att det finns många timanställda inom äldrevården som inte har råd att stanna hemma när de är sjuka. Jag har också läst om anställda som inte ens får stanna hemma när de är sjuka. Allt detta i svenska medier alltså. Fake news alltihop?

    Själv tror jag ju att en delorsak till den höga smittspridningen i Sverige beror just på att alla är ute bland folk ända tills de insjuknar, de hinner smitta andra innan de får symptom. Jag har läst flera svenska artiklar där någon förklarar att det är smittade utan symptom som har satt igång smittspridningen på just den arbetsplatsen.

    Samtidigt är den officiella åsikten i Sverige den att a/presymptomatiska smittspridning inte har någon större betydelse. Det innebär ju samtidigt att den officiella åsikten måste vara att det kryllar av ?rötägg? i Sverige som inte stannar hemma när de är sjuka.

    Det var ju lite intressant att höra Tegnell förklara att två meters avstånd också skyddar mot symptomatisk smitta. Den borde ju inte ens existera ute i samhället. Har man gett upp, och insett att folk inte stannar hemma när de är sjuka?


    Du, sluta att tala om för mig hur jag lever. Du vet inget om mig. Det är sådana som du som sprider desinformation.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin